Funkce lambdy za katem ?

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Odpovědět
MarauderZ28
Kontaktovat uživatele:

Funkce lambdy za katem ?

Příspěvek od MarauderZ28 »

může mi někdo osvětlit jakou tam má funkci ? Lamda přeci měří množství kyslíku ve spalinách pokud se nemejlím a katalyzátor tohle přeci neupravuje ne ? Jde mi o to, že bych ho chtěl zkusit vyhodit, ale nevím zda nebude prudit ecu, nicméně kámoš na E39 M5 vyndal katy lamdy měl před i za a jako vše OK, případně zda se ten signál z lamndy za katem nedá upravit např. nějakým odporem ...
Chevy Camaro Z28, LT4 383cui, Powerdyne supercharger, Edelbrock nitro etc. & Chevy Impala SS, LT1 350cui, K&N intake, Hooker exhaust etc. & Chevy Corvette C5 Z51

"forget the gym, Camaro has all the muscle you need"

Mirek999
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek999 »

v praci dávám na lambdy oblbováky jsou to odpory.Neznam jejich hodnotu koupi se to rovnou i v buzirce.Ale jinak to funguje jednotka pak nic nepozna.Vse je OK,ale neuděláš emise.
Optimismus pramení z nedostatku informací :o)

MarauderZ28
Kontaktovat uživatele:

Re: Funkce lambdy za katem ?

aha a to se dá někde koupit tohle "lhaní" ?
Chevy Camaro Z28, LT4 383cui, Powerdyne supercharger, Edelbrock nitro etc. & Chevy Impala SS, LT1 350cui, K&N intake, Hooker exhaust etc. & Chevy Corvette C5 Z51

Ozzy_Vita
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ozzy_Vita »

nevím, no. Já ho mám taky a podle mě je jen nějak informativní. Mám Corsu dovoz z JP a mám tam takovou kontrolku kterou nikdo nezná. No a tak někdy začne svítit a pak zase zhasne. U evropských Cors ta kontrolka není. Někdy jen brlikne. Na jízdu to nemá absolutně vliv. Ani chytráci v oplu neví co je zač. Podle toho jak vypadá a ak se to chová, je to podle mě z té lambdy za katem. V JP jsou hodně přísné emisní limity a tohle by podle mě mělo být něco jako informace o zvýšených exhalacích. Někdo mi říkal, že by ta kontrolka mohla být jako varování teploty katu, aby se jako šikmoocí nestavěli na suchou trávu s atem. :wink:

Vypadá takhle.

[img]http://mujweb.cz/www/vita16/Bez%20názvu%201%20kopie.jpg[/img]
Škoda 105 -> Opel Manta B -> Opel Vita B Sport -> Honda Accord 2.0 16V Vtec

paveld

Příspěvek od paveld »

Ta lambda by mela kontrolovat funkci katalyzatoru.
BMW 316i E30 -> BMW 320i E36

Mirek999
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek999 »

MarauderZ28 píše:aha a to se dá někde koupit tohle "lhaní" ?

No když děláme vejfuk tak akorat dojdu do kanclu a šáhnu do pytlíku a vemu si ho.Jedině,že bych ho změřil a řekl ti hodnoty.Ale nevím jestli ti to pomůže.Ono asi na každý auto je jinej oblbovák tohle dáváme na Imprezy turbový a dává se vejfuk od svodů 80mm roura uprostřed reznátor a pak poslední hrnec.Tak zítra to změřim a poreferuju.
Optimismus pramení z nedostatku informací :o)

Placenta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Placenta »

lambda vysila RJ signal zda je spalovani v poradku ci ne a podle toho RJ ridi beh motoru, pokud to prekroci to co jednotka nemuze ovlivnit rozsviti se ti napriklad engine kontrolka na vycteni zavad z RJ, popripadne treba serizeni motoru atd. Ty zazracne krabicky jako treba http://www.3sx.com/store/comersus_viewI ... roduct=769
vysilaji nezavisle na slozeni spalin RJ porad dokola ze je vse v poradku, zrucny eletrikar by to mel dokazat udelat.
http://www.drag-tuning-club.com/
Obrázek
1.4 XSi - Rally
3.0 TT VR- Drag

semysak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od semysak »

na tu druhou lambdu by melo stacit tam dat jakykoliv odpor aby ten drat nebyl ve vzduchu proti zemi, zalezi ale taky jak to kluci vymysleli v ridici jednotce

Taboo

Příspěvek od Taboo »

Smazano
Naposledy upravil(a) Taboo dne 18 srp 2014 09:11, celkem upraveno 1 x.
IQ stylingem nenahradis.

