míchání oleje
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
míchání oleje
volal mně fáboš, je na chatě a má v autě málo oleje, tak se prej mám zeptat, jestli lze míchat olej 10w40 a 15w40, tak na 200 km. motor d15z3
díky
díky
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd
- sotomaior
- Kontaktovat uživatele:
Re: míchání oleje
ono se to moc nedoporucuje ani u stejnych typu a ruznych znacek(tj. 10W-40mogul x 10W-40 OMV) ale nouzove to pry nevadi... to tam ma tak malo oleje,ze nedojede??? no a michani mineral-polosyntetika 

Škoda Octavia 1.9TDIFUN 4x4
- MarauderZ28
- Kontaktovat uživatele:
minerál a polosyntu právě míchat může nejde míchat min a syntu, nicméně ať dojede k první benzínce a koupí co má, pochybuju, že nejbližší benzínka je 200km ...
Chevy Camaro Z28, LT4 383cui, Powerdyne supercharger, Edelbrock nitro etc. & Chevy Impala SS, LT1 350cui, K&N intake, Hooker exhaust etc. & Chevy Corvette C5 Z51
"forget the gym, Camaro has all the muscle you need"
- sotomaior
- Kontaktovat uživatele:
hmm tak sem zase o neco moudrejsi...muzu vedet proc? kdyz treba nektere polosyntetiky jsou kompletne na synt.bazi(napr. od Essa)MarauderZ28 píše:minerál a polosyntu právě míchat může nejde míchat min a syntu, nicméně ať dojede k první benzínce a koupí co má, pochybuju, že nejbližší benzínka je 200km ...
- MarauderZ28
- Kontaktovat uživatele:
to nevím, ale vím že sem to četl několikrát že když nevíš jakej olej máš v autě a nutně potřebuješ dolejt má se lejt polosynta ...
Chevy Camaro Z28, LT4 383cui, Powerdyne supercharger, Edelbrock nitro etc. & Chevy Impala SS, LT1 350cui, K&N intake, Hooker exhaust etc. & Chevy Corvette C5 Z51
ale ne ceresoil s lukanou dost
MÁŠ PRASKLÝ AUTOSKLO? STŘÍPEK AUTOSKLO TO VYŘEŠÍ !
www.AUTOSKLOSTRIPEK.cz - Praha 5 -774 573 375
!!Ke každému čelnímu sklu až 2000Kč poukázka na pohonné hmoty ZDARMA!
www.AUTOSKLOSTRIPEK.cz - Praha 5 -774 573 375
!!Ke každému čelnímu sklu až 2000Kč poukázka na pohonné hmoty ZDARMA!
a ne vždy je 5w40 synta, běžně se dnes vyrábí jak 5 tak 10 tak i 15w40 z minerálních olejů a chvilkové míchání do 500km nevadí ideální je vědět co tam měl a to tam dolít, ale klidně dolej i jinou 10w40 a nic se nestane
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory 
http://www.odtahove-sluzby.cz

http://www.odtahove-sluzby.cz
Ja osobne bych to nemichal, ale michat 10W40 od ruznych vyrobcu by nemelo vadit. Vzdyt musi mit porad stejnou specifikaci at je to castrol nebo mogul.
to jps: nic neni nemozne
to jps: nic neni nemozne
- sotomaior
- Kontaktovat uživatele:
vsechny 10W-40 maj sice stejny zakladni parametry,ale rozdil mezi noname a treba castrolem je v pridavnych latkach,aditivech...
nejlepsi je vedet co tam clovek ma a vozit ssebou neustale trochu ssebou,to se v kufru ztrati a mas jistotu..
nejlepsi je vedet co tam clovek ma a vozit ssebou neustale trochu ssebou,to se v kufru ztrati a mas jistotu..
Teda co ja sem tak cetl mazivarske myty,tak deleni mineral,polo a plna syntetika je prezitek a uz se nepouziva...ale je fakt,ze si dnes clovek muze koupit 10W s napisem mineral,nebo full...cert aby do toho...
