Vejdou se plaste 195/40 r16 na kola 9x16

Pneumatiky, elektrony, plecháče, podložky, šrouby, štefty, změna rozteče...

Moderátoři: Rudi, m.artty

Odpovědět
DrGis
Kontaktovat uživatele:

Re: plaste na kola 9x16

Příspěvek od DrGis »

Lukaash píše:
felda16 píše:nevyte nekdo jestli dam plaste 195/40 r16 na kola 9x16??
A jak by to vypadlo nemate nekdo foto?nebo 205/40 r16?
Ja tam mam 215/40 r16 a mam je sjety tak budu kupovat novy a tak me napadlo ze bych je dal vic do A ale jestli je tam dostanu?a jak budou vypadat?
mozna by se tohle tema ujalo vic v sekci styling :wink:
pokud vás na autě zajímá, jak bude vypadat s tím a tím aniž by jste řešili i jaké to má následky na funkci, tak s ním nejezděte, ale jenom se na něho dívejte, ať nás ostatní neohrožujete.
Pokud se nepletu, tak v techničáku máte doporučený rozměr ráfků i pneu, tak si raděj kup lepší gumy :x
TOYOTA CELICA ST165 & ST205

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Zemi píše:
Taboo píše:
Lander píše:No je to divný cpát na tak široký ráfek takto úzkou gumu. Co vlastně k tomu ty "tunery" vede??????

To same, co je vede k placani na jejich prditka obrovske hlinikove kridla, 22" kola s tovarnimi brzdami, falesne nadechy a vydechy, vsemozne clonitka, mracitka, blikatka, blbitka a nalepky firem, jejichz produkty videli tak nanejvis nekde na Internetu anebo v casopise: Touha po upoutani pozornosti i za cenu projevu sve vlastni hlouposti, kterou si nejsou schopni uvedomit a naopak si mysli, ze je "cool". Ono to je, jako by jsi se nekomu snazil vysvetlit ze tetovani "Me IQ je 86" na jeho cele opravdu nevypada nijak dobre. Proste ztrata casu... :(

No je to furt dokola. Setkavam se s debilkama (jinak je nazvat nejde) s kteryma se nahodou dam do reci... Ne ze by mi nejak trhalo zily co kdo si na auto da, ale kdyz mu reknu ze ty obrovsky lopaty na kufrech mu zaprvy snizi Vmax a taky to vic zere (taky buh vi jak to ma nastavenej wannabe pritlak :lol: ) a on mi na to rekne ze se mu to libi... Tak mam normalne nasrano v gatich... Pak uz netreba vysvetlovat ze puvodni narazniky jsou k necemu navrzeny atd atd... Proste modifikovat zakladni veci fungovani auta bez rozmyslu a stylem "aby to bylo pro me hezky" je trestuhodny...

Me se taky "kamosi" ptali: "Proc mas tu hnusnou cernou kapotu kdyz jsi mel tu hezkou zamracenou?" :lol: Protoze se mi tam nevesel novej motor... "Hm aha... A budes ji mracit?" :lol: :lol: :lol:

Puvodni tezky jako prase kola jsem vymenil za lehci s vyssim ET... "Hele ale ony byly vic ven a vypadalo to lip." :lol: Je nezajima ze jsou o 7kg na jednom kole s gumou lehci... njn...

Mozna kdyz bys potahnul cely auto "pravym karbonem", tak by te "kamosi" vzali na milost i s malyma kolama :lol:
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Lukaash
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukaash »

