regulátor tlaku paliva - instalace - dojmy
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
- honza 2.0 16v
- Kontaktovat uživatele:
Re: regulátor tlaku paliva - instalace - dojmy
malej dotázek - ten regulátor co máš ty má asi progresivní nárust tlaku, podle toho co tam píšou - nevíš jakej je ten poměr nárustu tlaku? 1:1,2 , 1:1,4....?
ty ostatní 2 maj normální nárust 1:1..
jo a ještě jak dlouho trvalo dodání toho regulátoru - pokud ho máš teda z těch stránek?, kámoš co ma saaba říkal že někdy by z toho vyrost...
ty ostatní 2 maj normální nárust 1:1..
jo a ještě jak dlouho trvalo dodání toho regulátoru - pokud ho máš teda z těch stránek?, kámoš co ma saaba říkal že někdy by z toho vyrost...
- Zemi
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A to jsem se nikde nedocetl... Ono je to snad jedno kdyz mas manometr a vidis kolik tlaci oproti serii ne?
(nejen) UK (United Kingdom - Anglie) DOVOZ VOZIDEL - DÍLŮ
> DOVOZ - ODTAH - PROVĚŘENÍ vozidel v celé EU <
tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
- honza 2.0 16v
- Kontaktovat uživatele:
no celkem jo - ja zas našel že má mít cca 1:1,2
http://www.saabturboclub.biz/speedparts ... paliva.htm
http://www.saabturboclub.biz/speedparts ... paliva.htm
- honza 2.0 16v
- Kontaktovat uživatele:
tak dojmy z instalace - , nejdřív dík MarAtovi za to že mi prodal ten regulátor (na týhle stránce úplně ten 1 , nejlevnější..http://www.saabtuning.cz/tdilys7.htm) , a teĎ k dojmům... díky tomu že to mam v motoru poněkud našlapaný, tak sem si docela při odpojování hadic od seriovýho regulátoru pěkně zanadával , alě během 1 hodiny už auto bylo schopný jízdy.nastavil jsem seriovej tlak 3b pri spustenym motoru s odpojenou podtlakovou regulaci (seriovej regulator byl po smrti, takze 3b zdaleka nedaval).pak jsme zapojil regulaci a zkusil projet - mý dojmy jsou takový , že auto plynule , bez cukání jak to bylo občas dříve zrychluje do maxima , navíc studený starty stačí lehce tuknout starterem a motor se v klidu rozbehne (driv se muselo tocit cca 5s..) , tak jsme tlak decentne zvednul a auto jde jeste trochu lip , az slezou ty byli sracky tak udelam sani a vymlatim kat , kterej uz je stejne KO
jeste malej dodatek , regulator jsme rozebral a zkouknu ze chromovani neni zrovna nejlepsi tak jsem to oloupal a striknul do matny cerny..navic jsme doupravil vyrobni nedostatky v podobe ostrejch hran , mirnejch netesnosti a vymenil vsechny sroubky- nevim co to tam puvodne bylo stakovejma vulema.. ale jsem spokojen auto ted jede o mnoho lip nez predtim , ale to je asi tim ze jsem nikdy nepoznal jak to ma vubec spravne jet, diky nejdriv mrtvy benz. pumpe, ated puvodnimu regulatoru...
jeste malej dodatek , regulator jsme rozebral a zkouknu ze chromovani neni zrovna nejlepsi tak jsem to oloupal a striknul do matny cerny..navic jsme doupravil vyrobni nedostatky v podobe ostrejch hran , mirnejch netesnosti a vymenil vsechny sroubky- nevim co to tam puvodne bylo stakovejma vulema.. ale jsem spokojen auto ted jede o mnoho lip nez predtim , ale to je asi tim ze jsem nikdy nepoznal jak to ma vubec spravne jet, diky nejdriv mrtvy benz. pumpe, ated puvodnimu regulatoru...
- Zemi
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Takze Coupe uz ti jezdi?
tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
pokud už tady tohle téma je,můžu tenhle rugulátor použít i pro přeplňovanej motor?????Všude sem se dočet že mám mít tlak v palivový liště 3BAr to je tlak asi zřejmně na volnoběh bez boostování turba,logicky by za jízdy mělo k těm 3BAR přičíst ten aktuální tlak turba a to by měl bejt i tlak v palivový lištičce.....Good idea???? 

