Už asi 3 dyn projiždim tuning forum jestli tu neni nekde postup jak se lepi folie (myslim že jsem ho tady někde kdysi vydel ale ted ho nemužu najit ) prosím kohokoliv kdo má s foliemi nějake zkušenosti aby pomohl. Ja to dělal na fačku že jsem sundal okna odmastil a pak s jarovou vodou daval na okna. No folie na to že jsem to dělal po prve ale melinke bublinky tam byly a když jsem to vyhlazoval, folii jsem poškrabal tím vyhlazovacím plasem. Tak prosim poradte cim mám ty bublinky vyhlazovat abych predesel poskrabani. Slyšel jsem že je lepší to dělat v letě když je venku teplo že se ta folie potom dobře napne...ale nevim co je na tom pravdy. Prosim o radu jak je lepíte vy díky.
ahoj,
rozhodne to nedelej v zime. Fakt je lepsi kdyz je nad 15°C
Bublinky se "vymackavaji" specialni skrabkou. Ale ted nevim kde jsem ji videl na webu.
Ted mam dotaz ja: Proc to nenechas udelat specializovanou firmou? Dostanes zaruku 2roky, jak na barvu, tak na odlepeni a hlavne mel by jsi i doklad pro PCR a STK
OKno odmastit...potom ho pocákat mýdlovou vodu opatrně nalepit folii...ve dvou je to nej...ať je co nejvíce rovně...potom od středu ven opatrně a pečlivě vytláčet vodu...až je to hotové dát to na slunko...voda rychleji zaschne a folie se natáhne...potom opatrně ořezat podle pravítka...
VW Passat Variant Tdi
Suzuki Swišť GTi
Autoúvěry od 6%
Zprostředkování prodeje lehkých užitkových i nákladních aut IVECO a tereních Nissanů
je to v clanku jake mate zkusenosti s folii na stk, nebo u policie, nebo nejak tak! jinak jestli tam mas pak bublinky, tak to je vetsinou prach, nebo ti tam zustala jeste voda, malo si ji vytlacil! ten prach cisti tesne pred polozenim folie! ja to delam tak, ze postrikam sklo tim roztokem co si davam na folie-jarova voda, sa pak to setru tou sterkou, co mam na honeni fplii, zadny papir a pod! papir tam zanechava prach! jinak ten roztok je hafo vody a jen kapka jaru, zasny takovy ty sracky co ti delaj dobre na pokozku...obyc jar je nejlepsi a nemusi ho byt tolik! jinak ja mam folii narezanou uz predem a jenom ji pilozim, podle pravitka neorezavam! jeste si muzes pomoc horkovzduskou! ale ohrivej si spis sklo, nez folii, ta se pak hezky prilepi! jestli ohrejes folii, tak se natahne moc a pak je tojeste horsi
barry píše:OKno odmastit...potom ho pocákat mýdlovou vodu opatrně nalepit folii...ve dvou je to nej...ať je co nejvíce rovně...potom od středu ven opatrně a pečlivě vytláčet vodu...až je to hotové dát to na slunko...voda rychleji zaschne a folie se natáhne...potom opatrně ořezat podle pravítka...
Proc to nenechas udelat specializovanou firmou? Dostanes zaruku 2roky, jak na barvu, tak na odlepeni a hlavne mel by jsi i doklad pro PCR a STK [/quote]
Protože je rozdil za to dat 300kč a 3000kč doufam že mě chápeš. Vym že je to lepši ale víš jak finance
Tomilover píše:Proc to nenechas udelat specializovanou firmou? Dostanes zaruku 2roky, jak na barvu, tak na odlepeni a hlavne mel by jsi i doklad pro PCR a STK
Protože je rozdil za to dat 300kč a 3000kč doufam že mě chápeš. Vym že je to lepši ale víš jak finance[/quote]
věř mi, došetzři ty peníze a nech to udělat firmou a máš to i s atestem. u prvního auta jsem to dělal sám. je to hrozná pakárna, nikdy to neuděláš tak aby to bylo dobrý a navíc ty folie co kuopíš v tjůning šhopech nejsou zrovna moc dobrý.