DrGis píše:
Lukaash píše:
felda16 píše:nevyte nekdo jestli dam plaste 195/40 r16 na kola 9x16??
A jak by to vypadlo nemate nekdo foto?nebo 205/40 r16?
Ja tam mam 215/40 r16 a mam je sjety tak budu kupovat novy a tak me napadlo ze bych je dal vic do A ale jestli je tam dostanu?a jak budou vypadat?
mozna by se tohle tema ujalo vic v sekci styling :wink:
pokud vás na autě zajímá, jak bude vypadat s tím a tím aniž by jste řešili i jaké to má následky na funkci, tak s ním nejezděte, ale jenom se na něho dívejte, ať nás ostatní neohrožujete.
Pokud se nepletu, tak v techničáku máte doporučený rozměr ráfků i pneu, tak si raděj kup lepší gumy :x
muzes sem pls postnout nejake nazorne priklady nebezpecnosti takto namontovanych pneu? ... opravdu by me to zajimalo ... hodne lidi pise jak je to nebezpecne v zatackach, ale kdyz se podivam napriklad na D1GP (tam je to asi nejnapadnejsi a ted je drft in :-) ) tak tam s nejakym svliknutim pneu z rafku problem nemaji, ne? ...

diky za odpoved ... 8)
Přílohy
z DF ...
z DF ...
featcara153hj.jpg (198.01 KiB) Zobrazeno 1613 x
z DF ...
z DF ...
DSC_0004copy.jpg (43.13 KiB) Zobrazeno 1613 x
z DF ...
z DF ...
IMG_0622Small.jpg (46.17 KiB) Zobrazeno 1613 x

kentoya

Příspěvek od kentoya »

i 245 jsou mírně do A na 9" já osobně bych na 9x16 nenasadil ani 225 a pokud jo tak jen proto, že bych je u strakonic prodřel a jediný možný v širokém dalekém okolí by byly ty 225 abych s nima dojel do olomouce, přijde mi to jako stejná kravina pokud někdo leje do upravenýho motoru speciál, jistě jede to, ale to je tak všechno
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory :D
http://www.odtahove-sluzby.cz

JonnY

Příspěvek od JonnY »

Lukaash píše:muzes sem pls postnout nejake nazorne priklady nebezpecnosti takto namontovanych pneu? ... opravdu by me to zajimalo ... hodne lidi pise jak je to nebezpecne v zatackach, ale kdyz se podivam napriklad na D1GP (tam je to asi nejnapadnejsi a ted je drft in :-) ) tak tam s nejakym svliknutim pneu z rafku problem nemaji, ne? ...

diky za odpoved ... 8)
uh, ty jazdis drifty?
neviem ale prijde mi ze na D1GP ma guma (zadna) troska iny ucel nez normalne. tj normalne by mala vydrzat viac nez 10km, nie?
v motorsporte sa nizky profil pneu pouziva pre to, ze je mozne dat vacsi disk a do vacsieho disku sa zmestia vacsie brzdy.

odhliadnuc od toho, ze sa ti moze stat, ze si po par parkovaniach na obrubniku znicis tie krasne drahe disky.

DrGis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DrGis »

Lukaash píše: muzes sem pls postnout nejake nazorne priklady nebezpecnosti takto namontovanych pneu? ... opravdu by me to zajimalo ... hodne lidi pise jak je to nebezpecne v zatackach, ale kdyz se podivam napriklad na D1GP (tam je to asi nejnapadnejsi a ted je drft in :-) ) tak tam s nejakym svliknutim pneu z rafku problem nemaji, ne? ...

diky za odpoved ... 8)
oni kucí v japanu jezdí na okruhu a guma tam plní jiný úkol než při běžném ježdění
o vyzouvání vůbec nejde
jedná se o o namáhání bočnice pneu, resp. celé pneu, kdy právě bočnice při natažení pneu na ráfek do tvaru písmene A není schopna absorbovat nárazy a to ve spojení se stavem našich silnic není dobrá kombinace
nehledě na to po jaké části běhounu pak jezdíš
na drift je to dokonce lepší, ještě když se kola víc nafoukají na vyšší tlak, tak se prý lépe utrhnou
TY MÁŠ DRIFTMASHINE???

kentoya

Příspěvek od kentoya »

drift mashine nemá, ale chce aby to tak vypadalo, protože se chce přihlásit ke králíčkům (donkům) jako super drifter
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory :D

Lukaash
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukaash »

JohnY ... ja nerikam ze je to ucelne reseni ... urcite je tam velka pravdepodobnost poskozeni rafku, a asi i nepravidelne sjizdeni ...

a o nizkem profilu tu tusim neni rec, jde o siry pneu vs. rafku ... alespon tak jsem to pochopil ja...

jen by me zajimalo, v cem je to NEBEZPECNE PRO OKOLI ...

btw: mam 215/40 na 9" ... niz nejdu

Lukaash
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukaash »

kentoya píše:drift mashine nemá, ale chce aby to tak vypadalo, protože se chce přihlásit ke králíčkům (donkům) jako super drifter
:lol: jen do me :wink:

btw : co ma spolecneho me auto s vyse uvedenym textem?