krosmen motorsport .....
specializovaný servis japonsko a itálie......
specializovaný servis japonsko a itálie......
- honza 2.0 16v
- Kontaktovat uživatele:
nejezdí:(( zatím pár fotos tu:Zemi píše:Takze Coupe uz ti jezdi?
http://www.fiatcoupe.wz.cz/coupe/c2006.htm , ale během 14 dnů motr bude komplet, a pak čekat až sleze sníh a jet to odladit....
ale hodil jsme ho do tipa - což je stejnej motor až na 8v hlavu a pár drobností..
- honza 2.0 16v
- Kontaktovat uživatele:
přesně tak přičítá to a odečítá tlaky... je dobrý to štelovat na motoru v chodu na volnoběh s odpojenou podtlakovou hadičkou (vono to jinak moc nejde)Krosmen píše:pokud už tady tohle téma je,můžu tenhle rugulátor použít i pro přeplňovanej motor?????Všude sem se dočet že mám mít tlak v palivový liště 3BAr to je tlak asi zřejmně na volnoběh bez boostování turba,logicky by za jízdy mělo k těm 3BAR přičíst ten aktuální tlak turba a to by měl bejt i tlak v palivový lištičce.....Good idea????
použít jde jak na atmosferickým motoru tak i na přeplnovanym - podtlaková/přetlaková hadička která vede do sání , a v ní tlak/podtlak kterej ovládá pístek v tom regulátoru
funkce je celkem jednoduchá .. dejme tomu vemu tlak paliva ty 3 bary (což mam i já na tipu..) - což je tlak v palivovym systému - přesněji na liště vstřikovačů , podtlaková/přetlaková hadička ovládá pístek v závislosti na změně tlaku/podtlaku v sání a ten pístek zvedá/snižuje tlak paliva a udržuje ho na konstatní hodnotě vůči tlaku v sání , co seriový regulátorý neuměj je okamžitý zvýšení dávky paliva při prudkým přidání plynu - včera sem vysledoval že při prudkým přidání plynu tlak paliva krátkodobě vzroste (místo aby klesnul..) a pak po dosažení otáček a ustálení podtlaku spadne na pevně stanovenou hodnotu vůči sání
- Zemi
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
@Honza: Specifikace vacek ktery davas do Coupe jsou jaky?
tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
- honza 2.0 16v
- Kontaktovat uživatele:
298° sací , zdvih 10.6 mm (serie ma jak sani a vyfuk 9.5) a 288° stejnej zdvih vyfukova .. plnej zdvih máaj obě dvě cca 106°
- Zemi
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To je dostacujici rekl bych.
Chces jet kvetnovou Mimon?

tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
- honza 2.0 16v
- Kontaktovat uživatele:
uvidíme...Zemi píše:To je dostacujici rekl bych.Chces jet kvetnovou Mimon?

- Zemi
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Je mi to jasny... To pocasi me taky brzdi.
Ale tady v Moste je krasne sucho tak doufam ze uz neprijde zadnej marast. 

tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
- MarAt
- Kontaktovat uživatele:
Jsem rád,že regulátor splnil očekávání,pro výkonější aplikaci bych ho ale nedporučoval,měl jsem v ruce víc kousků a některý z nich nedržely tlak stabilně nad 3.2 baru,i když budík ukazoval. (Testováno na testovacím Bosch okruhu s nezávislým měřením). Pro náročnější turbo aplikaci,kde tlak narůstá nad 3bary bych se poohlédl po kvalitnějším (a dražším
) výrobku...

crx 4x4 boosted- 10.23s
8x národní rekord ve sprintu na 1/4míle
exige gt3,gsx,mr2,200sx aj.
www.marat.cz
www.marat.cz
- MarAt
- Kontaktovat uživatele:
Jinak motor do kupátka vypadá mňamózně,ta barva je teplovodná nebo styling?
crx 4x4 boosted- 10.23s
www.marat.cz
www.marat.cz
- honza 2.0 16v
- Kontaktovat uživatele:
barva je nějaká modrá metla.. co to je zač nevím , lakoval to pan Albrecht , jinak původně sem měl na motru klasickou modrou od Motipu a držela jak sviŇ..když sme ji nedávno loupal myslel sem že porodim...MarAt píše:Jinak motor do kupátka vypadá mňamózně,ta barva je teplovodná nebo styling?
k tomu regulatoru.. do tipa mi postačuje,do coupečka tam pude něco co dává Albrecht na motory do bugin atd....
Zemi: zkus GMS v Moste u Stadionu, je to naproti Viktoru, tyhle pancerove hadice maji sladem
btw. mam taky na prodej jeden regulator, uplne novej, kdyby nekdo chtel
Honda S2K 240PS GPW W/ turbocharger T3/T4
www.highperformanceparts.cz
Oficiální dealer firem Thermotec, Forge Motorsport, Powerflex, Milltek Sport, JapSpeed, Depo Racing, Mishimoto, Dbilas Dynamic, Snow Performance... do České republiky.
Oficiální dealer firem Thermotec, Forge Motorsport, Powerflex, Milltek Sport, JapSpeed, Depo Racing, Mishimoto, Dbilas Dynamic, Snow Performance... do České republiky.
- Zemi
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
OK zajdu se tam podivat... Diky...Rajdlos píše:Zemi: zkus GMS v Moste u Stadionu, je to naproti Viktoru, tyhle pancerove hadice maji sladem
tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
vnitrek je teflon, u Krenka jsme daval 500Kc za metr, u GMS maji to same, za 150Kc metr
Rajdlos: ten regulator v bazaru nemas na obrazku to je takovej ten zakladni blejskavej?
ne ne je v modrem eloxu