M:tamiya a ND

Modeláŕství a auta / letadla / lodě na dálková ovládání

Moderátor: Brutus

Odpovědět
fakie vw
Kontaktovat uživatele:

M:tamiya a ND

Příspěvek od fakie vw »

Ahoj chci se zeptat jestli do RC modelů aut od Tamiya se dají koupit díly a jaká tam je možnost uprav. Jednalo by se mi o typ QD. Dík za odpovědi
VW golf II GT 1.8Turbo

chico

Re: tamiya a ND

Příspěvek od chico »

fakie vw píše:Ahoj chci se zeptat jestli do RC modelů aut od Tamiya se dají koupit díly a jaká tam je možnost uprav. Jednalo by se mi o typ QD. Dík za odpovědi
no na tamyiu lze tunit prakticky vše od tlumiču, stabilizátorů, výměnu plast. dílů náprav za hliník nebo dural, přes ložiska, stavitelné ramena na odklony a sbíhavosti, po motor, převodovku, kardany a diferenciály...pak kola , pneu, vložky do pneu...záleží co do toho vrazíš ale k čemu to má sloužit a co od toho čekáš...ten typ QD je co???o tomto sem neslšel nemáš foto??nebo odkaz?

chico

Příspěvek od chico »

fakie vw píše:Ahoj chci se zeptat jestli do RC modelů aut od Tamiya se dají koupit díly a jaká tam je možnost uprav. Jednalo by se mi o typ QD. Dík za odpovědi
no na tamyiu lze tunit prakticky vše od tlumiču, stabilizátorů, výměnu plast. dílů náprav za hliník nebo dural, přes ložiska, stavitelné ramena na odklony a sbíhavosti, po motor, převodovku, kardany a diferenciály...pak kola , pneu, vložky do pneu...záleží co do toho vrazíš ale k čemu to má sloužit a co od toho čekáš...ten typ QD je co???o tomto sem neslšel nemáš foto??nebo odkaz?

fakie vw
Kontaktovat uživatele:

gti

Příspěvek od fakie vw »

Díval jsem se na Weby co jsou tady na foru a na www.rcauta.cz. Je tam auto a je napsáno, že je na podvozku QD. Je jich tam více, ale pak tam jsou doplnky a ty jsou na typy které na ten QD nejsou. Tak mě zajíma jak to teda je? Co to vůbec znamená to QD a ty ostatní věci. Můžu to pomichat a jak tak co?
VW golf II GT 1.8Turbo

chico

Příspěvek od chico »

takže co jsem tak pochopil tak podvozek QD je jen zadokolka, tam sedne určo pár dílů ...zeptám se tě jinak ...na co ten model chceš používat???

fakie vw
Kontaktovat uživatele:

gti

Příspěvek od fakie vw »

Jen tak na zábavu, ale radši bych 4x4. Chci s tím lítat po městě a hlavně aby se s tím dalo co nejvíc blbnout a rychle jezdit. Jak normální auto. Jde z té zádokolky udělalt 4x4?
VW golf II GT 1.8Turbo

chico

Re: gti

Příspěvek od chico »

fakie vw píše:Jen tak na zábavu, ale radši bych 4x4. Chci s tím lítat po městě a hlavně aby se s tím dalo co nejvíc blbnout a rychle jezdit. Jak normální auto. Jde z té zádokolky udělalt 4x4?
ne nejde a když by šlo tak za cenu dvou podvozků 4x4...jestli chceš jen tak na blbosti a chceš 4x4 tak doporučuju podvozek tt01 je to nejlacinější podvozek ale používaný i na závodech...do něj lze sehnat pro tuning naprosto vše co jsem psal nahoře .....

fakie vw
Kontaktovat uživatele:

gti

Příspěvek od fakie vw »

A jak to je s udržbou? Potřebuje to nějakou udržbu? Co tomu nejvíc vadí a co to vydrží? Kolikrát jde nabít ten aku co tam je?
VW golf II GT 1.8Turbo

chico

Příspěvek od chico »

fakie vw píše:A jak to je s udržbou? Potřebuje to nějakou udržbu? Co tomu nejvíc vadí a co to vydrží? Kolikrát jde nabít ten aku co tam je?
udržba se odvíjí od použití...třeba jízda ve vodě a prachu=rozborka převodu a promazání soukolí...ale na normal jízdu stačí jen občas skouknout převody, ložiska poloosy a pokud jsou suché tak doplnit mazivo...jinak aku pack lze nabít hodněkrát (myslím že 10 000 cyklů je minimum ale kecal bych)ale jako u mobilu je nutno ho natransformovat na plnou kapacitu

fakie vw
Kontaktovat uživatele:

gti

Příspěvek od fakie vw »