Clarion DXZ 958 RMC
Morel MT-22
Morel Hybrid Ovation
Focal Utopia
Denon DCA-3180
Mosconi AS 300.2
STEG K2.02
Morel MT-22
Morel Hybrid Ovation
Focal Utopia
Denon DCA-3180
Mosconi AS 300.2
STEG K2.02
smícháním nic nepokazí, oleje se vyrábějí ze stejné ropy,vůbec to nebude vadit, navíc to bude podstatně lepší, než jet bez oleje
- MarauderZ28
- Kontaktovat uživatele:
ujede proč by ne ovšem pak je motor na go a nebo spíš na sračky ...jps píše:když jsem u těch olejů, věřili byste, že Fabie bez problémů najede na jeden lacinej olej 80tisíc??
a viděl jsi už někdy místo oleje vazelínu? tipuju že ne, já tu čest měl u známýho, kterej olej neměnil asi 2 roky a měsíčně s tím najezdí 6 tis. km, bylo to u VW Caddy 1,9 SDI - 97 rok.jps píše:když jsem u těch olejů, věřili byste, že Fabie bez problémů najede na jeden lacinej olej 80tisíc??
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK
- sotomaior
- Kontaktovat uživatele:
to znamemu blbe nalili olej,misto klasiky 15W-40 mu dali vyplachovaci,to tam nalil,nastartoval,zaparkoval a rano si rozbil drzku na dlazdicich,bo vsechen vytekl...
- Fiesta
- Kontaktovat uživatele:
jinak minerál a polosyn. mýchat můžete....polosyn. je vlastně minerál jen s přísadama...pouze olej syntet. se nesmý míchat s žádnou jinou variantou než s tou jakého je označení...Ale každej si asi již domyslí že míchání všeobecně je nic moc vychytávka..takže vypustit a vyměnit za olej v "celku"
VW PASSAT B5
věřim, skoro jsem n tom stejně není časd na výměnu !!jps píše:když jsem u těch olejů, věřili byste, že Fabie bez problémů najede na jeden lacinej olej 80tisíc??
vw golf II 1.6 carb.
výškově stavitelnej podvozek
ATS CUP 195/50 R15
<a href="http://pomalu-a-vklidu.wz.cz"> pomalu-a-vklidu </a>
výškově stavitelnej podvozek
ATS CUP 195/50 R15
<a href="http://pomalu-a-vklidu.wz.cz"> pomalu-a-vklidu </a>
- MarauderZ28
- Kontaktovat uživatele:
chování prasat co víc k tomu říct ? takovejm lidem nepatří volant do ruky maximálně sáňky a koloběžka - říct není čas na výměnu je výplod chovance ústavu pro mentálně opožděný - tím se nechci nikoho dotknout, ale je to fakt ...Fiesta píše:chudák automcsow píše:věřim, skoro jsem n tom stejně není časd na výměnu !!jps píše:když jsem u těch olejů, věřili byste, že Fabie bez problémů najede na jeden lacinej olej 80tisíc??
a Valvoline 10W60 byl tusim take v polo-syntetice. Ale ridka 0W30 bude synteticky vzdy.kentoya píše:a ne vždy je 5w40 synta, běžně se dnes vyrábí jak 5 tak 10 tak i 15w40 z minerálních olejů a chvilkové míchání do 500km nevadí ideální je vědět co tam měl a to tam dolít, ale klidně dolej i jinou 10w40 a nic se nestane
Pokud by to jezdilo 80 000 po okruhu ustalenou rychlosti tak by zadne meritelne opotrebeni nebylo zjisteno. Jak znamo, 70% opotrebeni je za studena, pokud by tedy s tim nekjdo porad startoval a jezdil 2 km, tak by to bylo podstatne horsi.MarauderZ28 píše:ujede proč by ne ovšem pak je motor na go a nebo spíš na sračky ...jps píše:když jsem u těch olejů, věřili byste, že Fabie bez problémů najede na jeden lacinej olej 80tisíc??
V kamionu se take meni po 100.000(?) a i v tdi byly donedavna 50.000 probehy celkem bezne.
Tohle je srovnávání nesrovnatelného,kamion má úplně jinou náplň a provozní podmínky.Long life interval bych prostě nedodržoval,i kdyby mi výrobce 100krát tvrdil,že je to OK.Ono to v pohodě přežije záruku a asi i něco navíc,ale že by to bylo prospěšný se mi nezdá.Je to teda jen můj laickej názor,ale kvalitní olej a max. 15k km.