Dotaz na zkušený motoráře ?
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
- MarauderZ28
- Kontaktovat uživatele:
Dotaz na zkušený motoráře ?
dneska sem volal maníkovi co vlastní motorárnu abych se poradil co vše potřebuje aby mi na mým původním bloku udělal výbrus na ty new díly, zaskočil mě dotazem s jakou vůlí to maj vyrobit, myslel jsem, že tyhle tolerance jsou pevně daný a nemůžu si diktovat co a jak ... Nemáte někdo zkušenost ???
Chevy Camaro Z28, LT4 383cui, Powerdyne supercharger, Edelbrock nitro etc. & Chevy Impala SS, LT1 350cui, K&N intake, Hooker exhaust etc. & Chevy Corvette C5 Z51
"forget the gym, Camaro has all the muscle you need"
- MarAt
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dotaz na zkušený motoráře ?
S pístamam by ti měl dojít papír,kde je piston to wall clearance.
Změříš píst v temperované místnosti na 20st 13mm nad koncem křídla a přidáš požadovanou clearance a výsledek je vrtání(včetně honování).Většinou ti pošle výrobce i tabulku,kde jsou různé aplikace,jako např. alkohol,nitro atd. a kolik máš ještě přidat(o kolik má být vrtání větší).
Jestli máš 4032 písty:
http://www.jepistons.com/pdf/piston_instrc4032.pdf
Změříš píst v temperované místnosti na 20st 13mm nad koncem křídla a přidáš požadovanou clearance a výsledek je vrtání(včetně honování).Většinou ti pošle výrobce i tabulku,kde jsou různé aplikace,jako např. alkohol,nitro atd. a kolik máš ještě přidat(o kolik má být vrtání větší).
Jestli máš 4032 písty:
http://www.jepistons.com/pdf/piston_instrc4032.pdf
crx 4x4 boosted- 10.23s
8x národní rekord ve sprintu na 1/4míle
exige gt3,gsx,mr2,200sx aj.
www.marat.cz
8x národní rekord ve sprintu na 1/4míle
exige gt3,gsx,mr2,200sx aj.
www.marat.cz
- MarauderZ28
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dotaz na zkušený motoráře ?
aha tak sem se detailně nekuk do krabky možná to tam je a já dělám zbytečný vlny
Chevy Camaro Z28, LT4 383cui, Powerdyne supercharger, Edelbrock nitro etc. & Chevy Impala SS, LT1 350cui, K&N intake, Hooker exhaust etc. & Chevy Corvette C5 Z51
Pístová vůle je velmi diskotované téma i mezi moto dragstery.Samozřejmě nejdůležitější je info od výrobce pístů,který ví co ty jeho písty dělaj za tepla.Dalším faktorem je v jakém režimu se budou používat.I výrobce se jistí raději větší vůlí,protože se nemůže spolehnout na to,že např. motorář perfektně zúhluje ojnice atd.
Uvedu příklad:Písty Wiseco,doporučená vůle 0,06mm a já jsem šel v klidu na 0,04mm.Protože u dragstera i když s N2O,se jede v podstatě studený provoz a na krátkou dobu.Je to jen názor!
Uvedu příklad:Písty Wiseco,doporučená vůle 0,06mm a já jsem šel v klidu na 0,04mm.Protože u dragstera i když s N2O,se jede v podstatě studený provoz a na krátkou dobu.Je to jen názor!
Věřím, jen naměřeným hodnotám!
- MarauderZ28
- Kontaktovat uživatele:
- MarauderZ28
- Kontaktovat uživatele: