Keramicka spojka kde?

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Odpovědět
martin

Re: Keramicka spojka kde?

Příspěvek od martin »

Můžu ti zařídit kovokeramickou lamelu. Cena se odvíjí podle počtu lamel a počet lamel se odvíjí podle výkonu. Řekni mi prosimtě výkon a pro zajímavost kolik lamel má ta od Sandtleru.

MarauderZ28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarauderZ28 »

tak to si nemyslím, že pro Tvojí aplikaci je nejlepší keramika dal bych tam to nejlepší před keramikou a dělá to Ferodo ...
Chevy Camaro Z28, LT4 383cui, Powerdyne supercharger, Edelbrock nitro etc. & Chevy Impala SS, LT1 350cui, K&N intake, Hooker exhaust etc. & Chevy Corvette C5 Z51

"forget the gym, Camaro has all the muscle you need"

barry

Příspěvek od barry »

L.A.M.A. píše:Nejspis budu mit Sierrku 2,0 DOHC a u ni je temer mrtva spojka. S moji jizdou dostava jeste k tomu hodne velkej kour. Tak mi tak napada nez kupovat novou za 6-7 tisic jestli si nepriplatit a koupit rovnou keramiku. V bibli (katalog Sandtler) vychazi komplet na nejakych 300 euro. Da se sehnat levneji?
www.ebay.de
www.ebay.com
a hledej :wink:
VW Passat Variant Tdi
Suzuki Swišť GTi
Autoúvěry od 6%
Zprostředkování prodeje lehkých užitkových i nákladních aut IVECO a tereních Nissanů

BALI

Příspěvek od BALI »

btw:jak se řekne německy a anglicky keramická spojka???
VW Touran '08 DSG
BMW E10 '02
Seat Cordoba SDI
NÁHRADNÍ DÍLY, DIAGNOSTIKA, PNEUSERVIS, AUTOSERVIS. STK, DOVOZ AUT - MOST 777525325

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

L.A.M.A. píše:to Bali : spojka je clutch

to Marauder proc myslis?
to Martin : kolik lamel ma nevim asi dve ? vykon 88 kw. Ale cil je nekde okolo 120 kw.
400PS už druhej rok drží to co píše Mara, přeložení vyšlo na 800 :D ted je cena nekde u 700... u feroda ti přeloží starou lamelu, jen si ž¨řekni typ obložení..

keramika na takovýhle "šoupátko" je nesmysl..
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

kentoya

Příspěvek od kentoya »

nejenom, že je keramika na to šoupátko nesmysl, tak je to i nesmysl do normálního provozu a navíc zbytečně vyhozený peníze a pomalá a jistá likvidace převodovky
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory :D
http://www.odtahove-sluzby.cz

sejki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sejki »

kentoya píše:nejenom, že je keramika na to šoupátko nesmysl, tak je to i nesmysl do normálního provozu a navíc zbytečně vyhozený peníze a pomalá a jistá likvidace převodovky
Muzes me rict jedinej duvod proc by se keramika nehodila do provozu? A proc by tim mela trpet prevodovka?
Nissan Skyline R32 '92 - byvale auto

MarauderZ28
Kontaktovat uživatele:

1, to sežere setrvák i přítlačák 2, rozjezd je s tím vcelku velký umění 3, nechápu na co jí cpát na Favorita a nebo Sirku s tak malým výkonem to je naprostá zbytečnost ..
Chevy Camaro Z28, LT4 383cui, Powerdyne supercharger, Edelbrock nitro etc. & Chevy Impala SS, LT1 350cui, K&N intake, Hooker exhaust etc. & Chevy Corvette C5 Z51

kentoya

Příspěvek od kentoya »

pravá keramika se ti kousne hned jak se dotkne přítlačáku, strašnej ráz na převodovku atd
uvažoval jsem o ní do dvoukila a vysral jsem se na to bo jsem to už zkoušel u kámoše v hondě, na sprinty špica na zbytek naprd
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory :D

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

kentoya píše:pravá keramika se ti kousne hned jak se dotkne přítlačáku, strašnej ráz na převodovku atd
uvažoval jsem o ní do dvoukila a vysral jsem se na to bo jsem to už zkoušel u kámoše v hondě, na sprinty špica na zbytek naprd
přesně, keramika se hned chytne, nulovej prokluz - pro nezkušeného řidiče ( za kterého se samozřejmě taky považuju ) je to nevhodné, navíc právě nezkušený řidič tím dává šílené rázy převodovce..
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

kentoya

Příspěvek od kentoya »

ale jak říká klasik, kdo chce kam, pomožme mu tam :cry:

