Tlumice - zvyknu si? Udelal sem dobre? :-)
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma
- Ivan
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tlumice - zvyknu si? Udelal sem dobre? :-)
Si zvykneš, začne Ti vrzat palubovka, kroutit se kastle, vypadávat zadní i přední okno... To je úděl 

- krysarr
- Kontaktovat uživatele:
No to prvni bych snad i snes, to uz vrze trochu i ted, ale ten zbytek bych snad ani nemuselIvan píše:Si zvykneš, začne Ti vrzat palubovka, kroutit se kastle, vypadávat zadní i přední okno... To je úděl

- krysarr
- Kontaktovat uživatele:
Porad trochu premyslim, ze se toho zbavim. Je to sice fantazie, jaxem uz popisoval, ale proste nevim no. Uz sem si zvyk na to pohupovani a podobne, i pritulka po prvni 50km dlouhy ceste vcera rikala, ze to je v pohode, ze by to mohlo byt mekci, ale ze se to da, ale ja porad nak nevim. Je to v pohode, chrochtam si, a trosku vic to drnca taky proto, ze to auto SEDI jako krava, a ja jazdim rychlejs, ale jak vlitnu nekam do horsi silnice, hned to vduchu menim za Excel GDrRoura píše:Jo a s tím psem to nemusí být až tak horkéMůj bývalý zubatý alarm,byl tak boží že do zatáček vyrovnával brždění taky
![]()
.Od 7něděl co jsem ho měl,byl denně v autě min 1h.Jde o to si ho jen naučit
Tak hodně štěstí...

omlouvam se za dotaz ohledne jineho auta, ale nechci zakladat novy tema , kdyz de o stejnej problem...
mam hondu aerodeck a poridil sem koni sport a coiloverkit 3a racing, do zatacek je to fakt pecka, ale na hrbolech a hupech mi litaj veci v kufru pul metru vysoko, retardery musim prejizdet tak pomalu ze se nekdy to kolo prez nej malem neprevali jinak se mlatim hlavou vo strop a to sem malej... jezdim po praze a uz tak jezdim dva mesice, zvyknul sem si, ale stejne to tak tvrdy nechci...o vylevech spolucestujicich radsi ani nemluve, uz se mnou nikdo nechce jezdit
a bejvala mi dycky vynada, ze sem to auto uplne zkurvil. Nechal sem si na radu tady nekoho vyrobit pruziny u Invelu a prijde mi to furt stejny...co mam udelat, abych ziskal aspon trochu jizdniho komfortu ?
mam hondu aerodeck a poridil sem koni sport a coiloverkit 3a racing, do zatacek je to fakt pecka, ale na hrbolech a hupech mi litaj veci v kufru pul metru vysoko, retardery musim prejizdet tak pomalu ze se nekdy to kolo prez nej malem neprevali jinak se mlatim hlavou vo strop a to sem malej... jezdim po praze a uz tak jezdim dva mesice, zvyknul sem si, ale stejne to tak tvrdy nechci...o vylevech spolucestujicich radsi ani nemluve, uz se mnou nikdo nechce jezdit

- honza 2.0 16v
- Kontaktovat uživatele:
zmekcit tlumice...HANYSx píše:omlouvam se za dotaz ohledne jineho auta, ale nechci zakladat novy tema , kdyz de o stejnej problem...
mam hondu aerodeck a poridil sem koni sport a coiloverkit 3a racing, do zatacek je to fakt pecka, ale na hrbolech a hupech mi litaj veci v kufru pul metru vysoko, retardery musim prejizdet tak pomalu ze se nekdy to kolo prez nej malem neprevali jinak se mlatim hlavou vo strop a to sem malej... jezdim po praze a uz tak jezdim dva mesice, zvyknul sem si, ale stejne to tak tvrdy nechci...o vylevech spolucestujicich radsi ani nemluve, uz se mnou nikdo nechce jezdita bejvala mi dycky vynada, ze sem to auto uplne zkurvil. Nechal sem si na radu tady nekoho vyrobit pruziny u Invelu a prijde mi to furt stejny...co mam udelat, abych ziskal aspon trochu jizdniho komfortu ?
- krysarr
- Kontaktovat uživatele:
Taxem dneska svez jednoho kamose, co tomu taky propad, trosku sem to protah po okoli, na kulataku trosku zesmesnil jednu starsi M3 a po zastaveni chvili cumel, pak po chvili rek ty wole, to ty tlumice nebos to delal komplet? Neveril, ze tam sou origo pruziny atd. Proste je to FANTAZIE! Zatacku u globusu na Cernaku, co sem jezdival 30-40 sem dneska zkusil 80km/h a i tak to jeste nebylo na hrane, fakt bomba! A dokonce mam i nizsi spotrebu, pac min radim, jak jdou zatacky projet rychlejs
2HanysX
Tak to mas fakt nejaky kamenny, ja s tema tlumicema az na to podrncavani sem spokojenej, a snazim se zvyknout si, nektery retardery sou stejny jak driv, nektery hrozne drcnou, asi je to tim, ze mam ted zadek totalne SUTR, driv to (jako u kazdy Octavky) totalne plavalo. Posadka mi o vikendu ani nekomentovala a pritulka komentovala az kdyz sem se vyslovene zeptal, a to s tim, ze je to teda dost drncavy, ze by to mohlo byt mekci, ale ze to jde, ze to snese, a to uz MUSI bejt
Doporucuju! 
2HanysX
Tak to mas fakt nejaky kamenny, ja s tema tlumicema az na to podrncavani sem spokojenej, a snazim se zvyknout si, nektery retardery sou stejny jak driv, nektery hrozne drcnou, asi je to tim, ze mam ted zadek totalne SUTR, driv to (jako u kazdy Octavky) totalne plavalo. Posadka mi o vikendu ani nekomentovala a pritulka komentovala az kdyz sem se vyslovene zeptal, a to s tim, ze je to teda dost drncavy, ze by to mohlo byt mekci, ale ze to jde, ze to snese, a to uz MUSI bejt

