Tlumice - zvyknu si? Udelal sem dobre? :-)

Nápravy, podvozky, snižování, brzdy, řízení - vše kolem náprav a brzd

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma

krysarr
Kontaktovat uživatele:

Tlumice - zvyknu si? Udelal sem dobre? :-)

Příspěvek od krysarr »

Zdravim panove, a pripadne damy,
mam takovy dilema. Poridil sem si na autak lepsi, tvrdsi tlumice a naxi na to ani po 3 dnech nemuzu zvyknout. Mam oproti serii o " vetsi kola - 16", seriovy pruziny a ted sem dal misto prednich Sachs Super Touring (coz je skvela volba pro komfort, ale jinak mekky) a zadnich origo Sachs "pritvrzeny" Kayaba Ultra SR, coz by mela byt ta nejlepsi volba od Kayaby.
No a naxi nemuzu zvyknout na to, jak je to tvrdy :D Na silnici drzi neskutecne, v zatackach bomba! Ale precijen mam seriovy nesnizeny pruziny, tak nemuzu nejak do extremu, ale snizit sem nechtel, nemuzu. A dal, velky diry, pricny prahy a velky houpaky - parada, docela je zehli, zadny rany necitim.
No ale drobny nerovnosti na silnici, ktery jsou takrka vsude - citim vsechno, tohle je asi jedina nevyhoda. Fakt je mi to zatim chvilema docela neprijemny, ale mozna sem precitilivej z toho, jak to pritvrdilo :wink: Vcera sem jel s tatou jeho Octou, a prekvapilo me, ze je tam citim taky. Ale precejen min...po presednuti zpet do myho dnes rano uz mi to tak neprislo, ale stejne je to znat podstatne vic nez driv.

No a ted dotaz, zvyknu si? Co myslite? Nedokazu si predstavit, ze ma nekdo auto na 18", snizeny, a jeste komplet sportovni podvozek, to musi bejt hrozny :shock: :D

Vahal sem mezi mekcima Kayabama Excel G a Bilsteinem B4, a nebo tvrdsima Kayabama Ultra SR, Bilstein B6 nebo Sachs Advantage.

Jo, a je to na Octe.

Diky za nazory na zvyknuti si a na volbu tlumicu 8) :lol:

Ivan
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Tlumice - zvyknu si? Udelal sem dobre? :-)

Příspěvek od Ivan »

Zvykneš, protože si uvědomíš, že auto nyní pěkně drží a nehoupe se jak kačena... ;-)

Jinak Kayaba je dobrá volba 8)

T-O-M

Příspěvek od T-O-M »

Já si taky myslim, že jde o zvyk. A na lepší jízdní vlastnosti se zvyká snad rychle ne?

kentoya

Příspěvek od kentoya »

no já si tam šupnul KYB AGX dvoupláštový plynový štelovací, mám tam taky 16 a gumy na 45, a pocity mám podobný, dálnice olomouc praha až po jihlavu nesjízdná s jazykem mezi zuby, na okreskách to jde, ale já si zvyknu na všechno, sedí to jak přikovaný, nejhorší na tom je, že neznám hranici, kdy se to utrhne, protože mám pocit, že to utrhnout nejde což je samozřejmě nesmysl (jinak 200sx)
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory :D
http://www.odtahove-sluzby.cz

rufe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rufe »

otazkou je jestli o tolik vic vyuzijes to ze do zatacky misto seriovych(zrejme take kvalitnich) tlumicu muzes jet treba o 10-15kmh vic (s tema tvrdsima) a o kolik vic ti bude vadit ze cejtis kazdej kamen na silnici, po meste...
Nissan Primera 2.0 140ps & VW Golf IV 1.9TDI match2

kentoya

Příspěvek od kentoya »

ad rufe to záleží na tom jakým jezdíš stylem, já to využiju co ostatní to nevím
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory :D

krysarr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krysarr »

Ivan píše:Zvykneš, protože si uvědomíš, že auto nyní pěkně drží a nehoupe se jak kačena... ;-)

Jinak Kayaba je dobrá volba 8)
Jojo, to je pravda, na to sem si zvyknul asi tak, nooo, okamzite! :D Tak snad si zvyknu i na tohle 8)

Diky, nechal sem si doporucit 8)

krysarr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krysarr »

T-O-M píše:Já si taky myslim, že jde o zvyk. A na lepší jízdní vlastnosti se zvyká snad rychle ne?
Okamzite, jen to drncani... kdyz sem misto 15" dal 16", taky to bylo znat, tady je to jeste asi tak 2x tolik, jak kdybych sel z 15" primo na 18" :wink:

bohhy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohhy »

