Tlumice - zvyknu si? Udelal sem dobre? :-)

Nápravy, podvozky, snižování, brzdy, řízení - vše kolem náprav a brzd

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma

Ivan
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Tlumice - zvyknu si? Udelal sem dobre? :-)

Příspěvek od Ivan »

Si zvykneš, začne Ti vrzat palubovka, kroutit se kastle, vypadávat zadní i přední okno... To je úděl :-)

krysarr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krysarr »

Ivan píše:Si zvykneš, začne Ti vrzat palubovka, kroutit se kastle, vypadávat zadní i přední okno... To je úděl :-)
No to prvni bych snad i snes, to uz vrze trochu i ted, ale ten zbytek bych snad ani nemusel :nono: :D Ale fakt uz sem si trochu zvyk, i kdyz porad jeste citim drncanicko. Zvlastni je, ze tyhle tvrdy na vetsich duznach jen udelaj hup a hotovo, ty puvodni hrozne mlatily :shock: :wink:

DrRoura

Příspěvek od DrRoura »

Jo a s tím psem to nemusí být až tak horké :D Můj bývalý zubatý alarm,byl tak boží že do zatáček vyrovnával brždění taky :evil: 8).Od 7něděl co jsem ho měl,byl denně v autě min 1h.Jde o to si ho jen naučit :) Tak hodně štěstí...

krysarr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krysarr »

DrRoura píše:Jo a s tím psem to nemusí být až tak horké :D Můj bývalý zubatý alarm,byl tak boží že do zatáček vyrovnával brždění taky :evil: 8).Od 7něděl co jsem ho měl,byl denně v autě min 1h.Jde o to si ho jen naučit :) Tak hodně štěstí...
Porad trochu premyslim, ze se toho zbavim. Je to sice fantazie, jaxem uz popisoval, ale proste nevim no. Uz sem si zvyk na to pohupovani a podobne, i pritulka po prvni 50km dlouhy ceste vcera rikala, ze to je v pohode, ze by to mohlo byt mekci, ale ze se to da, ale ja porad nak nevim. Je to v pohode, chrochtam si, a trosku vic to drnca taky proto, ze to auto SEDI jako krava, a ja jazdim rychlejs, ale jak vlitnu nekam do horsi silnice, hned to vduchu menim za Excel G :lol: Pes v pohode, tomu je to zjevne uplne u prdelky 8)

kentoya

Příspěvek od kentoya »

najezdi aspon 5 000 km a potom laboruj
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory :D
http://www.odtahove-sluzby.cz

krysarr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krysarr »

kentoya píše:najezdi aspon 5 000 km a potom laboruj
Dneska dalsich 50 a zacinam si zvykat 8) Pomaloucku teda :wink:

HANYSx

Příspěvek od HANYSx »

omlouvam se za dotaz ohledne jineho auta, ale nechci zakladat novy tema , kdyz de o stejnej problem...
mam hondu aerodeck a poridil sem koni sport a coiloverkit 3a racing, do zatacek je to fakt pecka, ale na hrbolech a hupech mi litaj veci v kufru pul metru vysoko, retardery musim prejizdet tak pomalu ze se nekdy to kolo prez nej malem neprevali jinak se mlatim hlavou vo strop a to sem malej... jezdim po praze a uz tak jezdim dva mesice, zvyknul sem si, ale stejne to tak tvrdy nechci...o vylevech spolucestujicich radsi ani nemluve, uz se mnou nikdo nechce jezdit :cry: a bejvala mi dycky vynada, ze sem to auto uplne zkurvil. Nechal sem si na radu tady nekoho vyrobit pruziny u Invelu a prijde mi to furt stejny...co mam udelat, abych ziskal aspon trochu jizdniho komfortu ?

honza 2.0 16v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza 2.0 16v »

