MarAt píše:No myslím kluci,že vývoj jde geometrickou řadou a tak z celkového pohledu není důležitých 100 posledních let,ale spíš 15 posledeních let a v těch se na benzínech nevymyslelo skoro nic,což se o naftě říct nedá,takže bych řekl,že technologicky a konstrukčně jsou dnes velkoprodukční naftový motory dál než benzíny a myslím,že na tom není nic zvlášního. Naopak si ale myslím,že s příchodem alternativních paliv začne zážehovýmu motoru zase růst pšenka
Presne tak jako vodiky, zemni plyn (NE LPG!!!!!! kazde je enco jineho LPG je propan butan!!!!) a elektromotry vsechno pracuje s benzinem a je to velmi dobra alternativa pri ztencovani zasob ropy
Seat Ibiza 6L1 1.4 16V Reference
Skoda Octavia II FL 1.2 TSI Elegance
Skoda Rapid 1.2 TSI StylePlus
Skoda Octavia RS III 2.0 TDI RS Challange
Tak i u benzinu se urcite neco dealo, obzvlast u japoncu, promenny casovni ventilu a podobny zalezitosti. Osobne jsem pro benzin+kvalitni system LPG, PNG nema u nas temer zadnou sit.
No u nas je ale pouze pro autobus, ale ve svedsku a nemecku a dalsich zemi EU uz se to rozsiruje vite tady je problem s ceskymi zakony ze nezvyhodnuji ekologicka reseni jako je to v jinych zemich holt ČR a jeji posranej system (pardon za to slovo,ale ohle uz se jinak rict neda v jakym state to zijem )
Seat Ibiza 6L1 1.4 16V Reference
Skoda Octavia II FL 1.2 TSI Elegance
Skoda Rapid 1.2 TSI StylePlus
Skoda Octavia RS III 2.0 TDI RS Challange
myslimze palivem budoucnosti je etanol (zazehove motory) pro osobni dopravu, pro nakladni olej z kytek (vznetove motory) kdesi sem cetl ze treba novy tahace mercedesy maji normalne v technickych specifikacich primo od vyrobce alternativni palivo olej z burskejch orisku, etanol muzes vyrabet treba z brambor nebo ze cukrovy trtiny, myslimze v brazilii asi 70% nebo dokonce 80% aut jezdi na etanol ze trtiny, v severskych zemich je ethanol i cisty pomerne bezny palivo akorat jak mrzne tak by se to muselo nejak vosefovat aby to i v zime startovalo, kazdej bude mit na parkovisti zasuvku na predehrev
noa na globalni oteplovani sere pes, slysel sem ze pri vybuchu sopky se uvolni tolik sklenikovych plynu, kolik lidstvo nevyprodukovalo za celou eru kdy slezlo ze stromu
FCS píše:Když si tak čtu příspěvky některých jedinců(waci,Robik),tak mě napadá,co vy jste dokázali??
Proč vám vadí nafta?
Máte vztek,že nějakej strejda je rychlejší se svým TDi,než váš benzín a ještě ma 1/2 spotrebu,nez vy???:D
Raději zalezte do garáže a polaďte své benzíny,ať nedostanete od každé nafty naprdel na jaře
Za A. Nafťáky mi vadí protože jak tomu čutneš (viz foto)je to fakt hnus
Za B. S 13 roků starým dvoulitrem jezdím kombinovaně za 7,5, takže jsem spokojený
Za C. OD každé nafty na prdel určitě nedostanu
PS: ale jak jsem napsal ten Golf jezdí pěkně a má můj obdiv
reproboy píše:Vy co to kritizujete a vysmivate se tomu, tak jste dobry kreteni
nazory typu nafta patri do kamen atd. to v dnesni dobe muze vypustit jenom omezenec. Benzin ma za sebou pres 100 let vyvoje, nafta jen par let, kdy se upustilo od klasickyho D a uz se blizi k hranici vykonu benzinu i za cenu nizkych otacek.
No a urcite vam nic nerika carnothuv cyklus a dieselovo optimalnejsi spalovani. Nejdriv se o tom neco naucte a pak tady piste takovyhle blaboly.
Jinak mvolesko dobry, uvidime jak to pojede na mimoni
Nevím na koho to bylo mířené ale o tom že nafta patří do kamen, tak ten příspěvek jse nějak přehlídnul.....jde prostě o to že někdo upřednostňuje benzín a jiný naftu....nikdo tu nic neodsuzuje
eh, a co noveho a super prevratneho nam nafta priniesla?
priame vstrekovanie bolo prvy krat pouzite v roku 1955 (Mercedes-Benz 300SL)
VGT turbo bolo prvy krat pouzite v roku 1989 (Shelby CSX-VNT)
variabilne casovanie nema s naftou nic spolocne.
ale ano, piezoelektricke vstrekovanie, common rail a pd su dieslove vynalezy
napada vas este nieco? mna nie
bodaj by sa rychlo nevyvijala, ked sa na nu za poslednych 10 rokov pouzila kazda technologia vyvinuta pre benzin za poslednych 100 rokov...
polo je sdi...ale jak uz bylo psano je vse poskladano z toho The best z koncernu....je to o zkouseni,laborovani,vyvoji...a kazdej s tim asi nepujde hned na trh,kdyz tam na tom nechal tolik hodin prace a musel si s tim sam lamat hlavu...takze polo je zaklad SDI....hadej hadej.....
jen v nabídce jsou už mnohem nověšjí verze, každopádne i tahle starší se dá splašit.
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz
I hloupá nafta v sérii vyprodukuje větší množství sazí než nějaká polazená pila.
Stačí aby to mělo rozmrdanej předvstřik nebo to bylo ,,odborně vočipovaný" (bez dalších úprav map) a už to hulí jako kráva a ještě to nejede.
Před dovednostmi Mvolevska prostě klobouk dolů!!!
G3 Variant 1,9 TDi Fratelli Bosio Sprint 764, EGR off
Nechápu co s etu čertíke, 6sec považuju za dobrej čas a mezi námi v dnešní době ho má každy trošku lepší auto at už je to nafta nebo ne. Já klukům fandím jdou svou cestou a tiše jim závidím, portože vidím že nás, benzínovejch motorářů, bude pomalinku ubývat , budeme vymírat zatímco budou cnost patří naftě, ve které se já nevyznám ( zatím ) .
..ale budeme se s benzínama držet zuby nechty
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz