Nejde boot z cd
Moderátor: Rudi
Nejde boot z cd
Netušim proč, mam desku gigabyte 8I5915 DUO PRO mam nastaveno first boot - cdrom, second a third boot sem zkoušel dát disabled, nebo cdrom, nebo floppy a cdrom, prostě sem kombinoval a stejně to vždycky naběhlo z disku. Mam tu origo cd windows a zkoušel sem už dvě mechaniky a tři disky a prostě nic. Disk je ata takže ovladače nejsou třeba. nevim proč to nejde už asi třikrát sem to dělal na tom samym kompu s tim samym biosem a nevim. Už sem i updatoval bios F3>F6 a stejně nic.
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form
Function > Form
http://img147.imageshack.us/img147/1909 ... a026nr.jpg
first mam na cdrom a second a third sem zkoušel všechno možný od disabled přes disketu. A stejně to naběhne z disku
first mam na cdrom a second a third sem zkoušel všechno možný od disabled přes disketu. A stejně to naběhne z disku
Function > Form
Function > Form
- kujon
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nejde boot z cd
a jinak ti to normálně z cdromky cdčko čte? co třeba nezacvaknutý napájení, bo povytaženej daťák. Zkusil bych odpojit ten disk a pustit to jen s cdrom, co by to udělalo a pak by se vidělo co dál
Pug 106 S16 - splašená francouzská krabička 
A také něco většího německého.

A také něco většího německého.
No to jo ale to je screen z manuálu, přeházený to samozřejmě mamdeathwing píše:na tý fotce máš jako první disketovku pak HDD a až pak cd mechaniku
tak to obrať a mělo by ti to bootovat z cd
Jinak daťák fakt vytaženej neni, zkoušel sem dvě mechaniky (obě plně funkční), více cd windows a prostě jestli něco blbě nastavuju v biosu nebo já prostě nevim co tomu může být. A potřebuju to proto abych moh přeinstalovat windows
Function > Form
Function > Form
když dám F8 tak mi to nabídne kde co ale z čeho bootovat ne. Leda tak jestli nouzovej režim, nouzák s podporou ms-dos, nebo nouzák se sítí, nebo poslední známá funkční konfigurace, pak nějaký obnovení z nějakýho data apod. ale boot z cd ne. A zkoušel sem na radu bordela i ostatní Fka a taky nicdeathwing píše:zkus pri bootování F8 (myslim) a ukáže ti to nabídku z čeho chceš bootovat tak tam vyber CD a mělo by ti to normálně nabootovat z cd

Function > Form
Function > Form
A jak mas nastavene Primary/Slave ?
Jinak pokud se jedna o preinstalovani win na stejny hdd ze ktereho ti to porad nechtene bootuje, tak neni nic jednodussiho nez udelat ten hdd nebootovatelny -> formatnout ho nejdriv
EDIT: Nebo bych si jeste naformatoval jednu disketu jako spousteci a zkusil nabootovat z diskety (ms-dos) a pak manualne spustit instalaci win ...
Jinak pokud se jedna o preinstalovani win na stejny hdd ze ktereho ti to porad nechtene bootuje, tak neni nic jednodussiho nez udelat ten hdd nebootovatelny -> formatnout ho nejdriv

EDIT: Nebo bych si jeste naformatoval jednu disketu jako spousteci a zkusil nabootovat z diskety (ms-dos) a pak manualne spustit instalaci win ...
mechanika (vypalovačka) je master a disk je slave. když tam dám naformátovanej disk stejnýho typu bez jakýchkoliv dat, tak mi to řekne že boot disk failure - insert system disk and press enterNC píše:A jak mas nastavene Primary/Slave ?
Function > Form
Function > Form
najdu další kšandu a zkusimNC píše:Tak pri stejnem zapojeni jsem s tim mel taky kdysi problemy ... nejidealnejsi je mit kazde zarizeni na samostatne ksande (uz pro prenosovou rychlost treba) - tzn. hdd primary master, cdrom secondary master - v takove konfiguraci nemam problem ...
Function > Form
Function > Form
Mam to teď tak a stejně to nabootovalo z HDDRitchma píše:najdu další kšandu a zkusimNC píše:Tak pri stejnem zapojeni jsem s tim mel taky kdysi problemy ... nejidealnejsi je mit kazde zarizeni na samostatne ksande (uz pro prenosovou rychlost treba) - tzn. hdd primary master, cdrom secondary master - v takove konfiguraci nemam problem ...

