Seat Ibiza 1,5i (66 kW)

Forum pro web http://www.seat-ibiza.wz.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Maarty

Seat Ibiza 1,5i (66 kW)

Příspěvek od Maarty »

Čus Seaťáci,
chtěl bych se zeptat, jestli někdo nevíte o řídící jednotce na 1,5i (74 Kw).
V Deutschlandu se na vrakovičti sehnat určitě dá, ale radši bych bral ŘJ z nějakýho českýho vraku. :D

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJ »

Skus napsat KUBImu na http://www.seatdily.cz
No nazi, no red, just pure Skinhead. "diesel je víceméně stále neslušné slovo"

JamesT

Příspěvek od JamesT »

Právě jsem si dovezl s motorem náhradní ŘJ na 1.5ku, ale přemejšlim, jestli si ji pro jistotu nenechat!!! Jo, kdybys chtěl na 1.2, ta je mi k ničemu a nebo startér, ty mám 3 :)
$

Maarty

Příspěvek od Maarty »

Ta ŘJ na 1,2 by mě byla taky k ničemu. Já jsem si nechal přitáhnout Ibizu 1,5 z Německa a udělal jsem legální přestavbu. Musím teda radši zaťukat, ale zatím všechno funguje jak má. Což se u mojí předchozí Ibize říct nedá. Motor pořád bral olej, že jsem ho nestačil dolévat. Pořád byly problémy s elektroinstalací, tak jsem jí rozsekal a použil jenom papíry. Tu ŘJ jednotku na 1,5 (74 kw) jsem chtěl jenom pro zvýšení výkonu, ale od Kubiho jsem se dozvěděl,že tato verze má jiný vsřiky a hlavně nemá katalizátor.Takže na to kašlu a nechám to radši být.

JamesT

Příspěvek od JamesT »

Se*e se to, se*e se to, se*e se to!!! A já už se na to taky asi vys*ru!!!
Prosím, koukněte se všichni, kdo máte 1.5ku, jaký máte označení na převodovce!!! Já tam mám ňáký 6 D!!! Chtěl jsem tam dát jinou prej taky z 1.5ky, ale on tu Ibizu měl na závodění, takže by mu tam bodla spíš převodovka z nějakýho menšího objemu, kvuli kratším kvaltům, takže mi může kecat, aby se jí zbavil!!! Má tam označení 7 D!!!
Když se na ni podíváte zvrchu, tak je tam takový gumový hranatý víčko, kde je ňáká stupnice na předstih a tam poblíž je nalisovaný i to označení, nebo co to je!!! Prosím, koukněte se všichni, kdo můžete (ne jen 1.5kaři) a napište, co tam je a jakej máte objem!!! A nebo jestli někdo neví, jaxe pozná ta která převodovka..........hodně mi tim pomůžete, díky!!!
$

JamesT

Příspěvek od JamesT »

To se nikdo nemůžete podívat??? Pro mě by to nebyl žádnej problém, kdyby to někdo potřeboval.......!!!
$

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJ »

Sorry, ale já sem momentálně solidně nachcípanej a sem rád, že dejchám

Maarty

Příspěvek od Maarty »

Taky sorráč,ale neměl jsem u sebe auto.Já totiž bydlím v jedný vesnici asi 40 km od Ústí nad Labem. V Ústí mám momentálně podnájem kvůli práci,takže domů jezdím jen občas. Ale mrknul jsem se a mám tam jenom "D", nic víc nic míň.ALe hodilo by se říct, že já mám legální přestavbu z 1,2 na 1,5. Všechno je původní z 1,2 akorát motor je jinej.Chtěl jsem původně vyměnit i převodovku,ale přišlo mi to zbytečný.Až po čase jezdění jsem pocíltil,že to nejezdí tak jak to předtím jezdilo v mé původní Ibize.Přijde mi,že mám kratší řazení. V tý původní šli rychlostní stupně víc roztáhnout,.Nevím je to jen můj dojem,možná,že to může být kolama.Mám tam 13/155/70. Ještě jsem tam nedal AL kola.Na původní Ibiza jsem jezdil na 14/185/60.Tak uvidíme až budu přezouvat.

