Zase jeden výběr digitálu

Vše co se točí kolem počítačů, her, mobilů a elektroniky

Moderátor: Rudi

Shr3k
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shr3k »

NC píše:Ses komik :D
Kdyby sis totiz precetl poradne co pisu a kliknul i na odkazy ode mne, vedel bys, ze zastavam prave opacne stanovisko (tzn. neuznavam 10mpix = 2x lepsi nez 5mpix, 12x zoom = 3x lepsi nez 4zoom etc.)

Ale chapu, nema cenu se prit s fanouskem marketingovych ultrazoomu ...

koncim s tematem, to je jak bavit se o atomove fyzice na foru o vysivani :o)
Jasně, ovšemže jsem komik... (jaký fajnový titul ještě asi vymyslíš :roll:) ale myslím, že bys mi to z oka do oka v reálu neřekl. Ale chápu, že si musíš v tom virtuálním světě trochu nabrousit ostruhy a že se právě ty cítíš být tím atomovým fyzikem... :)

Fanoušek marketingových ultrazoomů rozhodně nejsem, většina z mých > 30000 fotek za poslední tři roky je dělaná 28-100mm ohniskem (převedeno na film). ;) Nicméně dovoluju si skromně podoktnout, že mám jaksi praxi s focením právě plakátů a vím, jak se xmegapixelové kompakty a xmegapixelové zrcadlovky chovají.

Své důvody, proč bych preferoval u kompaktu kvalitní optiku s velkým rozsahem a stabilizátor před rozlišením jsem uvedl a myslím že musejí být dostatečně jasné úplně každému, kdo má kapku logického myšlení.
Gr33N MoNsT3R

Shr3k
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shr3k »

NC: BTW nežli atomové fyzice (studování Paladixu) dávám přednost vyšívání (praxi) ;)... :
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Gr33N MoNsT3R

Alfoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alfoun »

To Hans....Tak co uz jsi se rozhodl???Ja jsem si koupil kompakta sonaka. Sice je to model z roku 05,ale koupil jsem ho za slusnou cenu s pametovkou(512mb) http://www.sony.cz/view/ShowProduct.act ... ll+Cameras

Hans
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans »

Alfoun píše:To Hans....Tak co uz jsi se rozhodl???Ja jsem si koupil kompakta sonaka. Sice je to model z roku 05,ale koupil jsem ho za slusnou cenu s pametovkou(512mb) http://www.sony.cz/view/ShowProduct.act ... ll+Cameras
ještě rozhodnutý nejsem, byl jsem rozhodnutý pro toho Olympuse, ale po názorech tady, že je 3x zoom málo a xD karty nevyužitelné(i když já pro ně stejně jiného využití nemám) mě to začalo trochu vrtat hlavou a zase nevím :ja_nic: Nechci se unáhlit, protože peněz moc nemám, tak chci za to málo aspoň to nejlepší co půjde. :roll:

Alfoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alfoun »

trochu poguugluj,projdi par diskusi s nazorama na fotaky a uvidis. V 3 nasobnym optickym zoomu vubec nedostatek nevidim. Pri nejhorsim ma kazdy fotak jeste digitalni zoom... A kdyz zjistim,ze potrebuju mit misto fotaku dalekohled,tak neni problem dokoupit nakou predsadku.

Hans
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans »

Alfoun píše:trochu poguugluj,projdi par diskusi s nazorama na fotaky a uvidis. V 3 nasobnym optickym zoomu vubec nedostatek nevidim. Pri nejhorsim ma kazdy fotak jeste digitalni zoom... A kdyz zjistim,ze potrebuju mit misto fotaku dalekohled,tak neni problem dokoupit nakou predsadku.
to je taky pravda a proto se mě líbí ten Olympus, protože má možnosti i nasazení předsádky..
...ale jak to tady pročítám, tak trochu mi z toho vyplývá, že čím víc MPx, tím je horší kvalita (šum), což si tak trochu protiřečí,ne? :roll:

Alfoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alfoun »

Hans píše:to je taky pravda a proto se mě líbí ten Olympus, protože má možnosti i nasazení předsádky..
...ale jak to tady pročítám, tak trochu mi z toho vyplývá, že čím víc MPx, tím je horší kvalita (šum), což si tak trochu protiřečí,ne? :roll:
Mas na mysli horsi kvalitu pri pouziti predsadek?jinak si myslim,ze megapixely nemaj nic spolecnyho se sumem.Hlavne zalezi na optice a na kvalite zpracovani fotky fotakem,ale takovy znalec zase nejsem :wink:

Hans
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans »

Alfoun píše:
Hans píše:to je taky pravda a proto se mě líbí ten Olympus, protože má možnosti i nasazení předsádky..
Mas na mysli horsi kvalitu pri pouziti predsadek?jinak si myslim,ze megapixely nemaj nic spolecnyho se sumem.Hlavne zalezi na optice a na kvalite zpracovani fotky fotakem,ale takovy znalec zase nejsem :wink:
ne mám na mysli toto:
xer píše:heh .... když máš kompakta tak ten čip bude stejně velký +/- jak u 3mpix tak u 7mpix jen tam budou husteji osázené ty senzory a fotky budou mít vice šumu a při vyšších iso to bude markantnější.
-to asi nejvice kazí fotku

Alfoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alfoun »

Tak to se mi nezda.Chtelo by to naky ukazky toho sumu.To by znamenalo,ze kdyz udelam stejnym fotoaparatem 3mpx fotku a 7mpx fotku tak by ta 7mpx mela vetsi sum???

Hans
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans »

Alfoun píše:Tak to se mi nezda.Chtelo by to naky ukazky toho sumu.To by znamenalo,ze kdyz udelam stejnym fotoaparatem 3mpx fotku a 7mpx fotku tak by ta 7mpx mela vetsi sum???
taky to tak chápu, ale zdá se mi to jako docela nesmysl :roll:

xer
Kontaktovat uživatele:

Re: Zase jeden výběr digitálu

Příspěvek od xer »

je to jinak když máš 7mpix tak ty senzory budou stejně hustě osázeny když s ním budeš fotit na menší rozlišení (min mpix)
nehledě na to že 7mpix fotku ani pořádně nevyužiješ...

(potřebuješ velkou kartu, pak ty hromady gb někam zalohovat, ale k čemu ... 4mpix na fotku o max velikosti co ti udělají ve fotolabu stačí)

já mám 3,1mpix (tj 2000xcosi nevim presne) a fotím na max rozlišení a někdy na menší, pak sou lidi co mají hodně mpix ale stejně fotí tak na ty 3-4mpix a pak lidi co mají dost mpix a mají malou kartu a valí to na 800x600.....

ale možná se mýlím, optej se odborníků co jsou tady :-)

jukni tu (hlavně strana 4) jen pro představu

http://www.fotoaparat.cz/article/10092/1
Naposledy upravil(a) xer dne 07 čer 2006 12:18, celkem upraveno 1 x.
Š Favorit (Fanda94) a JAWA 21 sport (Pinďa77)
...každá voda steče dolů a Kuba si veme Stázinu...

xer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xer »

Alfoun píše:Tak to se mi nezda.Chtelo by to naky ukazky toho sumu.To by znamenalo,ze kdyz udelam stejnym fotoaparatem 3mpx fotku a 7mpx fotku tak by ta 7mpx mela vetsi sum???
nejde o rozlišení ale o čip :-)
ale každá značka každý tip to má jinak ... tak bys nikdy nevybral :lol:
Š Favorit (Fanda94) a JAWA 21 sport (Pinďa77)
...každá voda steče dolů a Kuba si veme Stázinu...

Odpovědět

Zpět na „IT sekce“