Asi zalezi na tobe jestli dokazes prekousnout komfort naproti sportovnimu svezeni.Mam neco podobnyho jak pises nakonci.19" kola a komplet snizenej podvozek od KW a uz sem na to tak zvyknul ze uplne miluju kazdou zatacku ktera vzdycky prijde.Je to paradicka, sedi to jako prase. 8)
Wrangler YJ + BMW M3 E92 + BMW E34 525i + BMW E30 340V8 M3look

krysarr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krysarr »

kentoya píše:no já si tam šupnul KYB AGX dvoupláštový plynový štelovací, mám tam taky 16 a gumy na 45, a pocity mám podobný, dálnice olomouc praha až po jihlavu nesjízdná s jazykem mezi zuby, na okreskách to jde, ale já si zvyknu na všechno, sedí to jak přikovaný, nejhorší na tom je, že neznám hranici, kdy se to utrhne, protože mám pocit, že to utrhnout nejde což je samozřejmě nesmysl (jinak 200sx)
Ja mam gumy na 205/55/16, takze precejen tam mam o trosku vic gumy. Zvlastni je, ze kdekoliv jsou popisy kayabskejch tlumicu, nenachazim nikde nic o Ultra SR, ani na strankach vyrobce, coz mi prijde difny :shock: Ja na dalnici a podobne sem celkem v poho, tam je to znat jen tim, ze hupy nejsou pozvolny jak v kocare, ale udela to hup hup a sem zpet. Ale je fakt, ze ty puvodni zadni uz byly blatovy, stacilo zhoupnout na zadnim narazniku auto a to se jeste 2x dost zahoupalo :wink: Jinak s tim utrzenim je to ted mnohem bezpecnejsi, nez predtim, mel sem problemy pri raznejsim stridani pruhu nebo prudsich zatackach, ve kterejch treba byly nerovnosti, ted to prodrncim vyssi rychlosti a v pohode :wink: Snad si zvyknu

krysarr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krysarr »

soracz, ze reaguju na kazdyho zvlast....

2 rufe: no, to je pravda, prave sem chtel neco tvrdsiho, protoze nemoc starsich Octavek je, ze se to houpe a v zatackach to holt precejenom trochu plave, na dnesni pomery. A timhle se to znacne vyresilo, takze asi jen si zvyknout :wink: Uvidime, jaky budou pocity dalsich clenu posadky, zkusim to jeste porovnat s nejakym podobnym autem a pripadne to strelim, ac nerad :cry:

2 bohhy: No, to je prave to, co nevim :wink: Blby je, ze tu mame dost pekelny silnice. Zvlastni je, ze kdyz proletim vetsi diry, trosku to zabusi a pohodicka, mnohem lepsi nez puvodni, ale ty maly nerovnosti sou peklo. Ale mozna si to fakt namlouvam. Kdyz sem to nechal precipovat, mel sem porad dojem, ze mi to hrozne zere :D To, co mas ty, to bych asi zdechnul, i kdyz to musi byt v zatackach BOMBA, ale proste problemy s pateri jsou a timhle bych se dorazil :cry: :wink:

kentoya

Příspěvek od kentoya »

Zvlastni je, ze kdekoliv jsou popisy kayabskejch tlumicu, nenachazim nikde nic o Ultra SR

taky ne, ale co jsem se kdysi o nich dověděl, tak by měli být taky plynový a taky dvoupláštový a měli by být pro sport verze s použitím tvrdších pružin, ale co je na tom pravdy nevím, rozepiš se je to už delší doba co jsem vybíral tlumiče tuším loni září a občas se stane, že se detaily pomíchají

krysarr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krysarr »

kentoya píše:Zvlastni je, ze kdekoliv jsou popisy kayabskejch tlumicu, nenachazim nikde nic o Ultra SR

taky ne, ale co jsem se kdysi o nich dověděl, tak by měli být taky plynový a taky dvoupláštový a měli by být pro sport verze s použitím tvrdších pružin, ale co je na tom pravdy nevím, rozepiš se je to už delší doba co jsem vybíral tlumiče tuším loni září a občas se stane, že se detaily pomíchají
Jo, neco takovyho sem v podstate slysel taky. Ja tam jenom mam seriovy pruziny :wink: Chtel sem dat z RS, ale zatim resim tohle. Jeste mi bylo receno, uz nevim kym a kde, ze by tyhle Kayaby Ultra SR v kratsi verzi mely bejt na Imprezach WRX, ale co je na tom pravdy, to netusim :oops:

