Rozpočet na dobrou hudbu

Vše o muzice v autě - rady, postupy jak na to, možnost přidávat i fotky instalací.

Moderátoři: Bohuš, Kane13, Dacan

Odpovědět
čara

Rozpočet na dobrou hudbu

Příspěvek od čara »

chtěl bych se zeptat za kolik by se dala sehnat nějaká dobrá hudba do auta ?

LiberaleMiguel

Re: hudba

Příspěvek od LiberaleMiguel »

pocitej v rozmezi 6000Kc (pokud za dobrou hudbu povazujes velky woofer v kufru) az 1 000 000kc (pokud za dobrou hudbu povazujes profesionalne udelanou kompletni zastavbu na miru s kompletnim vytlumenim auta atd) :-)
Musis svuj dotaz trochu upresnit....
Keep /-/atin'

Cokoliv Polsky, Allegro -> SZ nebo ideálně rovnou Facebook

Skořepiny na míru

Motor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Motor »

čara píše:chtěl bych se zeptat za kolik by se dala sehnat nějaká dobrá hudba do auta ?
to je otazka jak pojd na mě z boku.

Prvně rekni kolik na to mas a pak se můžeme bavit o hudbě. jen radio muze stat 1500 nebo taky 20 000, a to obvykle hned po kabelech je na cele hudbě to nejlevnějsí
Audi A6 Avant 1.9TDi
Felicia BlueSky 1.9D
BMW e30 Coupe
MB W201 190e
VW Golf I GTI
Škoda Rapid

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

kouknul bych na inzerci na autohificlub.cz
ted smrdím po naftě :-)

podporuji: http://www.neo2011.cz/

phaeton_esc

Příspěvek od phaeton_esc »

http://www.ahifi.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;

ať máš aspoň nějakou představu kolik co stojí..
Fiat Stilo MW 1.6 16v LPG & Mazda MX-5 NBfl 1.8

čara

Příspěvek od čara »

tak jestly by se dala sehnat tak do 20000 nemusí to bejt uplně něco nobl ale aby to dobře hrálo

D´ice

Příspěvek od D´ice »

jestli bys chtěl tak mrkni do inzerce sem na TF, prodávám kvalitní zesík rodek r480i za krásnou cenu, kdyžtak písni na mail 8)
Life is too short to drive boring cars

VWshop.cz

Příspěvek od VWshop.cz »

čara píše:tak jestly by se dala sehnat tak do 20000 nemusí to bejt uplně něco nobl ale aby to dobře hrálo

Jak píší klucí výše je to jenom o požadavcích. Někomu stačí sub v kufru - hlavně že se klepou plasty a někdo by se s tim nespokojil.

Obecně:
Repráky kupovat pode kvality a né podle výkonu ( příkonu ). Kvalita je daná rozsahem a dB reproduktoru.

Dost dobrý výsledků se dá dosáhnout kvalitním rádiem v kombinaci s komponentními reproduktory těch lepších značek i v těch základních řadách: http://www.ahifi.cz/reproduktory-focal- ... 30-a1.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Reproduktory s velkým příkonem stejně nedokáže rádio vybudit, takže nezahrají to co umí.

Velké pravidlo je to, že hudbu ti zprzní zpracování auta a plastů, takže nemá smysl kupovat hudbu za majlant, pokud nechceš přizpůsobit auto.
Jezdíš Volkswagenem a neznáš VWshop.cz? Chyba chyba chychaa..

fereros2

Re: Rozpočet na dobrou hudbu

Příspěvek od fereros2 »

já nevim u těch fokálů bych se koukl na komentáře co píšou přímo z AHIFI...údajně totálka propadák, já nemůžu soudit, mám v autě vše od Alpine skoro 10 let starý a jsem spokojenej, bylo to dělaný v německu na zakázku, ale kam až to dotáhli jsem zatím nestudoval..

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Já bych koupil kvalitní rádio, 16.5ky kompa do předních dveřích, sub, kvalitní kabeláž, monoblok, dvoukanál a tlumení. Akorát se obávám že na to dvacet nestačí. Já v tom skončil za 50 a to jsem kupoval všechno po akcích nebo z druhý ruky... Na druhou stranu to co jedomu příjde jako shit si druhej vychvaluje do nebes. Možná bych měl doma sub na prodej, je starší ale prakticky nehranej. Kupovanej s téměř plnou zárukou a od tý doby ležel doma, protože jsem nekoupil auto do kterého měl přijít a místo toho jsem odjel z čr...
Je to JL AUDIO 12w6v2 v zakázkový bedně. Akorát není potažená. Ale levnej zrovna nebude...
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

VWshop.cz

Příspěvek od VWshop.cz »

Ritchma píše:Akorát se obávám že na to dvacet nestačí.
Vždycky je potřeba na něčem ustoupit.
Já bych třeba nepořizoval sub, protože 4 x 16,5 komponentní repro zahraje moc pěkně a sub akorát rozklepe vše co dosud drželo.
Jezdíš Volkswagenem a neznáš VWshop.cz? Chyba chyba chychaa..