JonnY

Příspěvek od JonnY »

neviem, ked som sa na to pytal na inom fore, tak mi bolo povedane ze odpruzena lamela na 200sx a je to absolutne v pohode pri akomkolvek popojizdani...
proste ze je to ok.
tak neviem...

kentoya

Příspěvek od kentoya »

to je věc názoru, já mám dvoukilo a nechci ji tam, protože ho mám hlavně na ježdění pro radost a jestli na sprintech na který nechodím ztratím 0,5 sec tak mě to nesere, jak říkám zkoušel sem se s ní projet v hondě cca 130 koníků pokud mě pamět neklame a není to prostě ono, samo že se s tím dá naučit já si na ni celkem zvykl, jen se mi to zdá hodně zbytečný, pokud pominu odrovnání ostatních dílů spojky a převodovky
howgh

milonovo

Příspěvek od milonovo »

Něco jsem se se Sierrama Dohc najezdil a nechápu proč by sis chtěl tímhle stěžovat život?Na sprintu si s tím můžeš tak akorát víš co..A do normálního provozu-úplná blbost.Jsem taky majitelem dvoukila jako Kentoya(radši bych napsal provozovatelem :D ) ale nedal jsem jí tam.Navíc ta cena co píšeš je hrozná,co stojí 6-7 tisíc?U sierry jsem spojku měnil několikrát,ale řešil jsem to obložením původní lamely,nic jinýho potřeba nebylo.

Taboo

Příspěvek od Taboo »

Smazano
Naposledy upravil(a) Taboo dne 25 bře 2012 12:01, celkem upraveno 1 x.
IQ stylingem nenahradis.

sejki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sejki »

Aha, panove ja myslel ze delaj keramickou lamelu i odpruzenou, tak aby se ti nekousla ale plynule ses rozjel... hm... A netvrdte me ze to neni pac sme ji svaroj davali na bawce a plynule se rozjedes jak prd... neznamena ze kdyz je keramicka ze je hned do provozu na hovno.

volvo744
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od volvo744 »

sejki píše:Aha, panove ja myslel ze delaj keramickou lamelu i odpruzenou, tak aby se ti nekousla ale plynule ses rozjel... hm... A netvrdte me ze to neni pac sme ji svaroj davali na bawce a plynule se rozjedes jak prd... neznamena ze kdyz je keramicka ze je hned do provozu na hovno.
No nechápu na co do 80koňovýho auta keramickou spojku. :nono: Cena auta je tuším nižší než cena spojky :lol: navíc opravdu do běžného provozu naprd.V provozu posřebuješ nechat jemně popotahovat a keramika bere téměř okamžitě.
Volvo 744 B230ET 182k

MarauderZ28
Kontaktovat uživatele:

pokud je odpružená tak proč ste mu jí tam dávali ? protože ta jeho původní organika je dimenzovaná dostatečně na auto + nějakej výkon a on měl teda výkonu o hodně víc a sériová spojka nestíhala ?

MarauderZ28
Kontaktovat uživatele:

Keramika z Camara ...

Obrázek

sejki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sejki »

Jop, o vykon moc nahoru nemel ale je to magor na drifty, takze spojka dostava velkey zahul..

milonovo

Příspěvek od milonovo »

Dohc není zrovna nejlepší motor na zvedání výkonu...Nejjednoduší zvednutí výkonu je 3l Cosworth ze Scorpia,ale nedokážu si představit co by udělala ta váha na přední nápravě s jízníma vlastnostma,který už tak nejsou úplně dokonalý.Sám jsem to chtěl udělat,ale nakonec vyhrálo dvoukilo.

Olympus

Příspěvek od Olympus »

Idaho píše:
L.A.M.A. píše:to Bali : spojka je clutch

to Marauder proc myslis?
to Martin : kolik lamel ma nevim asi dve ? vykon 88 kw. Ale cil je nekde okolo 120 kw.
400PS už druhej rok drží to co píše Mara, přeložení vyšlo na 800 :D ted je cena nekde u 700... u feroda ti přeloží starou lamelu, jen si ž¨řekni typ obložení..

keramika na takovýhle "šoupátko" je nesmysl..
To jsem netušil, že jde takhle repasovat spojka....a můžeš si u nich říct čím to obložit a na jakej výkon to bude? Třeba původní spojku pro 100ps/150Nm "přetaktovat" na 160ps/240Nm?

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“