Neco sem objevil 8) (nahore uprostred)
http://www.kayaba.de/products/damper_content.php?lang=1 -- podle toho Produkt ubersicht asi i ty ExcelG jsou dost slusny, oproti normalu, kdyztak prelozim, pokud ma nekdo zajem :wink:

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJ »

krysarr: jj urcite by bod popis k jednotlivejm typum
No nazi, no red, just pure Skinhead. "diesel je víceméně stále neslušné slovo"

krysarr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krysarr »

PJ píše:krysarr: jj urcite by bod popis k jednotlivejm typum
Tady je neco malo z toho odkazu:
pod Produktubersicht je prehled kayabackejch tlumicu...
...asi sem mozna mel zvolit ty ExcelG, podle popisu, esli si teda nezvyknu :
- excellente Dämpfung - perfektni tlumeni
- excellente Leistung - perfektni vykon
- extrem ausdauernd - extremni vydrz
- sportlich komfortabel - sportovne komfortni
Die beste Wahl, mehr muss nicht sein - nejlepsi volba, vic neni treba

A ty moje (Ultra SR) maj:
- ultimative Dämpfungsleistung - ultimativni tlumici vykon
- ultimative Straßenlage durch sportlich straffe Abstimmung - ultimativni drzeni na silnici diky sportovne tvrdemu vyladeni
- ulitmative Stabilität - ultimativni stabilita
Perfekte Performance für den sportlichen Fahrer - perfektni vykon pro sportovniho ridice

CAD

Příspěvek od CAD »

Zvyknes si.

Ja osobne jsem si zvyknul hned a to asi kvuli tomu, ze mi vyhovujou tvrdsi auta. Preferuju jizdni vlastnosti pred komfortem.

krysarr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krysarr »

CAD píše:Zvyknes si.

Ja osobne jsem si zvyknul hned a to asi kvuli tomu, ze mi vyhovujou tvrdsi auta. Preferuju jizdni vlastnosti pred komfortem.
Diky, vsem, doufam, ze to snad teda bude dobry 8)

Dneska mi prestel drncet sroubek nekde dole pod kufrem, co mi tam kdysi upad a uz mi to tak neprislo :oops: :D Zkusim s tim svezt par lidi, ja se tim vozim kazdej den, a uvidime za mesic dva. Prinejhorsim to snad nekdo koupi :wink:

Laconi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laconi »

Ber to tak že si prostě musíš zvyknout :D

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJ »

Osobně mam radši naklepanou prdel než mořskou nemoc :o)
No nazi, no red, just pure Skinhead. "diesel je víceméně stále neslušné slovo"

MarauderZ28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarauderZ28 »

to musí bejt teda super mít na předku a na zadku tlumiče s totálně opačnou charakteristikou ....
Chevy Camaro Z28, LT4 383cui, Powerdyne supercharger, Edelbrock nitro etc. & Chevy Impala SS, LT1 350cui, K&N intake, Hooker exhaust etc. & Chevy Corvette C5 Z51

"forget the gym, Camaro has all the muscle you need"

krysarr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krysarr »

2 Laconi: jojo, snazim se, uvidime, jak se mi to bude darit :D

2 PJ: ja mam osobne nejradsi neco nekde mezi, takze uvidime, jaxi zvyknu a pripadne to prohodim, snad je to s mensi slevickou prodejny, je to kvalitka. A kdyz si zvyknu, jedine dobre :D

2 Marauder: kdo je tak ma? :shock: 8)

MarauderZ28
Kontaktovat uživatele:

ježiš promiň omluva, já sem si to blbě přečetl ... mea culpa ....

jinak pamatuju že když sem dal Koni žlutý a 17" na Probe kde byly 16" a vymrdaný Tokico, že sem měl pocit že auto nemá gumy a jsem jak žebřiňák s vobručema ... nejhorší byly pružiny Enzo nebo Riegger, to vůbec nemělo s pružinou a její funkcí nic společnýho, to sem tam mohl nacpat pružiny z propisovačky - vyšlo by to nastejno
Chevy Camaro Z28, LT4 383cui, Powerdyne supercharger, Edelbrock nitro etc. & Chevy Impala SS, LT1 350cui, K&N intake, Hooker exhaust etc. & Chevy Corvette C5 Z51

krysarr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krysarr »

