Jakej pořádnej mobil?

Vše co se točí kolem počítačů, her, mobilů a elektroniky

Moderátor: Rudi

Odpovědět
Ritchma
Moderátor

Jakej pořádnej mobil?

Příspěvek od Ritchma »

K Vánocům mam dostat konečně novej mobil a když už tak pořádně.
Mam nokii 3100 a nevyhovuje snad ve všem krom velikosti a váhy.
Jelikož se už v mobilech neorientuju jako dřív a nechce se mi to studovat navíc ne všechno lze vyčíst jako třeba ovládání v menu rychlost mobilu apod.
Líbilo by se mi kdyby měl podporu Wi-Fi mam dojem že některý to maj. A prostě čim lepší tim budu radši. často píšu SMS takže ideální rozumná klávesnice. Co Vás napadá?
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

Kolegáček
Kontaktovat uživatele:

Re: Jakej pořádnej mobil?

Příspěvek od Kolegáček »

N80
CARTECH Tuning CENTRUM
www.cartechgroup.cz Vše co potřebujete pro váší káru

Alfa Romeo 155 Q4 :)
Škoda Octavia 1,9Tdi 4x4

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Na ten sem zrovna koukal. Máš ? Dobrej?
Function > Form

Kolegáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kolegáček »

Zatím ho nemám ale asi do vánoc bude :)
CARTECH Tuning CENTRUM
www.cartechgroup.cz Vše co potřebujete pro váší káru

Alfa Romeo 155 Q4 :)
Škoda Octavia 1,9Tdi 4x4

Laconi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laconi »

Mám teď 3 den K750i, zatim spokojenost, funkčně skvělej, velikost, váha, vzhled, pohyb v menu OK, ale moc dobře se mi na něm něpíše, možná to je tim že mám velký ruce :ja_nic:

kujon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kujon »

Takže takovejdle mobil navíc s podporou wi-fi je jedině Qtek 8310. Když oželíš tu wifinu, tak pak je nejzajímavjší Nokia E50
Pug 106 S16 - splašená francouzská krabička :afro:
A také něco většího německého.

kujon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kujon »

Jinak eště tu E50 mam v merku já, mam stejný požadavky jako ty - barevňák s aktiv. disp., skvělá klávesnice na sms, dlouhá výdrž, melé rozměry a atraktivní design.

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

lidi nestaci obcas ozivit stary tema? vzdyt podobny tady sou kazdej mesic :-/

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Ta E50 nemá foťák co? To sem zapomněl rád bych mobil s foťákem ale rozumnym. A tu wifinu asi neoželim. Zatim se mi dost líbí ta N80
Function > Form

FCS
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FCS »

Ritchma píše:Ta E50 nemá foťák co? To sem zapomněl rád bych mobil s foťákem ale rozumnym. A tu wifinu asi neoželim. Zatim se mi dost líbí ta N80
E50 má fotak,ale určitě pokud ti záleží na fotaku taky,tak N80 :wink:

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Já se těším na Asus P525.
|\/| /\ '|' | '/. ~ < | \/ | < ~ \/ | |< <> |\|

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Ten qtek neni špatnej ale tu značku ani neznám a nemá rádio což se mi taky bude dost hodit a 3,15mpx vs 1,31mpx je celkem jistě znát a celkově na mě působí líp ta N80
Je něco rozumnýho a lepšího pro mě než ta N80?
čili chci wi-fi, foťák min. 2mpx, nejspíš symbian nebo podobný aby to nebylo blboučký, rádio a kvalitní displej
Function > Form

kujon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kujon »

Ritchma píše:Ta E50 nemá foťák co? To sem zapomněl rád bych mobil s foťákem ale rozumnym. A tu wifinu asi neoželim. Zatim se mi dost líbí ta N80
Ričmo E50 se prodávají dvě verze - s foťákem a bez. Jinak jestli chceš 2mpix. a víc, tak todle není ani jedno no. Ale každopádně, mě na momentky stačí i 6230, stejně z mobilu nikdy nevyleze kvalitní fotka. Viděls foto z nej nokie n93? No to bys blil a to to má carl zeiss optiku :) A k tý N80 - je to hrozně velká pixla, to by mě osobně od toho odrazovalo.