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJ »

Maarty: napiš please víc o tý přestavbě.. co na úřadech a jak je to technicky složitý??
PS: v manuálu sem to taky nenašel :twisted:

Maarty

Příspěvek od Maarty »

To PJ : Výměna karoserie je možná,ale musí být shodného typu. To znamená 3 dv. na 3 dv. atd. Změna motoru je možná,ale jen z menšího obsahu na větší. Já měl 1,2 a přestavěl jsem to na 1,5. A další věc je, že je potřeba aby to svhválil Volkswagen Group v Praze. Každá věc na schválení stojí tuším něco kolem 2 tis. Je nutné pododknout,že musíš mít na vše doklad o původu a samozřejmě odhlášený doklady (třeba Německý techničák ze zelenou kartou).Pokud dostaneš vyjádření z Prahy, pak musíš na DI tam ti daj žádost o přestavbu,tu ti musí schválit a potom tě pošlou na TK.Tam ti vyrazí původní číslo karoserie a pošlou tě zpátky na DI.
Vypadá to složitě,ale je to pořád lepší než si to přeťukávat sám aby to potom někde zjistili.
Jinak co se týče technický složitosti...
Elektroinstalace naprosto stejná pokud máš 1,2 (52 KW)
Převodovka stejná, takže je to na 1 den práce (myslím vyměnit motory).
Už mě nic nenapadá,tak kdyby ses potřeboval na něco zeptat,rád pomůžu

Maarty

Příspěvek od Maarty »

Ještě jsem se zapoměl zeptat na jednu věc, blbne mi el. stahovaní,nevíte někdo o motůrku,je to na 5 dv. okýnko u řidiče.Dík

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJ »

Maarty: to sou mrchy dyť v tý době SEAT nepatřil pod VW a voni takhle sockujou? No elektro asi záleží na typu pač nejsilnější 1,5-101koní má jinej systém zapalování a něco by se muselo vyměnit (nemá kat :-D) ,jenom sem nepochopil proč při přestavbě motoru mi musej vyrazot znova stejný číslo karoserie....?
Ten motůrek nevim, sám to chci časem sehnat

Maarty

Příspěvek od Maarty »

Taky jsem se divil,že to musím posílat na Volkswagen,ale je několik typů aut,který prostě musejí mít souhlas s přestavbou od výhradního dovozce do ČR.A v tuhle chvíli je to pro Seat VW. Jinak já ti psal o svý přestavbě celýho auta.Kdyby jsi chtěl jenom motor,tak Ti udělaj jenom motor.Je to sice zdlouhavá záležitost ale možná to za to stojí.
U tý 100 - koňovky si nejsem jistej esli by to povolily.Jak jsem se dozvěděl od Kubiho a teď vlastně i od tebe,tak nemá kat.,což by byl asi problém.Ale s 90-ti koňovkou problém není.Jak jsem psal,jde o to ,jakej typ Ibizy máš. Jestli s kat nebo bez. Já tuhle přestavbu udělal minulej rok v létě. Nevím jestli jsou pořád stejný požadvky a ani nevím jestli je stejná i cena. Chce se to zeptat na DI.

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJ »

No koukal sem ty ostatní stříkačky s katem maj emise CO 0,3-0,7 a tahle bez katu má 0,5-1,0 takže bejt v dobrym stavu tak by se do emisí měl vejít jenom jestli by to stačilo těm nahoře :x

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Nevíš o někom v Liťáku kdo prodává za levno použitý pneu? Potřeboval bych sehnat 185/50/14 nebo 55 4 ks s aspoň 5 mm vzorkem. Už mě to neba jezdit na zimákách a na AL kolech mách gumy akorát tak na pokutu.A na nový gumy prachy nejsou

Maarty

Příspěvek od Maarty »

Anonymous píše:Nevíš o někom v Liťáku kdo prodává za levno použitý pneu? Potřeboval bych sehnat 185/50/14 nebo 55 4 ks s aspoň 5 mm vzorkem. Už mě to neba jezdit na zimákách a na AL kolech mách gumy akorát tak na pokutu.A na nový gumy prachy nejsou
Sakra zapoměl jsem se přihlásit :cry:

Maarty

Příspěvek od Maarty »

Sorráč zapoměl jsem se přihlásit

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJ »

Maarty: ty si z Liťáku?? No myslim že v žalhosticích v pneuservisu a za terezínskym kruhákem by měli mít jetý ale cenově nevim

Maarty

Příspěvek od Maarty »

Z Liťáku nejsem,ale teď momentálně bydlím v Ústí kvůli práci.Jinak bydlím ve Chřibský. Tady v Ústí tenhle rozměr nikde nemaj (použitej). Už jsem se ptal i na Autohifi,ale je to všechno z daleka.Tak jsem myslel,že třeba u Vás v LT nečo bude.Je to z Ústí kousek

JamesT

Příspěvek od JamesT »

