Je to tak. Výfukový plyny při průchodu chladnějšíma svodama začnou u stěn vířit místo toho aby rychle vyšly ven.jps píše:laicky to funguje tak, že svody se držej v teple a tudíž výfukový plyny tak rychle nechladnou a ..opravte mě jestli se pletu..neztrácej rychlost..
Tepelna izolace na svody
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
aha díky, myslel jsem si spíš že je to právě kvůli snížení teplotě v okolí, třeba kvůli flitru aby nasával co nejstudenější vzduchAnděl píše:Asi tak nějak.jps píše:laicky to funguje tak, že svody se držej v teple a tudíž výfukový plyny tak rychle nechladnou a ..opravte mě jestli se pletu..neztrácej rychlost..Další výhoda je, že se sníží teplota okolo svodů.
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd
- MarauderZ28
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tepelna izolace na svody
čím to ukončujete ? někdo jak sem četl použil nerez pásky na hadice ???
Chevy Camaro Z28, LT4 383cui, Powerdyne supercharger, Edelbrock nitro etc. & Chevy Impala SS, LT1 350cui, K&N intake, Hooker exhaust etc. & Chevy Corvette C5 Z51
"forget the gym, Camaro has all the muscle you need"
Já jsem použil jednu(viz foto). Pak jsem jí natřel vypalovací stříbřenkou. Takže bych tu pásku klidně mohl sundat a stejně by to drželo.MarauderZ28 píše:čím to ukončujete ? někdo jak sem četl použil nerez pásky na hadice ???

Mitsubishi Eclipse GSX 4x4 turbo r.v 1992 - Prodám
Eagle Talon FWD turbo - Prodám
Škoda Felicia Pick-UP r.v. 2001 50kw
Honda VF 750C Magna 65kw
Honda VF 750C Magna 65kw
- MarauderZ28
- Kontaktovat uživatele:
já mám pásky černý tak to cáknu pak barvou na vejfuky černou tou do 1200 stupňů
Chevy Camaro Z28, LT4 383cui, Powerdyne supercharger, Edelbrock nitro etc. & Chevy Impala SS, LT1 350cui, K&N intake, Hooker exhaust etc. & Chevy Corvette C5 Z51
Tak jsem se dočetl skoro vše podstatné, ale přesto mám pár dotazů.
Svody mám teď nastříkané černou barvou. Místama se udělali bublinky a oloupalo se to, ale jen na začátku. Radíte barvu obrousit úplně a motat to na holý železo a nebo nechat ty svody opískovat a našopovat hliníkem a až pak omotat?
Svody mám teď nastříkané černou barvou. Místama se udělali bublinky a oloupalo se to, ale jen na začátku. Radíte barvu obrousit úplně a motat to na holý železo a nebo nechat ty svody opískovat a našopovat hliníkem a až pak omotat?
Vzledem ktomu,že teplota svodů může být i nad 1000°C, tak tam dlouhodobě nevydrží žádná barva.(Vypalovací barvy mají většinou napsáno, že trvale vydrží třeba 800° a krátkodobě např. 1200°.)Tuner#2 píše:Tak jsem se dočetl skoro vše podstatné, ale přesto mám pár dotazů.
Já bych je vzal jen kartáčem,aby se odlouplo co se má odloupnout a pak namotal Thermo-Tec.Nic víc bych neřešil.

Honda VF 750C Magna 65kw
Honda VF 750C Magna 65kw
co treba pouziti MIRELONu ???
http://www.mirelon.com/cs/trubice.php
http://www.mirelon.com/cs/trubice.php

