Zatvrzení uložení kliky?

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Odpovědět
martin

Zatvrzení uložení kliky?

Příspěvek od martin »

Odešli mi ložiska na klice, pravděpodobně ojniční, ještě sme to neotevřeli. Slyšel jsem o zatvrzení povrchu kliky v uložení ojnice. Máte nějaký zkušenosti? A jak s ložiskama, koupit OE nebo aftermarket (nabízí mi firmu Sanico). Jedná se o 3S-GTE 2.0 turbomotor z celicy.

MarAt
Kontaktovat uživatele:

Re: Zatvrzení uložení kliky?

Příspěvek od MarAt »

Buď máš ny mysli nitridaci(v oblasti kluzné plochy)/nebo kerametalický nástřik? V oblasti přechodu se pak provádí nejčastěji kuličkování..No jen velmi zjednodušeně a stručně-nejosvědčenější postup na seriovou kliku je zachovat její originální povrch(pokud byl nitridovaný,tak přenitridovat),protože míra opotřebení na ložisku je dána rozdílem tvrdosti stykových materiálů. Pokud tedy přitvrdíš na klice,bude se zvýšeně opotřebovávat ložisko a naopak. Co se ložisek týče,mám osobně nejlepší zkušenosti z ACL nebo Clevite.
crx 4x4 boosted- 10.23s
8x národní rekord ve sprintu na 1/4míle
exige gt3,gsx,mr2,200sx aj.
www.marat.cz

martin

Příspěvek od martin »

Super díky za zkušenosti, mám na mysli úpravu kluzné plochy v hlavním a ojničním uložení. Ješně někdo nějaké zkušenosti?

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

clevite.. dost dobrý, ACL jsem dělal jen jednou, a zatím mm dobré zkušenosti s TDK..
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“