Jinak ten qtek není špatnej, taky sem o něm kdysivá uvažoval. Teďka se dá sehnat i za 8, což není vůbec špatná cenovka.

dj.bob.piskot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dj.bob.piskot »

A co takhle SonyEricsson P990i má to vše co potřebuješ, ale je to trochu větší. Jinak já mám P910i a maximální spokojenost

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Na ten P990i sem koukal ale nějak se mi moc nelíbí :roll:
A ta klávesnice je děsná
Jinak velikost N80 je naprosto v pohodě, na vejšku je menší než moje 3100 na šírku o 7mm víc což je taky naprosto v pohodě protože 3100 je úzká a na hloubku nebo jak to nazvat sice má o 6mm víc ale myslim že to s klidem zkousnu 8)
Jinak tady máš fotku z N80 a myslim že na foťák je to dostatečnej luxus 8)
http://www.mobilmania.cz/Files/Obrazky/ ... 0/F/01.jpg
Předpokládám navíc že to bude to samý jako N93
Function > Form

dj.bob.piskot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dj.bob.piskot »

Tak ta fotka není vůbec zlá :), ale mě nějak nepřirostli k srdci Nokie tak asi proto. Jo a P990i vypadá divně s tím souhlasím P910i se mi líbí z nich nejvíc, sice když jedeš na vodu už nepotřebuješ pádlo :D

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJ »

Ritchma: nevim jak ta N80, ale bratr mel N70 a furt nejaky problemy takze ho nakonec vratil a vzal si jinej
No nazi, no red, just pure Skinhead. "diesel je víceméně stále neslušné slovo"

FCS
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FCS »

PJ píše:Ritchma: nevim jak ta N80, ale bratr mel N70 a furt nejaky problemy takze ho nakonec vratil a vzal si jinej
N80 má zemi a v pohodě zatim po cca měsíci...
Já měl 6280 a utrpení ten mobil.... :cry: nštěstí už je fuč

Conscious

Příspěvek od Conscious »

QTEK 9000 nebo 9100 je myslím to co hledáš - zde ovšem je mínusem WM,já teda radši Symbian. U N80 je stejně jako u 3250,N91,N93 apod. problémem nekompatibilita se staršími verzemi Symbianu 1 a 2, Symbian 3rd je na můj vkus už trochu přehnaně zabezpečenej. Pokud nebazíruješ na minirozměrech tak vřele doporučuju N9500 nebo N9300i případně N7710 - ta ale nemá WiFi. Oušem pokud jde o GPS navigaci tak je to naprosto nedostižnej přístroj. Kdo bere SE Pxxx jako pádla tak asi neměl v ruce třeba N6260 - mám ji na tahání do práce a zavřená je skoro tak velká jako P900 a to je to véčko. Prostě asi takhle: Chceš-li spolehlivej komunikátor bez dotykovky s WiFi a rozumnejma rozměrama,zvol N9300i nebo SE P990i - u něj je naprostá bomba cena,to se zatím za historii modelů P u Sony Ericssonu nestalo aby novinka na trhu stála 15k. Pokud chceš za každou cenu výbornej symbianovej komunikátor s WiFi a nezáleží ti na rozměrech a nevadil by ti 0,3MPix foťák,sáhni po N9500. Pokud bys prahnul po Windows mobile tak jedině Qtek 9100,má vše co potřebuješ včetně plné klávesnice a je fakt pěknej,rychlej a rozměry nejsou až tak děsivý. No a nakonec zbývá ještě stará dobrá S60 třída - zde už je to jen na tobě co se ti líbí,ale pokud mohu poradit tak se zdaleka vyhni N3230,3250,6260,6680,6681 a mobilům dovezenejm z venku. Měl jsem A925ku novou,po dvou týdnech se posrala a nenašel se zde nikdo schopný ji opravit.

EDIT: zkus se podívat po obchodech či bazarech - spoustu těch mobilů si prohlédneš na vlastní bulvy,to je asi nejlepší.
Naposledy upravil(a) Conscious dne 16 zář 2006 12:01, celkem upraveno 1 x.
BMW E21 318i M10B18 77KW '81, E36 Compact 316i M43B16 75KW '94, E65 735i N62B36A 200KW '01

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJ »

FCS: no je pravda ze se to sralo kuli FW takze to uz maj treba v poho
No nazi, no red, just pure Skinhead. "diesel je víceméně stále neslušné slovo"

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Hm hm prostuduju ty co psal Conscious 8)
Function > Form

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Takže co tak koukám tak N9300i asi nemá foťák což je blbý a tím pádem ho nechci a ta 9500 má 0,31Mpx což je taky dá se říct bez foťáku :(
Function > Form

Conscious

Příspěvek od Conscious »

