For taboo a ostatní "znalce"

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

For taboo a ostatní "znalce"

Příspěvek od Idaho »

Rád bych nakoupil na jendom eshopu, zabýávajícím se prodejem bloku, kompletních motoru atd ( nových ), ale nemám tucha kde najít váhu daného motoru ( potřebnou k výpočtu shipping ).
prodejce nemá blok skladem a nemá žádne tabulky.. :(

jinak pro ukázku :
http://img412.imageshack.us/my.php?imag ... okytx2.jpg

pokud jsem pochopil správne -

jinak sloupce jdou za sebou následovně :
vuz/Motor X kompletní blok X short block X Hlava + vent.kit X Hhlava + vačkový kit.

jendotlivé položky :
kompletní blok : Složení short block, včetne hlavy, rozvodu, olejové pumpy ( žádná víkla ventilů, olejová vana, manifolds, atd.. )
Short block : machined & assembled, vč pístu, kroužku, ojnic
hlava + ventil kit: head assembled w/valves, guides, springs, retainers, keepers ad valve stem seals
hlava+ vackový kit ( komplet hlava ): assembled w/camshaft, lifters or rockers & rocker shafts (if appl.)

Taboo: máš nejaké zkušenosti s takovýmto prodejem? zdá se ti cena adekvátní ? - kdyžtak bližší info dám po SZ.
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

Taboo

Re: For taboo a ostatní "znalce"

Příspěvek od Taboo »

Smazano
Naposledy upravil(a) Taboo dne 26 bře 2012 14:49, celkem upraveno 1 x.
IQ stylingem nenahradis.

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Taboo píše:
Idaho píše:Taboo: máš nejaké zkušenosti s takovýmto prodejem?
Ne (ja motory nekupuji ale stavim :D ), ale vim presne, odkud ty motory pochazeji (TopLine). Coby cookie cutter motory slozene z komponentu made in China a Taiwan jsou OK pro levne zprovozneni vozu (a jeho nasledovny rychly prodej :lol: ), ale s nejakou urovni performance kazdopadne nepocitej. Ty motory jsou zplacany dohromady presne tak, jako v tovarne (zadne velke blueprinting anebo weight matching), ale s vyjimkou, ze TopLine pouziva vyhradne prebrousene (a dodatecne nevyvazene) klikove hridele. Vpodstate to jsou co nejlevneji prestavene motory z vrakovisti a oplacane podradnymi TopLine komponenty - cemuz taky odpovidaji i ty nizke ceny. Pro bezny provoz ty motory muzou (ale taky nemusi) byt OK (vzhledem k tem prebrousenym klikam a nedostatku blueprinting ti nikdo opravdu nemuze dat zadnou zaruku).
Co se tyka ceny poslani do Evropy, tak kazdopadne nebude nijak nizka (ja bych odhadl $300-400). Vpodstate ale platis za koupi a poslani vetsiny toho, co uz sam mas (blok, klikova hridel, hlava) - a tak by jsi za stejne penize mohl koupit kovane ojnice a pisty, investovat adekvatni sumu do pripravy toho bloku a postavit si ten motor sam (a spravne).
:wink:
Na topline jsem koukal taky, ale zaujali mne hlavne HP - kteří práve nabízejí upravu bloku vč bleuprintingu atd..
BTW myslíš že čiste jen blok od topline se nevyplatí - bude nekvalitní ? ( mam tu jeden blok po 3. výbrusu a vyložkování mi vyjde dráž než pořízení a doprava tohoto bloku z US :( planoval jsem očesat, prodat vnitřnosti a nasadit kované..

BTW co výrobky Toga ( oil pumps a bearings ) - mohl bys napsat nejaké reference?? mam docela "levnou "cestu do evropy od jednoho jejich dealera ale nevím jestli zrovna jeho ceny jsou dobré ( každopádne mne třeba na supru vyjde Toga HP oilpump na stejné peníze jako "stock" zakoupená u Toyoty..
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.

honza 2.0 16v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza 2.0 16v »

OT: hodně se setkávám s výrazem blueprint. ..co to znamená v češtině..slovníky zatím mlčí...nebo blbě hledám..?

