Suzuki Swift 1.3GTi 16V

Máš nebo jsi měl problém s autem? Zde ti ho pomůžeme vyřešit :)

Moderátor: Idaho

Odpovědět
HansE34
Kontaktovat uživatele:

Suzuki Swift 1.3GTi 16V

Příspěvek od HansE34 »

Čus all, měch bych pár dotazů ohledně tohoto auta. Koupil jsem si ho totiž minulý týden. Je to sice r.v. 89, ale bylo kompletní s TP za směšnou cenu. Jde mi jen o to, že mi připadá že ot nejede tak jak má... 101 koní musí přece s tak malym a lehkym autem dělat divi, ne? Kámoš má starý Poolo 1.3GT 75 koní a jede mu líp něž ten můj Swišť. :cry: Proto zjišťuju v čem je problém a způsoby jak z toho vymačkat oc nejvíc koní.... Včera jsem měřil tlaky a na všech válcích v pohodě (12), ale svíčky byly K.O. Tak že bych koupil nějaký dobrý, co třeba SplitFire?? Určitě tam přijde přímé sání a udělat výfuk. Ale pak jsem seště někde čet že na tenhle typ motoru pasuje hlava z 1.6 16V a že to potom má mít cca 130 koní. Neví o tom někdo něco? A jestli jo tak jestli ot tam jde bez nějakej větších úprav.... to je zatím asi vše. Dík... Hans :wink:
Summer car: BMW E34 Touring Diamantschwarzmetalic

Racing car: Honda CRX D16A8 Nordschleife Project

Jirulanek
Kontaktovat uživatele:

Re: Suzuki Swift 1.3GTi 16V

Příspěvek od Jirulanek »

čuss hans :) no ve svištu už sem lital taky a jede to jak krává už v serii takže mrkni na vetyly (esi tam nejsou hydroštely) =) to už si nepamatuju, nebo bych stím zajel na diagnostiku jestli máš všechno na motoru OK a ta hlava z 1,6 16V tam pasuje a slyšel sem o jednom co to tak udělal a pak se toho malýho autíčka začal bát a rači ho prodal,že prej už je to ulet =o)) držím palec čuss
Obrázek

HansE34
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HansE34 »

Jirulanek píše:čuss hans :) no ve svištu už sem lital taky a jede to jak krává už v serii takže mrkni na vetyly (esi tam nejsou hydroštely) =) to už si nepamatuju, nebo bych stím zajel na diagnostiku jestli máš všechno na motoru OK a ta hlava z 1,6 16V tam pasuje a slyšel sem o jednom co to tak udělal a pak se toho malýho autíčka začal bát a rači ho prodal,že prej už je to ulet =o)) držím palec čuss

No jo to je sice hezký, ale potřeboval bych sehnat někho kdo to takhle už dělal aby mi poradil co a jak, nebo někde sehant aspoň více info.... Ale jinak dík.

Krosmen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krosmen »

HansE34 píše:Čus all, měch bych pár dotazů ohledně tohoto auta. Koupil jsem si ho totiž minulý týden. Je to sice r.v. 89, ale bylo kompletní s TP za směšnou cenu. Jde mi jen o to, že mi připadá že ot nejede tak jak má... 101 koní musí přece s tak malym a lehkym autem dělat divi, ne? Kámoš má starý Poolo 1.3GT 75 koní a jede mu líp něž ten můj Swišť. :cry: Proto zjišťuju v čem je problém a způsoby jak z toho vymačkat oc nejvíc koní.... Včera jsem měřil tlaky a na všech válcích v pohodě (12), ale svíčky byly K.O. Tak že bych koupil nějaký dobrý, co třeba SplitFire?? Určitě tam přijde přímé sání a udělat výfuk. Ale pak jsem seště někde čet že na tenhle typ motoru pasuje hlava z 1.6 16V a že to potom má mít cca 130 koní. Neví o tom někdo něco? A jestli jo tak jestli ot tam jde bez nějakej větších úprav.... to je zatím asi vše. Dík... Hans :wink:
zkusim se ti na to zejtra v práci podiva-dělám v autorizovanym servisu suzuki a pozeptám se jestli to jde nebo nee.......
krosmen motorsport .....
specializovaný servis japonsko a itálie......

