Dvoujádrovej Procesor ??

Vše co se točí kolem počítačů, her, mobilů a elektroniky

Moderátor: Rudi

Odpovědět
Trhyy
V.I.P.

Dvoujádrovej Procesor ??

Příspěvek od Trhyy »

Budu teďka kupovat komplet novej PC a když sem koukal na ceny dvoujádrovejch prcesorů, tak sem zjistil že cenově nejsou nijak extra drahý, ( konkrétně tedle procesor http://www.alza.cz/amd-dual-core-athlon ... d65883.htm) máte s tim někdo zkušenosti ?? Poběží to v Xpčkách ?? Nebo se na to mam radši vysrat a koupit klasiku Athlona 64 3800+ ??
Bude to kombinovaný s Leadtek 7600GT a 2x512MB DDR2 667 MHz
MÁŠ PRASKLÝ AUTOSKLO? STŘÍPEK AUTOSKLO TO VYŘEŠÍ !
www.AUTOSKLOSTRIPEK.cz - Praha 5 -774 573 375
!!Ke každému čelnímu sklu až 2000Kč poukázka na pohonné hmoty ZDARMA!

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Ja jsem v praci jednu dobu delal na pc s HT Intelem a nijak neoslinl, renderovalo to 3D sscenu to stejne jak ve zpomalenym filmu. Nicmene AMD bych veril vic. V XP to kazdopadne s Intelem fungovalo OK, hlasilo to dva procesory.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

BooM
Kontaktovat uživatele:

Re: Dvoujádrovej Procesor ??

Příspěvek od BooM »

mam taky dvoujadorovej AMD 4200+ a pohoda
Looking for some car....

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Jedině dvoujádro. HT bylo kapku něco jiného než dnes dual core AMD nebo Intel Core2Duo.
|\/| /\ '|' | '/. ~ < | \/ | < ~ \/ | |< <> |\|

JonnY

Příspěvek od JonnY »

tak prave (posledne 4 dni) citam asi 35stranovy topic na jednom fore o dual core procesoroch.
vysledok? vykon o nieco vacsi (cca 0-20%) nez "normalny" procesor na podobnej frekvencii.
dve jadra su ti pomerne na nic, pretoze na to niesu optimalizovane takmer ziadne programy. v ziadnom pripade necakaj nejake vyrazne zrychlenie. pri hrach je aj tak limit graficka karta...
ak mas moznost castejsie upgradovat, tak sa to zatial asi neoplati. ak chces procesor na dlho, tak uz asi hej. buduce hry (rok? dva?) podporu DC uz najskor budu mat.
jedna z "podmienok" urychlovania je more RAM. vraj sa o nieco zlepsuje odozva systemu pri narocnych aplikaciach (antivirus sken...) lenze stale tam mas limit rychlost HDD. takze idealne 2xHDD, tak 2GB ramky a potom budu mat dve jadra "volne ruky"

pomoct by to malo pri praci s videom, renderingu... tj veciach ktore idu absolutne mimo mna (a asi vacsinu normalnych ludi)
ja by som do toho nesiel, za cenovy rozdiel kupil o neco rychlejsie jednojadro...

NC

Příspěvek od NC »

JonnY píše:tak prave citam asi 35stranovy topic na jednom fore o dual core procesoroch.
vysledok? vykon o nieco vacsi (cca 0-20%) nez "normalny" procesor na podobnej frekvencii.
dve jadra su ti pomerne na nic, pretoze na to niesu optimalizovane takmer ziadne programy. v ziadnom pripade necakaj nejake vyrazne zrychlenie. pri hrach je aj tak limit graficka karta...
ak mas moznost castejsie upgradovat, tak sa to zatial asi neoplati. ak chces procesor na dlho, tak uz asi hej. buduce hry (rok? dva?) podporu DC uz najskor budu mat.
jedna z "podmienok" urychlovania je more RAM. vraj sa o nieco zlepsuje odozva systemu pri narocnych aplikaciach (antivirus sken...) lenze stale tam mas limit rychlost HDD. takze idealne 2xHDD, tak 2GB ramky a potom budu mat dve jadra "volne ruky"

pomoct by to malo pri praci s videom, renderingu... tj veciach ktore idu absolutne mimo mna (a asi vacsinu normalnych ludi)
ja by som do toho nesiel, za cenovy rozdiel kupil o neco rychlejsie jednojadro...