Beaver

Příspěvek od Beaver »

honza 2.0 16v píše:OT: hodně se setkávám s výrazem blueprint. ..co to znamená v češtině..slovníky zatím mlčí...nebo blbě hledám..?
Blueprint je plan, projekt.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Taboo

Příspěvek od Taboo »

Smazano
Naposledy upravil(a) Taboo dne 26 bře 2012 14:49, celkem upraveno 1 x.
IQ stylingem nenahradis.

MarAt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarAt »

A je to tajemství venku :cry:
crx 4x4 boosted- 10.23s
8x národní rekord ve sprintu na 1/4míle
exige gt3,gsx,mr2,200sx aj.
www.marat.cz

Breakthru

Příspěvek od Breakthru »

Taboo:kvůli tobě se snad začnu učit anglicky :lol: .....
svět dospělých je pro mne záhadou......

Ričrd@johan

Příspěvek od Ričrd@johan »

Jsem lajik...ale znamena to,ze kdyz udelam Go...a pred slozenim se ten motor zpasuje dokupy,bude to mit takovy vliv???Co by to asi obnaselo??Prosim cesky...alespon zbezne...dekuji... 8)
White Corolla E10 1,6 Si

honza 2.0 16v
Kontaktovat uživatele:

Taboo píše:
To honza 2.0 16v:
"Blueprinting" je uprava doslova vsech toleranci komponentu motoru (od mezer pistnich krouzku az po vule ojnici a lozisek) na predem stanovene hodnoty, kdy ten motor neni jen zplacan dohromady nejakou grease monkey se sadou klicu, ale je udelano (i nekolik) pre-assembly, behem kterych se ty tolerance meri a upravuji, nez dojde ke konecnemu assembly. Blueprinting vetsinou predchazi vyvazeni klikove hridele, slazeni vah ojnic (a jejich malych a velkych koncu) a pistu, etc. Vsechny ty rozdily se mohou odrazet i v 10% vykonu motoru. I pote, opravdove zavodni motory jsou po tvrdem zabehu opet rozebrany, steny valcu opet perbrouseny (velice jemnymi kameny) a opetovne slozeny, cimz se muze dosahnout i 5% dodatecneho narustu vykonu. To vse pak dela rozdil mezi 400 a treba 450HP identickymi motory poskladanych z naprosto tech samych komponentu...
díky.. už vím o co jde ..vlastně jsme to s kámošema dělali taky při stvabě několika "závodních" motorů do favorita :lol: , aniž by jsme věděli co to vlastně blueprinting je. Jen jsme tomu říkali výběr z nějakýho množství dílů (např. pístů), kde jsme hledali váhově co nejbližšší díly a jejich váhu potom doladily do tolerance +-0,5gramu atd....

... někde jsme četl že pečlivým výběrem dílů motoru a jejich dodatečnou úpravou (do určitý váhový a rozměrový tolerance) lze u i zmíněnýho favorita dosáhnout až o 7% větší výkon....
Naposledy upravil(a) honza 2.0 16v dne 05 led 2007 19:01, celkem upraveno 1 x.

Taboo

Příspěvek od Taboo »

Smazano
Naposledy upravil(a) Taboo dne 26 bře 2012 14:50, celkem upraveno 1 x.
IQ stylingem nenahradis.

Worm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Worm »

honza 2.0 16v píše:
Taboo píše:
To honza 2.0 16v:
"Blueprinting" je uprava doslova vsech toleranci komponentu motoru (od mezer pistnich krouzku az po vule ojnici a lozisek) na predem stanovene hodnoty, kdy ten motor neni jen zplacan dohromady nejakou grease monkey se sadou klicu, ale je udelano (i nekolik) pre-assembly, behem kterych se ty tolerance meri a upravuji, nez dojde ke konecnemu assembly. Blueprinting vetsinou predchazi vyvazeni klikove hridele, slazeni vah ojnic (a jejich malych a velkych koncu) a pistu, etc. Vsechny ty rozdily se mohou odrazet i v 10% vykonu motoru. I pote, opravdove zavodni motory jsou po tvrdem zabehu opet rozebrany, steny valcu opet perbrouseny (velice jemnymi kameny) a opetovne slozeny, cimz se muze dosahnout i 5% dodatecneho narustu vykonu. To vse pak dela rozdil mezi 400 a treba 450HP identickymi motory poskladanych z naprosto tech samych komponentu...
díky.. už vím o co jde ..vlastně jsme to s kámošema dělali taky při stvabě několika "závodních" motorů do favorita :lol: , aniž by jsme dělali blueprinting. Jen jsme tomu říkali výběr z nějakýho množství dílů (např. pístů), kde jsme hledali váhově co nejbližšší díly a jejich váhu potom doladily do tolerance +-0,5gramu atd....