HANYSx píše:omlouvam se za dotaz ohledne jineho auta, ale nechci zakladat novy tema , kdyz de o stejnej problem...
mam hondu aerodeck a poridil sem koni sport a coiloverkit 3a racing, do zatacek je to fakt pecka, ale na hrbolech a hupech mi litaj veci v kufru pul metru vysoko, retardery musim prejizdet tak pomalu ze se nekdy to kolo prez nej malem neprevali jinak se mlatim hlavou vo strop a to sem malej... jezdim po praze a uz tak jezdim dva mesice, zvyknul sem si, ale stejne to tak tvrdy nechci...o vylevech spolucestujicich radsi ani nemluve, uz se mnou nikdo nechce jezdit :cry: a bejvala mi dycky vynada, ze sem to auto uplne zkurvil. Nechal sem si na radu tady nekoho vyrobit pruziny u Invelu a prijde mi to furt stejny...co mam udelat, abych ziskal aspon trochu jizdniho komfortu ?
zmekcit tlumice...

krysarr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krysarr »

Taxem dneska svez jednoho kamose, co tomu taky propad, trosku sem to protah po okoli, na kulataku trosku zesmesnil jednu starsi M3 a po zastaveni chvili cumel, pak po chvili rek ty wole, to ty tlumice nebos to delal komplet? Neveril, ze tam sou origo pruziny atd. Proste je to FANTAZIE! Zatacku u globusu na Cernaku, co sem jezdival 30-40 sem dneska zkusil 80km/h a i tak to jeste nebylo na hrane, fakt bomba! A dokonce mam i nizsi spotrebu, pac min radim, jak jdou zatacky projet rychlejs

2HanysX
Tak to mas fakt nejaky kamenny, ja s tema tlumicema az na to podrncavani sem spokojenej, a snazim se zvyknout si, nektery retardery sou stejny jak driv, nektery hrozne drcnou, asi je to tim, ze mam ted zadek totalne SUTR, driv to (jako u kazdy Octavky) totalne plavalo. Posadka mi o vikendu ani nekomentovala a pritulka komentovala az kdyz sem se vyslovene zeptal, a to s tim, ze je to teda dost drncavy, ze by to mohlo byt mekci, ale ze to jde, ze to snese, a to uz MUSI bejt :wink: Doporucuju! 8)

HANYSx

Příspěvek od HANYSx »

tlumice mam ve predu nejmekci nastaveni a vzadu bohuzel i kdyz sou zluty tak stavitelny nejsou...predek mi prijde taky moc, ale nejvic mi de o zadek, kterej fakt skace jak koza

Shr3k
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shr3k »

HANYSx: Pokud jsi se zadkem nehýbal, je z výroby v nejměkčím nastavení.
Gr33N MoNsT3R

HANYSx

Příspěvek od HANYSx »

nechapu...jak nehybal kdyz neni stavitelnej ?

HANYSx

Příspěvek od HANYSx »

to tady nikdo nejezdi konisport tlumice, aby mi poradil nebo napsal svy dojmy? mam porad pocit, ze problem bude v pruzinach a ne v tlumicich, prece vsichni kdo maj koni neskacou jako ja?

krysarr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krysarr »

HANYSx píše:to tady nikdo nejezdi konisport tlumice, aby mi poradil nebo napsal svy dojmy? mam porad pocit, ze problem bude v pruzinach a ne v tlumicich, prece vsichni kdo maj koni neskacou jako ja?
No uz sem o tom taky slysel, ze skacou jako kozy. Kamos je mel na Felde a rikal, po svezeni u mne s tema Kayabama Ultra SR, ze se mu to moje zda tvrdsi. No nevim, ja porad nevim. Zvyknul sem si na hopsani, to uz mi ani neprijde, taxi to nechavam a kdyz projizdim zatackama, tak je to oczko, ale jak je horsi silnice, okamzite to sundavam a prodavam... :P :wink: Jenze nevim, esli to vubec nekdo koupi :(

Ivan
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

Já mám tuhostně stavitelné KONI sport a nemůžu si je vynachválit!

kentoya

Příspěvek od kentoya »

já mám KYB AGX a měli by být tvrdší než koni sport alespon podle letáků, podle údajně provedenych měření začíná KYB AGX tam kde končí KONI a jsem spokojen
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory :D