BMW 750iAL BiTurbo PRODÁNO, nyní KAWASAKI ZX10R
>>>Pneuservis, Klimatizace<<<
>>>Antény a satelity<<< http://www.volny.cz/antenysatelity
>>>Pneuservis, Klimatizace<<<
>>>Antény a satelity<<< http://www.volny.cz/antenysatelity
Pro zájemce mám thermotec pásky DEI, používané i v Iráku..
Nehjen pásky i silikonové nástřiky ( barvy ) a celé kity..
http://www.dicompracing.com/?p=products ... roduct=145
dostupnost cca do 10ti dnu ( neco bduu mít skladem , ted čekám první závoz.
www.dicompracing.com
www.dicompracing.com
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz
Vzal bych jednu 1" . Napiš mi SZ co bude třeba a kam poslat.Idaho píše:Pro zájemce mám thermotec pásky DEI, používané i v Iráku..
www.dicompracing.com
Honda VF 750C Magna 65kw
Honda VF 750C Magna 65kw
omluvám se ted nestíhám, posli objednávku přes eshop, Kryszulka ( nebo já ) to zítra zpracuje a budeš mít rezervaci, z každého výrobku co je tam popsán jde 5ks ( neco je už na obejdnávku ale zatím je vseho dost ) předpokládám že to bude do 10ti dnu v cr ( pokud vše pujde jak má ).Anděl píše:Vzal bych jednu 1" . Napiš mi SZ co bude třeba a kam poslat.Idaho píše:Pro zájemce mám thermotec pásky DEI, používané i v Iráku..
www.dicompracing.com
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
Tady je za 700 Kč
http://www.vltava2000.cz/Sportovniautod ... odsID=2027
http://www.vltava2000.cz/Sportovniautod ... odsID=2027
Logrus
Ford Probe 96
Lincoln Continental Coupe 71 - 400 hp
Ford Probe 96
Lincoln Continental Coupe 71 - 400 hp

- MarauderZ28
- Kontaktovat uživatele:
jaktože ta černá je o tolik levnější ???Idaho píše:omluvám se ted nestíhám, posli objednávku přes eshop, Kryszulka ( nebo já ) to zítra zpracuje a budeš mít rezervaci, z každého výrobku co je tam popsán jde 5ks ( neco je už na obejdnávku ale zatím je vseho dost ) předpokládám že to bude do 10ti dnu v cr ( pokud vše pujde jak má ).Anděl píše:Vzal bych jednu 1" . Napiš mi SZ co bude třeba a kam poslat.Idaho píše:Pro zájemce mám thermotec pásky DEI, používané i v Iráku..
www.dicompracing.com
Levnější? černá je dražší.. omlouvám s ejdu to zkontrolovat jestli tam enní chyba, už mi dnes hrábě...MarauderZ28 píše:jaktože ta černá je o tolik levnější ???Idaho píše:omluvám se ted nestíhám, posli objednávku přes eshop, Kryszulka ( nebo já ) to zítra zpracuje a budeš mít rezervaci, z každého výrobku co je tam popsán jde 5ks ( neco je už na obejdnávku ale zatím je vseho dost ) předpokládám že to bude do 10ti dnu v cr ( pokud vše pujde jak má ).Anděl píše: Vzal bych jednu 1" . Napiš mi SZ co bude třeba a kam poslat.
takže černá je dražší jak ta svetlá. co jsem koukal do katalogu ( nesíhla jsem je ani moc přečíst ) tak světlé používají hlavně na sací manifold a tmavé na výfukový.
Ale nevím jeslti je to podmínka, nebo porste to dělají "aby to vypadalo hezky":D
třeba Taboo poradí..
EDIT :
ted jsem koukal do jejich katalogu a tam to mají svetlé taky na svodech, tak nevím, že by jiné složení???
Ale nevím jeslti je to podmínka, nebo porste to dělají "aby to vypadalo hezky":D
třeba Taboo poradí..
EDIT :
ted jsem koukal do jejich katalogu a tam to mají svetlé taky na svodech, tak nevím, že by jiné složení???
- MarauderZ28
- Kontaktovat uživatele:
Verze „Black" ( černá ) - 2690,-
Verze „Tan" ( světlá ) - 3200,-
tak nevím teda ...
tak nevím teda ...
aha dík za upozornní, cena je v tomto případe za oba stejníá - 3200,-MarauderZ28 píše:Verze „Black" ( černá ) - 2690,-
tak nevím teda ...
opraveno.. díky, Máro..
jps?
Pokud chci v co nejkratší době nabídnout co největší množství zboží, což si myslím je první k rok k tomu aby shop za něco stál, musím to bohužel řešit tak jak to řeším teď.
Časem, až bude možnost ( a čas ) rozpracovat jednotlivé položky do detailů bude to samozřejmě zrpacováno.
Shop jako takový umožnuje dokonce při objednávce konkrétního zboží vybrat z několik a kombinací jeho vlastností, já však nemám zatím čas se tím zabývat tak do hloubky, jelikož potřebuju mít co nejširší sortiment.
Přeci jen když s epodíváte na datum, je zrovna mimo srazovou sezonu, takže většina idí pracuje na autech aby je připravila na sezonu další a potřebují výběr.
Shop zatím stejně oficialne neběží ( jen testovací provoz ) takže ení porblém poslat dotaz mailem , po ICQ, Skype , zavolat a mi již objednávku založíme sami.
Pokud chci v co nejkratší době nabídnout co největší množství zboží, což si myslím je první k rok k tomu aby shop za něco stál, musím to bohužel řešit tak jak to řeším teď.
Časem, až bude možnost ( a čas ) rozpracovat jednotlivé položky do detailů bude to samozřejmě zrpacováno.
Shop jako takový umožnuje dokonce při objednávce konkrétního zboží vybrat z několik a kombinací jeho vlastností, já však nemám zatím čas se tím zabývat tak do hloubky, jelikož potřebuju mít co nejširší sortiment.
Přeci jen když s epodíváte na datum, je zrovna mimo srazovou sezonu, takže většina idí pracuje na autech aby je připravila na sezonu další a potřebují výběr.
Shop zatím stejně oficialne neběží ( jen testovací provoz ) takže ení porblém poslat dotaz mailem , po ICQ, Skype , zavolat a mi již objednávku založíme sami.
hezké, ješte silokonově tepelnej nástřik a je to ideál:)
- Ivan
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Na ten už prdím, úplně to stačí takto, ona zase úplná "zima" pod kapotou taky není ideálníIdaho píše:hezké, ješte silokonově tepelnej nástřik a je to ideál:)

