Thinkpad 600X problémy s instalací OS

Vše co se točí kolem počítačů, her, mobilů a elektroniky

Moderátor: Rudi

Odpovědět
Conscious

Thinkpad 600X problémy s instalací OS

Příspěvek od Conscious »

Musel jsem se už o tom poradit protože nějak ten noťas už nechápu. Takže: byl zakoupen se závadou,nešly rozjet XP které na tom normálně chodily dříve,teď po přihlášení zamrzly. Provedl jsem formát disku a nakonec jsem byl bez OS zcela. Dal jsem tedy přístroj do opravy s tím že byla zjištěna fatální závada HDD. Koupil jsem nový disk a zrovna trochu rozšířil ram. Ale stále nic. Teda něco jo. Jediné co na tom běží jsou W98 SE což už dnes skutečně nechci. Jinak testované OS nešly ani jeden: W95,W98,W2000,WME,WXP home,WXP professional,SuSe Linux 6.4,Mandrake Linux 9.1, Ubuntu....

XP hází stopscreeny,ME sletěj s modrou smrtí po nainstalování a zvýšení rozlišení,Linux se buď nedaří vůbec nebo sletí během instalace.

Ale protože tam chci XP,snažím se to dokopat k tomu aby tam šly,takže svůj dotaz směřuju k nim. Nabootuji systém z cd,proběhne vše v pořádku - vybrání oddílu,jeho případný formát a chyba se vždy objeví během kopírování nových souborů. Vyhodí to modrou smrt a tak pořád dokola. Vím že existuje XP supplement který tam mám a přesto to nejede. Přefotil jsem to mobilem aby bylo vidět co to píše...
Kdyby tedy někdo z vás měl 600x doma nebo věděl jak na to,byl bych rád.

Současná konfigurace je: PIII 500MHz,256MB RAM,20GB HDD, DVD ROM... Disketovku nemám takže nemůžu dělat různé záchranné diskety z podpory IBM.
Přílohy
2.jpg
2.jpg (175.16 KiB) Zobrazeno 210 x
1.jpg
1.jpg (121.49 KiB) Zobrazeno 210 x

Conscious

Příspěvek od Conscious »

Pokus o instalaci XP z win98 dopadl následovně. Memtest je z Ubuntu,zatím stále běží takže nevím nic konkrétního.
Přílohy
4.jpg
4.jpg (88.57 KiB) Zobrazeno 196 x
3.jpg
3.jpg (122.79 KiB) Zobrazeno 196 x

Hanuš

Příspěvek od Hanuš »

Nemam notebook, ale mel jsem podobny problem s instalaci WinXP. U me to bylo spatnou pameti. Vymenil jsem ji za jiny kus a uz to bezelo. Kdyz ti MemTest zjisti error v pametech, tak je to hotove.

Conscious

Příspěvek od Conscious »

No je fakt že jsem paměť jen rozšířil. Je tam 64MB na desce, 64MB SODIMM a pak jsem tam dal 128MB SODIMM. Takže původní 64MB dám pryč a zkusím tam dát jen ty 128MB paměť a uvidíme. Ale jestli je KO paměť na MB tak jsem v rici. :? :? :?

iwi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iwi »

Může to způsobovat i nekompatibilita paměťových modůlů, i s tím už jsem se u starších ntb a pc.
Renaut Mégane Grandtour II 1,5dCi 74kW

Conscious

Příspěvek od Conscious »

Takže zkoušet... Mám trochu podezření na řadič nebo bios... Jediný systém který jde v pohodě jsou Win98 SE ale nesmím v nich dát instalovat nic velkýho. Obecně od 500MB více způsobí pád a vypnutí ntb.

Edit 29.1.: Trochu to tady uzavřu. Vada pamětí na MB. Vestavěná paměť je spálená. Dal jsem ho do servisu a koupil jinej (Latitude C600)

Odpovědět

Zpět na „IT sekce“