Povolování šrobů
- m.artty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Povolování šrobů
Dneska se mi stala taková podivuhodná věc. Jedu si v klídku z Prahy domů, najednou začelo něco klepat, tak jsem jel volněji a snažil se s autem dojet domu. Domů jsem naštěstí dojel v pořádku a tak jsem to jel hned zkoumat do garáže. Co jsem nazjistil, že mám povolené přední kolo. Teď mi jde o to, jak jsem k tomu přišel.
Kola jsem měl naposledy dole někdy v půlce října, kdy jsem dával zimní. Od té doby jsem najezdil přes 1000 km a že by se nedotažený disk projevil až po tam dlouhé době? Moc se mi tomu nechce věřit, že bych ho nedotáhl, protože to je zrovna věc na kterou si dávám pozor.
Další možností je, že ty šrouby někdo povolil.... ale to mi zase nejde do hlavy, protože na tom kole mám bezpečák a ten byl též povolený. Je možné aby když budou 3 šrouby povolené, tak se ten čtvrtý sám od sebe taky povolil?
Kola jsem měl naposledy dole někdy v půlce října, kdy jsem dával zimní. Od té doby jsem najezdil přes 1000 km a že by se nedotažený disk projevil až po tam dlouhé době? Moc se mi tomu nechce věřit, že bych ho nedotáhl, protože to je zrovna věc na kterou si dávám pozor.
Další možností je, že ty šrouby někdo povolil.... ale to mi zase nejde do hlavy, protože na tom kole mám bezpečák a ten byl též povolený. Je možné aby když budou 3 šrouby povolené, tak se ten čtvrtý sám od sebe taky povolil?
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
Re: Povolování šrobů
Micra K11 CG10DE
EX: Elantra XD G4ED-G
Pluriel TUJ3P
Pluriel TUJ3P
- DOMINIK 23
Nenatíral si dosedací plochu barvou?
Škoda octávia 1.6 74kw r.v.98 už je fuč
Hyundai coupe 2.0 16v 140PS už je jen ve vzpomínkách
Mitsubishi space star 1.8GDI 122PS
- m.artty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nene, nic takového jsem nedělal.
- DOMINIK 23
Tak jinak mě nic nenapadá...šrouby pokud jsou dotažený se nepovolí,jedině připadá v úvahu zase nikdo jiný než lidé tmavé pleti,nikdo jiný by to neudělal že?Musí se to na někoho svéz...češi totiž nekradou
Pokud chceš mít jistotu použij toto http://www.servisprogram.cz/detail.php?id=305" onclick="window.open(this.href);return false;

Škoda octávia 1.6 74kw r.v.98 už je fuč
povolit bezpecak je otazka par sekund i bez orisku (delam to v praci docela casto)... takze ti to fakt mohl nekdo povolit
AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;
abych doplnil prvotní myšlenku..už jsem byl svědkem, že šrouby se uvolňujou jak se jim chce na kolech...jsem naučenej že jednou pořádně dotáhnu a po nějakejch 50 - 100 km přetahuju znova
a kolikrát jsou šrouby povolený..jeli jsme s vlekem, kterej byl před jízdou dotaženej, závoďáka na něm... 650km a při kontrole po cca 3/4 cesty a šrouby povolený 

Micra K11 CG10DE
Pluriel TUJ3P
Pluriel TUJ3P
můj poznatek je že když kola dotáhnu a za nějakej čas je chci povolit tak nadávám jakej debil to jak ču*ák dorval
musel jsem vzít dvoumetrovou tyč a stejnak se tomu nechtělo ale povolilo to
takže rada na konec šrouby mazat (já debil to nedělal) 

Ophell Vectra B Zender Sport 2.1 16V BIG Turbo Nitro! 300HP / 350HP / 400HP Club! Clean engine / car design , Airlift 3P dual Viar, 8piston brake 370mm wave rotor RS3, 3tlg. Schmidt vn-line 19" stretch, Prosport EVO, Sparco, Coming soon 2K18!
- honza 2.0 16v
- Kontaktovat uživatele:
tvar dosedací plochy na disku a tvar hlavy šroubu taky hraje velkou roli? nemáš v tom guláš?
doplním: mazat grafitemLordík píše:můj poznatek je že když kola dotáhnu a za nějakej čas je chci povolit tak nadávám jakej debil to jak ču*ák dorvalmusel jsem vzít dvoumetrovou tyč a stejnak se tomu nechtělo ale povolilo to
takže rada na konec šrouby mazat (já debil to nedělal)
MSG
Pořádně nedotažený šroub se může projevit kdykoliv, někdy za 10km někdy za 1000km. Dotahuju zásadně momenťákem, ale ani to není 100%tní.
Každopádně nechápu, že když ti něco začne bouchat na autě, že nezastavíš a nepodíváš se co to je? To se asi moc rád nemáš
Každopádně nechápu, že když ti něco začne bouchat na autě, že nezastavíš a nepodíváš se co to je? To se asi moc rád nemáš