Psal si o doplnování maziva. Musí to být něco specialního nebo můžu vzít obyš jemný olej? Vyplatilo by se koupit starší model 4x4. A nevíš o nějakém? Něco jako subaru? :D
VW golf II GT 1.8Turbo

chico

Příspěvek od chico »

pokud chceš starší model koukni na www.modelbazar.cz...jinak stačí silikonová vazelina nebo klasicky mazací tuk..olej nedávej ten cáká a pak to budeš mít ulepené...a ještě mi řekni ty jízdy po městě to jako že to budeš ovládat z auta???mi to udělali jednou ale se spalovákem a to byl fičák :lol:

fakie vw
Kontaktovat uživatele:

gti

Příspěvek od fakie vw »

Tak to mě nenapadlo,ale to by byl luxus. 8) Jsem tam našel i motory co mají otáčky až 18 000. Mohl bych to tam dát? To by pak letělo jak prase :lol: Je ten elektro tak rychlý aby se dal ovládat z auta?
VW golf II GT 1.8Turbo

chico

Příspěvek od chico »

fakie vw píše:Tak to mě nenapadlo,ale to by byl luxus. 8) Jsem tam našel i motory co mají otáčky až 18 000. Mohl bych to tam dát? To by pak letělo jak prase :lol: Je ten elektro tak rychlý aby se dal ovládat z auta?
no já měl elektro a lítalo mi to 60 za hodku :lol: upravené převody, odlechčeno a motor lepší....jjmotory tam pasnou všechny základ je 540 pak už jen tunit jinak lze sehnat i motor co točí 47 000 otáček a to je zubní vrtačka...a dle převodů to taky poletí...jinak ta 18 000 je slušná pokud možno kup rozebiratelný a který lze nastavovat...bud na výkon nebo vytrvalost....

fakie vw
Kontaktovat uživatele:

gti

Příspěvek od fakie vw »

Tak to může být sranda. Na léto by byla prdel. Bych si to vzal i do prace :lol: A co kola? Jak tam jsou uchycená? Pasujou tam všechny nebo to je jak na autě? Musí sedět ET a tak? :D
VW golf II GT 1.8Turbo

chico

Příspěvek od chico »

fakie vw píše:Tak to může být sranda. Na léto by byla prdel. Bych si to vzal i do prace :lol: A co kola? Jak tam jsou uchycená? Pasujou tam všechny nebo to je jak na autě? Musí sedět ET a tak? :D
kola tam sednou bez obav je to uchyceno pomocí středove matice...to samé pneu...je jich hafo a vložky do nich taky ...jj je s tím docela pdel zvlášt když je vás víc to pak stojí za to třeba v zimě obuješ off road vzorek a jezdíš švédskou rally...v letě na písku a šotolině...pak drifty atd atd

fakie vw
Kontaktovat uživatele:

gti

Příspěvek od fakie vw »

No nemám tolik peněz tak asi koupím tu zádokolku. Dá se to taky upravovat? Tlumiče a tak? Zase zadní náhon muže být taky prdel. Hodiny a tak 8)
VW golf II GT 1.8Turbo

chico

Příspěvek od chico »

fakie vw píše:No nemám tolik peněz tak asi koupím tu zádokolku. Dá se to taky upravovat? Tlumiče a tak? Zase zadní náhon muže být taky prdel. Hodiny a tak 8)
jj tlumiče atak vpodstatě to samé jako na 4 kolce akurát tam není ten kardan a přední náhon...jinak zadokolka je ve smyku skoro furt...kdežto jezdit pěkně řízený smyk to je to pravé poježdění...ale i ta zadokolka je very fun 8) určitě tamyií neprohloupíš

Hans
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans »

Dotaz mimo:

Kdybych přišel na závody, podle čeho se to tam dělí do skupin? Podle podvozků, množství úprav, síly motoru nebo jenom kategorie (silniční, offroad...)??

chico

Příspěvek od chico »

Hans píše:Dotaz mimo:

Kdybych přišel na závody, podle čeho se to tam dělí do skupin? Podle podvozků, množství úprav, síly motoru nebo jenom kategorie (silniční, offroad...)??
:oops: tak to nevím přesně...určo rozdělení on road, ofroad a pak měřítko modelu 1\10 nebo 1\18...víc teda nevím možná výkon ale to bych kecal

