pomoc s prestavbou PC

Vše co se točí kolem počítačů, her, mobilů a elektroniky

Moderátor: Rudi

Odpovědět
amogh

pomoc s prestavbou PC

Příspěvek od amogh »

urcite je to tady samej PC odbornik :D

mam prosbu, doma mam starej PC a chtel bych ho dat nejak do kupy tak aby fungoval moji matince, da se rict ze jenom na mejly + word + solitare + sefovani po netu, na nic vic by nebyl

ma to jeste ATckovou skrin
FIC zakl.desku
procák AMD K6-450
32 MB Ram nebo 64 ted uz ani nevim :twisted:
grafiku N-Vidia Riva TNT2, 16 MB
a modem Motorola kterej nikdy nefachal :-( nevim proc

ted se zda ze se pos.. HD

ma nekdo napad jestl ise s tim da neco udelat ( cena prestavby tak 2-3000)

mozna bych nejradsi ze bych ho privezl, nekdo by si ten PC pujcil domu a rek mi co a jak

díííky moc
Touran BMM

iwi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iwi »

No za ty peníze s tím moc neuděláš, spíš bych mrknul po nějakém vyřazeném pc z nějaké pojišťovny, tam se dají za podobné peníze koupit krapet lepší stroje (známý koupil za 6k starou P4 1,4 GHz s 256RAM a 40GB hdd).
Renaut Mégane Grandtour II 1,5dCi 74kW

amogh

Příspěvek od amogh »

no ja z nej nechci zadnej mega stroj, jeno maby to zase fungovalo

ale zda ze si chci asi za malo penez hodne muziky :-(

no ta konfigurace co pises je pekna ale 6000 je moc :(
Touran BMM

Jurry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jurry »

Tak jestli to chceš jen na net, tak bych to viděl...
Sehnat někde paměť: Aspoň 128MB RAM.
Známej mi ji dával za pivo :lol:
HD sem kupoval starší za 400,- 10GB. To bohatě stačí. Grafika stačí, procesor s pamětí si myslim taky v pohodě.
Tady takovej PC má můj kámoš, a připojení netu přes kabel a bezproblému se s tím dá dělat. Teda má asi 230MB RAM, ale jestli máš 64, tak bys to měl skoro taky :D
A nebo se zkusit podívat po nějaké starší sestavě...třeba jen nějakou 700-1000Hz.

třeba něco takovýho:
http://www.atompc.cz/pocitace.htm
www.decent-tuning-bys.wz.cz
Citroën Saxo 1,5D, 42kW(58ps) 5D :)

xenony HID H4 8000K, Rádio Panasonic CQ-C7305N,Powerbass BK5, Impulse WU-4600, sub MacAudio 150W RMS, Alessio SanRemo

amogh

Příspěvek od amogh »

heh to je dobrej zdroj

diky moc za tipa

takovy jety PC by uplne stacilo si myslim :D
Touran BMM

Fazeey
Kontaktovat uživatele:

Re: pomoc s prestavbou PC

Příspěvek od Fazeey »

Ejmoku napiš Rudimu ten tady nabízí občas celkem gut sestavy.. jinak na internet a word sem chodil na sestavě 333mhz, 64MB RAM a 4GB HDD takže myslim že ani nemusíš moc přestavovat.. teda pokud nechce pařit Q3 Arena :D
V8 fbiturbu fautomatu hrabeto žeretojakkokot if ekomodu

amogh

Příspěvek od amogh »

no ja si myslim ze ten komp na to staci jenom je treba mrknout na ten HD jestli je opravdu v prdeli, postelovat ten modem pripadne koupit jinej, koupit ramku a pokud ten disk pujde tak format a novy okna a at to nejako maka

nevite nhodou, kdyz se poridi internet expres, k tomu je treba nakej modem .... nahrazuje puvodni interni modem v PC nebo se to pripojuje jeste k tomu

tomuhle fak neholduju

jo ty vogo a parit fakt nic nechci, je to pro maminku na net a mejl at ma v duchodu zabavu :D
Touran BMM

kujon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kujon »

Mno, dokup tam alespoň ještě 64MB RAM, aby to mělo 128. Ale i se 64MB se dá surfit, záleží na tom jak je máma trpělivá :lol: Potom určitě větší hadr. I když teda já mam doma taky počítač pro "starce" jen pro internet a pro spojení do banky a tam je 2,1GB + WIN XP :o) Takže dle úvahy. No a za ušetřený peníze bych koupil nějaký starší CRTčko, protože máma určitě koukne na monitor a řekne : "Jůů, to je velkej, pěknej monitor, to asi bude dobrej počítač" a v bedně může klidně trůnit 286ka :)
Pug 106 S16 - splašená francouzská krabička :afro:
A také něco většího německého.

