Přítelkyně má PC s deskou Asus A7V600-X podporující S-ATA a disk Samsung 160GB SATAII (HD160JJ).
Při prvotní instalaci WinXP mě už zaskočilo, že deska sama nenašla disk a musel jsem z přiloženého CD k desce na druhém PC nakopírovat na disketu potřebné ovladače. Pak už instalace proběhla bez problémů.
Teď cca po roce z ničeho nic nemůžou Winshity naskočit a po klasické úvodní obrazovce, kdy XP načítají se PC restartuje bez jakéhokoliv varování. Nejde spustit ani nouzový režim - udělá to to samé.
Tak jsem zkusil reinstalovat Win. Zase jsem musel jít ke známému nakopírovat ovladače na disketu aby vůbec disk našel a pak při pokračování instalace následuje krátká kontrola disku přičemž se instalace sekne. Po cca 40minutách naskočila licenční smlouva a výběr oddílů, kdy instalace označovala oddíly jako neznámé. Tak jsem zkusil jeden oddíl vybrat a dozvěděl jsem se, že není možno na tento oddíl instalovat. Pak už jsem se tak daleko nikdy nedostal

Co myslíte, je po disku? To bych nerad

Až v úterý budu mít možnost disk odzkoušet na jiném PC se SerialATA, takže se asi dozvím více až pak, ale zajímaly by mě vaše názory, díky moc