Koupě PC
Moderátor: Rudi
Re: Koupě PC
Tak v úterý,a čas je na tobě,mam dovolenou.Čim to bude rychlejš tim líp pro mě
Když se chlap vyspí s více ženami, je borec.
Když se žena vyspí s více muži, je kurva.......proč je to tak?!
Protože když klíč otevře několik zámků, je to univerzální klíč......
kdežto když zámek otevřeš vícero různými klíči, je zkurvenej zámek
tak já ti dám vědět.Asi by to bylo nějak kolem 18-19h
O.K. přes SZ ti posílam číslo na mob.Dík
Když se chlap vyspí s více ženami, je borec.
Počítač má normální člověk složený za 20minut. Při instalaci windowsu klikneš párkrát na tlačítko a jdeš od toho. Opravdu v tom hodnotu 1500kč nevidím. V alfě dokonce za výměnu RAMky chtějí kilo. Kilo za něco co trvá 5 sekund i s rozbalením a pracně to je asi tak náročné, jako zapojit kabel do zásuvky . Ale věřím, že takový názor můžeš mít, když jsi počítač nikdy neskládal.Trhyy píše:Proč by to měla bejt zlodějina ?Kein píše:
Chtít za sestavení PC 1500,- je zlodějinaByste všichni chtěli všechno zadarmo asi, nikdy sem počítač neskládal, ale práce to bdu tak na 2 hodinky - 3 hodinky i s instalací Windowsů ne ? A jako 500 na hoďku mi přijde celkem normální cena
http://www.tuzingforum.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.infobaden.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
Taky ale ten člověk co ten počítač skládá na sebe bere nějakou zodpovědnost, když mu něco praskne, něco posere apod., to samý s těma ramkama. A pochybuju že za 20 minut nandáš procesor do desky, desku přišroubuješ ke casu, zapojíš kabely, našroubuješ hdd do šuplíku, mechaniku zašroubuješ. A instalace windows je sice úkon pro debily, nicméně jsou lidi co si na to prostě netrofnou. Mě osobně těch 1500 přijde dost adekvátníKein píše:Počítač má normální člověk složený za 20minut. Při instalaci windowsu klikneš párkrát na tlačítko a jdeš od toho. Opravdu v tom hodnotu 1500kč nevidím. V alfě dokonce za výměnu RAMky chtějí kilo. Kilo za něco co trvá 5 sekund i s rozbalením a pracně to je asi tak náročné, jako zapojit kabel do zásuvky . Ale věřím, že takový názor můžeš mít, když jsi počítač nikdy neskládal.Trhyy píše:Proč by to měla bejt zlodějina ?Kein píše:
Chtít za sestavení PC 1500,- je zlodějinaByste všichni chtěli všechno zadarmo asi, nikdy sem počítač neskládal, ale práce to bdu tak na 2 hodinky - 3 hodinky i s instalací Windowsů ne ? A jako 500 na hoďku mi přijde celkem normální cena
MÁŠ PRASKLÝ AUTOSKLO? STŘÍPEK AUTOSKLO TO VYŘEŠÍ !
www.AUTOSKLOSTRIPEK.cz - Praha 5 -774 573 375
!!Ke každému čelnímu sklu až 2000Kč poukázka na pohonné hmoty ZDARMA!
Nikdy jsem tohle napsat nechtěl... ale Keine radši mlč,víš o tom zjevně kulový.
Ono je něco jinýho postavení počítače a postavení něčeho co jako počítač vypadá. Jen výběr komponentů aby k sobě šly není žádná prdel,tohle ti potvrdí každej kdo někdy PC servisoval... blbě zvolená RAM ti znefunkční celej PC dokud ji nevyměníš za jinou a liší se to i v rámci stejných kus od kusu. Musíš velmi dobře vědět co kupuješ a do čeho to kupuješ jinak jen vyhazuješ prachy lopatou z okna.
A jak píše Trhyy tak jen příprava case a osazení ho zdrojem a deskou zabere minimálně půl hodiny. Ovšem když je čék dobytek a sere na statickou el. a je mu prdel jestli zkurví nějakýho švába,je mu jedno že vnitřek PC je jak po výbuchu atomovky a že se to přes chuchvalce zamotaných kabelů nemá šanci uchladit... jooo,za hodinu je postaveno. Ale těch tvých 20 minut bych rád viděl.
A v rámci svých několika kliků jsi zapomněl na drivery a další věci bez kterých to prostě chodit nebude. Instalace OS+driverů zabere sama o sobě bez nastavování minimálně hodinu. Prostě radši mlč fakt. 1500 je dost peněz,to je pravda,ale chvíli nad tím technik stráví a zadarmo to taky nikdo dělat nebude. A když je prostě zákazník méně znalej této problematiky nebo to prostě nezná,rozhodně je lepší když mu to postavěj za úplatu než když si nový komponenty neodbornou manipulací nevratně poškodí nebo zničí.

