rýhy na válci motoru
Moderátor: Idaho
rýhy na válci motoru
Tak co říkáte na tento výsledek po odborné výměně pístních kroužků v servisu!Po roce a půl mi to pořád žralo olej, tak jsme to se známím mechanikem rozdělali a u váce č.2 byl na pístu volný čep a ten vydřel do válce dvě rýhy asi 5 desetim milimetru.Dá se to vyhonovat ručně?Díky
- Přílohy
-
- mini-FOTKY 007.jpg (17.95 KiB) Zobrazeno 2197 x
-
- mini-FOTKY 008.jpg (19.52 KiB) Zobrazeno 2197 x
Motor je konstrukčně podobný lidskému tělu,potřebuje kyslík,zdroj energie a cit a péči....pokud mu to dáte, vrátí se vám to v podobě spolehlivosti(zdraví).
opel zafira 1.6 16v
fábia 1.4 16v
hyundai coupe RD 2.0 16v
opel zafira 1.6 16v
fábia 1.4 16v
hyundai coupe RD 2.0 16v
Re: rýhy na válci motoru
Ručně určitě ne, tohle možná nezachrání ani druhý výbrus... 0,5mm je v těchto přesnostech doslova kráter, takže nejspíš 3 výbrus, nové větší písty a kruhy, pak samozřejmě ostatní věci co se nedají znovu použít a věci co by bylo škoda neudělat, když bude motor mimo auto tzn. nebude to levné... Mimochodem já jsem v průběhu tohoto týdne honoval vrtačkou + "flexhone" přípravkem svůj motor a včera jsem ho doskládal a trochu projel, jelikož jsem vše poctivě mazal, tak to ze začátku lehce kouřilo, ale po cca 5km (než se zahřál a já začal zajíždět podle Tabooa) i při vysokých otáčkách nic a to byla před opravou pořádná dýmovnice, takže výsledek se dostavil okamžitě, nechápu, že ti nebylo třeba po měsíci divné, že pořád kouří/bere olej, navíc tohle muselo jít i slyšet ne? Jinak to "domácí honování" slouží pouze k úpravě drsnosti povrchu a znovuobnovení "drážkování" válce beze změny rozměru tak, aby se daly použít nové kroužky velikosti shodné s původními, díky obnovení povrchu válce si kroužky lépe a rychleji sednou/obrousí a dá se očekávat lepší těsnost než při pouhé výměně kroužků bez "home made" honování...
Když někomu řekneš že je blbec, chytrého to z tebe neudělá!
sežen si jiný blok,.. velké písty (druhý a větší výbrus) bývají drahé
Díky chlapci,ale to se mi nechce tolik investovat,asi to odvezu na vrakáč 

Motor je konstrukčně podobný lidskému tělu,potřebuje kyslík,zdroj energie a cit a péči....pokud mu to dáte, vrátí se vám to v podobě spolehlivosti(zdraví).
opel zafira 1.6 16v
fábia 1.4 16v
hyundai coupe RD 2.0 16v
opel zafira 1.6 16v
fábia 1.4 16v
hyundai coupe RD 2.0 16v
- m.artty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak sehnat jiný blok zas není taková investice. Co je to za auto?
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
hyundai lantra 1.5ie 94...zítra zkusím zavolat na vrakáč uvidím
opel zafira 1.6 16v
fábia 1.4 16v
hyundai coupe RD 2.0 16v
opel zafira 1.6 16v
fábia 1.4 16v
hyundai coupe RD 2.0 16v
takhle jsem taky koupil jednou motor po komplet go a ty rýhy tam byly stejné po cca 1800km
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory 
http://www.odtahove-sluzby.cz

http://www.odtahove-sluzby.cz
kolik dolejváš?
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK
dolejval jsem 1.5l na 1000km,ale udělaly jsme aspoň gufera a zalapovaly se ventily a auto už nekouří,ale olej brát něco bude... 

opel zafira 1.6 16v
fábia 1.4 16v
hyundai coupe RD 2.0 16v
opel zafira 1.6 16v
fábia 1.4 16v
hyundai coupe RD 2.0 16v