... někde jsme četl že pečlivým výběrem dílů motoru a jejich dodatečnou úpravou (do určitý váhový a rozměrový tolerance) lze u i zmíněnýho favorita dosáhnout až o 7% větší výkon....
To zní zajímavě, akorát jsem nepochopil, jestli mají být jen co nejblíže sobě nebo co nejblíže nějaké předepsané hodnotě??

MarAt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarAt »

Taboo píše:
MarAt píše:A je to tajemství venku :cry:
Nah... :D To jsou jen velice vseobecne informace. Opravdove (specificke) tajemstvi zustaly zachovany... :lol:
No měl jsem na mysli rozčilování některých členů fora nad tím,že dva identické setupy mají rozdílný output...teď je po srandě :(
crx 4x4 boosted- 10.23s
8x národní rekord ve sprintu na 1/4míle
exige gt3,gsx,mr2,200sx aj.
www.marat.cz

Worm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Worm »

Mohl by mi prosím někdo odpovědět, otázka je přes příspěvek nahoru. Děkuji

honza 2.0 16v
Kontaktovat uživatele:

Worm píše:Mohl by mi prosím někdo odpovědět, otázka je přes příspěvek nahoru. Děkuji
vemu li tovární váhový tolerance u fiata, tak ten má na motorových pohiblyvých dílech toleranci +-5gramů

ze sady co máš k dispozici vybereš jeden kus , ten nějak - pokud je na něm možno něco provýst (to by měl umožnit třeba tvar nálitku, výška pístu atd..) , nebo ho necháš bejt

a k němu do nějaký tolerance doděláš zbytek ..v motorsportu se běžně používá tolerance +-0,5g v domácích podmínkách jseš schopen se vejít tak do +- 1g..

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Taboo : prosím te nerozumím výrazu "plateau honing" co tím mylsíš ?

Taboo

Příspěvek od Taboo »

Smazano
Naposledy upravil(a) Taboo dne 26 bře 2012 14:51, celkem upraveno 1 x.
IQ stylingem nenahradis.

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Pokud tomu dobře rozumím, jedná s eo konečnou upravu sten válců jemným "broušením" u nás nazývané "honování" .

zatím jsme videl taklove jamné jako by poškrábání ale hrozne pravidelené a tak jemné že je rozpoznatelné jen pod určitým úhlem pohledu a je viditelné že všechyn "drážky" jsou jedním směrem a jsou rovonoběžné..
Je to ono??

logrus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od logrus »

To Taboo: Chci objednávat dva KLZE motory a nerad bych si naběhnul. Neznáš náhodou tuhle firmu?
http://www.japanpowerinc.com/engines.ph ... da&id=KLZE
Jinak dopravu odhadlo už několik firem na 700-1000 USD ( za oba motory) Nebo nedej bože nejsi mi je tam schopnej sehnat a poslat? Samo že za provizi. Zajíc v pytli mě děsí. Dík za odpověd.
Logrus
Ford Probe 96
Lincoln Continental Coupe 71 - 400 hp :)

GReddy

Příspěvek od GReddy »

logrus píše:To Taboo: Chci objednávat dva KLZE motory a nerad bych si naběhnul. Neznáš náhodou tuhle firmu?
Jinak dopravu odhadlo už několik firem na 700-1000 USD ( za oba motory) Nebo nedej bože nejsi mi je tam schopnej sehnat a poslat? Samo že za provizi. Zajíc v pytli mě děsí. Dík za odpověd.
idaho nestiha mas ho kontaktovat na http://www.dicompracing.com/ mailu

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

GReddy píše:
logrus píše:To Taboo: Chci objednávat dva KLZE motory a nerad bych si naběhnul. Neznáš náhodou tuhle firmu?
idaho nestiha mas ho kontaktovat na http://www.dicompracing.com/ mailu
ted koukám že dotaz nebyl na mne ale na Tabooa :)
Transport 700USD za oba motory to by bylo velice dobré, většinou platím tak 750-800 USD za jeden ( až do prahy ) nebo cca 400-500 do Hamburku ( tak to zatím odmítám dělat nestíhám tam jezdit ).

