Špína v alťasu - jak na to
Moderátor: Idaho
Špína v alťasu - jak na to
Dneska jsem nastartoval auto a co neslyšim. Zezačátku něco hrozně jakoby drhlo, tak jsem to automaticky rychle vypnul. Podival jsem se co by mohlo být špatně a nic. Tak jsem si říkal jestli náhodou třeba jen nepřimrzl řemen tak jsem to zkusil znova. To už bylo v pohodě, ale zjistil jsem že se mi zřejmě sůl dostala do alťasu a vydává to takový né zrovna zdravý zvuk
.. Nevíte co s tim? Asi only vyčistit že? Nemá s tim někdo zkušenost? Nevim co mi čeka
.. Motor je jinak tichej ale tohle to kazí 
BMW...V8...
-
Mirek999
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
normalka poznac si na tom bloku alternatoru rysku nez to rozeberes a pust se do toho je tam rotor a statorove vinuti neni to slozite rozeberes to za chvili snaz se to cistit spise hadrem nez necim tekutym ale to zalezi na tobe spina neni moc dobra v altiku mohla by narusit komutatory a mohl by si si jit pro novej rotor a rovnou koukni na regulator napeti jake ma uhliky 
právě že vim, to co popisuješ ty jsou sběrací kroužky a ty jsou opravdu jen 2Mirek999 píše:a vis vubec co je to komutator to je na rotoru jsou to zuberaci krouzky jsou dva jeden je zacatek a druhej konec te civky
řekni si někomu, komu se válí doma DYNAMO ať ti ukáže co je komutátor
místo něj jsou v altíku diody !
vzdělání není zárukou inteligence
Re: Špína v alťasu - jak na to
V altíku je kolektor, neboli česky sběrač. Často se tomu říká všelijak.
- Stanleysniper