Na OCguru toho nakecaji :D (ne, vklidu, az na nektere entity jsou to fajn borci ktere jsem tam za 5 let pusobeni poznal ;) )

Kazdopadne ja to vidim tak, ze pokud dual tak intel. Mam sice v praci i jednu X2 ktera me prekvapuje svym vykonem (komprimace do .avi na P4 3.0 HT Preskot ~ 2h15min ; na X2 ~ 1,5h), ale jde taky o architekturu a dusledky s tim spojene (spotreba etc.) ... Coz posila AMD do kytek. A prave proto se AMD snazi konkurovat aspon cenou. Z toho vyplyva, ze pokud ti jde o cenu, ber AMD. A to tak ze co nejlepsi aby ses vesel do tveho limitu. A64 by to ale nemel byt rozhodne ... :wink:

JonnY

Příspěvek od JonnY »

Trhyy: http://www.svethardware.cz/art_doc-FC1B ... B5412.html
tu mas clanok a diskusiu k nemu. sprav si nazor sam :)
NC píše:Na OCguru toho nakecaji :D (ne, vklidu, az na nektere entity jsou to fajn borci ktere jsem tam za 5 let pusobeni poznal ;) )

Kazdopadne ja to vidim tak, ze pokud dual tak intel. Mam sice v praci i jednu X2 ktera me prekvapuje svym vykonem (komprimace do .avi na P4 3.0 HT Preskot ~ 2h15min ; na X2 ~ 1,5h), ale jde taky o architekturu a dusledky s tim spojene (spotreba etc.) ... Coz posila AMD do kytek. A prave proto se AMD snazi konkurovat aspon cenou. Z toho vyplyva, ze pokud ti jde o cenu, ber AMD. A to tak ze co nejlepsi aby ses vesel do tveho limitu. A64 by to ale nemel byt rozhodne ... :wink:
jop, troska to prehanaju. ale co clovek narobi...
a ako to je v inych aplikaciach?
ja s tym nemam ziadne skusenosti a este asi dlho mat nebudem.
sempron (momentalne indexovo neco ako 3500+ :) ) mi totiz uplne staci

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

bla bla bla - ty kecy o minimáním nárůstu jsou oblíbené. Konkrétně tam, kde já potřebuju výkon (video), tak přesně tam jsou aplikace optimalizované pro n-jader už dávno, takže u mě jasná volba. Rozdíly proti jednomu jádru jsou propastné.

NC

Příspěvek od NC »

JonnY píše:a ako to je v inych aplikaciach?
Tak predne muzu vyloucit hry, ty v praci nehraju, takze vykonovy rozdil konkretne neodhadnu.
Jsem zameren na cad/cam a tam je to hodne o RAM a VGA, vykonnejsi cpu poznam vyhradne pri extremech jako je nechat pocitat jednu aplikaci a ve druhe neco tvorit ... na single-core temer nemyslitelne (teda jde to - dlouho jsem to lamal na athlonu XP, ale kdyz si zpetne uvedomim kolik casu jsem ztratil jenom cekanim tak je to k vzteku).

Z meho pohledu je vyhoda hlavne v okamzite reakci: kliknu a mam co chci, bez ohledu na to jestli je cpu zaneprazdnen zrovna necim jinym (treba i dost narocnym jako komprimace videa). Prikladne u mne nastavaji tyto situace: v jedne aplikaci nechavam pocitat a graficky simulovat co potrebuji, ve druhe aplikaci tvorim, pritom zaroven chci komprimovat na pozadi do .avi, a k tomu mi v rohu monitoru ma bezet obraz z TV tuneru (byt treba jen v rozliseni 384x288, na Ath.XP to bere cca 40% vykonu) - pro single-core absolutni sebevrazda. A to ani neuvazuji ze bych treba chtel z toho tuneru zachytavat do mpeg :P

Jsem clovek ktery nechce neustale jen na neco cekat a umim si spocitat za jak dlouho se mi vrati investice do vybaveni ktere mi zkrati cekani

P.S.: Ten clanek na SHW psal Eagle, aka pan Orel, znamy svym postojem k dualu ... mysli si ze rozumi procesorum nejlip na svete, avsak pravdou je ze jen sleduje cizi fora a nektere nazory potom vydava za sve na CZ webech. Blbej neni, ale je to extremista na desatou, zije snad jen pro jedinou vec (CPU´s) :D

JonnY

Příspěvek od JonnY »

Ondras píše:bla bla bla - ty kecy o minimáním nárůstu jsou oblíbené. Konkrétně tam, kde já potřebuju výkon (video), tak přesně tam jsou aplikace optimalizované pro n-jader už dávno, takže u mě jasná volba. Rozdíly proti jednomu jádru jsou propastné.
co to sakra meles? :?
cize na jednu stranu su to kecy a na druhu mi davas za pravdu (vyuzitie obmedzene na pracu s videom a pod.)?
aha :twisted:

NC: myslim ze Eagle ma vo vela veciach pravdu. problem je, ze to v com pravdu nema su pomerne podstatne "detajly". a jeho jednostranny pohlad je sem tam troska zarazajuci.

NC

Příspěvek od NC »

JonnY píše:myslim ze Eagle ma vo vela veciach pravdu. problem je, ze to v com pravdu nema su pomerne podstatne "detajly". a jeho jednostranny pohlad je sem tam troska zarazajuci.
To ano, pravdu ma. Ale neustale se snazi nejakymi vedeckymi zpusoby dokazat ze jeho Ath. XP je absolutne dostacujici na veskere aplikace. Dostacujici je, sam jeden vlastnim, ale on nepochopil ze nekteri lide pomoci CPU vydelavaji na chleba, takze cim vykonnejsi PC, tim jsem produktivnejsi ... tzn. nemohu se spokojit s tim co je pouze dostacujici.

Dalsi for je ten, ze AXP bezne v obchode uz nelze sehnat, prestoze by beznym lidem na net, media playing a word bohate stacil. Tzn. clovek se musi podivat po necem novejsim, bezne po nejlepsim pomeru cena/vykon, a to ma zrejme dnes amd X2 - a jsme u jadra pudla - lide at chteji nebo ne, prechazeji na dual-core, trh je k tomu donuti. Takze propaganda a vykriky Eagla jsou naprosto zbytecne :D Akorat mate lidi, byt jim castecne ukazuje pravdu, nic s tim neudela.

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

JonnY píše:co to sakra meles? :?
cize na jednu stranu su to kecy a na druhu mi davas za pravdu (vyuzitie obmedzene na pracu s videom a pod.)?
Nevšiml jsem si, že bych tě qoutoval, tak se hned nerozčiluj, nebo ti praskne cévka. Reaguji na obecně zakořeněné bláboly a nevýhodnosti vícejadrových procesorů. A jelikož jsem tě nequotoval, tak ti ani nedávám za pravdu. Prostě a jasně jsem vyjádřil svůj názor a ty jsi jen přehnaně vztahovačný. Takže si napočítej do deseti a uleví se ti. Využití n jader samozřejmě omezené není. To jsou jen ti, kteří si to myslí :D .

Beaver

Příspěvek od Beaver »

No jestli vas to potesi, tak ja v praci pouzivam ctyprocesorovy server (Intel PIII Xeon 1GHz) se 2 GB RAM a je to taky pomaly :wink:
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

JonnY

Příspěvek od JonnY »

Ondras píše:Nevšiml jsem si, že bych tě qoutoval, tak se hned nerozčiluj, nebo ti praskne cévka. Reaguji na obecně zakořeněné bláboly a nevýhodnosti vícejadrových procesorů. A jelikož jsem tě nequotoval, tak ti ani nedávám za pravdu. Prostě a jasně jsem vyjádřil svůj názor a ty jsi jen přehnaně vztahovačný. Takže si napočítej do deseti a uleví se ti. Využití n jader samozřejmě omezené není. To jsou jen ti, kteří si to myslí :D .
ja len tak, ze to tu zasieras zbytocnym flame.
mozno prehnane vztahovacny som, ale skorej mam dojem, ze sa z nejakeho dovodu sem tam spravas jak de*il.
ale ved kto ne. nechajme tak.... ak mas nutkanie viest tuto plodnu diskusia dalej, pis prosim na ICQ do PM.

NC: hele, moj sempron stoje aktualne 1300Sk :idea: neprekonatelny pomer cena vykon :lol:

Trhyy
V.I.P.

Příspěvek od Trhyy »

No tak vzhledem k tomu že další uprgrade během nějaký brzký doby v plánu neni, tzn. že tedle procesor bude tak 2, 3 roky sloužit, tak asi budu do toho dvoujádrovýho už, díky za názory 8)
MÁŠ PRASKLÝ AUTOSKLO? STŘÍPEK AUTOSKLO TO VYŘEŠÍ !
www.AUTOSKLOSTRIPEK.cz - Praha 5 -774 573 375
!!Ke každému čelnímu sklu až 2000Kč poukázka na pohonné hmoty ZDARMA!

Smithy

Příspěvek od Smithy »

Ja kdybych kupoval new procesor, tak jedine Conroe. Ceny jdou od 5000 vys
500 0,9T

Bordel
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bordel »

JonnY píše:tak prave (posledne 4 dni) citam asi 35stranovy topic na jednom fore o dual core procesoroch.
souhlasim, ja na programu T602 na Intel 486 a Pentium D taky nepoznal rozdil... 8) takze pro me je Pentium vyhozenej peniz :smich:

Pracuju nejvic s videem a podle me je rozdil jednoho jadra znat.
http://www.odtahnito.cz <<< Půjčovna odtahového speciálu, stačí řidičák sk. B. Nejlevnější způsob převozu vozu svépomocí. Praha, ČR i zahraničí.

JonnY

Příspěvek od JonnY »

Danecek píše:souhlasim, ja na programu T602 na Intel 486 a Pentium D taky nepoznal rozdil... 8) takze pro me je Pentium vyhozenej peniz :smich:

Pracuju nejvic s videem a podle me je rozdil jednoho jadra znat.
cize myslis ze moj pretoceny sempron 2800+, tu operu, media player, winamp, dc++, supaplex (:lol:) a podobne bezne programky nezvlada? zvlada. ked si to spustim vsetko naraz, zere to tak 10% vykonu. hry brzdi moja grafika.
proste nevidim miesto, kde by sa dalo zrychlovat, kde by to MNE pomohlo.

prinos pre pracu s videom a podobne aplikacie v ziadnom pripade nezpochybnujem.

a ano, ak jedine co na pocitaci robis je T602, tak pentium su vyhodene peniaze :p :)

Odpovědět

Zpět na „IT sekce“