uprava motoru

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Odpovědět
Shark

uprava motoru

Příspěvek od Shark »

nechal jsem udelat atmosfericky motor, jiny vacky, rozvody, svody, vyfuk, prime sani, usmernovac vzduchu a dalsi drobnosti. pouzil jsem seriovou jednotku a jelo to docela pekne. kamos prines vykonostni cip /vubec nic o nem nevim/ a ze je to super, okopirovali jsme eprom, nabastlili patici a je to nekolikanasobne vetsi mazec.
1. vzity nazor je ze by si to mela prebrat ecu v serii, proc ten rozdil?
2. co muze byt v novem cipu jinak?
3. funguje to takhle i u jinych motoru?
4. co kdyz dam tenhle cip do neupraveneho motoru? /tohle jedine zkusim az sleze ten zkurvenej led/
diky vsem za nazory, typ motoru az pozdeji aby neovlivnil vase nazory

Maco
Kontaktovat uživatele:

Re: uprava motoru

Příspěvek od Maco »

Shark píše:nechal jsem udelat atmosfericky motor, jiny vacky, rozvody, svody, vyfuk, prime sani, usmernovac vzduchu a dalsi drobnosti. pouzil jsem seriovou jednotku a jelo to docela pekne. kamos prines vykonostni cip /vubec nic o nem nevim/ a ze je to super, okopirovali jsme eprom, nabastlili patici a je to nekolikanasobne vetsi mazec.
1. vzity nazor je ze by si to mela prebrat ecu v serii, proc ten rozdil?
2. co muze byt v novem cipu jinak?
3. funguje to takhle i u jinych motoru?
4. co kdyz dam tenhle cip do neupraveneho motoru? /tohle jedine zkusim az sleze ten zkurvenej led/
diky vsem za nazory, typ motoru az pozdeji aby neovlivnil vase nazory
Mozno ze Ti to pojde pekne len par km :shock: pretoze cip,ako pises,okopirovat ho zalozit do ECU tak na to treba silne nervy :shock:
Len tak pre zaujimavost,ked si menil vacky,tak si ich aj nastavil

honza 2.0 16v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza 2.0 16v »

každej profi úpravce motoru ti řekne že jak nedáš do ŘJ jinej program udělanej přímo na daný mechanický úpravy tak ten výkon tam nebude(bylo mi řečeno že jen holou mechanickou úpravou , krom vejfuku a sání, se dostanu o 20-30PS vejš podle použitejch vaček , komprese, atd..., s nalazením elektroniky o 40-80PS , a tomu člověku můžu věřit, patří mezi špičku v ČR , v mym případě to bude i s elektroniku nalazenou " do normálního provozu cca 200-210PS z nějakejch 140), s nějakým chipem to může jet líp, ale takovýho výsledku jako když budeš odlaďovat na brzdě nedosáhneš , v novým- nějakým chipu bude určitě delší doba vstřiku a jinej předstih, což si myslím jsou jediný úpravy který si tam můžeš u atmosféry dovolit.... no a seriová jednotka si to přebere- byl jsem ujištěn mým úpravcem elektroniky, že s po složení motoru a namontování do auta k němu dojedu 350km bez problému a moh bych s tím normálně bez obav jezdit, jen by sem postupoval ty úpravy zbytečně

můj motor prochází možná ještě razantnější úpravou než ten tvůj, doufám že to aspon do léta pojede...

Shark

Příspěvek od Shark »

to urcite, tohle taky normalne jezdilo, necekam tam jiny zmeny nez jsi ty napsal, tohle bylo jen tak na zkousku a docela se povedlo...
ty upravy nejsou na zavodeni, je to auto na bezny jezdeni, jen se mi zdalo ze moc nejede...
jen by me zajimalo jak by jelo auto s timhle cipem bez uprav a sere me ze je hnusne a nemuzu to zkusit...
jinak hodlam zajet na brzdu s origo eprom i s tou upravenou, abych videl co se tam vlastne deje.

fakie vw
Kontaktovat uživatele:

xxx

Příspěvek od fakie vw »