BMW E21 318i M10B18 77KW '81, E36 Compact 316i M43B16 75KW '94, E65 735i N62B36A 200KW '01
co se tu řeší?Pokud těch 1500 za to někdo dát nechce,tak ať nedává.Mě už rukou pár sestav prošlo od těch "oškubanejch" kde možná sestava trvala těch 20 minut až po ty kde člověk veme do ruky blbej zdroj a z něj na něj čumí XY kabelů a kolikrát babo raď kam s kterym a tam už to fakt otázka 20minut neni
a co se týče instalace softu jako třeba OS,tak to fakt neni o tom hodit cd do mechaniky,dát to instalovat a jít si mezi tim leštit klacka.Mě přijde,že tady někdo mluví jenom z teoretický praxe obšlehlý z babskejch drbů 

servisní úkon, bude se s tím srát cca 2hodiny i s instalací, je to 750/hod., to je pomalu jak v lepším značkovým servisu. Proč by si tolik neřekli, když jim to lidi daj? Pro ně to není priorita, spíš bokovka, kterou neradi dělaj, tak jí maj patřičně ohodnoucenou.Conscious píše:Nikdy jsem tohle napsat nechtěl... ale Keine radši mlč,víš o tom zjevně kulový.Ono je něco jinýho postavení počítače a postavení něčeho co jako počítač vypadá. Jen výběr komponentů aby k sobě šly není žádná prdel,tohle ti potvrdí každej kdo někdy PC servisoval... blbě zvolená RAM ti znefunkční celej PC dokud ji nevyměníš za jinou a liší se to i v rámci stejných kus od kusu. Musíš velmi dobře vědět co kupuješ a do čeho to kupuješ jinak jen vyhazuješ prachy lopatou z okna.
A jak píše Trhyy tak jen příprava case a osazení ho zdrojem a deskou zabere minimálně půl hodiny. Ovšem když je čék dobytek a sere na statickou el. a je mu prdel jestli zkurví nějakýho švába,je mu jedno že vnitřek PC je jak po výbuchu atomovky a že se to přes chuchvalce zamotaných kabelů nemá šanci uchladit... jooo,za hodinu je postaveno. Ale těch tvých 20 minut bych rád viděl.
A v rámci svých několika kliků jsi zapomněl na drivery a další věci bez kterých to prostě chodit nebude. Instalace OS+driverů zabere sama o sobě bez nastavování minimálně hodinu. Prostě radši mlč fakt. 1500 je dost peněz,to je pravda,ale chvíli nad tím technik stráví a zadarmo to taky nikdo dělat nebude. A když je prostě zákazník méně znalej této problematiky nebo to prostě nezná,rozhodně je lepší když mu to postavěj za úplatu než když si nový komponenty neodbornou manipulací nevratně poškodí nebo zničí.
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK
Sorry, ale všechny své PC jsem si vybíral a stavěl sám - jsem laik, nerozumím tomu, a sestavení čistě PC mi zabere 20minut včetně zapáskování kabelů a jejich uspořádání. Pravda instalace software, je na delší čas, ovšem chceš zde tvrdit, že v IT prodejnách nad tím otrok "odborník" co ty kompy staví XX ks denně stráví 2h nad jedním kusem, když mezitím co se instalujou winy na jednom on staví druhý? Kord, když většina kancl kompů má jen jeden disk a mnohokrát žádnou grafiku, či jeden seriovéj cooler? Tak v tom případě to bude asi tím, že se mu nechce makat, než že by to trvalo tak dlouho. A nevím co ti zabere tolik času na zbavení se statické elektřiny? Nazývej věci pravými jmény, vím že "zbavení statické elektřiny" působí víc mysteriózně než, když řekneš, že se stačí dotknout kusu železa a sundat fusekle. Stačí se podívat na různé videa po netu všechny mají vesměs 30minut i s rozbalováním z krabice - to mi chceš říct, že z toho hodinu a půl vystříhali?Conscious píše:Nikdy jsem tohle napsat nechtěl... ale Keine radši mlč,víš o tom zjevně kulový.Ono je něco jinýho postavení počítače a postavení něčeho co jako počítač vypadá. Jen výběr komponentů aby k sobě šly není žádná prdel,tohle ti potvrdí každej kdo někdy PC servisoval... blbě zvolená RAM ti znefunkční celej PC dokud ji nevyměníš za jinou a liší se to i v rámci stejných kus od kusu. Musíš velmi dobře vědět co kupuješ a do čeho to kupuješ jinak jen vyhazuješ prachy lopatou z okna.
Patnácet si za to berou jen proto, protože spoléhaj na to, že lidi si myslí, že je to něco těžkého a jde tam XX věcí posrat, přitom víš jak ty, tak já, že tam moc co posrat není. Jestli někdo něco ulomí tak je to retard, jelikož tam pasuje vše jak prdel na hrnec.
2trhyy: Celá operace i s kecma mezi tím trvá 30s. kde je ta hodnota 100kč?
http://www.youtube.com/watch?v=SsXNT6fnHmM" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Kontaktovat uživatele:
Keine, Keine ...
Tobe musel nekdo z IT asi neco udelat, jinak nevim
Par let se tomu venuju, bohuzel obcas musim i pc postavit, fyzicky to je na cca 30 min. to jo ... instalace cistych win taky moc casu nezabere. Ale pak jsou na rade hotfixy, ovladace, ruzne freeware softy vc. antiviraku, protoze ten clovek to chce jen zapnout a pouzivat a jsi na 3 hodinach jako hovno. Nechci se te dotknout, ale pripominas mi "zakazniky" typu ja vim, kamarad poradil a ted to nejde, ale to samo. A ver mi, ze to jsou pokazde silenosti
Posledni pripad byl, kdyz prisel typek se zdrojem, ze zasmrdel a nejde zapnout pc. Rikam ok, novy zdroj. On se rozcilil, ze proc jako, ze je elektrikar, rozumi tomu a ze tam staci jen neco vymenit. Tak jsem mu rekl, at si to jde vymenit, ze nic takoveho u nas nepripada v uvahu a venoval se dal sve praci. Taky premyslel o tom, ze to je preci na chvili a za 50 Kc to nekdo udela.
Btw Alza si musi uctovat nehorazne ceny za sluzby, kdyz maji na zbozi 2% marze
U nas se treba za postaveni pc neuctuje nic ...

