Zapojení zesilovače

Vše o muzice v autě - rady, postupy jak na to, možnost přidávat i fotky instalací.

Moderátoři: Bohuš, Kane13, Dacan

Odpovědět
m1has

Zapojení zesilovače

Příspěvek od m1has »

Čau lidi. Jsem uplnej nováček ohledně tehletěch věcí a chtěl jsem se vás zeptat jestli by jste mi mohli poradit se zesilovačem k reprákům.. Koupil jsem od kamaráda dva 400W nějaký pioneery a jeden 600W sony x-plod. Koukal jsem že v kufru jsou natažený 4 kabely k těm reprákům pak + a - a ješte jeden drát k cd měniči.. Repráky jsou v platě zapojený do jedný čokolády. Někdo mi říkal že když to je dohromady 1400W tak že mám koupit nějakej 4kanálovej zesilovač ale maximálně o výkonu 700W že když tam zapojim 1400W zesilovač tak že to neutáhne rádio nebo co a nebo že můžu oddělat repráky.. Rádio mám pioneer teď přesně nevim jakej to je přesnej typ.. Mohli by jste mi prosím vás poradit jakej ten zesík mám pořídit a jak to dyžtak zapojit?? Ještě sem můžu nahrát fotky těch kabelů jak to vypadá. A dohodit typ rádia.. Diky předem. Michal

Celica2.0GTI

Re: Zapojení zesilovače

Příspěvek od Celica2.0GTI »

asi by nebylo na skodu jestli mas icq dat ho sem skontaktuju te a poradim takhle na foru to bude na dlouho vzhledem k tomu ze o tom nic nevis

m1has

.

Příspěvek od m1has »

Jsem hrozně rád že se někdo ozval. jasně icq ti sem klidně dám : 172551456 Rádio mám teda Pioneer DEH-P75BT

Floppy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Floppy »

Nechci zakládat new vlákno, ale chci se jen zeptat, mam JVC rádio a má L a P kanál z předzesilovače a koupil jsem 2-kanál zesík, kterej de zapojit do můstku, tak jak to mam celý zapojit? Budu z toho krmit jenom jeden menší basák, asi 150W a zesík má 2x85W RMS.

PS.: Ještě kde se dají sehnat ty izolace přes oka na kabely a tak ?

Díky za pomoc

Celica2.0GTI

mustek byva vetsinou na zesu namalovan pouziva se minus jednoho kanala a plus druheho skus se podivst co je na svrokach vse namalovano. jinak nevim co za izolace pres oka mysliss? smrstovaci buzirku nebo co

Floppy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Floppy »

to je jen obyčejná smršťovačka ? :roll: Ale zdá se mi nějaká silnější než co používam normálně na elektroniku...

Můstek vim jak zapojit, ale jak z toho rádia, když tam mam 2 výstupy, tak jestli použít jen jeden nebo udělát signálovej slučovač a pak do zesíku :?

Tajwan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tajwan »

Taky bych nechtel zakladat new vlakno takze muj problem je ze nevim jak postupovat pri zapojeni zesiku.. co prvni odpojit, zapojit atd.. abych nevypalil zesik..:-) :P jestli bude nekdo tak hodnej a napise nejaky strucny postup tak bych byl moc vdecny:-) dekuju popripade muzete napsat na ICQ 324 229 419 jinak se jedna o zesilovac kicker kx 800.2

Floppy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Floppy »

Co nejblíž k baterce dej pojistový pouzdro a napájecí kabely a signálový kabely tahej poud možno odsebe, tj. napájení jednim práhem a signál druhym prahem např.
Podle vákonu zesu zvol dostatečnšj průřez vodiče k napájení a pojistu do toho pouzdra tam vkládej až budeš uplně se všim hotov, až to bude pospojený všechno.
Od zesilovače je dobrý použít 2,5mm2 dvoulinku, ale zase záleží na výonu a zatížení

Floppy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Floppy »

Poradíte pls jak to zapojit ? budou na tom 2kanálu zapojený 2 woofery, tak jestli mam na každej kanál dát jeden kanál z rádia, nebo ty výstupy z rádia sloučit a pak je rozdvojit na oba vstupy zesíku ?
Díky

Celica2.0GTI

idealni reseni aby byl signal mono tak pouzit jen jeden kanal vystupu radia a u zesu pouzit takzvany Y kabel pro rozdvojeni do obou vstupu zesu. a pokud jde o zapojeni dvou subu na dvoukanal neuvedl jsi do jakeho zesu a jake to budou suby

Floppy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Floppy »

no, tale sem to myslel, jenom sem nevěděl, aby to mělo plný basový pásmo třeba když to vezmu jen z jednoho kanálu...

Zesilovač mam 2anál 2x85W RMS a bude něco 150W za onem a asi postavim ještě bednu za sedačky

Celica2.0GTI

no pokud mas tak slabej dvoukanal tak neres kvantitu subu ale kvalitu dej jeden a dobrej a tim skonci na ten dvoukanal nema smysl davat cokoliv vic

Tajwan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tajwan »

me by zajimalo kdyz ty kabliky mam natahany tak jestli nez to pripojim na kostru a + mam nekde vytahnout nejakou pojistku abych si nevypalil zesik..proste jestli nejdriv + nebo - a taky jestli nekdo nevi o poradny kostre v kufru suzuki swift gti..???

Floppy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Floppy »

Celica2.0GTI - Problem je v tom, že chci dát basák za okno, a jelikož už tam mam vyřezanou díru, tak už ho tam dam, ale právěže to nebude mít pořádnou ozvučnici, tak sem chtěl tam připíchnout ještě bednu a hodit jí za sedačky

Tajwan ostra se tahá od baterky, a psal jsem, že co nejblíž k baterce na "+" pól dáš pojistku a tu tam dáš až to budeš mít komplet zapojený, dřív ne

Celica2.0GTI

kostra se nemusi tahat od baterky musi byt jen udelana poradne jak v kufru tak u baterky ono original ukostreni byva slabe dela se dodatecne adekvatni. reseno na hodne autech a to i vykonove vyse nez u tajwana a funguje to. jinak ten zes je opravdu slaby na dva suby kup silnejsi a pak si muzes dovolit navysit pocty subu do te doby to bude hodne spatny se zvukovym projevem. dalsi reseni je zaplacnout tu diru nezapojenym subem jen na oko a hrat ciste jen naten za sedackama nebo tu diru porste prekryt calounenim

jujda

Příspěvek od jujda »

taky se chystam zapojit si zesilovac, ale nevim si rady s jednim vstup ktery se jmenuje RMT, melo by to byt na vypinani a zapinani zesilovace ale kde ho mam zapojit?? jo a kdyz mam pojistku na zesilovaci, musim dat to pojistkove pouzdro i za autobaterii?? diky za odpovedi

Celica2.0GTI

pojistka na zesilovaci je pojistka pro zesilovac pojistka na kabelu je pojistka pro kabel takze ano musis tam to pozdro dat. a pokud j e o remote tak se pripojuje na kabel z radia na kterem prevazne byva oznaceni natena pri zapnuti radia se na nem objevi plus a to aktivuje zes

Floppy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Floppy »

no já vim že to nebude žádnej randál z tohohle, ale větší zes se mi nikam nevejde, nehledě na to, že sem ho asi před týdnem oupil. A já zkusim postavyt tu cca 30L bednu, dam tam co tu mam 10" bas, žádná značka, má vzadu napsáno 330W, a uvidim co bude :-D

Odpovědět

Zpět na „Autohifi“