9300 je taková miniverze komouše - zde se docela divím že dokázali do rozměrů 6310 nacpat tolik věcí. Foto mi ušlo že nemá,pardon. V tom případě asi jedině P990i - má vše a k tomu 2MPix + druhej na videohovory - uznávám že designově je to slabší,ale pokud jde o poměr cena-výkon tak momentálně nemá konkurenci. Ovšem ruku na srdce - potřebuješ foťák v mobilu? Já ho používám na momentky nebo když se hrabu v autě a nechci tahat digitál. Jinak nefotím. Záleží co máš za priority. Prostě si udělej seznam co mobil mít bezpodmínečně musí,co už tak moc nepotřebuješ ale nebylo by to špatný mít a co nepotřebuješ vůbec. A značku kterou jo a kterou fakt ani omylem. Pak se mrkni na www.mobilmania.cz a vyhledej si možnosti podle funkcí a pak se rozhodni sám. Já například vyžaduju OS,podporu paměťových karet,Bluetooth a slušnej displej - to je asi největší problém,občas koupíš mobil a pak zjistíš že vylezeš na sluníčko a vidíš kulový. Tento problém měla spousta mobilů,dnes už to není tak zlý. Osobně bych sáhnul po pracovní Nokii E61 - hliníkový kryt,super displej,plná klávesnice a výborná cena nebo SE P990i - má všechno a na to co má je celkem levnej. Pokud bych měl zvolit obyčejný smartphone tak pak asi N80,N90 nebo N93 kde doufám brzy spadne cena. Prostě ti to drobátko zamotám ještě a dám příklady:

WM 2002: Motorola MPx200 - naprosto nepoužitelný systém který nezaslouží pozornost.

WM 2003: Motorola MPx200 po flashi,Motorola MPx220,Qtek 8310... Podobné ale mnohem použitelnější,s win to ale ani tak nemá nic společného

WM 5: Motorola MPx200 po flashi - nebrat,hrozně osekané a nemaká to bez paměťovky,Qtek 9000,9100 - zde to je fakt epes systém.

Obrovskou výhodou WM oproti Symbianu je možnost flashovat zařízení doma a veliká výhoda je i v super synchronizaci s PC stejně jako třeba možnost si napsat homescreen a tím si to úplně překopat.

Symbian S60 v.1: Nokia 7650,3650,3660,N-Gage,N-Gage QD,6600,7610,6260,Siemens SX1... Staré,levné,spolehlivé ale dnes už nemoderní a zaostalé.

Symbian S60 v.2: Nokia 6630,6680,6681... V podstatě od verze 8.0,umí to už UMTS u vybraných modelů a liší se to homescreenem kde jsou vybrané události. Jinak příliš rozdíl není vidět.

Symbian S60 v.3: Nokia 3250,E60,E61,N80,N91,N93... Poslední verze systému přinášející vyšší bezpečnost a pohodlí,problémem je nekompatibilita se starými aplikacemi.

Symbian S80 v.1: Nokia 9210,9210i - Nesmysl to dnes kupovat.

Symbian S80 v.2: Nokia 9300,9300i,9500 - klasika pro mobilní kancelář.

Symbian S90: Nokia 7700,7710 - První nelze koupit,druhá je celkem slušný nástroj s výbornou výbavou a naprosto úžasným displejem,bohužel nemá wifi a klávesnici a z vlastní zkušenosti můžu říct že je použitelná tak akorát na GPS nebo poslech rádia či mp3. Systém je překopaná S80 zaměřená na multimédia.

Symbian UIQ v.1: Sony Ericsson P800... - Klasika,stále nedostižný systém který je velmi rychlý,stabilní a naprosto skvěle vyladěný. U P800 však propadá displej.

Symbian UIQ v.2: Sony Ericsson P900,P910i,Motorola A925,A1000... zde platí předchozí,pouze došlo k pár vylepšením a zvětšení paměti. Umí to už témata. U P900 stále pouze podpora MSD karet maximálně 128MB. P910 už umí větší,neporadí si s většími než giga...

Symbian UIQ v.3: Sony Ericsson P990i,připravovaná Nokia 6708 - novinka kterou zatím trh neprověřil. Menší ale širší displej,více barev,podpora větších karet,3G,lepší foťák,podpora MSPD karet do 4GB...