Ivan
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

kentoya píše:já mám KYB AGX a měli by být tvrdší než koni sport alespon podle letáků, podle údajně provedenych měření začíná KYB AGX tam kde končí KONI a jsem spokojen
Chtělo by to vyzkoušet, ale možný to je.

kentoya

Příspěvek od kentoya »

já taky nevím jestli to je pravda, ale píšou to, a zkusit by se to muselo na stejným autě, jinak to nebude ono

MarAt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarAt »

HANYSx píše:to tady nikdo nejezdi konisport tlumice, aby mi poradil nebo napsal svy dojmy? mam porad pocit, ze problem bude v pruzinach a ne v tlumicich, prece vsichni kdo maj koni neskacou jako ja?
Mám na civicu komplet koni podvozek a na základní nastavení(-35mm) je to komfortní svezení...Buďto máš ty pružiny tvrdý nebo krátký...
crx 4x4 boosted- 10.23s
8x národní rekord ve sprintu na 1/4míle
exige gt3,gsx,mr2,200sx aj.
www.marat.cz

krysarr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krysarr »

MarAt píše:
Mám na civicu komplet koni podvozek a na základní nastavení(-35mm) je to komfortní svezení...Buďto máš ty pružiny tvrdý nebo krátký...
Docela rad bych s vama kluci porovnal, ale je blbost zkouset to na ruznejch autech, to maximalne tak pro zajimavost. Na Octavkach maj lidi bud origo nebo pak snizeny HP, Koni, Eibach, atd, a to mi k tem mejm KYB taky moc nerekne. Ale meli ste pravdu, ze si zvyknu, jiz se stalo a uz mi zdaleka nepride, ze to tak silene sedi :wink: Ale jak vjedu na horsi silnici, tak to prodavam :D

PreludeR

Cejtim každou díru

Příspěvek od PreludeR »

Mám taky sportovní tlumiče, bohužel nevim jakou značku, ale fakt je ten,že díry mě štvou.Pružiny jsou od firmy Postert, což mi taky moc neřiká a pneu používám 225/40/16 . Taky to neni nejlepší volba. Ale auto je přilepený k silnici takovym stylem, že snad ani neni možný ho přetočit, tak nevim. A navíc ke sporťáku sportovní podvozek patří..

HANYSx

Příspěvek od HANYSx »

MarAt píše:
myslel sem si to...necham teda u invelu vyrobit este jednou, ale poslu jim tam origo pruziny a necham si tuhost udelat uprostred mezi origo a tema stavitelnejma a necham je udelat nejdelsi co pude abych neprisel o vyskovou stavitelnost

dekuju vsem za rady a zkusenosti 8)

krysarr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krysarr »

Kurna, taxi vam nak zvykam :) Uz sem si fakt hodne zvyknul a nebejt toho drnceni, ktery po zime jeste drnci (nez to vyspravim), tak by to asi byla pohoda. Je to tvrdy a rodina se mnou nechce jezdit (coz vidim ted jako nejvetsi problem, pred dovolenou treba), ale vzit pravouhlou odbocku na nesnizenym podvozku padesatkou, to je proste mazec ;) 8)

krysarr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krysarr »

Tak uz na tom mam najeto asi 1800km a novy postrehy. Zvyknul sem si, hodne sem si zvyknul, a kdyz jedu s necim jinym, tak mam hroznej pocit, ze to plave a nedrzi do zatacek :) Jsem NADSEN! Dneska sem nechal vymenit silentbloky na ramenech, ktery byly prvni a mely temer 190000km, takze tam spis nebyly nez byly. No a vysledek? Tlumice uz nemlati, zmizelo takovy to neprijemny jemny ostry drncani, a drzi to mnohem lip stopu pri brzdeni a zataceni, takze celkove vzato 8) 8) 8)

kentoya

Příspěvek od kentoya »

já ti to říkal

krysarr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krysarr »

kentoya píše:já ti to říkal
Jj, mels recht, diky 8) Ty silentbloky to zrejme chtelo vymenit uz davno :(

CAD

Příspěvek od CAD »

Ja to vedel, ze si vyknes.

Ja si zvyknul okamzite a v jinych autech mam ted morskou nemoc

Odpovědět

Zpět na „Podvozek a brzdy“