Function > Form
Function > Form
Jj, first dám cdrom a second a third dám jako disabled. Jenže ačkoliv to zní nemožně tak když to tak nastavim naběhne to stejně z disku!!NC píše:shit, zahodit ... i s rukama![]()
chyba ze nemas tu disketovku no ...
z hlavy me uz nic dalsiho nenapada, je to jine kdyz u toho clovek sedi a muze zkouset
Mas moznost v BIOSu nastavit First device CDROM a na ostatni NONE ? Jako ze by hledal jen a pouze na CD, aspon tak mi to Abit umoznuje
Function > Form
Function > Form
Ritchma píše:Jj, first dám cdrom a second a third dám jako disabled. Jenže ačkoliv to zní nemožně tak když to tak nastavim naběhne to stejně z disku!!

No tak potom asi posledni zoufalost, odpojil bych hdd od napajeni a at se cdrom ukaze - uplne se nabizi otazka jestli je to cd bootovaci (uz jsem videl takove zmrsene nebootovaci instalacky) - ale asi to zas dopadne tak ze boot disk failure - insert system disk and press enter
mozna stupidni otazka - je ta mechanika videt v biosu ?
kde by konkrétně měla bejt vidět? Když to nabíhá tak se píše - primary master - disk a secondary master mechanika. když odpojim disk tak to napíše právě to co píšešNC píše:Ritchma píše:Jj, first dám cdrom a second a third dám jako disabled. Jenže ačkoliv to zní nemožně tak když to tak nastavim naběhne to stejně z disku!!![]()
No tak potom asi posledni zoufalost, odpojil bych hdd od napajeni a at se cdrom ukaze - uplne se nabizi otazka jestli je to cd bootovaci (uz jsem videl takove zmrsene nebootovaci instalacky) - ale asi to zas dopadne tak ze boot disk failure - insert system disk and press enter
mozna stupidni otazka - je ta mechanika videt v biosu ?
Function > Form
Function > Form
no to musíš vypnout Try other devices estli to tam někde je..Ritchma píše:jj tam jsou jenom dvě položky, nějaký add-on cards a disk. můžu jim jenom měnit priority - pořadí a je úplně jedno jak to je pořád to bootuje z diskuNC píše:A co se nastavuje v te prvni kolonce - Hard disc boot priority ? Tam jsi se dival ?
a hlavně sleduj pořádně až to bude bootovat, protože ti to win cd nejdřiv napíše něco jako "Prees any key to boot from cd"
žádná taková volba tam právě neni a tu hlášku windows znám, bohužel u mě se nic neobjeví a rovnou naběhnou windowsjim.vw píše:no to musíš vypnout Try other devices estli to tam někde je..Ritchma píše:jj tam jsou jenom dvě položky, nějaký add-on cards a disk. můžu jim jenom měnit priority - pořadí a je úplně jedno jak to je pořád to bootuje z diskuNC píše:A co se nastavuje v te prvni kolonce - Hard disc boot priority ? Tam jsi se dival ?
a hlavně sleduj pořádně až to bude bootovat, protože ti to win cd nejdřiv napíše něco jako "Prees any key to boot from cd"
Function > Form
Function > Form
tak mě bud napadá že je buď špatný CD nebo je problém v mechanice - bud špatně najumperovaná, nebo špatně nastavená v biosu...
ale jestli máš každý device na vlastní kšandě (a pro jistotu na master) a v biosu nastavenej auto detect a ta mechanika se správně detekuje, tak už vidim problem jen v tom cd
ale jestli máš každý device na vlastní kšandě (a pro jistotu na master) a v biosu nastavenej auto detect a ta mechanika se správně detekuje, tak už vidim problem jen v tom cd

Presne tak - kdyz mas mechaniku jako jedine zarizeni v pc a nebootuje to z ni tak je to bud v mechanice (kabely, jumpery, detekce v biosu) nebo v CDjim.vw píše:tak mě bud napadá že je buď špatný CD nebo je problém v mechanice - bud špatně najumperovaná, nebo špatně nastavená v biosu...
Tak jeden šikulka ze saxoclubu už to vyřešil. Měl sem zapojenej disk i mechaniku v zelenejch konktorech na desce, stačilo to vrazit do jednoho kterej nevim proč mi prostě opticky přišel malej tak sem to ani nezkoušel
No moc díky za snahu. Já u toho seděl celej den

Function > Form
Function > Form