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

pokud bys uvazoval o vymene modemu, mat tu externi modem na COM port, pouzivanej pul roku ( nez rodice presli na GPRS ) necham za flasku neceho dobreho ( treba ciizo pro Kryszulku k Valentynu :D )

edit : jinak par starejch klumpu s emi na pude taky vali ... jak s evratim z Belgie tak s ejuknu zda by z toho neslo neco vzit ( tusim ze by tam mohl byt funkcni 1ghz Duron s deskou a bednou... )
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

amogh

Příspěvek od amogh »

to byl kdysi muj PC a serfoval sem na nem na vejsce jak o zivot a ze tam bylo rychly pripojeni a nemel sem s PC problem

jinak monitor je k tomu 17´´ AOCcko je v pohode

@idaho - diky za nabidku ... promyslim :-)
Touran BMM

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

amogh : jasan stene sem mimo takze aktualni reseni pripada nejdrive na pristi tyden..
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.

Shr3k
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shr3k »

amogh píše:urcite je to tady samej PC odbornik :D

mam prosbu, doma mam starej PC a chtel bych ho dat nejak do kupy tak aby fungoval moji matince, da se rict ze jenom na mejly + word + solitare + sefovani po netu, na nic vic by nebyl

ma to jeste ATckovou skrin
FIC zakl.desku
procák AMD K6-450
32 MB Ram nebo 64 ted uz ani nevim :twisted:
grafiku N-Vidia Riva TNT2, 16 MB
a modem Motorola kterej nikdy nefachal :-( nevim proc

ted se zda ze se pos.. HD

ma nekdo napad jestl ise s tim da neco udelat ( cena prestavby tak 2-3000)

mozna bych nejradsi ze bych ho privezl, nekdo by si ten PC pujcil domu a rek mi co a jak

díííky moc
Sehnal bych asi někde ve výprodeji 128 MB SDRAM modul a dal tam 40 GB ATA100 HDD na PCI IDE řadiči. Na Windows Millenium akorát.
Gr33N MoNsT3R

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

hele amoghu, pokud bys chtěl, tak teď zrovna něco verkaufuju na Aukru http://www.aukro.cz/show_item.php?item=87162449

Fujitsu-Siemens Pentium III 800 Mhz, 128 MB RAM( v 1 slotu ze tří!), 10 GB HDD, CD-ROM, disketová mechanika, 16 MB grafická karta Diamond Stealth III v AGP, síťová karta PCI 10/100, zvuková karta, 5x PCi, 1x AGP, 2x ISA, 2x USB, 2x PS/2 a další...Za příplatek Vám mohu vše rozšířit( ram, HDD, graf.kartu,..., případně vám i něco "ubrat" a snížit tak cenu.
Je to velký case, čili na další úpravy je dost prostoru. PC které vidíte na obrázku je přesně to, které vám po zakoupení přijde domů.
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

Jurry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jurry »

Rudi píše:hele amoghu, pokud bys chtěl, tak teď zrovna něco verkaufuju na Aukru http://www.aukro.cz/show_item.php?item=87162449

Fujitsu-Siemens Pentium III 800 Mhz, 128 MB RAM( v 1 slotu ze tří!), 10 GB HDD, CD-ROM, disketová mechanika, 16 MB grafická karta Diamond Stealth III v AGP, síťová karta PCI 10/100, zvuková karta, 5x PCi, 1x AGP, 2x ISA, 2x USB, 2x PS/2 a další...Za příplatek Vám mohu vše rozšířit( ram, HDD, graf.kartu,..., případně vám i něco "ubrat" a snížit tak cenu.
Je to velký case, čili na další úpravy je dost prostoru. PC které vidíte na obrázku je přesně to, které vám po zakoupení přijde domů.
:shock: pěkná cenovka, za tuhle sestavu 8)
www.decent-tuning-bys.wz.cz
Citroën Saxo 1,5D, 42kW(58ps) 5D :)

xenony HID H4 8000K, Rádio Panasonic CQ-C7305N,Powerbass BK5, Impulse WU-4600, sub MacAudio 150W RMS, Alessio SanRemo