MarauderZ28
Kontaktovat uživatele:

aha paráda kámoš mi to vyrobí prej jako prd, ale ještě se chci zeptat má tohle řešení nějaký nevýhody např zvýšená spotřeba apod ?

Zemi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zemi »

Tohle jsem prave nedavno videl u Accordu TypeR... U myho motoru mam sice taky dve lambdy, ale obe na ex manifoldu... Jen mezi reci... Kamos jezdi na jednu a nejspis mu to jede bohate pac mu to strili jak pyca.
(nejen) UK (United Kingdom - Anglie) DOVOZ VOZIDEL - DÍLŮ

> DOVOZ - ODTAH - PROVĚŘENÍ vozidel v celé EU <

tel. 608 372 848

Taboo

Příspěvek od Taboo »

Smazano
Naposledy upravil(a) Taboo dne 18 srp 2014 09:11, celkem upraveno 1 x.
IQ stylingem nenahradis.

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Ozzy_Vita píše:nevím, no. Já ho mám taky a podle mě je jen nějak informativní. Mám Corsu dovoz z JP a mám tam takovou kontrolku kterou nikdo nezná. No a tak někdy začne svítit a pak zase zhasne. U evropských Cors ta kontrolka není. Někdy jen brlikne. Na jízdu to nemá absolutně vliv. Ani chytráci v oplu neví co je zač. Podle toho jak vypadá a ak se to chová, je to podle mě z té lambdy za katem. V JP jsou hodně přísné emisní limity a tohle by podle mě mělo být něco jako informace o zvýšených exhalacích. Někdo mi říkal, že by ta kontrolka mohla být jako varování teploty katu, aby se jako šikmoocí nestavěli na suchou trávu s atem. :wink:

Vypadá takhle.

[img]http://mujweb.cz/www/vita16/Bez%20názvu%201%20kopie.jpg[/img]
tuhle kontrolku má máma v megane a mel ji i táta v safrane - bylo to varování na funkčnost katalyzátoru a lambdy.. ale nikdy jsem nezkoumal jak o funguje..
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

MarauderZ28
Kontaktovat uživatele:

Taboo píše:
MarauderZ28 píše:aha paráda kámoš mi to vyrobí prej jako prd, ale ještě se chci zeptat má tohle řešení nějaký nevýhody např zvýšená spotřeba apod ?
Ne, ten zadni O2 sensor neurcuje AFR, ale jen kontroluje spravnou funkci katalytickeho konvertoru.
:wink:
super dík
8)

Taboo

Příspěvek od Taboo »

Smazano
Naposledy upravil(a) Taboo dne 18 srp 2014 09:12, celkem upraveno 1 x.
IQ stylingem nenahradis.

MarauderZ28
Kontaktovat uživatele:

Taboo píše:No problem. :D
ještě jedna prosba netušíš kde najít kód od OBD II - RSS systému - RS0020 je to z Caddy STS 96 a jako nechápu nikde na www to není, na caddy foru nikdo neví a jako manuál mám pouze přiblblýho Hanes-e kterej je tak pro lidi který nevědi kde je kterej senzor a jsou tam jen základní PCM kódy, navíc já mám snad kanadskou verzy a tam je jak mi někdo tvrdil údajně OBD II E (nějaká enhanced verze OBD II) :oops:

Taboo

Příspěvek od Taboo »

Smazano
Naposledy upravil(a) Taboo dne 18 srp 2014 09:12, celkem upraveno 1 x.
IQ stylingem nenahradis.

MarauderZ28
Kontaktovat uživatele:

paráda díky díky :o)

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“