Sata disk vs. XP

Vše co se točí kolem počítačů, her, mobilů a elektroniky

Moderátor: Rudi

Odpovědět
milosh
Administrátor

Sata disk vs. XP

Příspěvek od milosh »

tak jsem udelal upgrade, nova deska, procak pameti + grafika, ale nepreinstalovaval jsem disk a po bootu mi to pise toto :(

CHYBA PRI NACITANI OPER. SYSTEMU

Zkousel jsem to opravit pres softik ERD2003, ale porad nic. Nevite nekdo nejakou vychytavku jak to rozchodit aniz bych musel preinstalovavat cely widle? bios mam posledni verzi 8-)

Pochopil jsem ze to chce ovladac k disku sata, ale kdyz ho tam z diskety pri instalaci natahnu pise to to samy :cry:

jim.vw
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jim.vw »

zkus nabootovat z cédéčka XPček a dej opravit (nevim ted přesně jak je to tam napsaný, ale to poznáš), né konzoli zotavení ani nic podobnýho, ale až potom co odsouhlasíš podmínky atd. ( F8 ), vybereš disk, tak ti to napíše že na tom disku už je nainstalovanej systém a co s tim chceš udělat, tak tam zvolíš že ho chceš opravit :?:
.slow Obrázek
head&shoulders power...

milosh
Administrátor

Re: Sata disk vs. XP

Příspěvek od milosh »

oprava nepomaha

jim.vw
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jim.vw »

jestli děláš tu opravu co myslim já, tak by měla fungovat (přeinstaluje to celý wokna, ale profily a šecko natavení zůstane) :? v práci to takhle dělávám dost často a pokaždý se to povedlo :roll: jestli se ti teda nerozesralo tim ERD03 :oops:
.slow Obrázek
head&shoulders power...

Conscious

Příspěvek od Conscious »

Já když už si nevím rady tak nabootuju z diskety Win98SE a spustím fdisk nebo jen napíšu fdisk /mbr a jede to. Mno a když mi nabíhá BIOS tak tam mám položku F11 to restore partition - třeba by to mohl mít i ten tvůj komp. Mám SATA NCQ Seagate Barracuda 250GB 8MB a XP Home SP2. Jo a award bios. Deska MSI a procák A64 3700+ Socket 939
BMW E21 318i M10B18 77KW '81, E36 Compact 316i M43B16 75KW '94, E65 735i N62B36A 200KW '01

JonnY

Příspěvek od JonnY »

jediny dovod preco ist do saty su diskove polia. inac to narobi viac skody nez uzitku... :(

jim.vw
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jim.vw »

JonnY píše:jediny dovod preco ist do saty su diskove polia. inac to narobi viac skody nez uzitku... :(
ale to samý ti urobí i na pata, když vyměníš toliko hardwaru :D
.slow Obrázek
head&shoulders power...

JonnY

Příspěvek od JonnY »

nj asi hej.
len na na "pata" netreba nejake blbe diskety, a nekde na OCforu som cital, ze pri pretaktovani mozu byt dost problem so Sata diskom
a fakt nepotrebujem dalsi komponent, ktory mi bude komplikovat taktovanie. uz tak je toho dost :p

Bleez

Příspěvek od Bleez »

BOOTujes z PATA nebo SATA?
Zkusil si odebrat stary ovladace grafiky a zakladni desky?
Lancia Kappa 2.0T V5 20V 220 koniku
www.lanciaklub.cz

Alfoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alfoun »

JonnY píše:nj asi hej.
len na na "pata" netreba nejake blbe diskety, a nekde na OCforu som cital, ze pri pretaktovani mozu byt dost problem so Sata diskom
a fakt nepotrebujem dalsi komponent, ktory mi bude komplikovat taktovanie. uz tak je toho dost :p
To je pravda.Taky jsem pretaktovaval(Athlona asi o 600Mhz) a poskodil se mi Sata disk.Sice bezi,ale dlouho mu trva nez nacte data. Obcas se vypina atd. Tak uz na to kaslu :(
http://forum.corradoclub.cz
FB Corrado R32T
Corrado R32 turbo 509BHP/640NM
Yamaha YZF-R1 4XV 150hp

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Tak nakonec sem musel koupit jinej disk, 300GB Seagate moje nova deska ASUS M2N-E nepodporuje :( ani new bios ani sata ovladace nic nepomohlo, no neva, aspon mam lepsi pc za par korun :o)

Odpovědět

Zpět na „IT sekce“