Par let se tomu venuju, bohuzel obcas musim i pc postavit, fyzicky to je na cca 30 min. to jo ... instalace cistych win taky moc casu nezabere. Ale pak jsou na rade hotfixy, ovladace, ruzne freeware softy vc. antiviraku, protoze ten clovek to chce jen zapnout a pouzivat a jsi na 3 hodinach jako hovno. Nechci se te dotknout, ale pripominas mi "zakazniky" typu ja vim, kamarad poradil a ted to nejde, ale to samo. A ver mi, ze to jsou pokazde silenosti

Btw Alza si musi uctovat nehorazne ceny za sluzby, kdyz maji na zbozi 2% marze

Fiat Uno Turbo i.e. @ T28 fen 

Asi tak jak to ctu 
Sestaveni pc za 20m je mozne pokud ma vse integrovane a jen tam pridas hdd a pameti, ono jen vybaleni tech nekolik krabic je na 10m

Sestaveni pc za 20m je mozne pokud ma vse integrovane a jen tam pridas hdd a pameti, ono jen vybaleni tech nekolik krabic je na 10m

Otevři si firmu na zacvakávání ramek když tě sere že si někdo vydělá 100kč za minutu a ty za hodinuKein píše:
http://www.youtube.com/watch?v=SsXNT6fnHmM" onclick="window.open(this.href);return false;