Ford Mondeo ST220
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
presne tak,prvni vec,tak zastavim a kontroluju dotazeni kol.Parkrat se mi taky stalo,ze i kdyz kola byly dotahnuty,tak si asi behem jizdy sedly trosku jinak a srouby uz nebyly dotazeny,tak jak byly prvne.
Audi Coupe Quattro
Nebylo to levé přední kolo? nevím proč ale taky se mi už povolilo párkrát kolo na různých autech a vždycky to bylo levé přední 

Jediná správná poloha ženy a pístů je "V" nehledě na to že "Víc hlav, víc ví..."
- m.artty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Zastavoval jsem 2x abych se podíval, ale ono ve tmě v dešti se to blbě hledá, že...
Juraj: Myslím, že bylo.
Juraj: Myslím, že bylo.
Je to divné, ale měsíc zpátky se mi taky z ničeho nic povolilo přední levé kolo, jedu po dálnici, najedou se začal klepat volant, něco klepalo od kol, všech 5 šroubů povolených ...Juraj píše:Nebylo to levé přední kolo? nevím proč ale taky se mi už povolilo párkrát kolo na různých autech a vždycky to bylo levé přední
na tohle taky dát pozorhonza 2.0 16v píše:tvar dosedací plochy na disku a tvar hlavy šroubu taky hraje velkou roli? nemáš v tom guláš?

..:: MB C-Klasse ::..
..:: Škodovka vMPi ::..
..:: Kawa Z750 ::..
..:: Škodovka vMPi ::..
..:: Kawa Z750 ::..
přesně tak... zatím mi nikdo nevysvětlil proč se v naprosté většině případů povoluje levé přední 

Jediná správná poloha ženy a pístů je "V" nehledě na to že "Víc hlav, víc ví..."
Bohužel se mi to taky stalo,řek sem si sem debil,blbě sem ho utáh,teď zjišťuju že asi debil nejsem 

Když se chlap vyspí s více ženami, je borec.
Když se žena vyspí s více muži, je kurva.......proč je to tak?!
Protože když klíč otevře několik zámků, je to univerzální klíč......
kdežto když zámek otevřeš vícero různými klíči, je zkurvenej zámek
Když se žena vyspí s více muži, je kurva.......proč je to tak?!
Protože když klíč otevře několik zámků, je to univerzální klíč......
kdežto když zámek otevřeš vícero různými klíči, je zkurvenej zámek
Já tomu možná nerozumím, ale u závoďáku se nám to nikdy nestalo... od novoty utahujeme šrouby přesně na 80nm...tak,že jako důvod bych viděl dotahování na fest v pneuservisech pistolema i doma..následní vytažení šroubů..a levý přední jako následek toho, že je vždycky nejvíc zatížení ?? je to jen moje domněnka...
Micra K11 CG10DE
Pluriel TUJ3P
Pluriel TUJ3P
u nás na firmě nová opel vectra - pravidelně se ztrácí za jízdy šrouby z předního levého kola, těch sad už tam padlo a v servisu to dopadne vždycky stejně - našroubují nové šrouby a tím to hasne
Není problém s tím jet 300 km a nic se neděje a někdy stačí 30 km aby se z tama ztratili 3 šrouby...před jízdou dotaženo momenťákem právě v servise 

________
darebashop.cz - s vůní spáleného benzínu
facebook - dareba hadry
Peugeot 205 | GT | | v rytmu 90. let |
Fabia 1,9 | SDI |
darebashop.cz - s vůní spáleného benzínu
facebook - dareba hadry
Peugeot 205 | GT | | v rytmu 90. let |
Fabia 1,9 | SDI |
tead: 80Nm sakra malo tak malo jsem jeste nevidel klido bych pridal
Jinak nevim ,ale kdyz jsem si neutahl kolo a pri najezdu na kruhac se mi zdalo divne a na vyjezdu uz jsem cejtil bouchani tak bylo jasno ,ze je neco volneho. Zastavil jsem a pak popojel par metru ,a zkontroloval na parkaci a kolo se potom uz sakra tempem povolovalo . Docela blazni kdyz stim jedete a cumim ze to nepoznas v rizeni.

Jinak nevim ,ale kdyz jsem si neutahl kolo a pri najezdu na kruhac se mi zdalo divne a na vyjezdu uz jsem cejtil bouchani tak bylo jasno ,ze je neco volneho. Zastavil jsem a pak popojel par metru ,a zkontroloval na parkaci a kolo se potom uz sakra tempem povolovalo . Docela blazni kdyz stim jedete a cumim ze to nepoznas v rizeni.
stavitelné podvozky www.DGR-PODVOZKY.cz
DOVOZ-ODTAH-OPRAVY aut
DOVOZ-ODTAH-OPRAVY aut