Ekonomické auto
Moderátoři: Berry, Tommy1978, Rudi
- BATMAN
- Kontaktovat uživatele:
Ekonomické auto
Tak jsem vcera vzal tuzku a papir a poscital jsem naklady na provoz meho auti za uplynuly rok a dostal jsem se na sumu, rovnajici se cca 30% meho cisteho rocniho prijmu coz mi na to, ze mam celkem o dost vic nez je statni prumer, prijde relativne hodne.
Pocitany vsechny servisy, vymeny, povinne ruceni, palivo atd...
Jelikoz jsem jeden z tech co vlastni auti spise z nutnosti nez rozezranosti, rozhodl jsem se proto poohlednout se po VŠESTRANNĚ EKONOMICKÉM vozu.
Co to znamena:
1. Nizka kubatura (do 1350ccm s obema ocima primhourenyma do 1850ccm)
2. Co nejlevnejsi spotrebni nahradni dily.
3. Nizka spotreba paliva
4. Pohon s ohledem na nizkou spotrebu : benzin, nafta, LPG?
5. Vyssi rozsirenost vozu aby v pripade nutnosti nebyl na vrakaci problem sehnat nejaky dil.
6. Relativne vysoka spolehlivost nejen znacky ale i typu vozidla.
7. Alespon stredni velikost (zadny prcek jako Matiz atd)
Vybava vozu uz zalezi na konkretnim kusu, ale alespon zaklad typu ABS, 1-2xBAG, servo a alespon predni okna v el. by to mit mohlo.
Rok vyroby 2000 a vys.
Cenova relace +- do 150k.
Piste svoje zkusenosti, navrhy, rady atd na konkretni typy a motorizace auti ktere by mohly splnovat vsechny tyhle podminky.
Pocitany vsechny servisy, vymeny, povinne ruceni, palivo atd...
Jelikoz jsem jeden z tech co vlastni auti spise z nutnosti nez rozezranosti, rozhodl jsem se proto poohlednout se po VŠESTRANNĚ EKONOMICKÉM vozu.
Co to znamena:
1. Nizka kubatura (do 1350ccm s obema ocima primhourenyma do 1850ccm)
2. Co nejlevnejsi spotrebni nahradni dily.
3. Nizka spotreba paliva
4. Pohon s ohledem na nizkou spotrebu : benzin, nafta, LPG?
5. Vyssi rozsirenost vozu aby v pripade nutnosti nebyl na vrakaci problem sehnat nejaky dil.
6. Relativne vysoka spolehlivost nejen znacky ale i typu vozidla.
7. Alespon stredni velikost (zadny prcek jako Matiz atd)
Vybava vozu uz zalezi na konkretnim kusu, ale alespon zaklad typu ABS, 1-2xBAG, servo a alespon predni okna v el. by to mit mohlo.
Rok vyroby 2000 a vys.
Cenova relace +- do 150k.
Piste svoje zkusenosti, navrhy, rady atd na konkretni typy a motorizace auti ktere by mohly splnovat vsechny tyhle podminky.
Renault Megane II GrandTout 1.5dTi
Výroba na CNC.
Výroba na CNC.
Re: Ekonomické auto
Fabia Kombi a motorizace bud 1,9TDI (musel by jsi tak asi 20t jeste doplatit) a nebo 1,4MPI (nechat si udelat LPG + 30-40t k cene auta).
Todle bych videl jako nejlepsi variantu ktera splnuje vsechny tvoje pozadavky.Jinak pokud by jsi sahl po takovem aute,tak neni problem sehnat i rok 2003 u MPI v urcene cenove relaci
Todle bych videl jako nejlepsi variantu ktera splnuje vsechny tvoje pozadavky.Jinak pokud by jsi sahl po takovem aute,tak neni problem sehnat i rok 2003 u MPI v urcene cenove relaci
bych to spíš viděl na tu fabii kombi,pokud se dělá 1,4TDI... ale asi to bude trošlu dražžší... ale vrátí se ti to na spotřebě... známej s tim jezdí za 3,5-4l
VW Touran '08 DSG
BMW E10 '02
Seat Cordoba SDI
NÁHRADNÍ DÍLY, DIAGNOSTIKA, PNEUSERVIS, AUTOSERVIS. STK, DOVOZ AUT - MOST 777525325
BMW E10 '02
Seat Cordoba SDI
NÁHRADNÍ DÍLY, DIAGNOSTIKA, PNEUSERVIS, AUTOSERVIS. STK, DOVOZ AUT - MOST 777525325
Můžu se zeptat kolik kilometrů ročně najezdíš a jestli převažují dlouhé nebo naopak krátké trasy?
Toledo v podpisu je jaký ročník?
Toledo v podpisu je jaký ročník?
Cougar od potomků Henryho Forda s sto sedmdesáti lučními kobylkami - doufám, že nějaký nechcípli
Gathering a car-toy information...
ta fabie 1.4 tdi se dela ale tusim,ze je to 3 valec. a v testovalo se to tusim ted nedavno v automotorevue a celkem negativni.Spis 1.9 tdi,to je lepsi volba