Tomilover píše:Proc to nenechas udelat specializovanou firmou? Dostanes zaruku 2roky, jak na barvu, tak na odlepeni a hlavne mel by jsi i doklad pro PCR a STK
Protože je rozdil za to dat 300kč a 3000kč doufam že mě chápeš. Vym že je to lepši ale víš jak finance
věř mi, došetzři ty peníze a nech to udělat firmou a máš to i s atestem. u prvního auta jsem to dělal sám. je to hrozná pakárna, nikdy to neuděláš tak aby to bylo dobrý a navíc ty folie co kuopíš v tjůning šhopech nejsou zrovna moc dobrý [/quote]
věř mi, došetzři ty peníze a nech to udělat firmou a máš to i s atestem. u prvního auta jsem to dělal sám. je to hrozná pakárna, nikdy to neuděláš tak aby to bylo dobrý a navíc ty folie co kuopíš v tjůning šhopech nejsou zrovna moc dobrý
věř mi, došetzři ty peníze a nech to udělat firmou a máš to i s atestem. u prvního auta jsem to dělal sám. je to hrozná pakárna, nikdy to neuděláš tak aby to bylo dobrý a navíc ty folie co kuopíš v tjůning šhopech nejsou zrovna moc dobrý
Tak s policii problem mit nebudes......... ale nespis lepit předni okna!! když se nalepi zadni dveře a kufrove dveře tak by policie nemela nic řikat a projde to aji STK!! taky se chystam udelat ale jen zadek........
proč se používá mýdlová voda? my v práci na fólii používáme obyč vodu a lepíme fólie v pohodě - teda nelepil jsem tmavou průhlednou fólii na sklo, jenom klasický barevný. Lepil jsem i pruh na přední okno s obyč vodou a výsledek na 1
OXiDE.cz píše:proč se používá mýdlová voda? my v práci na fólii používáme obyč vodu a lepíme fólie v pohodě - teda nelepil jsem tmavou průhlednou fólii na sklo, jenom klasický barevný. Lepil jsem i pruh na přední okno s obyč vodou a výsledek na 1
jo a čím to vyhlazujete ja jsem k tomu dostal takovoú čkrabku a jak jsem vytlačoval ty bublinky celou folii jsem si poškrabal. Už jsem tu mel radu si tu čkrabku omotat do hadry ale chci vedet vice zpusobu treba mas lepsi......
OXiDE.cz píše:proč se používá mýdlová voda? my v práci na fólii používáme obyč vodu a lepíme fólie v pohodě - teda nelepil jsem tmavou průhlednou fólii na sklo, jenom klasický barevný. Lepil jsem i pruh na přední okno s obyč vodou a výsledek na 1
jo a čím to vyhlazujete ja jsem k tomu dostal takovoú čkrabku a jak jsem vytlačoval ty bublinky celou folii jsem si poškrabal. Už jsem tu mel radu si tu čkrabku omotat do hadry ale chci vedet vice zpusobu treba mas lepsi......
mam buď stěrku plastovou, která ma na jednom konci nalepenej filc, nebo máme celou stěrku filcovou, tu používáme když polepujeme celou ceduli nějakou podkladovou fólií
ten jar v ty vode je kuli tom, aby ti to lip klouzalo, obyc vodu vytlacis a pak to uz nejde vratit zpet, kdyz jne tam ten jar, tak to jakoby bez poskozeni strhnes, filcova sterka neni na filie idealni, nevytlaci dokonale tu vody z podfolie, lepsi je nechat si udelat sterku tam kde delaji opravy obuvi, z ty gumy na podrazku! to mam ja a super, nebo primo nekde na netu je obchod primo s udelatkama na lepeni folii! ale ty ceny
máca píše:ten jar v ty vode je kuli tom, aby ti to lip klouzalo, obyc vodu vytlacis a pak to uz nejde vratit zpet, kdyz jne tam ten jar, tak to jakoby bez poskozeni strhnes, filcova sterka neni na filie idealni, nevytlaci dokonale tu vody z podfolie, lepsi je nechat si udelat sterku tam kde delaji opravy obuvi, z ty gumy na podrazku! to mam ja a super, nebo primo nekde na netu je obchod primo s udelatkama na lepeni folii! ale ty ceny
s tou vodou, to je trochu nevýhoda filcový stěrky, musí ta voda vyschnout, ale většinou neni problém tu dotyčnou věc nechat přes noc ležet. Eventuelně se to dá pro jistotu druhej den přetřít aby to drželo. Jinak to že to hůř drží je u krajů, v prostředku to drží dost.
Tak jsem se tu dočetl jak na okna včera jsem to dělal a myslím že to jde. prach je velkej problém a jak jsme zjistil tak i jemné kazy na oknu. zkoušeli jsme lepit i zadní okno ale to se fakt nepovedlo. Jinak je dobrý na folii i z vrchu nastříkat tu jarovou vodu a pak teprve stírat (folie se nepoškrábe) a ke konci dát přes stěrku kus bavlněněého hdru třeba z trička a doladit. Nemáte někdo kvalitní radu jak na zadní okno ?
