Vaření plastů???

Plasty, spoilery, čirá optika, neony, zadní lapmy, křídla a tak dále, to najdete v této kategorii.

Moderátoři: Fáboš, Jardafox

Odpovědět
jurnec

Vaření plastů???

Příspěvek od jurnec »

Už se to tady někde řešilo,ale nemužu to najít.Chtěl bych se zeptat kde se dá koupit pistole na vaření plastů a kolik asi tak stojí,a něco o technice vaření,předem díky za rady

gimbeam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gimbeam »

dělá se to horkovzduškou. Já to dělal klasickou horkovzduškou, co se třeba opalují okna, ale je ta to speciální nástavec. Výsledek vypadá asi takhle :roll:

myslím, :zadek: se podařil, co?
Přílohy
IMG_1284.jpg
IMG_1284.jpg (83.03 KiB) Zobrazeno 1266 x
IMG_0190.JPG
IMG_0190.JPG (34.7 KiB) Zobrazeno 1266 x
IMG_0138.JPG
IMG_0138.JPG (29.54 KiB) Zobrazeno 1266 x

jurnec

Příspěvek od jurnec »

Fakt pěkný 8) .Mě de práve o ten nástavec,de sehnat normálně po obchoďákách??A ješte jakou teplotou se to vaří a přidává se tam plast nebo to staví ty dva kusi k sobě bez přidání plastu.

Flinta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flinta »

pekne udelanej spojler 8) 8) taky by me to zajmalo co to stoji a kde to sehnat :)

Pinky

Příspěvek od Pinky »

to je ze dvou narazníků...

gimbeam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gimbeam »

Ano, je to ze dvou séroivých nárazníků. Poliši na to zatím nic, už jsem prošel i technickou, jen byly dole kola. Je to plast, žádný laminát, takže ohebné, prostě v pohodě. A při vaření, se používá ještě materiál stejného složení, jako je svařovaný nárazník. Teplotu jsem odhadl, aby byl plast už tvárný, takový jako bláto. A ten konec jsem si udělal. Zevnitř to vypadá asi takhle a zvenku nějak takhle. Pak trochu kitu na vyrovnání, a šup do laku :wink:
Přílohy
IMG_0141.JPG
IMG_0141.JPG (37.17 KiB) Zobrazeno 1233 x
IMG_0140.JPG
IMG_0140.JPG (33.41 KiB) Zobrazeno 1233 x

Flinta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flinta »

vypada to dobre ale nestaci ta horkovzduska ale jeste k tomu sokovny ruce 8) 8)
a taky sem slysel ze vareny plasty k sobe musi bejt stejny ze ruzny se prej svarit nedaj :?

jurnec

Příspěvek od jurnec »

Ten nástavec,neni to takovej jakejsi kužel kterej ten vzduch směruje na jedno místo a zvíší to asi aji rychlost toho vzduchu.Obrázek je jen tak orientační,dělal sem to na rychlo ale poznat to z toho snad de.Jestli to tak neni můžeš prosim poslat obrázek toho jak by to mělo vypadat.

jurnec

Re: Vaření plastů???

Příspěvek od jurnec »

Nechce mi to vzít ten obrázek.Je to něco tryska?!?!
BMW E34 520i 110kw

Voyager

Příspěvek od Voyager »

Ten nástavec ti ten vzduch smeruje na jedno misto, je to trubice asi 0,5 siroka... Zpusob je zrejmy z obrazku toho narazniku - ustrihnes si nekde par mm siroky pasek plastu (stejneho jako sou ty 2 kusy co spojujes) a pak "natlacujes" ten prouzek v miste spoje a natavujes to tou horkovzduskou, teplota jen takova, aby se to lehce natavilo a po vtlaceni pasku hned tuhlo (nakejch 300-500°C, presne nevim)...
Asi se to z myho popisu blbe chape, tak sem nakreslil schema:
Přílohy
natavujes zaroven ten prouzek i ten spoj a vtlacujes mezi
natavujes zaroven ten prouzek i ten spoj a vtlacujes mezi
plast.jpg (8.67 KiB) Zobrazeno 1183 x

Flinta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flinta »

vyrobim na praxi 8)

jurnec

Re: Vaření plastů???

Příspěvek od jurnec »

Díky za radu,až poschánim co potřebuju tak se na to hnet vrhnu.
BMW E34 520i 110kw

jurnec

voyager

Příspěvek od jurnec »

Teď mě napadlo když udělám ten nástavec,neschoří mi ta pistol,to bude mít přece velkej odpor když to takhle zůžim. :?

krulis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krulis »

vidis Adie ? nepraska to 8)
| http://krulis.net | dneska jsem vyskočil z auta, padl přímo na hlavu a odrazil se deset metrů vysoko, osedlal létajícího koně a proletěl jsem se pod karlovým mostem, nevím o ničem vyjímečným co by se dnes stalo....

Voyager

Re: voyager

Příspěvek od Voyager »

jurnec píše:Teď mě napadlo když udělám ten nástavec,neschoří mi ta pistol,to bude mít přece velkej odpor když to takhle zůžim. :?
Ne to se fakt neboj :?: Z rovnice kontinuity vyplyva, ze v te trubici se zvysi rychlost a klesne tlak, rozhodne se to "neucpe"...

máca

Příspěvek od máca »

trosku ot, ale taky se pridam, poradite mi, cim se da zavarit nadrz z plastu na aute< nejakej buzik ji proriznul, aby z ni vykradl naftu, jedna se o peugeot 309 diesel a je z takovyho cernyho plastu, ale je takova jakoby mastna, ne tou naftou :lol: ale na tom plastu nic nechce drzet :roll: a novou nemuzu nikde sehnat :cry:

vendys

Příspěvek od vendys »

4 maca: nevim jestli to jeste plati, ale ve skole nas ucili ze nadrze se vari pouze plechove. Plastove se vymenujiu kus za kus....Pokud by nekdo poradil jak se to ma zavarit nezapomenout nadrz nekolikrat vyplachnout a pri vareni naplnit vodou nebo dusikem..

máca

Příspěvek od máca »

to vim, ale tohle je z naftaka, tak to nechytne, ale zase ja se ucil, ze kdyz je to cernej plast jakob mastnej, tak prave to ze je mastnej dela to ze se barvil sazema a ptrave kuli tomu ze to ma v sobe saze to prej nejde varit, ale zase uz sem nejakej patek ze skol a doba pokrocila :lol:

Odpovědět

Zpět na „Exteriér - styling a elektronika“