Dotaz PROBE - MAZDA
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
Dotaz PROBE - MAZDA
Zacal jsem na motoru serii uprav, mezi nimi i odvetrani vika ventilu......
Hlavou mi ale vrta jedna vec:
Odvetrani ktere je uprosted vika je kanalkem spojeno ke klikovce, ale nevede pred skrtici klapku jako odvetrani ventilu ktere je z boku vika, ale jde primo do sani, a to prez zpetny ventil, podtlak se tam jakoze festovni uz na volnobeh.takze by me zajimalo jestly muzu i odvetrani kliky udelat prez odvetravaci filtr, ktery logicky uz zadny podtlak klice jako sani delat nebude
vsiml sem si ze to tak ma i kamos na Callibre
Hlavou mi ale vrta jedna vec:
Odvetrani ktere je uprosted vika je kanalkem spojeno ke klikovce, ale nevede pred skrtici klapku jako odvetrani ventilu ktere je z boku vika, ale jde primo do sani, a to prez zpetny ventil, podtlak se tam jakoze festovni uz na volnobeh.takze by me zajimalo jestly muzu i odvetrani kliky udelat prez odvetravaci filtr, ktery logicky uz zadny podtlak klice jako sani delat nebude
vsiml sem si ze to tak ma i kamos na Callibre
- Přílohy
-
- motr.JPG (53.66 KiB) Zobrazeno 888 x
Ford PROBE 2.0 @ bixenony
- PJ
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dotaz PROBE - MAZDA
No a uplne nejlip vysrat se na nejaky filtriky a prdnout tam jedno OCC od Bidrina 

No nazi, no red, just pure Skinhead. "diesel je víceméně stále neslušné slovo"
muzes prosim trochu priblizit?PJ píše:No a uplne nejlip vysrat se na nejaky filtriky a prdnout tam jedno OCC od Bidrina

zpetny ventil tam samozrejme je, myslel sem to jak rikas, ale jde mi o to jestly se tlak klikovky musi odsavat podtlakem, nebo nemusiblázen píše:to je odvětrávání klikové skříně,...napojil bych to přes jednosměrný ventil-aby do motoru nebyl nasáván falešný vzduch... by šlo odpojit a připojit na filtr
vstup do deklu ventilů bych pak ucpal
jen moje soukromá úvaha,..
- PJ
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No je to takova nadobka v ktery se kondenzuje olej, takze vzduch proudi jak ma, ale cistejVenito píše:muzes prosim trochu priblizit?PJ píše:No a uplne nejlip vysrat se na nejaky filtriky a prdnout tam jedno OCC od Bidrinadik

Kdyz mas kliku i viko tak to bude chtit takovejhle 3port http://bidrin.cz/vyrobky.php?Vyrobce=OI ... a8103e8b0c
OCT myslel
Oil Catch Tank
jinak vyvsětlení dobré, a myslím že je to lepší řešení než to celé osadit filtříkama 

Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz
vyrobit? ano to dokážeš, pikslu do které si zavedeš hadičkua venb druhou, jenže pořád budeš mít problémy s volbou vhodnéhoporezního materiálu ( ono přecijen to není jen tak prázdná piksla)..Venito píše:mno nad timhle sem uvazoval, uz jsem to kdysi videl,a libi se mi to.
jenze spis jak ke koupi mne motivuje si to vyrobit, ruce a stroje dokazou hodne
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
- PJ
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Idaho: no nazvu uz sem videl vic, ja si nejak zafixoval Oil Catch Can, ale dulezitejsi je spis fce, nez to jestli tomu budem rikat treba UNKO udělátko na kondenzaci oleje 

- MarauderZ28
- Kontaktovat uživatele:
ty filtříky maj jednu nevýhodu a to že sice to může větrat, ale odsávání par sáním je daleko lepší než jen větrání, neb to odsávání odstraňuje vodní páry který tam jsou, větráním přez filtr se tak dobře neodstraní takže OCT nebo OCC (obojí se používá) je lepší
Chevy Camaro Z28, LT4 383cui, Powerdyne supercharger, Edelbrock nitro etc. & Chevy Impala SS, LT1 350cui, K&N intake, Hooker exhaust etc. & Chevy Corvette C5 Z51
"forget the gym, Camaro has all the muscle you need"
"forget the gym, Camaro has all the muscle you need"