aktivní uhlí....

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Odpovědět
Krosmen
Kontaktovat uživatele:

aktivní uhlí....

Příspěvek od Krosmen »

Mám takovej možná debilní dotaz....
Řešim jak na odsávání par z nádrže,je tady vyrovnávací nádobka s aktivnim uhlim s ventilem jedním solenoidovým a druhým podtlakovým....Řeším jednu variantu chtěl bych celý tento systém vyřadit z provozu má to nějaká negativa?Co se týče vyrovnání podtlaku nebo předtlaku tak jsou přímo na nádrži dva zpětný ventilky takže tady asi bych nic neřešil......
Co vy na to?
krosmen motorsport .....
specializovaný servis japonsko a itálie......

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: aktivní huhlí....

Příspěvek od Idaho »

no na vetšine super co znám to je vyřazené a nikde to problémy nedělá ( teda krome občasného vzplanutí Supristovo bývalé supry ).

:lol: Joke :lo:
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

Krosmen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krosmen »

Idaho píše:no na vetšine super co znám to je vyřazené a nikde to problémy nedělá ( teda krome občasného vzplanutí Supristovo bývalé supry ).

bývalé????
jak to?Mno u někj to zvplanulo protože tu hadičku co má víct do sýání snad ani nezapojil...........
krosmen motorsport .....

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Krosmen píše:
Idaho píše:no na vetšine super co znám to je vyřazené a nikde to problémy nedělá ( teda krome občasného vzplanutí Supristovo bývalé supry ).

bývalé????
jak to?Mno u někj to zvplanulo protože tu hadičku co má víct do sání snad ani nezapojil...........
no to nevím.. vsude trvdil že je to kvuli kapotě co jsem mu vnutil ode mne koupit - respektive kvuli nepoškozené teplené izolaci co na ní byla.. nejak mrška chytla :)
Ad bývalá -no předpokládám že bývalé, protože když mi tenkrát volal tak mi vubec neřekl že ji zbořil a že je to totálka, tak nejak nevím ani jak to dopadlo, ale třeba udelal další GO za 10 tis a jezdí dál :lol:

už sám nevím co je u nej pravda a co ne :lol:
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.

Krosmen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krosmen »

na videu z letní mimoně je červená supra MKIII s MKIV kolama....ale jen se tam tak mihne........
krosmen motorsport .....

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

j jletní mimon souhlasí, tuším že to bylo nekdy koncem srpna, už ani nevím..

Krosmen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krosmen »

takže k tématu,celou ty vifikundaci s aktivnim uhlim hodim do řitě vývod z nádrže vyvedu někam kde nemá šanci chytit a dám na něj filtřík kvůli bordýlku a výstup na sání zaslepim........
krosmen motorsport .....

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Krosmen píše:takže k tématu,celou ty vifikundaci s aktivnim uhlim hodim do řitě vývod z nádrže vyvedu někam kde nemá šanci chytit a dám na něj filtřík kvůli bordýlku a výstup na sání zaslepim........
tak nejak :D

honza 2.0 16v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza 2.0 16v »

no já mam zapojeno,aleais to tayk zlikviduju..jediný negativum to má takový,že když máš blbě umístěnej vývod takti může chytnout auto, jinak občasbude celtit závan benzínu....

Krosmen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krosmen »

honza 2.0 16v píše:no já mam zapojeno,aleais to tayk zlikviduju..jediný negativum to má takový,že když máš blbě umístěnej vývod takti může chytnout auto, jinak občasbude celtit závan benzínu....
mno nevim jak tvoje nádrž ale moje má ještě dva zpětný venily přímo na nádrži a vedou jakoby nad ni a zřejmně vyrovnávají tlaky....najdu kde tento vstup co vede až dopředu je na nádrži tam to odpojim a vyvedu za auto aby to nesmrdělo dovnitř........
krosmen motorsport .....

Petr78
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr78 »

Mám taky možná debilní dotaz: k čemu je to dobrý, zvýší to nějak výkon motoru?
Honda Civic EG4

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

jedinej duvod je váha a prostor...