Hans
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans »

chico píše:

:oops: tak to nevím přesně...určo rozdělení on road, ofroad a pak měřítko modelu 1\10 nebo 1\18...víc teda nevím možná výkon ale to bych kecal
jasny zkusim to zjistit, ja jenom abych nekoupil např. TB-02 a pak me s tim nikde nevzali... :roll:

fakie vw
Kontaktovat uživatele:

gti

Příspěvek od fakie vw »

A kde ty závody bývají? Nemáte někdo nějaký plán akcí? :? To je jak u opravdového auta. Zadní náhon přetáčivý a 4x4 sedí jak přibité 8) Akorát v tom sněhu a tak si myslím, že ta zádokolka bude zaostávat a zapadat :cry: ale zas ty smyky 8)
VW golf II GT 1.8Turbo

leeri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od leeri »

chico píše:

tady toho je celkem dost http://www.masters.cz/ o závodech
Fiat punto f kabru 1.2

leeri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od leeri »

fakie vw píše:A kde ty závody bývají? Nemáte někdo nějaký plán akcí? :? To je jak u opravdového auta. Zadní náhon přetáčivý a 4x4 sedí jak přibité 8) Akorát v tom sněhu a tak si myslím, že ta zádokolka bude zaostávat a zapadat :cry: ale zas ty smyky 8)
tak závody se jezdí hodně s podvozkama 4x4 u normálních cestáků
Fiat punto f kabru 1.2

Hans
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans »

leeri píše:
chico píše:

dobrý web, ale tam jsou informace jenom o autech XRAY... a navíc tam říkají, že min. investice je 30 000 :shock:

leeri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od leeri »

Hans píše:
leeri píše:
chico píše: :oops: tak to nevím přesně...určo rozdělení on road, ofroad a pak měřítko modelu 1\10 nebo 1\18...víc teda nevím možná výkon ale to bych kecal
dobrý web, ale tam jsou informace jenom o autech XRAY... a navíc tam říkají, že min. investice je 30 000 :shock:
no jo 30000 na závodění je fakt minimum a na to starší tamiye nestačí to je pravda...

Kdysi se jezdil tzv. tamiya cup kde měli víceméně stejné všechny auto vybavení a to bylo teprve zajímavé ...teď co vím tak už se skoro vůbec nejezdí
Fiat punto f kabru 1.2

Hans
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans »

ale někdo tady psal, že i s TT01 se dají ty závody jet.... :roll: Jasně, že kdybych to chtěl jezdit fakt vážně, tak bych to za tech 30k musel pořídit. Mě jde o to se doma vyřádit a jednou za čas někde poměřit síly s ostatníma... 8)

leeri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od leeri »

Hans píše:ale někdo tady psal, že i s TT01 se dají ty závody jet.... :roll: Jasně, že kdybych to chtěl jezdit fakt vážně, tak bych to za tech 30k musel pořídit. Mě jde o to se doma vyřádit a jednou za čas někde poměřit síly s ostatníma... 8)
hele tak na závody s tím mužeš jet jezdí se několik kategorií ... podle množství tuningu na tom .....jinak kdybys s tím vlezl mezi tu nejlepší tak bys s něma neobjel pomalu ani kolo :lol:
Fiat punto f kabru 1.2

Hans
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans »

leeri píše:
Hans píše:ale někdo tady psal, že i s TT01 se dají ty závody jet.... :roll: Jasně, že kdybych to chtěl jezdit fakt vážně, tak bych to za tech 30k musel pořídit. Mě jde o to se doma vyřádit a jednou za čas někde poměřit síly s ostatníma... 8)
hele tak na závody s tím mužeš jet jezdí se několik kategorií ... podle množství tuningu na tom .....jinak kdybys s tím vlezl mezi tu nejlepší tak bys s něma neobjel pomalu ani kolo :lol:
tak to je mi jasné, mimochodem přesně na to jsem se ptal, jak je to rozdělené, jestli podle množství úprav nebo podle podvozků apod...

leeri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od leeri »

podle množství úprav ....podle pravidel jednotlivejch cupů
Fiat punto f kabru 1.2

FCS
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FCS »

Pro podvozky TT-01 má být vypsána kategorie :)

Odpovědět

Zpět na „Modelářství“