http://www.h-keller.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://i165.photobucket.com/albums/u41/ ... m7rvck.gif" onclick="window.open(this.href);return false;
ta fábka je 1,4 je v podstatě 1,9TDI s uříznutým 1 válcem... je trochu línější,ale ta spotřeba...
VW Touran '08 DSG
BMW E10 '02
Seat Cordoba SDI
BMW E10 '02
Seat Cordoba SDI
Pokud jezdíš delší cesty, já bych doporučil Opel Vectra B. Diesely sice nesplňují podmínku 1 (je to 2,0), ale jinak jde o velmi rozšířené auto, na které seženeš od nových, přes druhovýrobu po díly z vrakoviště. Pokud sáhneš po posledních ročnících 99, 00, (01) tak jej seženeš bezproblémů kolem 150 tis. Motory sice nejsou žádný rakety - 2,0 DI (66kW), 2,0 DTI (74 kW) až na 2,2DTI ten už jede slušně (kmání od 2000).
Co se spolehlivosti týče je to takový střed. Hlavně bacha na stav zavěšení kol - dost na českých silnicích trpí (ono taky u kterýho auta ne
)
Co se spolehlivosti týče je to takový střed. Hlavně bacha na stav zavěšení kol - dost na českých silnicích trpí (ono taky u kterýho auta ne

Cougar od potomků Henryho Forda s sto sedmdesáti lučními kobylkami - doufám, že nějaký nechcípli
jdi do Octavie 1,9TDI 66 kW . Dneska už je r.98 okolo 150tis. Pokud nekoupíš nějakou zvrakovanou, tak budeš v pohodě. Nízká spotřeba, bezproblémové, když už je potřeba něco vyměnit, tak vše seženeš za hubičku. A bez problémů minimální nájezd 500tis. U kámoše ve firmě prodávali kousek s téměř milionem km a celou dobu jen základní servis. Vůbec se nemusíš bát auta třeba s 300tkm. Teda pokud ve skutečnosti nemá násobně víc
. Už mám Octu nějakej pátek a max. spokojenost. Dlouhodobě jezdím okolo 4/100. Ročně najedu 40-50tkm a vlastně jen základní servis.
Silnější verze nebo verze s variabilní geometrií lopatek turba je taky v pohodě, ale jestli ti jde o minimalizaci možných závad, tak jdi do staré dobré 66kW bez geometre lopatek. Tak proměnlivá geometrie se časem zasazí a chce to vyčistit turbo od sazí. Jak se to zanese sazema, tak lopatky zatuhnou a padá to do nouzáku. Ale stačí jen vyndat turbo a vyčistit a je to O.K. Ale už je to o starost navíc.
Octavky jsou dobře udělané, nerezaví, popisovaný motor je fest držák se servisem za hubičku
Ať už budeš kupovat cokoliv, vyhni se autu jakkoliv bouranému, a to i lehce, serviska je velké plus, ale doporučuju předem ověřit data ze servisky u Škodovky a v servisu (potvrdi ti pravost údajů). Všechny auta u nás totiž mají najeto cca 100tkm
a pak se lidi diví, že ty auta nic nevydrží...

Silnější verze nebo verze s variabilní geometrií lopatek turba je taky v pohodě, ale jestli ti jde o minimalizaci možných závad, tak jdi do staré dobré 66kW bez geometre lopatek. Tak proměnlivá geometrie se časem zasazí a chce to vyčistit turbo od sazí. Jak se to zanese sazema, tak lopatky zatuhnou a padá to do nouzáku. Ale stačí jen vyndat turbo a vyčistit a je to O.K. Ale už je to o starost navíc.
Octavky jsou dobře udělané, nerezaví, popisovaný motor je fest držák se servisem za hubičku
Ať už budeš kupovat cokoliv, vyhni se autu jakkoliv bouranému, a to i lehce, serviska je velké plus, ale doporučuju předem ověřit data ze servisky u Škodovky a v servisu (potvrdi ti pravost údajů). Všechny auta u nás totiž mají najeto cca 100tkm