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJ »

Shr3k:áh Win Milenium ty už mi nesměj přijít na oči, s těmahle winama sem se sral nejvíc.
No nazi, no red, just pure Skinhead. "diesel je víceméně stále neslušné slovo"

Shr3k
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shr3k »

PJ píše:Shr3k:áh Win Milenium ty už mi nesměj přijít na oči, s těmahle winama sem se sral nejvíc.
Hmm, no a co bys chtěl honit na 450 MHz K6 a 128 MB paměti? Já se třeba se žádnejma "winama" neseru, takže je mi to šumafuk, jestli 98SE, Millenium, NT4, 2000 nebo XP, ale jsem realista, co ví, že XP na 128 MB není žádná hitparáda, i když se povypíná kde co. Paní Amoghová by to ráda určitě používala na něco jiného, než na sledování přesýpacích hodin... ;)
Gr33N MoNsT3R

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Shr3k píše:
PJ píše:Shr3k:áh Win Milenium ty už mi nesměj přijít na oči, s těmahle winama sem se sral nejvíc.
Hmm, no a co bys chtěl honit na 450 MHz K6 a 128 MB paměti? Já se třeba se žádnejma "winama" neseru, takže je mi to šumafuk, jestli 98SE, Millenium, NT4, 2000 nebo XP, ale jsem realista, co ví, že XP na 128 MB není žádná hitparáda, i když se povypíná kde co. Paní Amoghová by to ráda určitě používala na něco jiného, než na sledování přesýpacích hodin... ;)
... by ses divil, na jak dlouho dokaze pocitani tech zrnzk zabavit ...
:lol: :lol:

mitch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mitch »

Budu nejspis kupovat novy pameti a zbyde mi tu jedna 256 ramka....tak by mohla jit do sveta...

amogh

Příspěvek od amogh »

no rudiho nabidka taky vypada fajne

akorat pro me bude aktualni az tak nejdriv za mesic asi :-(((

dekuji vsem za rady :-)
Touran BMM

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

amogh píše:no rudiho nabidka taky vypada fajne

akorat pro me bude aktualni az tak nejdriv za mesic asi :-(((

dekuji vsem za rady :-)
vždycky něco mám :lol: 8)
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

qwer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od qwer »

moch bych sehnat tuhle sestavu
Základní deska : MSI KT6-V, DDR,RAID, LAN
Procesor : AMD Sempron 2800+
Pamět : 512 MB DDR
Grafika : Asus 4200TI 128MB, TV-OUT

6 měsicu záruka

cena okolo 4 tis.. no asi spis 5 a je to bez HDD.. hdd 80Gb 1500, 200gb za 2500kc..
Passat B5.5 TDI 96kw

Shr3k
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shr3k »

qwer: Jo a jak to chceš narvat do ATčkový skříně paní senior-Amoghový? Ostříhat tu ATXovou desku nůžkama na plech a přepájet konektory u zdroje? :D
Gr33N MoNsT3R

kujon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kujon »

Shr3k píše:qwer: Jo a jak to chceš narvat do ATčkový skříně paní senior-Amoghový? Ostříhat tu ATXovou desku nůžkama na plech a přepájet konektory u zdroje? :D
Všechno jde :) Já měl na koleji ATX desku s ATX zdrojem v AT bedně :) nůžky na plech zezadu "vyhlodaly" potřebné díry, zdroj byl tam, kam se zrovna vešel :o) Bastl to byl velikej, ale na študácký poměry se nesmíš ničemu divit :o) nicméně pí. Amoghová by asi očekávala něco "zaškatulkovanějšího" :)
Pug 106 S16 - splašená francouzská krabička :afro:
A také něco většího německého.

Odpovědět

Zpět na „IT sekce“