HANYSx: Pokud jsi se zadkem nehýbal, je z výroby v nejměkčím nastavení.
Gr33N MoNsT3R
- krysarr
- Kontaktovat uživatele:
No uz sem o tom taky slysel, ze skacou jako kozy. Kamos je mel na Felde a rikal, po svezeni u mne s tema Kayabama Ultra SR, ze se mu to moje zda tvrdsi. No nevim, ja porad nevim. Zvyknul sem si na hopsani, to uz mi ani neprijde, taxi to nechavam a kdyz projizdim zatackama, tak je to oczko, ale jak je horsi silnice, okamzite to sundavam a prodavam...HANYSx píše:to tady nikdo nejezdi konisport tlumice, aby mi poradil nebo napsal svy dojmy? mam porad pocit, ze problem bude v pruzinach a ne v tlumicich, prece vsichni kdo maj koni neskacou jako ja?

- Ivan
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Já mám tuhostně stavitelné KONI sport a nemůžu si je vynachválit!
- MarAt
- Kontaktovat uživatele:
Mám na civicu komplet koni podvozek a na základní nastavení(-35mm) je to komfortní svezení...Buďto máš ty pružiny tvrdý nebo krátký...HANYSx píše:to tady nikdo nejezdi konisport tlumice, aby mi poradil nebo napsal svy dojmy? mam porad pocit, ze problem bude v pruzinach a ne v tlumicich, prece vsichni kdo maj koni neskacou jako ja?
crx 4x4 boosted- 10.23s
8x národní rekord ve sprintu na 1/4míle
exige gt3,gsx,mr2,200sx aj.
www.marat.cz
8x národní rekord ve sprintu na 1/4míle
exige gt3,gsx,mr2,200sx aj.
www.marat.cz
- krysarr
- Kontaktovat uživatele:
Docela rad bych s vama kluci porovnal, ale je blbost zkouset to na ruznejch autech, to maximalne tak pro zajimavost. Na Octavkach maj lidi bud origo nebo pak snizeny HP, Koni, Eibach, atd, a to mi k tem mejm KYB taky moc nerekne. Ale meli ste pravdu, ze si zvyknu, jiz se stalo a uz mi zdaleka nepride, ze to tak silene sediMarAt píše:Mám na civicu komplet koni podvozek a na základní nastavení(-35mm) je to komfortní svezení...Buďto máš ty pružiny tvrdý nebo krátký...HANYSx píše:to tady nikdo nejezdi konisport tlumice, aby mi poradil nebo napsal svy dojmy? mam porad pocit, ze problem bude v pruzinach a ne v tlumicich, prece vsichni kdo maj koni neskacou jako ja?

Cejtim každou díru
Mám taky sportovní tlumiče, bohužel nevim jakou značku, ale fakt je ten,že díry mě štvou.Pružiny jsou od firmy Postert, což mi taky moc neřiká a pneu používám 225/40/16 . Taky to neni nejlepší volba. Ale auto je přilepený k silnici takovym stylem, že snad ani neni možný ho přetočit, tak nevim. A navíc ke sporťáku sportovní podvozek patří..
myslel sem si to...necham teda u invelu vyrobit este jednou, ale poslu jim tam origo pruziny a necham si tuhost udelat uprostred mezi origo a tema stavitelnejma a necham je udelat nejdelsi co pude abych neprisel o vyskovou stavitelnostMarAt píše:Mám na civicu komplet koni podvozek a na základní nastavení(-35mm) je to komfortní svezení...Buďto máš ty pružiny tvrdý nebo krátký...HANYSx píše:to tady nikdo nejezdi konisport tlumice, aby mi poradil nebo napsal svy dojmy? mam porad pocit, ze problem bude v pruzinach a ne v tlumicich, prece vsichni kdo maj koni neskacou jako ja?
dekuju vsem za rady a zkusenosti

- krysarr
- Kontaktovat uživatele:
Kurna, taxi vam nak zvykam
Uz sem si fakt hodne zvyknul a nebejt toho drnceni, ktery po zime jeste drnci (nez to vyspravim), tak by to asi byla pohoda. Je to tvrdy a rodina se mnou nechce jezdit (coz vidim ted jako nejvetsi problem, pred dovolenou treba), ale vzit pravouhlou odbocku na nesnizenym podvozku padesatkou, to je proste mazec

- krysarr
- Kontaktovat uživatele:
Tak uz na tom mam najeto asi 1800km a novy postrehy. Zvyknul sem si, hodne sem si zvyknul, a kdyz jedu s necim jinym, tak mam hroznej pocit, ze to plave a nedrzi do zatacek
Jsem NADSEN! Dneska sem nechal vymenit silentbloky na ramenech, ktery byly prvni a mely temer 190000km, takze tam spis nebyly nez byly. No a vysledek? Tlumice uz nemlati, zmizelo takovy to neprijemny jemny ostry drncani, a drzi to mnohem lip stopu pri brzdeni a zataceni, takze celkove vzato

Ja to vedel, ze si vyknes.
Ja si zvyknul okamzite a v jinych autech mam ted morskou nemoc
Ja si zvyknul okamzite a v jinych autech mam ted morskou nemoc