Kane13
Moderátor

Příspěvek od Kane13 »

Já bych se třeba vydal cestou předek vytlumený kompa (ve dveřích), zadek jen sub. Mám to ve svým autě, nic nedrnčí a celkově působí zvuk kompaktně (laickým poslechem).

BTW měl bych na prodej subwoofer RE Audio, ještě stará US výroba, RMS cca 300W. Bez bedny bych ho za 1300,- nechal.
Bad things happen when good people pretend nothing is wrong. - Corey Mother Fuckin´Taylor

phaeton_esc

fereros2 píše:já nemůžu soudit, mám v autě vše od Alpine skoro 10 let starý a jsem spokojenej
nějak mi asi uniká smysl další investice, pokud jsi se současným stavem spokojen...

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

VWshop.cz píše:
Ritchma píše:Akorát se obávám že na to dvacet nestačí.
Vždycky je potřeba na něčem ustoupit.
Já bych třeba nepořizoval sub, protože 4 x 16,5 komponentní repro zahraje moc pěkně a sub akorát rozklepe vše co dosud drželo.
Měl jsem, všechno na zesíku , vytlumený a nestačilo to. Všichni říkali ať koupím sub, že mi to stačit nebude. Měl jsem svojí hlavu a netrvalo dlouho a přišel jsem na to taky. Pokud chce někdo opravdu dobrou hudbu, tak se nikde ustupovat nedá a levný to nebude...
Function > Form

LiberaleMiguel

mam vepredu 16,5cm basaky a 2cm vysky, vzadu sirokopasmove ovaly 6x9", vsechno prizivene pres zesak 4x75W a staci to. Bez subace se v pohode obejdu :-)
Keep /-/atin'

Skořepiny na míru

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Já měl HERTZ HSK 165 a HERTZ HCX 690 na 4x150w rms zesíku. Nehrálo to vůbec špatně, ale prostě to nebylo dost, tak jsem přikoupil JL AUDIO 12w6v2, bohužel jsem měl v plánu to dát až do dalšího auta a místo toho jsem odjel ze země. Pojem DOBRÁ HUDBA znamená pro každého úplně něco jiného. Těžko radit... Ale kvalitní rádio, vytlumený přední dveře a 16,5ky kompa v předních dveřích na zesíku mi zní jako dobrej základ...
Function > Form

fereros2

Příspěvek od fereros2 »

phaeton_esc píše:
fereros2 píše:já nemůžu soudit, mám v autě vše od Alpine skoro 10 let starý a jsem spokojenej
nějak mi asi uniká smysl další investice, pokud jsi se současným stavem spokojen...

Já neříkal, že bych měnil, já sem jen chtěl napsat co mám v autě :D mě ani nenapadne tam dát nějakou duc duc hudbu :nono: dotaz na hudbu položil jiný uživatel, já jen konstatoval spek

phaeton_esc

hehe, ajo...tak v tom případě sorry a mlčím :potlesk: :?:

fereros2

Příspěvek od fereros2 »

v pohodě nic se neděje spek ...jinak trochu OT ale jaký dělá Alpine repro dnes? Je to dobrý nebo jen nějaký průměr??

phaeton_esc

dělá, ale kvalitou asi nic moc, viz http://www.ahifi.cz/reproduktory-alpine ... #komentare" onclick="window.open(this.href);return false;

LiberaleMiguel

phaeton_esc píše:dělá, ale kvalitou asi nic moc, viz http://www.ahifi.cz/reproduktory-alpine ... #komentare" onclick="window.open(this.href);return false;
a za litr bys jako čekal, že to bude nějaká TOP kvalita nebo co ?
Alpine samozřejmě dělá aji TOP repra, ale cenově je to krapet výš 8) viz. třeba
Keep /-/atin'

Skořepiny na míru

endru.ondra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od endru.ondra »

Za 20 k se to dá postavit, spíš bych tě radil si pročíst autohificlub.cz a tam tě spíše poradí. Taky záleží jaky auto máš u sedana musíš mít větší subwofer a aby si dostal basy do předu narozdíl od malýho auta.
Audi S4 2.7 Bi Turbo lpg

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

To přece není pravda. Z uvedeného důvodu, "abys dostal basy dopředu..." na velikosti nezáleží. Otázka ale vlastně je čemu říkáš větší subwoofer.

endru.ondra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od endru.ondra »

All píše:To přece není pravda. Z uvedeného důvodu, "abys dostal basy dopředu..." na velikosti nezáleží. Otázka ale vlastně je čemu říkáš větší subwoofer.
Mělo to bejt podáno do kabiny, tak pokud si koupí nějakou 8 palec tak na tom bude hůř. Do sedana bych si dal 12 palec a zesík s dobrou kontrolou :) Hlavně nenapsal co by si od dobrý hudby představoval
Audi S4 2.7 Bi Turbo lpg

Odpovědět

Zpět na „Autohifi“