Firma odhadne, problém je že další poplatky sdi vezme jako poplatky za manipulaci atd takže reál je skutečen těch 800USd za 1ks europalety ( takže pokud ti náhodou budou posílat motro i s převodovkou tak si nech oddelit převodovku a položit vedle motoru, jinak to už nebdue europalte a budou to další příplatky 8)

Počítej s tím že co ti napovídají ( vypočtou na dotaz ) je trošku jiná částk anež to bude v reálu :( - odpoví většinou jen na to na co se ptáš..

GReddy

Příspěvek od GReddy »

tak sem slepej ..uz je pozde musim jit spat :D

logrus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od logrus »

Dík a bude to bez převodovky. Spíš mi šlo o to aby by nedošla prázdná paleta nebo nějakej vrak. Jestli třeba někdo už od nich motor bral. :?
Logrus
Ford Probe 96
Lincoln Continental Coupe 71 - 400 hp :)

Taboo

Příspěvek od Taboo »

Smazano
Naposledy upravil(a) Taboo dne 26 bře 2012 14:51, celkem upraveno 1 x.
IQ stylingem nenahradis.

bob ash
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bob ash »

Taboo píše: Co se tyka posilani cehokoliv do Evropy, mne se to casove/financne nevyplati. Sorry.
V čem je problém s posíláním do Evropy? Ona to USPS nevezme?

Idaho: Jinak kdyby se hodně chtělo a bylo by těch věcí víc, tak kamarád možná bude posílat ještě v zimě kontejner s autem a do něj by se leccos vešlo. Ale když nebude čím ho naplnit, pojede auto volně na lodi...

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

bob ash píše:
Taboo píše: Co se tyka posilani cehokoliv do Evropy, mne se to casove/financne nevyplati. Sorry.

Idaho: Jinak kdyby se hodně chtělo a bylo by těch věcí víc, tak kamarád možná bude posílat ještě v zimě kontejner s autem a do něj by se leccos vešlo. Ale když nebude čím ho naplnit, pojede auto volně na lodi...
rezervuj mi tam místo na 3-4 europalety.. - hlaven se mi prosím te včas připomente po SZ :D

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

bob ash píše:

problém je váha, oni to vezmou ( ne usps ale jiní ) ovšem za 800 a více USD..

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Taboo píše:Co se tyka posilani cehokoliv do Evropy, mne se to casove/financne nevyplati. Sorry.
Chápu, beru na vědomí..

BTW dík za info o plateu honing.. pokdu to chápu dobře tak vlatsně nejakým posuvným pohybem prusidel ( je to spíše válec ) nebo "pilka" jako pístní kroužky?

přemýšlím jak to nasimulovat v našich podmínkách - respektive jak jim říct v brusírne co maj dělat, tad yjsou skutečně brusiči 100let za opicema, zlatí němci, jenže ty už mámted zase daleko ( kde sou ty časy kdy jsem bydlel 5km od hranic :D )

Taboo

Příspěvek od Taboo »

Smazano
Naposledy upravil(a) Taboo dne 26 bře 2012 14:52, celkem upraveno 1 x.
IQ stylingem nenahradis.

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Taboo píše:
bob ash píše:
Vezme, ale mne osobne se to casove/financne nevyplati - stejne jako treba menit nekomu olej anebo pracovat u McDonald's.
Idaho píše: BTW dík za info o plateu honing.. pokdu to chápu dobře tak vlatsně nejakým posuvným pohybem prusidel ( je to spíše válec ) nebo "pilka" jako pístní kroužky?

přemýšlím jak to nasimulovat v našich podmínkách - respektive jak jim říct v brusírne co maj dělat, tad yjsou skutečně brusiči 100let za opicema, zlatí němci, jenže ty už mámted zase daleko ( kde sou ty časy kdy jsem bydlel 5km od hranic :D )
Ja ti napisu v SZ jak to "plateau honing" uspesne udelat (sam) i ve vasich podminkach a za minimalni investici.
moc díky.. jdu si promazat schránku :D

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“