Maarty píše:Taky sorráč,ale neměl jsem u sebe auto.Já totiž bydlím v jedný vesnici asi 40 km od Ústí nad Labem. V Ústí mám momentálně podnájem kvůli práci,takže domů jezdím jen občas. Ale mrknul jsem se a mám tam jenom "D", nic víc nic míň.ALe hodilo by se říct, že já mám legální přestavbu z 1,2 na 1,5. Všechno je původní z 1,2 akorát motor je jinej.Chtěl jsem původně vyměnit i převodovku,ale přišlo mi to zbytečný.Až po čase jezdění jsem pocíltil,že to nejezdí tak jak to předtím jezdilo v mé původní Ibize.Přijde mi,že mám kratší řazení. V tý původní šli rychlostní stupně víc roztáhnout,.Nevím je to jen můj dojem,možná,že to může být kolama.Mám tam 13/155/70. Ještě jsem tam nedal AL kola.Na původní Ibiza jsem jezdil na 14/185/60.Tak uvidíme až budu přezouvat.
No dyť jsem to psal, že každej objem má k sobě svou převodovku!!! Kdybys dal na 1.2i převodovku z 1.7 D, tak bys letěl jako ta 1.7ka a možná i víc, jen bys měl problémy se rozjet i na jedničku a kvalty bys měl kotelně dlouhý!!! Takže pokud máš 1.5ku, musíš (měl bys) tam dát i 1.5kovou převodovku, jinak z toho nedostaneš moc velkou rychlost, ale za to budeš mít solidní akceleraci :shock: !!! No, a já bych chtěl právě zjistit, kerý označení náleží kerý převodovce, i když už mi to může bejt jedno :evil: !!! To číslo je asi 4; 5 cm před tim "D" (nebo za???)!!!
Jinak Ibizácký motory na stahování oken jsou pěkný mr*ky a docela hlučný!!!
$

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Chlapi, mám v současné dobe feldu, za tyden si jedu pro Ibizu 1.5SXi 101 koní, máte s tim někdo skušenosti, zajímalo by mě jak to jede, jak sou na to drahy díly, a jak se to sere. Díky Mára :sun:

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJ »

Mára: čirá závist, snad jí taky seženu. No se sranim záleží jak se tomu kdo věnuje, nějak extrémně poruchoví to určitě není. A na auto hmotnosti favorita s timhle výkonem to bude celkem změna oproti feldě. Jenom na feldu je asi lepší dostupnost dílů a je holt novější :-D

Crazy ibiza

Příspěvek od Crazy ibiza »

Ahoj v lednu sem si jednu 1.5 SXi pořídil,jsem sní velice spokojený,co se týče cen náhradních dílů opravdu netuším,jen teď jsem si nechal poslat nový ramena řízení a jeden kus stojí 700kč,co se týče jak to jede, jsem s¨tím opravdu spokojem má tach není problém jet 180 km,má opravdu sílu 74kw je opravdu dost znát

DAQ

Příspěvek od DAQ »

Nu prevodovky jsou u tohohle auta problem ja ji zrusil bohuzel 2x :( behem jednoho roku (vystrelenej diferak) jinak maximalka moji 66kw 1,5ky byla 175km/h vic z ni prevodovka nedala ale jezdila super nez sem se nakonec rozhodl ji prodat (mimochodem tu prevodovku sem mel nakonec venku 4x takze neni problem za hodku je venku a musel sem nechavat skladat 1ze dvou ale moc vyuzitelnych dilu my nezbylo)

JamesT

Příspěvek od JamesT »

Taky potřebuju novou převodovku na 66kWtovou verzi!!! Čím vyšší tam mám zař. stupeň, tím víc se ozejvá!!! Je to takový tření, jako když roztocíte prední kolo a tře se kotouč o brzd. destičky!!! Že by ložiska??? Klidně bych ji rozebral, kdybych věděl, že to má smysl!!!
$

l86m

Příspěvek od l86m »

No ja se budu muset casem zacinat ohanet po nejaky do 1,2GLX (52kw) sou povoleny synchrony atd...nelibi se mi:-) Jj a mozna bych i nepohrd el.stahovanim oken staci mi k ridici a spolujezdci...
seat ibiza r.92 1.2GLX system porsche(52kw)

icespeed

Příspěvek od icespeed »

pokud budete mit zajem o nějake dily tak napište rozebyrám dvě auta
:lol:

vili1977
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vili1977 »

coca keca ma to vsechno schnily a nic stoho nefunguje jsou to vraky co ma :smich:

icespeed

Příspěvek od icespeed »

kdo mluvil o kasli okna čerpadla motor to asi nehnije ale ty si asi zjine planety :alien:
:lol:

vili1977
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vili1977 »

ja nemluvil o ... kašli ....no ja nevim jestli hnije motor ale venkovni cerpadlo urcite

Odpovědět

Zpět na „Ibiza 021A“