Seat Cordoba - brzdy

Nápravy, podvozky, snižování, brzdy, řízení - vše kolem náprav a brzd

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma

Odpovědět
FanyT

Seat Cordoba - brzdy

Příspěvek od FanyT »

Ahoj, prosím o radu. Mám Seat Cordoba Vario 97 1.4 MPI 44 kW, typ motoru AEX a při výběru nového brzdového kotouče na stránkách autokelly jsem si všim nějaký nesrovnalosti. Na předku mám totiž brzdovej kotouč chlazenej a u chlazenejch kotoučů má, ale autokelly uveden typ motoru APQ. Naopak u AEX má jen plný kotouče.
Chtěl bych zjistit co je správně a jestli si to původní majitel náhodou nepředělal.
Prosím moc všechny, kdo máte přístup k nějakým materiálům nebo někde v servisu, jestli byste se mi na to někde mrkli :help:

Mám tu po ruce jen auto katalog 98/99 a tam je sérii Cordoba Vario 1.4 SE předek kotouč, zadek buben
Chlazenej je tam jen u Cordoba 1.6 SX a vzadu buben
ale nemůžu vyloučit, že u modelů 97/98 to nemohlo bejt jinak, ale tenhle katalog jsem asi bohužel ňák potratil.

Díky moc
Citroën-C4 Picasso-1.6 HDi
Mazda-121-1.3

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Podle http://katalog.mjauto.cz byly chlazeny az od roku 06.99, takze to mozna nekdo opravdu predelal.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

FanyT

Příspěvek od FanyT »

Díky za info, ten katalog je dobrej.

Ještě co mi přišlo z Autokelly :twisted:

vzhledem k tomu že se jedná o vozidlo Seat Cordoba Vario, kde už mě nepřekvapí vůbec nic, je naprosto pravděpodobné, že tam máte chlazené koutouče již od výroby. U verze vozu vybavené ABS jsem to již zaregistroval a přitom to také nebylo uvedeno v katalogu. Proto při nákupu zákazník můsí udat přesně o jaký typ kotouče se jedná, protože ze zkušenosti katalogy mají spíše informativní charakter a nedá se jim stoprocentně věřit.
Mazda-121-1.3

Beaver

Příspěvek od Beaver »

FanyT píše:Díky za info, ten katalog je dobrej.

Ještě co mi přišlo z Autokelly :twisted:

vzhledem k tomu že se jedná o vozidlo Seat Cordoba Vario, kde už mě nepřekvapí vůbec nic, je naprosto pravděpodobné, že tam máte chlazené koutouče již od výroby. U verze vozu vybavené ABS jsem to již zaregistroval a přitom to také nebylo uvedeno v katalogu. Proto při nákupu zákazník můsí udat přesně o jaký typ kotouče se jedná, protože ze zkušenosti katalogy mají spíše informativní charakter a nedá se jim stoprocentně věřit.
Pravda, optimalni je zmerit si prumer kotouce a pak podle nej objednat novej. Nekteri vyrobci jsou hrozne vtipni a neobtezujou se uvadet takovy "detaily" jako je napr. odlisnej druh brzd do nejakych katalogu :D
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

FanyT

Příspěvek od FanyT »

By SEAT:

U vozidla Seat Codoba vario byly ve výrobě montovány různé varianty uspořádání brzd. Byly použity plné i ventilované brzdové kotouče. Například Vámi zmiňovaný typ motoru APQ je pouze varianta motoru 1.4l 44kW, stejně tak jako motor AEX, který je namontován ve Vašem vozidle. Není možno nyní zpětně potvrdit, s jakou variantou bylo vaše vozidlo dodáno. U vozidla Cordoba Vario lze předpokládat vyšší provozní zatížení, pro které jsou ventilované kotouče výhodnějším řešením. Pokud byste měl jakékoli pochybnosti o stavu brzd Vašeho vozidla, doporučujeme kontrolu u některého z našich smluvních servisů Seat.
Mazda-121-1.3

Odpovědět

Zpět na „Podvozek a brzdy“