Nová verze Blow off valve MkIV na Subaru Impreza WRX

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Odpovědět
Bidrin
Kontaktovat uživatele:

Nová verze Blow off valve MkIV na Subaru Impreza WRX

Příspěvek od Bidrin »

Od doby, co jsem začal navrhovat, kreslit a vyrábět BOV se snažím, aby jejich funkce byla co nejlepší. V nejnovější verzi BOV MkIV je použita většina úprav, které jsme za těch pár let vyzkoušeli a ověřily v praxi.

- odlehčený píst s větším průměrem
- nově přepočítané a navržené pružiny, které podstatně zlepšily dynamiku při otevírání a maximální zdvih otevření pístu.
- těsnění pístu v těle pomocí speciálního x-kroužku
- větší trychtýř na odfuk vzduchu
- celkově menší vnější rozměry a hmotnost, oproti původním verzím

Podtrženo a sečteno – všechny nové verze BOV fungují lépe než jejich předchozí verze, jsou lehčí, mají větší propustnost vzduchu při odfouknutí.

http://www.bidrin.cz/instalace1.php?id=27

http://www.bidrin.cz/download/bidrintomo.avi

Děkuji Tomokingovi za poskytnutí fotek a videa!

Ilustrační obrázek:

Obrázek
Nový e-shop - www.bidrinperformance.com/shop

Zkrácené řazení, Blow Off Valve, Oil Catch Tank, Boost Controllers (MBC), řadící páky, rozpěrné tyče, odlehčené řemenice a další specialitky pro vaše auto.

barbucha

Příspěvek od barbucha »

Pěkný, už od pohledu to vypadá mnohem víc profi než ty první co si pamatuju z obrázků. Co to stojí?

barbucha

Příspěvek od barbucha »

Sorry, už jsem si to našel na stránkách

tomoking
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomoking »

musim rict, ze oproti BOV od GFB ma ten Bidrinacky daleko vetsi propustnost a lze jej regulovat v pomerne velikem rozsahu tlaku
řidiči jsou vystaveni šikaně ze strany policie za jednání, které ve skutečnosti není ohrožující, ale je v rozporu se zákonem

Bidrin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bidrin »

tomoking píše:musim rict, ze oproti BOV od GFB ma ten Bidrinacky daleko vetsi propustnost a lze jej regulovat v pomerne velikem rozsahu tlaku
Tohle si dám zarámovat... 8)

Dlouho jsem nad těma pružinama a jejich dynamikou špekuloval a jsem rád, že se to podařilo.

Zkrácené řazení, Blow Off Valve, Oil Catch Tank, Boost Controllers (MBC), řadící páky, rozpěrné tyče, odlehčené řemenice a další specialitky pro vaše auto.

T-O-M

Příspěvek od T-O-M »

:poklona: gold czech hands!

MichalF

Příspěvek od MichalF »

Jak moc se tadle uprava na motoru projevi ? Co vsechno se diky tomuzmeni ? Treba u nejakeho klasickeho VW 1,8T ?

Taboo

Re: Nová verze Blow off valve MkIV na Subaru Impreza WRX

Příspěvek od Taboo »

Bidrin píše:Od doby, co jsem začal navrhovat, kreslit a vyrábět BOV se snažím, aby jejich funkce byla co nejlepší.
8) 8) 8)

Skoda, ze vyrobcu jako Bidrin neni u vas vic - narozdil od tech vsemoznych prekupniku levnych kramu z Taiwanu.
:wink:
IQ stylingem nenahradis.

leon4x4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od leon4x4 »

Bidrin píše:
tomoking píše:musim rict, ze oproti BOV od GFB ma ten Bidrinacky daleko vetsi propustnost a lze jej regulovat v pomerne velikem rozsahu tlaku
Tohle si dám zarámovat... 8)

Dlouho jsem nad těma pružinama a jejich dynamikou špekuloval a jsem rád, že se to podařilo.
Však ta pomalejší odezva u starého modelu bylo to jediné co jsem kritizioval. Jinak z vlastní zkušenosti vím, že propustnost toho BOV od Bidrina je opravdu ohromná.
Nevím jaká je kvalita zvuku na tom videu, ale zní to trošku divně, spíš jak "kchááá kcháááá" než to jedovaté "tssss tssss" co bych čekal.

ps: Možná to dělá jen malý plnící tlak na tom subárku :lol:
Tvorba elektroinstalací závodních vozů
Instalace programovatelných ECU
Ladění sériových ECU Mistubishi Lancer EVO a Subaru Imprezza WRX a STi
http://www.advracing.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://shop.ecumaster.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

tomoking
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomoking »

zvuk je opravdu mene sycivy ...... konecne si nepripadam jako trambus ,ktery odfoukava vzduch z brzd :wink:
řidiči jsou vystaveni šikaně ze strany policie za jednání, které ve skutečnosti není ohrožující, ale je v rozporu se zákonem

Bidrin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bidrin »

tomoking píše:zvuk je opravdu mene sycivy ...... konecne si nepripadam jako trambus ,ktery odfoukava vzduch z brzd :wink:
Skoro by se dalo říct, že BOV nezasyčí, ale hlasitě vydechne… :-)))

Od jisté chvíle pro mě není zvuk BOV prvořadým cílem. Záleží mě hlavně na rychlosti reakce a propustnosti, což jsou parametry, které požadují závodníci když se na nás obrátí – je fakt rozdíl, když má BOV dělat jenom pssst pssst na 150 PS 1,8T a nebo když má odfukovat 1 bar tlaku po dobu 12 hodin třeba na vytrvalostních závodech Le Most a Le Brno na EVO 8. Zvuk zkusím poladit jiným tvarem trychtýře a zkusím ty díry po obvodu na krčku, je ale spousta jiných produktů, které potřebuju dodělat a doladit do zdárného konce.

stqeno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stqeno »

na zvuk se vykasli, to nejezdi, je plno jinych produktu ktere treba udelat,

skusim te kontaktovat kdyz bude trosku casu,
kdyz kecam ptakoviny tak mne jednoduse ignorujte

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“