Postup při vymene oleju...

Máš nebo jsi měl problém s autem? Zde ti ho pomůžeme vyřešit :)

Moderátor: Idaho

Odpovědět
vodilla
Kontaktovat uživatele:

Postup při vymene oleju...

Příspěvek od vodilla »

Zajimalo by mě jestli je lepši před naliti noveho oleje nejak ten motor nejakym připravkem vyčistit nebo to neni duležite?? U nas doma to se děla normalně vždycky ale jak jsem tu jednou menil olej a poprosil jsem ho to udelat řekl že neni to nutne...

lucky_man

Příspěvek od lucky_man »

Jo...taky mě tohle napadlo....ale asi to vážně není nutný.
Pokud si pamatuju, tak existovaly dřív i speciální výplachový oleje...ale dnes ASI už nic takovýho není.

I.C.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od I.C. »

Pokud se meni za stejnej typ oleje, tak to potreba ani neni, ale pokud se meni typ oleje, tak je vyplach motoru nutnost!
Ale jednou za cas je dobry rozpustit usazeniny a vyplachnout to :wink: .

vodilla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vodilla »

U ans se to čisty tlakovym vzduchem ...daji do motoru nejakyho hada nebo hadičku a pak silnym proudem vzduchu vyčisti všechno 8)

vodnik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vodnik »

vodilla píše:U ans se to čisty tlakovym vzduchem ...daji do motoru nejakyho hada nebo hadičku a pak silnym proudem vzduchu vyčisti všechno 8)
Vzduchem, jo? a tomu veris, ze to funguje vsude? Nemyslis, ze kdyz das proplach do oleje a ty pitome tri minuty nechas bezet motor, ze to neni lepsi. To si pis ze je, muzes tam cpat vzduch jak chces, ale nic to nezmeni v tom, ze se ten vzduch oproti proplachu nedostane do kanalku, trebas klika, mazani vacky atd, atd.

Ono ani myslet nad tim, ze by snad ten vzduch rozpustil nejakej karbon, ci podobna svinstva v motoru se usazujici..... nooooo. :nono:
Vodnik

Mercedes C-classe 280 - W202.

vodilla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vodilla »

Proplach se taky děla samozřejmě :wink:

lucky_man

Příspěvek od lucky_man »

I.C. píše:Pokud se meni za stejnej typ oleje, tak to potreba ani neni, ale pokud se meni typ oleje, tak je vyplach motoru nutnost!
Tak jsem o něco chytřejší....a IC...čím se to vyplachuje? Nějakým obyčo olejem?....nebo něco spešl? Pouč mě :wink:

I.C.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od I.C. »

lucky_man píše:
I.C. píše:Pokud se meni za stejnej typ oleje, tak to potreba ani neni, ale pokud se meni typ oleje, tak je vyplach motoru nutnost!
Tak jsem o něco chytřejší....a IC...čím se to vyplachuje? Nějakým obyčo olejem?....nebo něco spešl? Pouč mě :wink:
Staci ten nejlevnejsi olej a do nej nejakej pripravek na dekarbonizaci motoru ;-)

míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od míra »

před každou výměnou dávám protec do oleje, nechám běžet cca 10 minut před výměnou... pohoda... olej nechám přes noc ještě odkapat, "odkape" ještě cca. 2 deci, což je dost si myslím...

Fiesta 1.3 Ambiente
Scirocco 2.0 16V GTX

M.Á.R.A.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M.Á.R.A. »

Podle mě je to stejně jedno já bych to neproplachovla prootže stejně ti zůstane plno oleje v čerpadle,mazacích kanálkách a tak.

vodilla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vodilla »

Ty blaho...ja se divim když objevuji tak šikovne holky :lol: :lol:

radek28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radek28 »

no já bych to na tom turbu neproplachoval...ono méně je někdy více.když tě všechno maká tak to nepokoušej,slyšel jsem názory pro a proti a já osobně když měním oleje tak to nedělám.

vrabi

Re: Postup při vymene oleju...

Příspěvek od vrabi »

vodilla píše:Zajimalo by mě jestli je lepši před naliti noveho oleje nejak ten motor nejakym připravkem vyčistit nebo to neni duležite?? U nas doma to se děla normalně vždycky ale jak jsem tu jednou menil olej a poprosil jsem ho to udelat řekl že neni to nutne...
jednou za čas (50 000 km) to chce před výměnou oleje použít dekarbonizační přípravek, hlavně pokud má motor hydraulické samostavy ventilů, přípravek se lije do starého oleje před výměnou a pak se něco málo najede, přípravek rozpustí většinu karbonových usazenin, uvolní kroužky, vyčistí kanály a vanu, chce to něco od značkového výrobce např. Wynns http://www.wynns.cz/ , po apikaci přípravku budeš překvapen co z motoru poteče za svinstvo, nedoporučuje se ale aplikovat do motorů "před smrtí" protože tam karbon působí jako těsnění a po jeho vypláchnutí může dojít k velkému poklesu tlaku oleje :lol:

frankie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od frankie »

Nic neproplachujte je to zbytečný a na nic

Akorát utratíš prachy a ničemu to nepomůže

Draslik
Kontaktovat uživatele:

Re: Postup při vymene oleju...

Příspěvek od Draslik »

vodilla píše:Zajimalo by mě jestli je lepši před naliti noveho oleje nejak ten motor nejakym připravkem vyčistit nebo to neni duležite?? U nas doma to se děla normalně vždycky ale jak jsem tu jednou menil olej a poprosil jsem ho to udelat řekl že neni to nutne...
Podle mě bych proplach motoru vůbec nedělal, nikdo ani neví co ten přípravel na proplach motoru může udělat a atd! Pokud nemáš Škodu 100 a nepřecházíš z oleje M6A na M6AD, tak bych proplach nikdy nedělal! Jen můj názor! :P
Škoda Felicia 1.3 GLXi - 80 HP

Odpovědět

Zpět na „Poruchy, závady, rady, tipy“