Linux: Motorola A910,A728,A760,A768,A732,A780... Nevím,existuje to ale neměl jsem v ruce takže jak si vede tučňák v mobilech netuším. :oops:

No a protože už v tom mám zmatek i já tak to uzavřu. 8) :)
BMW E21 318i M10B18 77KW '81, E36 Compact 316i M43B16 75KW '94, E65 735i N62B36A 200KW '01

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Jelikož chci svojí stařičkou 3100 vyměnit za něco co bude opravdu multifunkční tak mam požadavky tyhle -
Jestli to dobře chápu stačí k mobilu co má bluetooth dokoupit nějakej ten modul a mam z toho i navigaci že? Předpokládám že pro mobily jako N80 se nějakej ten program najde.
Takže bluetooth (je mi jasný že to maj skoro všechny)
Nějakej ten OS nejspíš symbian
Wi-fi - to prostě musí mít
Foťák co nejkvalitnější (můj foťák se rozbil a fotil bych celkem často a nejde mi to prvotřídní kvalitu jako u digitálu stačí aby na tom bylo vidět co má)
Rádio - opravdu ho poslouchám často
Podporu karet (to už maj dnes asi taky všechny
Kvalitní displej (kvalitní ne velký) aby byly dobře vidět fotky
Nemalou roli hraje i vzhled
Nějakou rozumnou značku aby se k tomu dalo případně dokoupit nějaký příslušenství 8)
Function > Form

Conscious

Příspěvek od Conscious »

Ritchma píše:Jelikož chci svojí stařičkou 3100 vyměnit za něco co bude opravdu multifunkční tak mam požadavky tyhle -
Jestli to dobře chápu stačí k mobilu co má bluetooth dokoupit nějakej ten modul a mam z toho i navigaci že? Předpokládám že pro mobily jako N80 se nějakej ten program najde.
Takže bluetooth (je mi jasný že to maj skoro všechny)
Nějakej ten OS nejspíš symbian
Wi-fi - to prostě musí mít
Foťák co nejkvalitnější (můj foťák se rozbil a fotil bych celkem často a nejde mi to prvotřídní kvalitu jako u digitálu stačí aby na tom bylo vidět co má)
Rádio - opravdu ho poslouchám často
Podporu karet (to už maj dnes asi taky všechny
Kvalitní displej (kvalitní ne velký) aby byly dobře vidět fotky
Nemalou roli hraje i vzhled
Nějakou rozumnou značku aby se k tomu dalo případně dokoupit nějaký příslušenství 8)
Rozumná značka je v tomto případě Nokia a Sony Ericsson,na ně se dá sehnat v podstatě cokoli. A dle tvých požadavků bych volil Nokii N80 případně starší nebo hudební N91 a u SE je to pořád P990i - při oželení foťáku bych sáhl po M600i. Pokud jde o navigaci tak máš pravdu,stačí BT GPS adaptér - já mám Nokia LD-3W - a sehnat GPS aplikaci a mapy a jede to. U nokií je třeba dbát na to aby měly už novou nabíječku,má mnohem tenčí konektor na strkání do mobilu než měly Nokie dřív. Adaptér na GPS ho má takový taky. Potýkal jsem se s tím a zakoupil redukci Nokia CA-44 a maká to skvěle. Pokud chceš navigovat hned,lze zakoupit sety telefon+LD-3W+mapy Navicore,zde však počítej s vyšší cenou než by stál jen telefon s tím že se to pak dokoupí. U BT GPS je celkem jedno co koupíš,dej si však pozor aby to mělo čip SIRFSTAR III - je mnohem citlivější než předchůdce Sirf I který je třeba v modulu Nokia LD-1W který vypadá naprosto stejně jako novější 3W. Navigace je ale poněkud složitější téma,sám se potýkám s potížemi takže zase tak moc radit nemůžu. Jinak všechny Motoroly UIQ mají AGPS - zde ušetříš za adaptér,ale pracuje to na principu jako program Wayfinder který z družice bere polohu a podle ní z netu čte mapy. A i když je objem dat zanedbatelný,zadarmo to není. 8) Na Mobilmanii si důkladně projdi jednotlivé smartphony a komunikátory které by padaly v úvahu a vyber si co se ti bude nejvíc líbit. Nebo jukni na www.symbianforum.cz/forum.php

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Jj radši si to koupim zvlášť protože pak bych platil drahej software na navigovaní který se dá vlastně sehnat no dyť to každej zná.
Takže zatim ačkoliv je možná ta P990i lepší se mi nejvíc zamlouvá ta N80 + nějakej ten GPS modul. Ještě to ale prostuduju a děkuju zvlášť Consciousovi za detailní informace 8)
Function > Form

Odpovědět

Zpět na „IT sekce“