Idaho: Neco malo bysme nekteri vedeli.
Zacnu takhle ... ja taky shanel neco, co nic nezere, je jednoduchy a spolehlivy, velky a jezdi na naftu. Navic jsem nechtel nic drahyho a novyho, ale neco, co muzu dojezdit a vyhodit. Nakonec jsem koupil za 5 000 (ano, pet tisic Korun) Ford Sierra 2.3D Ghia, tedy v plne vybave (servo, vse v el, a podobne, jo a ma to tazny na tunu) a ma to novy desticky a pneu

. Udajne to melo uz nic moc motor, podle majitele. Jako bylo to jen rozstelovany a chtelo to vymenit tesneni pod hlavou. S troskou udrzby me to auto vyslo na necelych 10 000 a mam karu, ktera neco uveze, je levnoucka na provoz, je extremne pohodlna a v podstate se na ni nema co posrat.
Mno to jsem trochu odbocil, ale dostanu se k tomu

Puvodne jsem premejslel spis nad Omegou A 2.3D, ale ty jsou zbytecne drazsi, protoze jich moc neni. Tech Fordu je vsude plno. Ty chces predpokladam neco z techhle aut, ale o generaci az dve novejsi.
Ty motory, ty nema snad zadny z techhle aut svoje vlastni. Treba ta Sierra 2.3 je motor Peugeot L4, co se daval do P504, 604, 605 (tam byl TD). Podle me ta 2.5TD ve Scorpiu bude neco podobnyho. Kazdopadne jsou tohle vsechno motory, co se davaly do ruznych dodavek a malych nakladaku, takze neco vydrzej. Jinak sehnat Scorpio v kombiku bude asi nelehkej orisek
Zkus jeste premejslet o Omeze B 2.5TD, ty by taky mely byt dost levny. A taky to nema vlastni motor, ale motor od BMW, navic sestivalec ... ta 25 od Forda je jen ctyrvalec. Navic jsou ty Omegy velky luxusni auta, ktery nikdo nechce