Tein Super Street na Civic 3D 2002 1.6

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Odpovědět
Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Tein Super Street na Civic 3D 2002 1.6

Příspěvek od Ondras »

Sonduju terén a hledám, co by se mému Civicovi líbilo. Mám celkem ucelenou představu a do n í zapadá stavitelný podvozek (výška / síla tlumení). Do oka mi padl TEIN Super Street (se sériovým vrškem).

Obrázek

U nás k mání zde:
* http://www.autodoplnky.cz/index.php?typ ... zi=3027672
* http://www.easy-shop.cz/shmotor/scripts ... p?IDZ=6068

Mám celkem zmatek v aplikovatelnosti přesně na mé auto (3D Civic 2002, 1.6, označení EP2 příp. EU6/8). V aplikační tabulce u evropského dovozce ( http://www.tein.co.uk/price/makes/fhonda-ss.html ) je stejný kód pro moje auto i pro TypeR (EP3) a to QSA12-AVSS2. Stejný kód má uveden i D&M, ale píšou, že je to jen pro Civic TypeR. SHMotor pro tento kód uvádí podvozek ES/EU, což by sedělo s mým a pro TypeR uvádí jiný kód QSA13-AVSS2. Podle aplikačních tabulek např. na KYB jsou zadní tlumiče na můj Civic a TypeR shodné, přední se liší (asi kvůli zatížení, bo jsou stejné pro TypeR a diesel). Dále je v informačních zdrojích celkem bordel v udaném snížení a jeho případném rozsahu.

Prosím tedy místí zkušené o vysvětlení:

* Který Tein Super Street je vhodný pro můj Civic?
* Jaký má rozsah snížení?
* Kdo umí Tein s lepšími cenovkami? :)
* Jakou byste příp. doporučili alternativu (štelovací výška a síla tlumení)

Díky.
|\/| /\ '|' | '/. ~ < | \/ | < ~ \/ | |< <> |\|

MarauderZ28
Kontaktovat uživatele:

Re: Tein Super Street na Civic 3D 2002 1.6

Příspěvek od MarauderZ28 »

není to skoro až škoda na 1,6 ?
Chevy Camaro Z28, LT4 383cui, Powerdyne supercharger, Edelbrock nitro etc. & Chevy Impala SS, LT1 350cui, K&N intake, Hooker exhaust etc. & Chevy Corvette C5 Z51

"forget the gym, Camaro has all the muscle you need"

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Cenovka je skoro stejná jako za KYB bez štelování + snížené pružiny, takže není co řešit.

MarauderZ28
Kontaktovat uživatele:

jo tak to pak jo já měl nějakou mylnou představu o deseti tisícovejch částkách
Chevy Camaro Z28, LT4 383cui, Powerdyne supercharger, Edelbrock nitro etc. & Chevy Impala SS, LT1 350cui, K&N intake, Hooker exhaust etc. & Chevy Corvette C5 Z51

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Na D&M 25000. Pro představu KYB ExcelG př. 2x6700 + zad. 2x2909 + cca 4000 za péra = 23218

GeRoX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeRoX »

otazka je jen jestli od D&M a sh motors tyle podovozky dorazej vubec? ale jinak si nemyslim ze by byl prolbem si sehnat podozek od teinu presne na tvuj typ auta...

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

GeRoX píše:otazka je jen jestli od D&M a sh motors tyle podovozky dorazej vubec? ...
Ano, to je taky otázka, zdali to umělci z DM či SHM vůbec dodají :(

GeRoX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeRoX »

Ondras píše:
GeRoX píše:otazka je jen jestli od D&M a sh motors tyle podovozky dorazej vubec? ...
taktak...nevim jestli to uz nekdo zkusil...ale mozny je vsechno...pokud to nabizej...a za levneji nez normal v japanu...tak tam neco (alespon u me) smrdi... :roll:

MarauderZ28
Kontaktovat uživatele:

Ondras píše:
přinejhorším ebay.com, ale nějak nechápu jejich ceny neb jen já s nákupem na Ebay sem +- na jejich ceně tady ...

GeRoX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeRoX »

tak nejak... :wink:

barbucha

Příspěvek od barbucha »

Ondras píše:
Na tu cenu v Autodoplňkách bych s nespoléhal. Můj podvozek tam nabízejí komplet, ale jaksi jim uniklo že se to prodává pouze samotný bez pružin. Ty se k tomu vybírají zvlášť podle potřeby. Oni prostě jen okopírujou ceník výrobce, pak to přepočítaj a čekaj kdo se chytí. By mě zajímalo jak by vysvětlili zákazníkovi že dorazili jen tlumiče a pružiny si bude muset dokoupit zvlášť i s dopravou

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

barbucha píše:Na tu cenu v Autodoplňkách bych s nespoléhal. Můj podvozek tam nabízejí komplet, ale jaksi jim uniklo že se to prodává pouze samotný bez pružin. Ty se k tomu vybírají zvlášť podle potřeby. Oni prostě jen okopírujou ceník výrobce, pak to přepočítaj a čekaj kdo se chytí. By mě zajímalo jak by vysvětlili zákazníkovi že dorazili jen tlumiče a pružiny si bude muset dokoupit zvlášť i s dopravou
Jsem dalek toho DMko nějak obhajovat mám s nimi špatné i dobré zkušenosti, ale tenhle Super Street kit asi s pérama bude, neb všude, kde jsem ho viděl v nabídce, tak péra byly a to i se stejnou tuhostí. Nicméně mé otázky zůstávají - Jaký přesně model pásne na mé auto? A existuje spolehlivější dodavatel než DM či SHM?

sandokan

Příspěvek od sandokan »

Ondras píše:Sonduju terén a hledám, co by se mému Civicovi líbilo. Mám celkem ucelenou představu a do n í zapadá stavitelný podvozek (výška / síla tlumení). Do oka mi padl TEIN Super Street (se sériovým vrškem).
Casem tento kit budu kupovat taky na CTR EP3, podle zkusenosti vsak lide nadavaji na to, ze ty tlumice "mlati" - je slyset klepani pri prejezdu nerovnosti apod. Co je na tom pravdy konkretne u tohoto kitu pro toto auto opravdu netusim.

Tein podvozky (na EP3) jsou dosti oblibene a dosti v pohode. Hodne lidi na forech doporucuje radeji variantu FLEX, ale ta je zase znatelne drazsi :wink: .

Co se tyce verze EP2, tak ..
Suspension
The springs and shocks from the EP3 will not go straight on the EP1 and EP2. The EP3 is heavier due to the bigger K-Series engine and this means the spring rate is wrong for the EP2.

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

sandokan píše:Co se tyce verze EP2, tak ..
Suspension
The springs and shocks from the EP3 will not go straight on the EP1 and EP2. The EP3 is heavier due to the bigger K-Series engine and this means the spring rate is wrong for the EP2.
Díky za info. Tak nějak jsem tušil, že to bude. Zaráží mě pak, proč v aplikační tabulce EU dovozce jsou stejné kity pro EP2 i EP3. Jsem z toho stále volaký němůdry :(.

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“