Nestartuje mi favorit

Máš nebo jsi měl problém s autem? Zde ti ho pomůžeme vyřešit :)

Moderátor: Idaho

Odpovědět
Lolek
Kontaktovat uživatele:

Nestartuje mi favorit

Příspěvek od Lolek »

Mam fáčko z roku 94 takže monovstřik a dělá to takový "boty" že když jsem vlezl ráno do auta tak mi nechtělo nastartovat, hodinu sem počkal zkusil to znova a chytlo - to bylo předevčírem. Včera se to opakovalo s tim že i když sem počkal tak přes to že to má katalizítor jsem se rozhodl to roztlačit, po malinkém převalení motoru okamžitě chytl a dnes se to pro změnu opakovalo znovu jen s tím rozdílem že ani po hodině se nechytl a roztlačit taky nešel. Ještě bych rád dodal že vždy ten den když už to auto konečně chytlo (včera a předevčírem) tak pak šlo kdykoliv během toho dne nastartovat bez problému. Baterka je v pořádku, startér se točí rychle, benzinové čerpadlo funguje a jiskru hází taky. Co s tim tedy je? Dnes když to nechytlo tak sjem to celé komplet rozebral, všechny kontakty vyčistil a dal dohromady a už zase startuje ale může se stát že se ráno zase nechytne zajímalo by mně kde hledat závadu. Jo a zkoušel jsem i jinou ŘJ a dělá to to samé, ba možná ještě horší věci (možná je z MPI a ne z BMM :oops: ale jedo to s ní ale když to necham chvíli na volnoběh začně dělat blbosti po přidání plynu se zas znovu na chvíli srovná). Snad je to srozumitelné. Díky

Lolek
Kontaktovat uživatele:

Re: Nestartuje mi favorit

Příspěvek od Lolek »

ještě jedna věc, s tou jinou ŘJ má auto větší otáčky (místo 800 má 1500) ale to je jedno to je problém té druhé jednotky ta první funguje.
No a aby toho nebylo málo tak se mi v motoru ztrácí chadící kapalina (cca tak 4dcl na 500km) ale nevim kam :oops: to se mi zatim nepovedlo zjistit
Fáčko taky dobrý :roll:

Prodej a servis čtyřkolek - www.access-motor.cz
- www.aspauto.cz

Laconi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laconi »

Ta chladící kapalina může téct přes špatnou vodní pumpu nedávno se mi to stalo :wink:

kujon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kujon »

Já měl taky problémy s timhle startováním, občas to chytlo, občas až po nějakym čase. A pak při středních otáčkách to cukalo. Takže jsem vyměnil svíčky, kabely, vyčistil sem Halovu sondu, vyměnil vzducháč, ale pořád nic. Pomohla až výměna odrušovacího odpůrku v palci u zapalování.
Pug 106 S16 - splašená francouzská krabička :afro:
A také něco většího německého.

Lolek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lolek »

No právě problém je v tom že když už to auto chytne tak pak šlape jako hodinky ale ty starty....
Tu vodní pumpu zkouknu ale před 16000km se tam dávala nová včetně těsnění. (auto sem koupil bouraný tak se to opravovalo a ta pumpa byla utržená). Bojim se aby to neteklo do motoru i když je to docela velký množství a asi by to bylo znát. Ale díky za tip

- www.aspauto.cz

Laconi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laconi »

No ta pumpa asi nebude tvůj případ, mě na Mitsu odešla chvíli potom co sem to koupil, ale auto má nalítáno 200000 takže možná tam byla původní takže že by tobě odešla po 16000 je nepravděpodobný to asi bude problém jinde :ja_nic:

Lolek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lolek »

To asi jo, ale ten favorit má jinak nalítáno přes 300 000km. Ale kupodivu to opravdu šlape jako hodinky, tedy až doted. (jezdil s tim nějakej farář :lol: )

- www.aspauto.cz

Alfoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alfoun »

Kouknul jsi na vstrikovac?Kdyz ti to nechce chytit tak ho zkoukni jestli nastrikuje...Sundej filtr a at ti nekdo startuje.S tou kapalinou; nemas nahodou emulzi na vicku pro doplnovani oleje??

Lolek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lolek »

No na vstřikovač jsme koukali s tátou ale ani jeden jsme si nebyli jisti jestli má být vidět ten vstřík benzínu. Je vidět klapka ale když táta zastartoval tak na ní žádný benzín netekl. Když pak auto chytlo už jsem na to nekoukal.

Kapalina: na víčku na doplnování oleje nic nebylo ale pro jistotu to ještě raději zkouknu abych nekecal

- www.aspauto.cz

Alfoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alfoun »

Kdyz to nastrikuje benzin tak je to videt.Sice blbe,ale je to rozpoznatelny.Poud to nechce chytnout tak ten vstrikovac poklepej.Kdyz je spatnej vstrikovac tak to na chvili pomuze.

Lolek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lolek »

Dobrá, Já jsem to právě včera rozebíral a ten vstřikovač jsem čistil (jen to co šlo po sundání filtru) a trochu jsem na to poklepával jestli se to nehýbe nebo tak něco a od tý doby zatim absolutně v pohodě.

Ještě mi zbývá vyřešit ta záhada kam se ztrácí ta zatracená voda protože to vypadá že všechny hadice jsou OK ale nějak do moc velkejch podrobností to nezkoumam, neni čas - matura se blíží

- www.aspauto.cz

Alfoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alfoun »

Koukni jestli ti nahodou netece voda pres kohout na topnym telese.

Lolek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lolek »

Podívam se. To topení bylo měměný tak okolo toho kohoutu by to být možná mohlo, ale hadice jsou utažený dobře na to jsem dával bacha.

- www.aspauto.cz

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Lolek píše:Dobrá, Já jsem to právě včera rozebíral a ten vstřikovač jsem čistil (jen to co šlo po sundání filtru) a trochu jsem na to poklepával jestli se to nehýbe nebo tak něco a od tý doby zatim absolutně v pohodě.

Ještě mi zbývá vyřešit ta záhada kam se ztrácí ta zatracená voda protože to vypadá že všechny hadice jsou OK ale nějak do moc velkejch podrobností to nezkoumam, neni čas - matura se blíží
Až budeš mít auto pořádně zahřátý, tak vylez a koukni kolem chladiče a taky očmuchávej. Pokud uvidíš páru, nebo ucítíš takovej mírně sladkej smrad, tak ti utíká nějakou netěsností. Když se ti nepodaří nikde najít místo kde by to kapalo, tak to bude nejspíš netěsnost tak malá, že se voda ztrácí jen když je to ohřátý. Může preventivně nalít do chladícího systému utěsňovač, třeba to pomůže.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Butcho

Příspěvek od Butcho »

To startování může způsobovat Halluv snímač otáček motoru. a stou vodou, muže to být těsnění pod hlavou. zkus jestli ti to tlakuje
FUCK AIRRIDE

Odpovědět

Zpět na „Poruchy, závady, rady, tipy“