Dan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dan »

zde je na 9,5x15" guma 195/45......nadhera :lol:

http://www.allegro.pl/item129821010_sch ... x100_.html
Naposledy upravil(a) Dan dne 05 lis 2006 11:58, celkem upraveno 1 x.
Obrázek

Felda (17:08:25 31/07/2008)
ja si kupuji lpg khamo to je hudba budoucnosti

DrGis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DrGis »

Lukaash píše:
kentoya píše:drift mashine nemá, ale chce aby to tak vypadalo, protože se chce přihlásit ke králíčkům (donkům) jako super drifter

že tu jako příklad uvádíš auto z D1 :wink:

Dan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dan »

195/40/16 na 8,5"

Obrázek
Obrázek

Lukaash
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukaash »

DrGis píše:
Lukaash píše:

že tu jako příklad uvádíš auto z D1 :wink:
proto : "kdyz se podivam napriklad na D1GP (tam je to asi nejnapadnejsi a ted je drft in ) "

muzes mi pls odpovedet na dotaz? dekuji ...

rad se dozvim neco noveho, treba me odradis od pouzivani 215/9"a tim zachranic pripadne lidske zivoty 8)

Zemi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zemi »

@Lukaash: Tak napriklad Toyo vyrabi gumy primo na drifty... Maj rekl bych jinou konstrukci oproti civilnim gumam...
(nejen) UK (United Kingdom - Anglie) DOVOZ VOZIDEL - DÍLŮ

> DOVOZ - ODTAH - PROVĚŘENÍ vozidel v celé EU <

tel. 608 372 848

kentoya

Příspěvek od kentoya »

Lukaash píše:

společného skoro nic, je to odpověd na jinou otázku a myšlena úsměvně, ale bylo to tu probíráno už asi třikrát proč nedávat úzký gumy na široký disky a stejně je to k ničemu a přestože si myslím, že by například nemusela vypadat špatně televize na haubně i s anténou, tak ji tam prostě nedám, vzhled je (má být) vždy až na druhém místě za účelností a tou odpovědí bylo myšleno, pokud stavíš auto na drift a víš proč tam ty gumy chceš narvat, tak to udělej, jestli chceš auto do normálního provozu tak je vzhled až na druhém místě
howgh

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

vypadá pěkně je diskutabilní, mě to přijde, že to vypadá jako když někdo koupí drahá velká kola a už nemá na široké pneu, já bych to tak natažené na auto nikdy nedal. navíc je to nesmysl, tohle řešení, stylingářům někdy fakt nerozumim, těm s těma křídlama už vůbec ne :wink:
ted smrdím po naftě :-)

podporuji: http://www.neo2011.cz/

DrGis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DrGis »

Lukaash píše:muzes mi pls odpovedet na dotaz? dekuji ...

rad se dozvim neco noveho, treba me odradis od pouzivani 215/9"a tim zachranic pripadne lidske zivoty 8)
jestlis to do teď nepochopil, tak jde o prasknutí pneu, ale ty jsi buh křížený se supermanem, takže víš kdy praskne a poté to ještě bravurně zvládneš ukočírovat, takže nemáš zapotřeby snižovat riziko takovýchto událostí
ještě poznámka k Laconimu jakožto člověku, který to omlouvá frází "líbí se jim to" - použiju jeho obor (IKEA, nábytek) - to že se mi líbí 1mm tlustá polička, kterou má soused a na ní má mončičáka, neznamená, že si ji koupím a dám si na ni 50kg knížek

