ASTRA - nejde nastartovat
Moderátor: Idaho
ASTRA - nejde nastartovat
Svagr ma Opela Astru 1.6 benzin a delsi dobu (asi 2 mesice) stala venku a nejde nastartovat. Baterka je OK. Starter toci, ale Opel nechce naskocit. Dnes byl u nas 1C nad nulou.
Je mozne, ze zamrznul benzin nebo benz. cerpadlo? Kde je cerpadlo ulozene (z pohledu kdyz stojim pred autem a koukam do motoru) a jak ho rozchodit ??? Rozmrznuti v garazi neni mozne. Garaz je do kopce a samej led. Je naka tekutina ktera se da prilit do nadrze?
A nebo je muj laicky nazor spatny a je to neco jineho???
Predem dekuji za rady
Je mozne, ze zamrznul benzin nebo benz. cerpadlo? Kde je cerpadlo ulozene (z pohledu kdyz stojim pred autem a koukam do motoru) a jak ho rozchodit ??? Rozmrznuti v garazi neni mozne. Garaz je do kopce a samej led. Je naka tekutina ktera se da prilit do nadrze?
A nebo je muj laicky nazor spatny a je to neco jineho???
Predem dekuji za rady
Benzinu je dostatek, Zkouseli jsme to asi 10x (kratce i podrzet + slapani plynu). Je pravda, ze kdyz otocim klicek a nabehnou kontrolky neslysim nasat cerpadlomonty01 píše:nejdřív by to chtělo zkusit zda hází jiskru ,příp jestli se to chová normálně tzn zavrčí čerpadlo ,zhasne kontrolka .Pokud to stálo tak dlouho bude padenej benzín,zkoušeli jste to víckrát ? je dost benzínu v nádrži?Zamrzlej benzín ne ,to by v něm musel mít vodu.
Jiskru zkusim, pojistky jsem zkontroloval (OK)monty01 píše:zkus jestli to hází jiskru ,nedávno jsem měl v rukách corsu se stejným problémem -odešel snímač hú -pokud to házet bude ,zkus zkontrolovat pojistku čerpadla případně relé čerpadla .
Kde jsou - snímač hú ?
- relé čerpadla ?
Aspon priblizne - jsem laik
Jedna se o astru kombi (myslim r.v. 96/97)
Re: ASTRA - nejde nastartovat
No oply tak detailně neznám ,ta corsa měla čidlo v rozdělovači ,případně může být použitý hall -buď na setrváku nebo na řemenici u klíňáků-takovej váleček s dráty.relé čerpadla zezadu na pojistkách.Jak říkám, opl není můj šálek kávy

I tak ti diky za rady. Zkusim tomonty01 píše:No oply tak detailně neznám ,ta corsa měla čidlo v rozdělovači ,případně může být použitý hall -buď na setrváku nebo na řemenici u klíňáků-takovej váleček s dráty.relé čerpadla zezadu na pojistkách.Jak říkám, opl není můj šálek kávy![]()
Tak jsem predevcirem zjistil, ze Opel jiskru nehazi a navic po zapnuti klicku se neobjevi oranz. kontrolka motoru.
Ale kdyz jsem auto nechali jednu noc v teple garazi tak dnes uz kontrolka svitila (i kdyz trochu pohasinala). Zkousel jsem i resetovat pocitac tim, ze jsem odpojil na cca minutu baterku, ale porad nic. Kdyz otocim klickem (tak aby svitily kontrolky) tak slysim 2x rychle kratke "zacvakani" od motoru. Vim, ze nejjednodusi by bylo dotahnout auto do servisu a napichnout na pocitac, ale u nas to moc sjizdne neni a navic ma Opel letni pneu.
Co myslite?
Ale kdyz jsem auto nechali jednu noc v teple garazi tak dnes uz kontrolka svitila (i kdyz trochu pohasinala). Zkousel jsem i resetovat pocitac tim, ze jsem odpojil na cca minutu baterku, ale porad nic. Kdyz otocim klickem (tak aby svitily kontrolky) tak slysim 2x rychle kratke "zacvakani" od motoru. Vim, ze nejjednodusi by bylo dotahnout auto do servisu a napichnout na pocitac, ale u nas to moc sjizdne neni a navic ma Opel letni pneu.
Co myslite?
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:

www.astra-g.cz BAD TOYS FOR FAT BOYS
www.cartechgroup.cz Vše pro vaší káru
www.autovit.cz Servis vozidel opel
zkontroloval bych napájení -pojistky,spínačku vedeníCAD píše:Tak jsem predevcirem zjistil, ze Opel jiskru nehazi a navic po zapnuti klicku se neobjevi oranz. kontrolka motoru.
Co myslite?
Tak svagr pozval znamyho a napichli Astru na pocitac a ten nenabehnul coz znamena ze nejde stava do RJ. Je tam pry rele-uz je to v servisu tak jsem zvedaf
Takze problem je vyresen. Svagr mel preruseny napajeci kabel do ŘJ. Ten mu byl vymenen a ASTRA jde z baraku.
Diagnostika: 300,-(ze znamosti) + diagnostika v servisu + kabel + prace = 1 900,-
Diagnostika: 300,-(ze znamosti) + diagnostika v servisu + kabel + prace = 1 900,-