bezdrátová síť
Moderátor: Rudi
bezdrátová síť
mám doma apčko a na něm nastavený jen mac adresy kompů, který se k němu můžou připojit, teď bych chtěl přidat další, ntbk, takže se musím dostat do toho AP, v manuálu je adresa 192.168.2.1 a tam to přidat
ale problém je, že se do něj nemůžu dostat, jediná možnost je nejspíš přes lan. je tady rozdíl mezi kříženým/nekříženým kabelem?
když nastavým na PC všechno získávat automaticky, jak stojí v manuálu, připojím kabely, tak to chvilku vyhledává a pak to napíše omezené nebo žádné připojení, nevíte někdo co s tím?
ale problém je, že se do něj nemůžu dostat, jediná možnost je nejspíš přes lan. je tady rozdíl mezi kříženým/nekříženým kabelem?
když nastavým na PC všechno získávat automaticky, jak stojí v manuálu, připojím kabely, tak to chvilku vyhledává a pak to napíše omezené nebo žádné připojení, nevíte někdo co s tím?
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd
Nastav si pevnou IP adresu na síťovce na 192.168.2.3 a výchozí adresu 192.168.2.1.
Pak se připojíš bez problémů.
EDIT: A pak zadej do prohlížeče adresu 192.168.2.1 a zadáš jméno a heslo.
Pak se připojíš bez problémů.

EDIT: A pak zadej do prohlížeče adresu 192.168.2.1 a zadáš jméno a heslo.
Mitsubishi Eclipse GSX 4x4 turbo r.v 1992 - Prodám
Eagle Talon FWD turbo - Prodám
Škoda Felicia Pick-UP r.v. 2001 50kw
Honda VF 750C Magna 65kw
Honda VF 750C Magna 65kw
hmm, nejde, nechápu to, ještě bych mohl to AP restartovat, jenže to bych ztratil veškerý nastavení a nevím, jestli bych to zvládl obnovit tak, aby zase valil net
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd
Je možné, že jsi si změnil IP adresu AP.Panda píše:hmm, nejde, nechápu to, ještě bych mohl to AP restartovat, jenže to bych ztratil veškerý nastavení a nevím, jestli bych to zvládl obnovit tak, aby zase valil net

Mitsubishi Eclipse GSX 4x4 turbo r.v 1992 - Prodám
Honda VF 750C Magna 65kw
Honda VF 750C Magna 65kw
neměnil určitě, ani nevím jak...Anděl píše:Je možné, že jsi si změnil IP adresu AP.Panda píše:hmm, nejde, nechápu to, ještě bych mohl to AP restartovat, jenže to bych ztratil veškerý nastavení a nevím, jestli bych to zvládl obnovit tak, aby zase valil netPak jedině restart.
- krulis
- Kontaktovat uživatele:
musis si zmenit IP adresu tvoji sitovky... na adreu toho AP pak by ses na nej mel dostat
(aha sry sem si nevsim on to v podstate napsal andel)

| http://krulis.net | dneska jsem vyskočil z auta, padl přímo na hlavu a odrazil se deset metrů vysoko, osedlal létajícího koně a proletěl jsem se pod karlovým mostem, nevím o ničem vyjímečným co by se dnes stalo....
dnešním ap už to tolik nevadí, dokáží si s tím poradit....Panda píše:nejde...
kua, nemůže bejt rozdíl jestli mám kříženej/nekříženej kabel?
zkus ap třeba je odpojit od elektriky na minutku, pomáhá to při výpadcích připojení....
Audi A3 8L, 1.9TDI
HUMMER - Like nothing else
Smyk překvapí pouze toho, kdo v něm právě není...
To se teda mylis...AP si s kabelem krizenym,nebo nekrizenym neporadi...to dela router,nebo switch..Hans píše:dnešním ap už to tolik nevadí, dokáží si s tím poradit....Panda píše:nejde...
zkus ap třeba je odpojit od elektriky na minutku, pomáhá to při výpadcích připojení....

aha, to jsem si nějak popletloJirkaT píše:To se teda mylis...AP si s kabelem krizenym,nebo nekrizenym neporadi...to dela router,nebo switch..Hans píše:dnešním ap už to tolik nevadí, dokáží si s tím poradit....Panda píše:nejde...
zkus ap třeba je odpojit od elektriky na minutku, pomáhá to při výpadcích připojení....![]()

Audi A3 8L, 1.9TDI
dobrý dobrý už v pohodě, dostal jsem se do něj, akorát teď mám problém, do toho APčka směřujou 4 zařízení, dva PC, dva NTB, a z něj potom kabelem do modemu
a teď problém, v nastavení modemu mám pouze dvě mac adresy, nikde netuším, kde přidat ty ostatní, navíc se to nejspíš střídá jak se tomu zachce, takže netuším co s tím, akorát vím, že to není závislý na tom, co uložím do toho AP, páč teď v něm mám jen PC1, PC2, ale v modemu je stále PC2 a NTB1
takže nevímte někdo, jestli ten modem Zyxel Prestige 650-R33 umí nebo neumí víc jak dvě mac adresy? a když ne, jaký řešení? asi wifi router že?
a teď problém, v nastavení modemu mám pouze dvě mac adresy, nikde netuším, kde přidat ty ostatní, navíc se to nejspíš střídá jak se tomu zachce, takže netuším co s tím, akorát vím, že to není závislý na tom, co uložím do toho AP, páč teď v něm mám jen PC1, PC2, ale v modemu je stále PC2 a NTB1
takže nevímte někdo, jestli ten modem Zyxel Prestige 650-R33 umí nebo neumí víc jak dvě mac adresy? a když ne, jaký řešení? asi wifi router že?
V nastavení nebo jen v tabulce aktivních zařízení ? Pokud budeš mít zapnutý 4 PC co budou využívat AP, dost možná tam najednou uvidíš ty MAC adresy 4Panda píše:jsem z toho fakt makeš, najednou na tom nastavení modemu už jsou tři ty macy

Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"