Butcho

Příspěvek od Butcho »

Dan píše:195/40/16 na 8,5"

Obrázek

Tak to má vypadat NÁÁDHERA
FUCK AIRRIDE

DrGis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DrGis »

blázen píše:vypadá pěkně je diskutabilní, mě to přijde, že to vypadá jako když někdo koupí drahá velká kola a už nemá na široké pneu, já bych to tak natažené na auto nikdy nedal. navíc je to nesmysl, tohle řešení, stylingářům někdy fakt nerozumim, těm s těma křídlama už vůbec ne :wink:
a ještě nemusí nechat vytahovat lemy :lol:

Lukaash
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukaash »

DrGis píše:

jestlis to do teď nepochopil, tak jde o prasknutí pneu, ale ty jsi buh křížený se supermanem, takže víš kdy praskne a poté to ještě bravurně zvládneš ukočírovat, takže nemáš zapotřeby snižovat riziko takovýchto událostí
ještě poznámka k Laconimu jakožto člověku, který to omlouvá frází "líbí se jim to" - použiju jeho obor (IKEA, nábytek) - to že se mi líbí 1mm tlustá polička, kterou má soused a na ní má mončičáka, neznamená, že si ji koupím a dám si na ni 50kg knížek
ze se to porad omyla, mi nemusis psat ... je to zrejmy, ale ja bych uz konecne nekdy rad videl nejakou fotku, kdy byla evidentni pricina samovolneho poskozeni pneu za jizdy, respektive zuti z rafku, jeji mala sire vuci disku ... ale to se tady asi stejne nedozvim ...

Lukaash
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukaash »

DrGis píše:

kupujes pokazde nove pneu, nebo jete? Pokud jete, jak vis, ze nebyl poskozen predchozim majitelem kord a Tva pneu nemuze prasknout?

je to placani o hovne, stejne si kazdej bude obouvat co chce...ale kdyz uz rikas ze je to ohrozovani ostatnich, rad bych znal podklady k tomuto tvrzeni...to, ze si to myslis, jeste neznamena ze je to fakt, stejne jako u me...

Lukaash
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukaash »

Zemi píše:@Lukaash: Tak napriklad Toyo vyrabi gumy primo na drifty... Maj rekl bych jinou konstrukci oproti civilnim gumam...
8) asi mas pravdu, ale treba tady jsou od Toyo povolene jen T1R, T1S (pokud jsem to spravne pochopil)...

JonnY

Příspěvek od JonnY »

Obrázek

ti pico :shock:
ten kto tuy gumu nazul na disk, by zasluzil nakopat do vajec

Lukaash: kedy budes spokojny? ked ti prilozime notarsky overenu studiu havarii a defektov za poslednych 10 rokov?

kde najdes fotku ktora by bola dokaz ze tuzerske kridla zvysuju spotrebu? nikde.
kde najdes jednoznacny dokaz, ze sa niekto vybural vdaka nevhodnemu podvozku? tiez asi nikde. stale mozes argumentovat kade cim inym...

ukaz mi jedinehu automobilku, ktora podobne natiahnute gumy montuje do seriovych aut. ja o nicom takom neviem.
ja ti ukazem 10, ktore montuju daleko sirsie gumy na uzky rafik...

ale mozno patris k skupine "tunorev" ktory sa domnievaju ze v automobilke je to jeden dement na druhom, a ty vies vsetko lepsie... :(

DrGis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DrGis »

Lukaash píše:
Zemi píše:@Lukaash: Tak napriklad Toyo vyrabi gumy primo na drifty... Maj rekl bych jinou konstrukci oproti civilnim gumam...
8) asi mas pravdu, ale treba tady jsou od Toyo povolene jen T1R, T1S (pokud jsem to spravne pochopil)...
tím není myšleno, že všechny gumy od Toyo jsou na drifty, resp. možno natahovat do A :lol: :lol: :lol:

DrGis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DrGis »