Pokud dáš na seriový motor upravenou jednotku tak ti to pojede dobře, ale me tak jak stím upraveným motorem. A pokud tam máš seriové vačky tak stejně musíš nastavit dobu vstřiku a předstih podle toho seriového motoru. Jak tam chceš víc směsi. Můžeš to vlastně jen vše posunout na vyšši hranici.Defakto jen využiješ rezervy továrního nastavení. Upravený motor si s např vyšším množství paliva poradí a hlavně tam tolik paliva dostaneš díky déle otevřeným ventilum,což ti umožni ostré vačky. Musíš pořád dodržovat určitý poměr palivo+vzduch.
VW golf II GT 1.8Turbo

Beaver

Re: xxx

Příspěvek od Beaver »

fakie vw píše:Pokud dáš na seriový motor upravenou jednotku tak ti to pojede dobře, ale me tak jak stím upraveným motorem. A pokud tam máš seriové vačky tak stejně musíš nastavit dobu vstřiku a předstih podle toho seriového motoru. Jak tam chceš víc směsi. Můžeš to vlastně jen vše posunout na vyšši hranici.Defakto jen využiješ rezervy továrního nastavení. Upravený motor si s např vyšším množství paliva poradí a hlavně tam tolik paliva dostaneš díky déle otevřeným ventilum,což ti umožni ostré vačky. Musíš pořád dodržovat určitý poměr palivo+vzduch.
No ostrá vačka nedá víc paliva, ale pustí víc směsi do válců - jestli ta směs bude bohatá, chudá nebo ok závisí na palivové soustavě (vstřiky nebo karburátor).
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

fakie vw
Kontaktovat uživatele:

v

Příspěvek od fakie vw »

Však nedá. Podrží ti déle otevřené ventily abys měl více času naplnit válec směsí, množství směsi musíš přidat bud na kabbecu nebo taky tím, že čipneš řj, tím se dá přece nastavit i delší doba vstřku ne? :?
VW golf II GT 1.8Turbo

Beaver

Re: v

Příspěvek od Beaver »

fakie vw píše:Však nedá. Podrží ti déle otevřené ventily abys měl více času naplnit válec směsí, množství směsi musíš přidat bud na kabbecu nebo taky tím, že čipneš řj, tím se dá přece nastavit i delší doba vstřku ne? :?
Ujasni si pojmy, karbec nebo prodloužená doba vstřiku ovlivní množství benzínu ve směsi, nikoliv množství směsi, který půjde do válců - to už zařídí vačka.

frost

Příspěvek od frost »

Mám takovej lama dotaz. Moc motoru nerozumim.... vim co v něm je, vim co se upravuje, ale nevim jakej to ma nasledek. Podle toho co tu čtu, je úprava vačky dobrá věc k zlepšení výkonu...pomocí ní a změny úhlu se časuje délka otevření ventilu a tudíš se do válce stihne nacpat víc paliva...které tam pošle ŘJ naprogramovaná přímo na delku zdvihu. Jelikož ceny paliv jsou vysoké a mé auto je na normální ježdění.... tak bych chtěl vědět jak moc velký vliv to má na spotřebu?

kentoya

Příspěvek od kentoya »

nejdůležitější na spotřebu je těžká noha, já když jsem dal do shadyny vačku 264/264 origo 240/230 (motor z fačka), tak jsem při normální jízdě, jezdil stále za sedum, a když jsem tomu dal tak deset, takže spotřeba stejná jako předtím, ale když jsem přetryskoval karbec, sice se tam pár koníků našlo, tak šla spotřeba na 14, samotné vačky pokud nedáš opravdu sportovní 300 atd tak nemají na spotřebu vliv
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory :D
http://www.odtahove-sluzby.cz

monty01

Příspěvek od monty01 »

časuje délka otevření ventilu a tudíš se do válce stihne nacpat víc paliva..- ne paliva -směsi benzínu se vzduchem ve správným poměru(1:14,7).
které tam pošle ŘJ naprogramovaná přímo na delku zdvihu- ne na zdvih ,právě na množství vzduchu nasávaný do válců,který si měří např. pomocí váhy vzduchu.
Jelikož ceny paliv jsou vysoké a mé auto je na normální ježdění.... tak bych chtěl vědět jak moc velký vliv to má na spotřebu
vzhledem k většímu překrytí ventilů se bude v menších otáčkách míchat směs spálená s nespálenou = nižší výkon .Ostřejší vačka zvýší výkon ve vysokých otáčkách není to úprava pro úsporu .Podle mě jde spotřeba nahoru -samo záleží na váze nohy na plynu.
Naposledy upravil(a) monty01 dne 30 led 2006 20:16, celkem upraveno 1 x.

