Musel jsem se už o tom poradit protože nějak ten noťas už nechápu. Takže: byl zakoupen se závadou,nešly rozjet XP které na tom normálně chodily dříve,teď po přihlášení zamrzly. Provedl jsem formát disku a nakonec jsem byl bez OS zcela. Dal jsem tedy přístroj do opravy s tím že byla zjištěna fatální závada HDD. Koupil jsem nový disk a zrovna trochu rozšířil ram. Ale stále nic. Teda něco jo. Jediné co na tom běží jsou W98 SE což už dnes skutečně nechci. Jinak testované OS nešly ani jeden: W95,W98,W2000,WME,WXP home,WXP professional,SuSe Linux 6.4,Mandrake Linux 9.1, Ubuntu....
XP hází stopscreeny,ME sletěj s modrou smrtí po nainstalování a zvýšení rozlišení,Linux se buď nedaří vůbec nebo sletí během instalace.
Ale protože tam chci XP,snažím se to dokopat k tomu aby tam šly,takže svůj dotaz směřuju k nim. Nabootuji systém z cd,proběhne vše v pořádku - vybrání oddílu,jeho případný formát a chyba se vždy objeví během kopírování nových souborů. Vyhodí to modrou smrt a tak pořád dokola. Vím že existuje XP supplement který tam mám a přesto to nejede. Přefotil jsem to mobilem aby bylo vidět co to píše...
Kdyby tedy někdo z vás měl 600x doma nebo věděl jak na to,byl bych rád.
Současná konfigurace je: PIII 500MHz,256MB RAM,20GB HDD, DVD ROM... Disketovku nemám takže nemůžu dělat různé záchranné diskety z podpory IBM.
Thinkpad 600X problémy s instalací OS
Moderátor: Rudi
Thinkpad 600X problémy s instalací OS
- Přílohy
-
- 2.jpg (175.16 KiB) Zobrazeno 211 x
-
- 1.jpg (121.49 KiB) Zobrazeno 211 x
Takže zkoušet... Mám trochu podezření na řadič nebo bios... Jediný systém který jde v pohodě jsou Win98 SE ale nesmím v nich dát instalovat nic velkýho. Obecně od 500MB více způsobí pád a vypnutí ntb.
Edit 29.1.: Trochu to tady uzavřu. Vada pamětí na MB. Vestavěná paměť je spálená. Dal jsem ho do servisu a koupil jinej (Latitude C600)
Edit 29.1.: Trochu to tady uzavřu. Vada pamětí na MB. Vestavěná paměť je spálená. Dal jsem ho do servisu a koupil jinej (Latitude C600)