Lukaash píše: kupujes pokazde nove pneu, nebo jete? Pokud jete, jak vis, ze nebyl poskozen predchozim majitelem kord a Tva pneu nemuze prasknout?

je to placani o hovne, stejne si kazdej bude obouvat co chce...ale kdyz uz rikas ze je to ohrozovani ostatnich, rad bych znal podklady k tomuto tvrzeni...to, ze si to myslis, jeste neznamena ze je to fakt, stejne jako u me...
pneu nové kupuju
a to že si každý bude obouvat co chce, by snad mohli korigovat policisté, STK atd.
podklady, studie ani jiné důkazy nemám, ale automobilky a výrobci pneu sou idioti, kteří neví co je super-free-cool-in
klidně si rozbij své auto, držku, ale další do toho netahej - takže takový krám si pak voz na vozíku a sám na letišti se klíďo projeť

Lukaash
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukaash »

DrGis píše:
Lukaash píše:
tím není myšleno, že všechny gumy od Toyo jsou na drifty, resp. možno natahovat do A :lol: :lol: :lol:
hlava derava ... zapomel jsem link ... http://www.drift-forum.cz/viewtopic.php ... light=pneu 8)

Lukaash
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukaash »

DrGis píše:
Lukaash píše: kupujes pokazde nove pneu, nebo jete? Pokud jete, jak vis, ze nebyl poskozen predchozim majitelem kord a Tva pneu nemuze prasknout?

pneu nové kupuju
a to že si každý bude obouvat co chce, by snad mohli korigovat policisté, STK atd.
podklady, studie ani jiné důkazy nemám, ale automobilky a výrobci pneu sou idioti, kteří neví co je super-free-cool-in
klidně si rozbij své auto, držku, ale další do toho netahej - takže takový krám si pak voz na vozíku a sám na letišti se klíďo projeť
dekuji za prani ... je zajimavy, jak dokazes vystihnout stav meho vozu, aniz by jsi o nem cokoliv vedel (krome toho, ze je to VW a bude jezdit na 215/9") 8)

to, ze automobiky a vyrobci nic nevedi, potazmo jsou hlupaci jsem nikde neuvedl a ani tento nazor nezastavam ...

nehodlal jsem se dohadovat, jen bych rad videl nekoho, komu se stala nejaka nehoda ... to je vse, dekuji za pozornost ...

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

JonnY píše:

Obrázek

Lukaash: kedy budes spokojny? ked ti prilozime notarsky overenu studiu havarii a defektov za poslednych 10 rokov?

kde najdes fotku ktora by bola dokaz ze tuzerske kridla zvysuju spotrebu? nikde.
kde najdes jednoznacny dokaz, ze sa niekto vybural vdaka nevhodnemu podvozku? tiez asi nikde. stale mozes argumentovat kade cim inym...

ukaz mi jedinehu automobilku, ktora podobne natiahnute gumy montuje do seriovych aut. ja o nicom takom neviem.

ale mozno patris k skupine "tunorev" ktory sa domnievaju ze v automobilke je to jeden dement na druhom, a ty vies vsetko lepsie... :(
8) přesně tak, jen dodám,že vizuálně to na tom obrázku vypadá pěkně hnusně,jestli se to ale někomu líbí, je jeho věc
ted smrdím po naftě :-)

podporuji: http://www.neo2011.cz/

Dan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dan »

me jo a moooooc.... jestli se to nekomu nelibi...jeho vec
Obrázek

Lukaash
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukaash »

JonnY píše:

Obrázek

svete div se, ale pracuju jako konstrukter jednoucelovych stroju, jez mimo jine vytvarime i pro subdodavatele do automobiloveho prumyslu, a reknu ti, ze ne kazde reseni v konstrukci aut (samozrejme se to tyka vseho, nejem aut) je hned od zacatku to nejstastnejsi...

ale i presto, nebo mozna prave proto, ze delame "podobnou" praci, ty lidi respektuju a verim ze vedi co a proc to delaji (predevsim pro penize, samozrejme ;-) )...

Odpovědět

Zpět na „Disky + Pneumatiky“