Budu se tady postupně ptát a prosím nepište sem úplné OT, myslím to vážně. Dík

Dotaz
č.1) můžu nechat původní převodovku?
č.2) můžu nechat původní elektriku? Ecu nepočítám, ta se musí vyměnit.
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
nerad bych aby se mi rozskočila, ten motor bude mít skoro dvojnásobný výkonPJ píše:No převodovka zalezi jak je odstupnovana, treba nebude potreba. Jinak elektrika asi jo, ale to by chtelo zjistit jestli to nema stejnou.
Poloosy mozna, to nevim. Brzdy jsou stejne jako mam ja. Elektrika by takovy problem byt nemusel, "tolik" tam toho zase neni. Zatim to nemam vubec, davam dohromady co budu potrebovat a na co se mam pripravit.... Prehazovat veci na 1.6 v zadnem pripade, ta moje kastle je skoro 100%NeviM píše:jestli to ma dvojnasobnej vykon tak to bude mit taky jiny poloosy, mozna brzdy.. nechci bejt moc pesimista, ale z ty elektriky se asi jeste pekne poseres, i kdyz corsu neznam, treba to bude jednoduchy, ale moc tomu neverima ten motor mas samotnej, nebo s celym autem? jestli s autem, tak by mozna jeste stalo zato zvazit jestli by nebylo jednodussi prehodit vsechny lepsi veci z tvy corsy na tu 1.6 (teda krome laku, ten asi neprehodis:)
tak to je superPJ píše:Termik: asi te zklamu, ale brzdy stejny nejsou. Ted sem koukal do autodilu a ty mas 235,75mm (nebo 240mm) bud vetrany nebo ne podle modelu a 1,6 ma 256mm vetrany. Jenom zadni bubny sou stejny a třmeny možná. pak sou jiný přední pružiny, ale tlumiče stejny. Poloosy sou taky stejny.
brzy asi stejny nebudou, pokud jsou jedny pro polovicni vykonTermik píše:Poloosy mozna, to nevim. Brzdy jsou stejne jako mam ja. Elektrika by takovy problem byt nemusel, "tolik" tam toho zase neni. Zatim to nemam vubec, davam dohromady co budu potrebovat a na co se mam pripravit.... Prehazovat veci na 1.6 v zadnem pripade, ta moje kastle je skoro 100%NeviM píše:jestli to ma dvojnasobnej vykon tak to bude mit taky jiny poloosy, mozna brzdy.. nechci bejt moc pesimista, ale z ty elektriky se asi jeste pekne poseres, i kdyz corsu neznam, treba to bude jednoduchy, ale moc tomu neverima ten motor mas samotnej, nebo s celym autem? jestli s autem, tak by mozna jeste stalo zato zvazit jestli by nebylo jednodussi prehodit vsechny lepsi veci z tvy corsy na tu 1.6 (teda krome laku, ten asi neprehodis:)
.
ty zadní si myslim určitě.... i teď brzdí jako blázen (na to že to jsou bubny)Danecek píše:brzy asi stejny nebudou, pokud jsou jedny pro polovicni vykonTermik píše:Poloosy mozna, to nevim. Brzdy jsou stejne jako mam ja. Elektrika by takovy problem byt nemusel, "tolik" tam toho zase neni. Zatim to nemam vubec, davam dohromady co budu potrebovat a na co se mam pripravit.... Prehazovat veci na 1.6 v zadnem pripade, ta moje kastle je skoro 100%NeviM píše:jestli to ma dvojnasobnej vykon tak to bude mit taky jiny poloosy, mozna brzdy.. nechci bejt moc pesimista, ale z ty elektriky se asi jeste pekne poseres, i kdyz corsu neznam, treba to bude jednoduchy, ale moc tomu neverima ten motor mas samotnej, nebo s celym autem? jestli s autem, tak by mozna jeste stalo zato zvazit jestli by nebylo jednodussi prehodit vsechny lepsi veci z tvy corsy na tu 1.6 (teda krome laku, ten asi neprehodis:)
.
Ten motor seženeš pod 10 000 komplet, to si myslím stačí.. a tolik věcí se prohazovat ani nemusí.FD_Ondra píše:Termiku, nevyšlo by tě levnějš koupit rovnou kostru 1.6i 16V? Nevím teda jak se pohybujou, ale než měnit všechno kromě kastle, tak radši asi jiný auto a tohle nechat na díly ne?Ale možná plácám nesmysly, nevím jak se oply pohybujou cenově jak díly...
To asi ne, ale řekl bych že ta zmiňovaná elektrika tě pozlobí (pokud jsem teda nepřehlídnul zmínku o tom že je stejná)... Mě stačilo rozplejtat svazky v kabině auta a zbavovt se přebytečných kil kabeláže... Docela "zábava"...Termik píše:Ten motor seženeš pod 10 000 komplet, to si myslím stačí.. a tolik věcí se prohazovat ani nemusí.FD_Ondra píše:Termiku, nevyšlo by tě levnějš koupit rovnou kostru 1.6i 16V? Nevím teda jak se pohybujou, ale než měnit všechno kromě kastle, tak radši asi jiný auto a tohle nechat na díly ne?Ale možná plácám nesmysly, nevím jak se oply pohybujou cenově jak díly...
motor X16XEL ?Termik píše:... nechci žádnou raketu, chci jen aby to "trochu" jelo a moc nežralo...