FORD SIERRA 4x4 2.0 DOHC EFI
Vyrábím LED neony více http://tuning-forum.org/viewtopic.php?t=29760
Jirkaking píše:Tak jsem se tu dočetl jak na okna včera jsem to dělal a myslím že to jde. prach je velkej problém a jak jsme zjistil tak i jemné kazy na oknu. zkoušeli jsme lepit i zadní okno ale to se fakt nepovedlo. Jinak je dobrý na folii i z vrchu nastříkat tu jarovou vodu a pak teprve stírat (folie se nepoškrábe) a ke konci dát přes stěrku kus bavlněněého hdru třeba z trička a doladit. Nemáte někdo kvalitní radu jak na zadní okno ?
no zadni sklo se pry děla na vice dilu!! proste jak tam mas ty čarky na vyhřivani tak tam se to řeže!!!!!!!!! aspon to tak kamos dělal a vypada to dobře!!
Renault Mégane minulost!!
Fiat Stilo 1,2 16V!!!!!!!!!!!!!!!
Fiat Stilo 1,9 JTd Kdysik dáávno
Pašííííííííííííík v kombííku DAS AUTO
aleš píše:no zadni sklo se pry děla na vice dilu!! proste jak tam mas ty čarky na vyhřivani tak tam se to řeže!!!!!!!!! aspon to tak kamos dělal a vypada to dobře!!
jo, někde sem to tady nafóru čet, že se to dělá z víc kusů a řeže se to v místě vyhřívací linky, přesně jak píše aleš
to zadní okno jsem taky nejdřív tak měl, ale pak se vysypalo a dělal to někdo jinej, hodně zkušenej a udělal to z jednoho dílu
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd
Jirkaking píše:Tak jsem se tu dočetl jak na okna včera jsem to dělal a myslím že to jde. prach je velkej problém a jak jsme zjistil tak i jemné kazy na oknu. zkoušeli jsme lepit i zadní okno ale to se fakt nepovedlo. Jinak je dobrý na folii i z vrchu nastříkat tu jarovou vodu a pak teprve stírat (folie se nepoškrábe) a ke konci dát přes stěrku kus bavlněněého hdru třeba z trička a doladit. Nemáte někdo kvalitní radu jak na zadní okno ?
co mas za auto? ve stredu po sichte bych zajel do tp a pomohl ti s tim zadnim oknem a privezl ty veci co jsi po me chtel pres SZ
takže duležité je dát fakt jen kapku jaru...moc jaru ti udělá taky ty bublinky...pak jak se tady psalo umýt od špíny a pak těsně před folii pomočit a setřít stěrkou prach....pak teda lepit, na vytlačení vody tu stěrku co k tomu dostaneš tak vyhod dobře se to dělá i s škrabkou na okna pokud tam máš tu gumu na jedný straně...není špatné pomočit vodou i tu vnější stranu at ta guma klouže po vodě trochu...na konci dej na slunko nebo sklo nahřívej opatrně fenem ...jinak zadní sklo se dělá většínou u těchto obyč folii ze 3 pásů které nalepíš trochu přes sebe a pak uděláš milimetrové spoje...jinak je samo lepší nechat u firmy ale pokud finance tlačí tak i toto jde udělat repativně přesně...jo a ořezat až na konci jak to zaschne
co mas za auto? ve stredu po sichte bych zajel do tp a pomohl ti s tim zadnim oknem a privezl ty veci co jsi po me chtel pres SZ
Sierra kombi ale teď bohužel nemám folii musím koupit. To zadní okno udělám s kamarádem o víkendu. Díky moc za pomoc. nakonec to udělám z více jak 3 pásků zhruba po dvou páscích vyhřívání, což je asi 7 kusů. Ještě jednoum mooooc díky
FORD SIERRA 4x4 2.0 DOHC EFI
Vyrábím LED neony více http://tuning-forum.org/viewtopic.php?t=29760
Sierra kombi ale teď bohužel nemám folii musím koupit. To zadní okno udělám s kamarádem o víkendu. Díky moc za pomoc. nakonec to udělám z více jak 3 pásků zhruba po dvou páscích vyhřívání, což je asi 7 kusů. Ještě jednoum mooooc díky
Neni to moc? 7 kusů? já osobně bych to skoušel z co nejmíň kusů - nejlíp z jedneho