Takeshi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Takeshi »

Já jezdim v autoškole ve swišti 1,0 50 koní
Ale po zařazení dvojky už musim jet kládu abych nezdržoval ,
a do kopce je s tim prdel :D To jdeš s tyčí furt dolu a nic :(

Lander
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lander »

HansE34 píše:Čus all, měch bych pár dotazů ohledně tohoto auta. Koupil jsem si ho totiž minulý týden. Je to sice r.v. 89, ale bylo kompletní s TP za směšnou cenu. Jde mi jen o to, že mi připadá že ot nejede tak jak má... 101 koní musí přece s tak malym a lehkym autem dělat divi, ne? Kámoš má starý Poolo 1.3GT 75 koní a jede mu líp něž ten můj Swišť. :cry: Proto zjišťuju v čem je problém a způsoby jak z toho vymačkat oc nejvíc koní.... Včera jsem měřil tlaky a na všech válcích v pohodě (12), ale svíčky byly K.O. Tak že bych koupil nějaký dobrý, co třeba SplitFire?? Určitě tam přijde přímé sání a udělat výfuk. Ale pak jsem seště někde čet že na tenhle typ motoru pasuje hlava z 1.6 16V a že to potom má mít cca 130 koní. Neví o tom někdo něco? A jestli jo tak jestli ot tam jde bez nějakej větších úprav.... to je zatím asi vše. Dík... Hans :wink:
Nedává se hlava z 1,6ky, ale blok z 1,6ky, protože se zvětšuje objem. Design hlavy z G13B je hodně dobrý.
Ale jak už jsem ti psal v jiném tématu, prostě stavět tu 1,6ku je nesmysl, klika nic nevydrží atd...
Mnohem lepší je postavit pořádnou 1,3ku, které bez problémů bude točit až do 8600 otáček. Já ze své 13tky mám momentálně nějakých 140 - 145 koní, jakmile namontuji čtyřklapkové sání a rozchodím programovatelnou řídící jednotku, bude tam 160 koní. Již teďka má Swift zrychlení pod 6 vteřin na 100 kmh a věřím tomu, že 400 metrů udělá za 13,XXs (prozatím nejrychlejší čas 14,30 s 130 koňmi).

Lander
LANDER F3 Racing Team
Formule F3 Dallara F394 Fiat Abarth Novamotor
Formule F3 Dallara F394 Honda Mugen
Toyota MR2 BEAMS VVTi

Suzuki Swift Kit Car - PRODANO!

HansE34
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HansE34 »

Lander píše:
Nedává se hlava z 1,6ky, ale blok z 1,6ky, protože se zvětšuje objem. Design hlavy z G13B je hodně dobrý.
Ale jak už jsem ti psal v jiném tématu, prostě stavět tu 1,6ku je nesmysl, klika nic nevydrží atd...
Mnohem lepší je postavit pořádnou 1,3ku, které bez problémů bude točit až do 8600 otáček. Já ze své 13tky mám momentálně nějakých 140 - 145 koní, jakmile namontuji čtyřklapkové sání a rozchodím programovatelnou řídící jednotku, bude tam 160 koní. Již teďka má Swift zrychlení pod 6 vteřin na 100 kmh a věřím tomu, že 400 metrů udělá za 13,XXs (prozatím nejrychlejší čas 14,30 s 130 koňmi).

Lander

Jasně, dám na tvojí radu 8)
Pak napíšu jak pokračuju..... zatím mockrát dík.

Odpovědět

Zpět na „Poruchy, závady, rady, tipy“