Jak navýšit výkon u motoru C14NZ

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Odpovědět
Termik

Jak navýšit výkon u motoru C14NZ

Příspěvek od Termik »

Mám dotaz. Předem říkám že nemám v plánu motor vyměnit! Důležitá je pro mě spotřeba a ta je u tohoto motoru dobrá. Chci ale nějak (dostupnými prostředky) trochu ten motor oživit. Jisté je:
1) sport. výfuk (již mám)
2) sport. svíčky (plánuji)
3) sport. filtr (již mám, K&N kužel)

čím ještě by se dal nějak nahnat výkon? Asi chiptuning, ten u nás stojí nějakých 7000 Kč :mad: ...

Myslíte že tyhle změny se nějak projeví a jak? Díky 8)
BMW...V8...

psena
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od psena »

Vseobacne plati, ze uprava motoru, plokud ma byt co platna, brzy prekroci penezni hodnotu objemnejsiho motoru, vcetne rocniho rozdilu ve spotrebe.
Takze presne to co nechces, ti poradim...tedy jinej motor.
Jinak se svym stavajicim motorem muzes, krome tech uprav co jsi vyjmenoval a co ti pridaji asi dohromady 5 psu, udelat ostrejsi vacka+tvrdsi pruziny, svody..potom uz ma chiptuning nejaky vyznam.
ALe spocitej si, jestli neni lepsi tam dat kompresor ci turbo, ale to uz je jina liga jak financne tak vykonove.
BMW M5

Termik

Příspěvek od Termik »

psena píše:Vseobacne plati, ze uprava motoru, plokud ma byt co platna, brzy prekroci penezni hodnotu objemnejsiho motoru, vcetne rocniho rozdilu ve spotrebe.
Takze presne to co nechces, ti poradim...tedy jinej motor.
Jinak se svym stavajicim motorem muzes, krome tech uprav co jsi vyjmenoval a co ti pridaji asi dohromady 5 psu, udelat ostrejsi vacka+tvrdsi pruziny, svody..potom uz ma chiptuning nejaky vyznam.
ALe spocitej si, jestli neni lepsi tam dat kompresor ci turbo, ale to uz je jina liga jak financne tak vykonove.
Já nechci nic na závoďení, jen chci nějak vylepšit stávající motor aby to nebyla tuctová sériovka. To vše za rozumnou cenu...
BMW...V8...

stqeno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stqeno »

myslim ze vacka a chiptuning neni to co ti prida nejvic koni a neznizi spotrebu:)a hlavne to nei za par korun.

jedina cesta je zvysit ucinnost a na bezne jezdeni cili v nizsich otackach je lepsi mit lepsi prubech kroutaku dole. takze staticke CR zvysit, zlepsit flow: prebrousit kanaly zbavit otrepu slicovat ze sanim, zabrousit hrany na ventilech, proti samodetonacim bojovat uplnym zrcadlovym vylestenim spalovacich prostoru jednak zvysis odraz tepla, znizis nachylnost na samodetonaci od ostrych hran a vycnelku,zaroven zvysis pevnost samotne hlavy a pistu.
k vyfuku pribal nerezove svody ktere akumuluji teplo rozhodne mene nez litina a zas zlepsi flow uz jen tim ze maj stejne vetve s malym ohybem a podstatou materialu ktery toho tepla tolik nepoberou.
vyfuk absolutne plne pruchozi absorbcni.

jeste dodam ze mam chabe znalosti o motorech takze nasledne upravy prokonzultovat s odbornikem. pro vsecky ostatni stiznosti a reakce viz podpis:)

chiptuning je az posledni moznost kdyz uz mas vse mech. prace za sebou a nebezi to jak bys chtel.
kdyz kecam ptakoviny tak mne jednoduse ignorujte

Tom_
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom_ »

tim sportovni vyfuk si predstavujes co? jenom koncovy dil za 2000-3000 kč? no ti teda nic moc neprida,chiptuning u tak slabyho motoru skoro poznat nepude, jako prida ti to par kW ale za tech nekolik tisic to nema moc cenu.To kdyz by si sectes vsechny veci co do toho chces koupit za cenu zvyseni vykonu je fakt lepsi si posetrit a zmenit motor,nebo cely auto. Jak se rika z hovna BIC neudelas
Audi Coupe Quattro

Termik

Příspěvek od Termik »

to stqeno: presne neco takoveho jsem potreboval! Dik

to Tom: viz ICQ :D

opakuju že z motoru nechci mít nějaký Muscle, prostě pro něj chci taky něco udělat aby na mě nezačal nadávat chlapec :D
BMW...V8...

Bordel
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak navýšit výkon u motoru C14NZ

Příspěvek od Bordel »

to ma stejnej vykon jako Fabka HTP, ktery se vetsina lidi smeje, obe to jsou auta do mesta, na nakupy, z toho tezko neco vymacknes, ale pokud chces 2ps....
http://www.odtahnito.cz <<< Půjčovna odtahového speciálu, stačí řidičák sk. B. Nejlevnější způsob převozu vozu svépomocí. Praha, ČR i zahraničí.

Termik

Příspěvek od Termik »

Danecek píše:to ma stejnej vykon jako Fabka HTP, ktery se vetsina lidi smeje, obe to jsou auta do mesta, na nakupy, z toho tezko neco vymacknes, ale pokud chces 2ps....
dobre, ale chci pro to udelat aspon neco... nechci mit motor proste v serii a chci udelat aspon zakladni veci kua :roll: ... vlastně něco z toho co psal stqeno a ja chci udelat...

a Fabka nevazi 930kg mimochodem....
BMW...V8...

semysak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od semysak »

no trweba bych ten motor nalestil, udelal barevny hadice,a treba pruhledny sani nebo neco takovyho, obavamse ze jedine tim z motoru udelas neco zajimavyho, jinak doporucuju nasetrit na neco silnejsiho

Termik

Příspěvek od Termik »

semysak píše:no trweba bych ten motor nalestil, udelal barevny hadice,a treba pruhledny sani nebo neco takovyho, obavamse ze jedine tim z motoru udelas neco zajimavyho, jinak doporucuju nasetrit na neco silnejsiho
to je taky přijatelnej názor, do budoucna bych chtěl buďto Báwíčko E36ku nebo Toyotku Supru 3.0. Ale to bych viděl tak na příští jaro :cry: ..
BMW...V8...

stqeno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stqeno »

8) a pak optimalizuj tu supru tam to bude vic znat, ikdyz tyhle upravy te budou stat hlavne zrucnost a cas takze je jen na tobe zda to udelas.
kdyz kecam ptakoviny tak mne jednoduse ignorujte

Termik

Příspěvek od Termik »

stqeno píše:8) a pak optimalizuj tu supru tam to bude vic znat
Tam už jo, 200HP v základu :?: :idea: ... ale chce to čas.. Corsu si ale nechám už jen kvůli spotřeby a dokud Supřička nebude hotová! Mezitím si ji chci aspoň vyparádit aby trochu vypadala.... Když to vezmu kolem a kolem tak v tomto tématu jsem získal co jsem chtěl. Vaše názory jsou mi celkem drahý protože nechci zbytečně utrácet.... Udělám pár věci co jste mi doporučili (vyleštit, asi tu vačku, svíčky, filtr atd.) a pak ty chechtáky dám do tý Supry a Corsa mi zbude na pojížďky a lovení bab :lol:
BMW...V8...

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“