MarauderZ28 píše:ježiš promiň omluva, já sem si to blbě přečetl ... mea culpa ....

jinak pamatuju že když sem dal Koni žlutý a 17" na Probe kde byly 16" a vymrdaný Tokico, že sem měl pocit že auto nemá gumy a jsem jak žebřiňák s vobručema ... nejhorší byly pružiny Enzo nebo Riegger, to vůbec nemělo s pružinou a její funkcí nic společnýho, to sem tam mohl nacpat pružiny z propisovačky - vyšlo by to nastejno
V pohode, ja jen nevedel, na koho to bylo :wink:

O Koni sem slysel, to je je straslive tvrdy. Ale nikdy sem v aute s nima nesedel. U mne uz ten rozdil ze zimnich 15" na letni 16" byl obstojnej, a ted mi to prislo, jak kdyby to bylo jeste tak 2x tolik. Ale pneu mam porad 205/55 :wink: Ja tam mel puvodne Sachsy, ktery sou prave spis takovej ten komfortni extrem, tyhle Kayaby jsou zas na druhy strane, takze proto mi to asi prijde takovy, a kor, kdyz byly zadni totalne blato, a predni uz mely taky 60000km. Pruziny mam seriovky, jinak bych se asi zblaznil, i kdyz sem nad nima taky puvodne uvazoval :( :wink:

MarauderZ28
Kontaktovat uživatele:

For ultimate road performance, Kayaba supplies a ange of performance shock absorbers called KYB ULTRA SR, specially designed for excellent driving stability and safety for the ambitious sports driver.

Harder damping force, which improves road holding and steering stability, including high performance when used with lowered coil springs (up to 35mm). Available in twintube low pressure gas and monotube high pressure gas. The KYB Catalogue has full application details.

Obrázek

krysarr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krysarr »

MarauderZ28 píše:For ultimate road performance, Kayaba supplies a ange of performance shock absorbers called KYB ULTRA SR, specially designed for excellent driving stability and safety for the ambitious sports driver.

Harder damping force, which improves road holding and steering stability, including high performance when used with lowered coil springs (up to 35mm). Available in twintube low pressure gas and monotube high pressure gas. The KYB Catalogue has full application details.
Jo, tak s tim souhlasim, extremni stabilita, to na tom teda je, to je fakt neskutecny. I na seriovejch pruzinach cumim. Dneska sem u jednoho najezdu k pumpe, kde to jde (slo) tak 30km/h, to vzal vic jak padesatkou a pohodicka. I si snad zvyknu :wink: :D Snizeny pruziny musi byt bomba, ale to uz bych nesnes.

Jinak tohle mi poslal Stangl:
Tlumiče ULTRA SR
- vhodný na snížený podvozek,
- tvrdší plynový tlumič sportovního charakteru
- zaručují vynikající jízdní stabilitu vozu i při vyšších rychlostech s maximalním důrazem na bezpečnost.
- perfektní vlastnosti i v případě, že jsou použity nizkoprofilové pneumatiky

Pro Škodu Octavii rok výroby 97- 4.04 přední 3.359.- MOC vč. DPH
zadní 3.217.- MOC vč. DPH

Tlumiče Ultra SR, jsou vhodné téměř na všechny vozidla od Audi po Volkswagny.

Tlumiče Bilstein nedodáváme.

DrRoura

Příspěvek od DrRoura »

Určitě si zvykneš,pokud ti stojí jízdní vastnosti za něco ztraceného komfortu :wink: A jinak má volba:radši si prokousnu jazyk,než aby jsem měl houpačku ve které se pozvrací i pes :lol:

krysarr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krysarr »

DrRoura píše:Určitě si zvykneš,pokud ti stojí jízdní vastnosti za něco ztraceného komfortu :wink: A jinak má volba:radši si prokousnu jazyk,než aby jsem měl houpačku ve které se pozvrací i pes :lol:
No, ty jizdni vlastnosti jsou tak bombasticky, ze si zacinam po 4 dnech a najetejch asi 15km docela zvykat 8) Asi jde fakt o zvyk, vyrusit drnceni sroubku v kufru a bude to snad ok, uvidime, co zitra vetsi posadka, snad nebudou blit. Zkusim vzit i psa :P 8)

GeRoX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeRoX »

za 4 dny 15 km?

krysarr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krysarr »

GeRoX píše:za 4 dny 15 km?
Ehm, no, chybi tam nula :lol: 8) :oops:

GeRoX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeRoX »