čidlo ABS u škoda octavia

Máš nebo jsi měl problém s autem? Zde ti ho pomůžeme vyřešit :)

Moderátor: Idaho

Odpovědět
js

čidlo ABS u škoda octavia

Příspěvek od js »

Dobry den,
kde najdu u Skody octavia cidlo ABS?
Dekuji

rocco
Kontaktovat uživatele:

Re: čidlo ABS u škoda octavia

Příspěvek od rocco »

už sem to dlouho nedělal, ale je zezadu náboje vedle homokinetáku, je tam vidět takovej zubatej věneček a u něj je to čidlo (malej váleček s drátem). Vlastně stačí jít po drátu co jde k př. kolu a nakonci je čidlo
:koupelna: :hmm:

Bulda
V.I.P.

Příspěvek od Bulda »

ale vetcinou nejde sundat je tam totalne zapecenej

js

tak cidlo uz sem nasel

Příspěvek od js »

vycistil jsem ho - alespon zvenku a vysusil kabelove konektory. Cidla jsem hledal protoze se mi zacala rozsvecovat kontrolka ABS. Stalo se to po projeti velke louze (od tajiciho snehu). Zpatky k ty kontrolce: nekdy kdyz se rozsviti tak ABS stejne funguje dal. Jindy zase ne. Dela to takhle uz tri dny.
Je mozny ze by se dovnitř do čidla dostala voda, nebo jina necistota a ta zacala delat problemy? a nebo mam zavadu hledat spise jinde?

rocco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rocco »

myslim si že závada je určitě v čidle, už sem to taky řešil a je pravda že bejvá problém ho vyndat. Jinak já ho musel měnit za nový.

Bulda
V.I.P.

Příspěvek od Bulda »

nebo muze byt problem jak mas baterku tak tam sou pojistky a uplne zezadu je svorkovnice na ABS takova velka a ta casto bejva zkorodovana bebo celej ten panel muze byt zkorodovanej uz sem to kolikrad delal

Fazeey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fazeey »

to si čistil jenom jedno? čidlo který ti tam způsobuje chybu ti najdou na diagnostice, ale celkem škoda platit za to litr, ale zas pokud to nezjistíš zkontrolováním všech tak to asi bude jediná možnost.. čidlo vyndej a očisti ty kovový piliny co se na to nachytaly, většinou to dělaj.. jinak auto mám starý skoro 8 let a šly ven v pohodě.. a zkontroluj ty kontakty u baterky a baterku taky
V8 fbiturbu fautomatu hrabeto žeretojakkokot if ekomodu

js

Příspěvek od js »

Cistil jsme vsechny. Uz to zhaslo, ale jeste radsi kouknu na tu svorkovnici u baterky. Na diagnostiku to davat nechi, protoze se servisem Skoda v Havlickove Brode mam jen ty nejhorsi zkusenosti. Tolik zavad co sami vyrobili a tolik nedodelku se snad ani jinde nevidi. Radim vsem obloukem se jim vyhnete. Kdyby nekdo stal o seznam vsech problemu, co sem snima za par navstev mel, tak to sem klidne dam.

rocco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rocco »

jo sem celkem zvědavej co dokážou.

Bulda
V.I.P.

Příspěvek od Bulda »

odkut jsi bych se ti nato mohl podivat ale sem z Prag

js

Příspěvek od js »

Teď už jsem všechno vyčistila a ABS je O.K.

Takže teď k tomu servisu V Havl. Brodě a co všechno sem s nima zažil:
1. Při koupi tvrdili, že karta na aktivaci autorádia je jen jedna a druhá se nedodává. Bylo to standardní autorádio Blaupunkt co je v každý škodárně. Až při instalaci handsfree sem zjistil, že druhá karta je nalepená vespod na rádiu. Pro zloděje ideální věc..

2. Namontovali žárovku se špatnou paticí do brzdových světel => na palubce se začali rozsvěcovat kontrolky žhavení, abs, airbag, atd.. chytalo to prostě špatnou kostru. Přišel jsem úplně náhodou v čem to je když jsme začal postupně procházet elektriku.

3. Ztracená servisní knížka při garančce.

4. Přestalo fungovat elektrické stahování u pravého zadního okna. Řekli, že teď tady ten díl nemají, ale obědnaj ho. Zatím to jen zablokujou, aby se to nestahovalo. Jak jsem zjistil, tak blokace spočivala v tom, že okno uvnitř slepili izolačkou. Ta pochopitelně povolila a můžu říct, že jízda do Itálie v zimě s okýnkem, které pořád padá je nevšedni zážitek.

5. Při jedné servisní kontrole sebrali prachovky ze zadních tlumičů. Když sem přijel domu, tak jsem si to více méně náhodou všimnul. Vrátil jsem se do servisu. Chvilku se vytáčeli a pak prachovky vrátili. Lépe řečeno sebrali je z jiného auta..

Na závěr snad ještě jedna perlička, která se tam stala známému: ztratila se ta plastová krytka co je na střeše v dírách na zahrádku. Tak jim to říkal při garance a oni, že to opravěj. Když si auto přebíral, tak zjistil, že do tý díry nacpali černou vazelínu, aby to na první pohled nepoznal…
Možná sem ještě na něco zapomněl, protože toho bylo kakt hodně..
Takže Auto Racek Havlíčkův Brod „doporučuji“ všem..

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Škoda - Simply Clever :lol: :lol: :lol:
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

L.N.D.

Příspěvek od L.N.D. »

Mně to začlo dělat podobně, pouze někdy, obvykle při najetí na nějakou nerovnost se na 2 sekundy rozsvítila kontrolka ABS. Než jsem se dostal do servisu, začala mi kontrolka ABS svítit trvale (opět po nejetí do díry na cestě). V originálním servisu mi ale řekli, že je buď vadná řídící jednotka ABS nebo motoru... Teď čekám, až dostanou jednotku ABS, aby to mohli vyzkoušet. Raději se nejdřív zkusím kouknout na ta čidla a ten plošňák. Btw. kde najdu řídící jednotku ABS, kdyžtak bych se na ni kouknul a zkusil najít případný studený spoj?

Odpovědět

Zpět na „Poruchy, závady, rady, tipy“