Petr78
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr78 »

Idaho píše:jedinej duvod je váha a prostor...
Váha???? Kolik ta nádobka váží, že stojí za to ji vyndavat a riskovat možné problémy?
Není to už trochu přehnaný honění kil?
Honda Civic EG4

honza 2.0 16v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza 2.0 16v »

Petr78 píše:Mám taky možná debilní dotaz: k čemu je to dobrý, zvýší to nějak výkon motoru?
co jsme studoval systém na coupečku a na tipu, tak váha je do nějakejch 2-3kg se vším.. na výkonu to neubere ani nepřidá , na spotřebě taky ne.. jediný k čemu to ej dobrý , že to zamezuje tomu aby auto smrdělo benzínem v létě.. někdy když jsou špatný ventily, který maj zachycený páry pouštět do sání, tak v nízkejch otáčkách jsme se setkal se samozápalama... jinak nic..

Petr78
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr78 »

honza 2.0 16v píše:
Petr78 píše:Mám taky možná debilní dotaz: k čemu je to dobrý, zvýší to nějak výkon motoru?
co jsme studoval systém na coupečku a na tipu, tak váha je do nějakejch 2-3kg se vším.. na výkonu to neubere ani nepřidá , na spotřebě taky ne.. jediný k čemu to ej dobrý , že to zamezuje tomu aby auto smrdělo benzínem v létě.. někdy když jsou špatný ventily, který maj zachycený páry pouštět do sání, tak v nízkejch otáčkách jsme se setkal se samozápalama... jinak nic..
K čemu je v autě nádobka s aktivním uhlím, je mi jasný. Mě zajímalo k čemu je dobrý její odstranění.
Já mám třeba takovou zkušenost že kámoš na BMW tu nádobku odpojil, hadičku zaslepil a pak se hrozně divil že za krátkou dobu spáli tři benzínový čerpadla :lol:
Honda Civic EG4

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Petr78 píše:
honza 2.0 16v píše:
K čemu je v autě nádobka s aktivním uhlím, je mi jasný. Mě zajímalo k čemu je dobrý její odstranění.
Já mám třeba takovou zkušenost že kámoš na BMW tu nádobku odpojil, hadičku zaslepil a pak se hrozně divil že za krátkou dobu spáli tři benzínový čerpadla :lol:
běžne se to nedělá, ale když deláš swap na jinej motor, nebo měníš turba tak vetšinou potřebuješ místo a to ti ta nádobka uvolní. Spálení čerpadla by s tímhle nemelo mít nic společného - i když buhví kde soudruzi z BMW udelali chybu :)

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

na dvoukile to spousta lidí vyházela a jezdili bezproblemů
ted smrdím po naftě :-)

podporuji: http://www.neo2011.cz/

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Petr78 píše:
Idaho píše:jedinej duvod je váha a prostor...
Váha???? Kolik ta nádobka váží, že stojí za to ji vyndavat a riskovat možné problémy?
Není to už trochu přehnaný honění kil?
jj jsou to jen dve kilča, ale víš co je na aute vecí co váží práve "jen ty dve kilča" a když se to sečte..
Pokud bys stavel čiste "race car" ( jako planuju džejzinku ) tak bys to vyrval a ni nad tím nepřemýšlel :D

Krosmen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krosmen »

no jo jenže ten výstup se nesmí zaslepit!!!!!!!Potom se nedivim že vodpálil čidla.....co jsme se tady ještě bavily tak ty páry které to odsává mají vliv na emise za studena.....nevim nějak se mi to nezdá ale prý je to tak.......
vyřešeno jde to z auta ven......
krosmen motorsport .....

Petr78
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr78 »

Idaho píše:
Petr78 píše:
honza 2.0 16v píše: co jsme studoval systém na coupečku a na tipu, tak váha je do nějakejch 2-3kg se vším.. na výkonu to neubere ani nepřidá , na spotřebě taky ne.. jediný k čemu to ej dobrý , že to zamezuje tomu aby auto smrdělo benzínem v létě.. někdy když jsou špatný ventily, který maj zachycený páry pouštět do sání, tak v nízkejch otáčkách jsme se setkal se samozápalama... jinak nic..
běžne se to nedělá, ale když deláš swap na jinej motor, nebo měníš turba tak vetšinou potřebuješ místo a to ti ta nádobka uvolní. Spálení čerpadla by s tímhle nemelo mít nic společného - i když buhví kde soudruzi z BMW udelali chybu :)
společného to má to, že po zaslepení odvětrání nádrže se v nádrži vytvoří podtlak - tím se nadměrně namáhá čerpadlo = jeho přehřátí a spálení
je to stejnej efekt jako když u běžícího vysavače ucpeš nátrubek nebo je ucpanej filtr
Honda Civic EG4

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“