Větší kola

Pneumatiky, elektrony, plecháče, podložky, šrouby, štefty, změna rozteče...

Moderátoři: Rudi, m.artty

Odpovědět
Speedy junior

Větší kola

Příspěvek od Speedy junior »

Zdravím,
chtěl bych dát na své auto 8x18 kola, ale podle techničáku mohu osadit maximálně 7x17. Co se stane, pokud tam dám ty 8x18? Kde všude a s čím bych mohl mít problém? Co třeba policie, pojišťovna, atp? A pokud budu mít typový list, nedá se to nějakou legální cestou zapsat dodatečně do TP?

sejki
Kontaktovat uživatele:

Re: Větší kola

Příspěvek od sejki »

Speedy junior píše:Zdravím,
chtěl bych dát na své auto 8x18 kola, ale podle techničáku mohu osadit maximálně 7x17. Co se stane, pokud tam dám ty 8x18? Kde všude a s čím bych mohl mít problém? Co třeba policie, pojišťovna, atp? A pokud budu mít typový list, nedá se to nějakou legální cestou zapsat dodatečně do TP?
Max na technickej, policajt kolikrat sam nevi co ma bejt na aute takze to neres:) Jde o to zda li je dostanes na auto...
Nissan Skyline R32 '92 - byvale auto

Speedy junior

A co třeba když způsobim nehodu? Jak se na to tváří pojišťovna? Jelikož mám havarijní pojistku, tak bych docela nerad, kdyby mi neproplatila škodu.

Laconi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laconi »

To už se tady řešilo několikrát zkus to najít :wink:

sejki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sejki »

Speedy junior píše:A co třeba když způsobim nehodu? Jak se na to tváří pojišťovna? Jelikož mám havarijní pojistku, tak bych docela nerad, kdyby mi neproplatila škodu.
A ty planujes naky bouracky? PS na jake auto to chces nacpat?

Speedy junior

na VW Passat. Bouračky neplánuji a ani nechci. Ale člověk nikdy neví, co se přihodí a když už tu havarijku mám na celej rok, tak ať ji nemám zbytečně...

sejki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sejki »

Speedy junior píše:na VW Passat. Bouračky neplánuji a ani nechci. Ale člověk nikdy neví, co se přihodí a když už tu havarijku mám na celej rok, tak ať ji nemám zbytečně...
18ky na passata je moc... ty 17ky je akorat.

Tommy-cupra

Příspěvek od Tommy-cupra »

pojistovna tohle vubec neresi,nektery firmy maj na kola treba tuv a kdyz jsou ty kola schvaleny v tom rozmeru pro to auto,nemusis se vubec bat.
SEAT LEON CUPRA

Speedy junior

Tommy-cupra píše:pojistovna tohle vubec neresi,nektery firmy maj na kola treba tuv a kdyz jsou ty kola schvaleny v tom rozmeru pro to auto,nemusis se vubec bat.
Já zas slyšel, že Tüv se uznává pouze v Německu. Že v Česku na to neberou ohledy. :(

Tommy-cupra

Příspěvek od Tommy-cupra »

jak asi kdo no,ale kamarad si ted kupoval u kolegacka kola,19ky na tt a v katalogu jsou pro tt schvaleny a dokonce snad dostal i nejakej papir v bedne,zkus se zeptat jeho schvalne,ma o tom prehled.
SEAT LEON CUPRA

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

No jako nevim s těma kolama u mě si u alianz napsal rozměr předních gum když mi způsobil u nich pojištěnej člověk škodu. tak nevim jak se k tomu staví. Vepředu mam dobrej rozměr, špatnej mam vzadu naštěstí
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

rocces
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rocces »

no stěma kolama to by mě taky zajimálo, pač si chci na svýho leona dát na Jaře 18", tak hlavně by mě zajímalo to kdybych měl nějakou havarku, jak člověk říká nikdy nevíš...taky mám Havarijní..

Laky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laky »

Jj specialne treba OZta a specialne kolegacek ti doda primo papir s TUV homologaci pak staci zajit na urad a oni ti to potvrdej a zapisou. Ja to taky mam ale sem linej si tam zajit a nechat si je zapsat :)
Fabia=68kW 1.4 16V@engine by Seat // Renault Laguna II r.v. 2004 110kW/150PS/320Nm
http://www.xparfemy.cz
http://www.xhardware.cz
http://www.xparby.cz

Coyote

Příspěvek od Coyote »

Tommy-cupra píše:jak asi kdo no,ale kamarad si ted kupoval u kolegacka kola,19ky na tt a v katalogu jsou pro tt schvaleny a dokonce snad dostal i nejakej papir v bedne,zkus se zeptat jeho schvalne,ma o tom prehled.
tak nakonec jsem je dal na Leona a na tt sly stary 18"

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Šigy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Šigy »

Pěkný leon 8)
Subaru Impreza GT

ex: felDa 1,9

Odpovědět

Zpět na „Disky + Pneumatiky“