Klepání v motoru

Máš nebo jsi měl problém s autem? Zde ti ho pomůžeme vyřešit :)

Moderátor: Idaho

Odpovědět
Johnie Killer
Kontaktovat uživatele:

Klepání v motoru

Příspěvek od Johnie Killer »

Zdar lidi. Vyskytl se mi následující problém (Ford Fiesta 1.25 16V r.v.96). Včera když jsem jel do táhlého kopce na čtyřku okolo 4-4,5 tis. ot./min, začalo se ozývat klepání někde v motoru, které pak trochu ještě zesílilo. Teď se nijak nemění, pouze je to závislé na tom, jak hodně šlapu na plyn. Při mírném zrychlování to není slyšet skoro vůbec, naopak když na to šlápnu nebo brzdím motorem, tak je to slyšet celkem dost. V motorovém prostoru nedokážu identifikovat, odkud to vychází. Trošku mi to připadá někde pod ventilovým víkem. Fakt netuším. Nenapadá vás někoho něco, co by to mohlo být? Díky za všechny nápady.
ex: Škoda 130L ... 43kW
ex: Ford Fiesta 1.25 16V ... 55kW
VW Bora TDI Variant ... 85kW

Fazeey
Kontaktovat uživatele:

Re: Klepání v motoru

Příspěvek od Fazeey »

hydroštely nejspíš
V8 fbiturbu fautomatu hrabeto žeretojakkokot if ekomodu

sgames
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sgames »

hm,mi to dela to same moje ibiza .... vymenikl jsem hydrostely a nepomohlo ... prej neco s hlavou motoru, kriva klikovka atd :)

kupuju novy motor za 3800 , je to nejlepsi varianta :)

kentoya

Příspěvek od kentoya »

při záběru klepou ventily, a nemusí to dělat zrovna hydroštely, někdy si stačí pohrát s předstihem, nebo dát lepší palivo, někdy stačí vyměnit olej a svíčky, důvodů proč klepou ventily je víc
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory :D
http://www.odtahove-sluzby.cz

Hans
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans »

kentoya píše:při záběru klepou ventily, a nemusí to dělat zrovna hydroštely, někdy si stačí pohrát s předstihem, nebo dát lepší palivo, někdy stačí vyměnit olej a svíčky, důvodů proč klepou ventily je víc
Naprostý souhlas, viděl bych to taky na ventily. Nezanedbal jsi výměnu nebo dolití oleje?

Johnie Killer
Kontaktovat uživatele:

Jo hoši tak je vyřešeno. Nevím čím ani jak ale najednou zmizel olej. Kontroluju ho zhruba každý 2-3 měsíce. Furt fpoho a najednou mi tam zbyl půllitřík oleje. Motor úplně suchej, ani to nehulilo. Takže jsem jezdil bez oleje. Šály a zřejmě i klikovka v p..i. Ja se z toho pos... :cry:

Šíša

Příspěvek od Šíša »

Nevěš hlavu a neházej fiestu do žita :nono: Pokavaď Ti nesvítila kontrolka(a je funkční), tak k žádnému poškození nemuselo dojít. Vyměň olej a uvidíš

Johnie Killer
Kontaktovat uživatele:

Šíša píše:Nevěš hlavu a neházej fiestu do žita :nono: Pokavaď Ti nesvítila kontrolka(a je funkční), tak k žádnému poškození nemuselo dojít. Vyměň olej a uvidíš
Bohužel olej jsem vyměnil a klepe dál. Sice to už skoro neni slyšet, ale stejně to bude chtít otevřít. Díky moc za rady, teď nechám práci na odborníkách.... :P

kentoya

Příspěvek od kentoya »

otázka je co klepe ted
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory :D
http://www.odtahove-sluzby.cz

Odpovědět

Zpět na „Poruchy, závady, rady, tipy“