fakie vw
Kontaktovat uživatele:

d

Příspěvek od fakie vw »

Kámoš má 130 jak tomu dává knedl tak to drží až do 6000, škodárna ječí jak svině při zabijačce,ale žere mu to 10-11l, tvrdí ale,že to jede jak prase což jsem viděl a nepřipadá mi :smich2:
VW golf II GT 1.8Turbo

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJ »

frankie vw: no škodárnu do 6tis. to spis on jezdi jak prase :lol:
No nazi, no red, just pure Skinhead. "diesel je víceméně stále neslušné slovo"

fakie vw
Kontaktovat uživatele:

sk

Příspěvek od fakie vw »

Jezdí jak prase, ale musím uznat, že s tím umí a zatím se naštěstí ještě nerozbil. Jen tak pro zajímavost ty motory a další díly mění co měsíc někdy to ta škodka vzdá už dřív :smich2:
VW golf II GT 1.8Turbo

Beaver

Příspěvek od Beaver »

PJ píše:frankie vw: no škodárnu do 6tis. to spis on jezdi jak prase :lol:
Ostrá vačka 270/270, řádně seřízený ventilový vůle a Favo motor točí 6500 aniž by to komplet vyskákalo ven :)

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

kentoya píše:nejdůležitější na spotřebu je těžká noha, já když jsem dal do shadyny vačku 264/264 origo 240/230 (motor z fačka), tak jsem při normální jízdě, jezdil stále za sedum, a když jsem tomu dal tak deset, takže spotřeba stejná jako předtím, ale když jsem přetryskoval karbec, sice se tam pár koníků našlo, tak šla spotřeba na 14, samotné vačky pokud nedáš opravdu sportovní 300 atd tak nemají na spotřebu vliv
posunutí časování vaček změní otáčky ve kterých bude ten motor efektivně táhnout ( bude mít pás mezi vrcholem kroitáku a max výkonu ), potom už záleží jakým směrem jsi posunul krouták a ajkým výkon jestli ten pás se zuží - budeš časteji mimo efektivní tah motoru a budeš často řadit - vyšší spotřeba, nebo pokud jen pás posuneš do vyšších otáček - opět ti stoupen postřeba.

Existuje samozřejme varianta že posuneš kroutám níž a rozšíříš tím tento pás, ale to podle mne pouze u vozu, který nebyl dobře nastaven už v serii..
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

kentoya

Příspěvek od kentoya »

to s tím kroutákem je sice pravda, ale jestliže upravíš motor výkonově o cca 30 procent, a jsi zvyklej jezdit co já vím na 3000 toček tak už i při těch 3000 točkách máš vyšší krouták než byl původně a že to jde do 7000 to je vedlejší, záleží nejvíc na noze, protože výkon stoupne v celým rozsahu, jeho vrchol i vrchol kroutáku se sice posune nahoru, (mě osobně vačka 264 nakopávala u cca 3800 a držela do 6200 ), ale dá se stím jezdit podstatně lépe a živěji i při točkách 2 - 4000 než s motorem neupraveným a seriovou vačkou, tot moje zkusenost
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory :D

monty01

Příspěvek od monty01 »

No podle mě ti ostrá vačka nepřidá v celým rozsahu otáček ,naopak moment posune do vyšších otáček.Tzn pokud spadneš pod ně máš výkonu míň .To bys musel mít Vtec apod abys měl zhruba do 4tis ot/min klasickou vačku = větší tah dole a nad ostrou =výkon nahoře.
Sám píšeš,že nakopávala od 3800.

kentoya

Příspěvek od kentoya »

netvrdím, že ten nárůst byl dole extrémní, ale byl tam, zkus rozjet shade aby hrabala, s tou vačkou zahrabu i na plyn, netvrdím, že to je zázrak, ale to zvýšení výkonu je znatelné i dole, ale samozřejmě je menší jak od 3800 nahoru, kde to kope, bohužel křivky nemám, protože to už se mi do shade nechtělo investovat, abych měl černý na bílým co to dělá, prostě je to poznat

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“