MÁŠ PRASKLÝ AUTOSKLO? STŘÍPEK AUTOSKLO TO VYŘEŠÍ !
Nepřekrucuj toTrhyy píše:Otevři si firmu na zacvakávání ramek když tě sere že si někdo vydělá 100kč za minutu a ty za hodinuKein píše:

meerecheck: Vždy u nového PC instaluji po winech ovladače (grafika, deska) NOD, NERO a Office. Další věci jako rar, winamp photoshop apod. už nepočítám, jelikož k fungování pc už nejsou potřeba. Co se ještě instaluje, že to je na tři hodiny?
-
- Kontaktovat uživatele:
Jak jsi psal vyse, nevidis v tom hodnotu, takze o IT se dal bavit nemusime. Jen pro okraj, nod, nero ani ms office bys tam instalovat nemel. Nod je na 30 dni, pokud si to nekdo nekoupi a jelikoz vetsina nevidi v IT hodnotu, kupovat nechtej, Nero ve free verzi je shit a na MS Office bys mel mit preinstalacni sadu, kterou nemas, pokud nejsi MS Partner a i tak je to casove omezena verze, krom Office 2010 Starter, kterou maji zase jen vyrobci ( DELL, AC, HP, Fuji ) a mozna se to nekdy dostane i k nam, MS partnerum. Nejde o to, jestli do toho 3 hodiny tukas, nebo se neco nainstaluje samo, venujes tomu cas, to je ta hodnota, kterou nevidis. A jen aktualizace na cerstvy OS daji v prumeru 45 minut. Takze jo, me treba zaplati 1000 za instalaci OS, ale mam od nej klid, dokud si to neshodi nebo nezaviruje. A on mi nemusi volat, ze to na nej neco pise a ze se mu neaktualizuje antivir, tudiz do povazuje za dobre odvedenou praci, za kterou nema problem zaplatit, kdyz ji zase potrebuje.Kein píše:Nepřekrucuj toTrhyy píše:Otevři si firmu na zacvakávání ramek když tě sere že si někdo vydělá 100kč za minutu a ty za hodinuKein píše:
http://www.youtube.com/watch?v=SsXNT6fnHmM" onclick="window.open(this.href);return false;Jde mi čistě o princip, že v tom tu hodnotu nevidím, stejně tak jako v sestavení PC.
meerecheck: Vždy u nového PC instaluji po winech ovladače (grafika, deska) NOD, NERO a Office. Další věci jako rar, winamp photoshop apod. už nepočítám, jelikož k fungování pc už nejsou potřeba. Co se ještě instaluje, že to je na tři hodiny?

- Venca Brody
- Kontaktovat uživatele:
Tak jaká, že sestava? Také mě to čeká, tak bych rád nějakou bedánku s tím, že časem by se dala dokoupit grafika, zvukovka atd.
Takže dobrá deska s procákem, zdroj a ramky
EX citroen saxo 1,4vts,. EX bmw e36 316i,. EX BMW e36 328 iT,. EX Golf III 1,8i, OOOO A4b5 avant 1,9TDI, BMW e36 316i compakt
A teď jedna merdka OOOO A6C5 avant 2,8i quattro
A teď jedna merdka OOOO A6C5 avant 2,8i quattro
-
- Kontaktovat uživatele:
Kolik chces utratit ? Pokud nechces jen setrit, mb s intel p55 ( gigabyte, intel, asus, msi ), seagate hdd, kingston hyperX pameti ( nutne nastaveni v biosu ) a core i3 nebo i5 ( lga 1156 ).Venca Brody píše:Tak jaká, že sestava? Také mě to čeká, tak bych rád nějakou bedánku s tím, že časem by se dala dokoupit grafika, zvukovka atd.
Pokud jde o setreni, cokoliv na amd platforme am3, amd 790x chipset, pameti bud taky kingston nebo cokoliv ddr3.
A zdroj Coolermaster, case taky, dale Chieftec, OCZ, Seasonic.

To sou mi řešky
Nabídka určuje poptávku tak co, oni vědí, že jim ti lidi za to ty prachy dají tak co by si takovou cenu nedali.
A mimo to, jestli někdo fakt chce komp a neví si s tím rady, nejlepší je říct někomu v okolí kdo tomu rozumí a v dnešní době se dycky někdo najde, tak sem to udělal i já, známý dostal cigára a desku plexi a bylo hotovo (PC za 5 tisic-v době vzniku roztahal i nejnovější hru)...

A mimo to, jestli někdo fakt chce komp a neví si s tím rady, nejlepší je říct někomu v okolí kdo tomu rozumí a v dnešní době se dycky někdo najde, tak sem to udělal i já, známý dostal cigára a desku plexi a bylo hotovo (PC za 5 tisic-v době vzniku roztahal i nejnovější hru)...