Tlak v hadicích
Moderátor: Idaho
Tlak v hadicích
Mám Toledo 1,9tdi 81kw v chladícím okruhu mám velkej tlak hadice jsou jako šutr j,je to normální nebo mám hledat problém jinde 

Tlak v hadicích
ten ventil urcitě nefunguje tlak se odpouští až prí odšroubování cca3 až 4 závitů a to je na hranici kdy mi to namlátí hubu
Teda abych nekecal, nevim jestli to ma Toledo na chladici, ale proste jde o takovou tu zatku, ktera ma na sobe ventil s pruzinou. A prave ta pruzina ma na svedomi ze se ten ventil vysokym tlakem otevre a pretece trochu vody do prepadovy nadobky, a nebo pokud je ta zatka na na expanzni nadobce tak funguje stejne ale jen odfoukne paru.
Pokud mas ohratej motor hned po jizde tak tam samozrejme trochu vyssi tlak bude, to je normalni a radsi bych to neotviral, aby to nevyprsklo.
Vysokej tlak muze zpusobovat i pokud mas v chladicim systemu neco ucpanyho, ale to bys poznal podle toho ze by to melo sklony k prehrivani.
Pokud mas ohratej motor hned po jizde tak tam samozrejme trochu vyssi tlak bude, to je normalni a radsi bych to neotviral, aby to nevyprsklo.
Vysokej tlak muze zpusobovat i pokud mas v chladicim systemu neco ucpanyho, ale to bys poznal podle toho ze by to melo sklony k prehrivani.