Má cenu to dávat na neladěný svody, který jsou dost krátký a jsou 4-1 (pokud jsem napsal kravinu tak mě opravte, takhle jsem ty označení svodů pochopil) 

Fiat UNO Logo 1.3 D R.I.P
Toyota Starlet 1.3 16V R.I.P
Opel Zafira A 2.0 16v DTi
www.blackhawks.cz
www.fitnessworld.cz
výživa QNT, Peak Sport Nutriton a doplňky Mad Max za super ceny
500PS 4x4 na všechny korejské vozy za hubičku
Toyota Starlet 1.3 16V R.I.P
Opel Zafira A 2.0 16v DTi
www.blackhawks.cz
www.fitnessworld.cz
výživa QNT, Peak Sport Nutriton a doplňky Mad Max za super ceny
500PS 4x4 na všechny korejské vozy za hubičku
- Ivan
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Řekl bych, že ne, protože toto je skutečně už spíše taková racing záležitost. Pokud svody nejsou z opravdu kvalitního materiálu, tak se může stát, že nevydrží ten tepelný nápor a prasknou - viz moje varování v předešlých příspěvcích. Už jsem pár takových svodů viděl na vlastní oči.Starlet píše:Má cenu to dávat na neladěný svody, který jsou dost krátký a jsou 4-1 (pokud jsem napsal kravinu tak mě opravte, takhle jsem ty označení svodů pochopil)
Takže na uplně obyčejných (rozuměj seriových) svodech to může spíš ublížit než pomoci??Ivan píše:Řekl bych, že ne, protože toto je skutečně už spíše taková racing záležitost. Pokud svody nejsou z opravdu kvalitního materiálu, tak se může stát, že nevydrží ten tepelný nápor a prasknou - viz moje varování v předešlých příspěvcích. Už jsem pár takových svodů viděl na vlastní oči.Starlet píše:Má cenu to dávat na neladěný svody, který jsou dost krátký a jsou 4-1 (pokud jsem napsal kravinu tak mě opravte, takhle jsem ty označení svodů pochopil)
- Ivan
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Na sériové svody bych se to bál dát. To je můj názor podložený tím, co jsem viděl. Určitě se tady ale najde sto chytrolínů, kteří Ti napíšou opak.